Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-22 16:59:15 följande:

    Såklart man måste upprepa att vi ingen flockimmunitetsstrategi har, det en del verkar inbilla sig detta att vi har en sådan strategi och efter hundratals upprepningar av FHM vi inte har en sådan.
    Detta är fakta att vi inte har en sådan.


    Klart det inte är för frågan handlar som sagt om vad DU påstått vilket oxå gör dina påståenden om "inbillningar" ganska patetiska för dessa sk inbillningar är vad du tidigare kallade för fakta.

    Frågan är ganska enkel Klyban. Varför sitter både du och övriga nationalister nu och säger raka motsatsen till det ni sagt tidigare?

    Är inte att säga en sak och sen förneka att man sagt det vad man normal kallar för att ljuga?
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-22 17:31:40 följande:
    Frågan är bara vem som är den störste idioten. Idioten själv eller den som ger idioten makt.
    Folket gav idioterna makt genom att rösta på dem. Alltså måste det finns många idioter som röstade fram andra idioter Flört
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 09:06:52 följande:

    Jag har inte läst debattartikeln i Expressen men håller med om det som står i sammanfattningen här. Jag tycker att det är mycket konstigt att upprepa samma misstag på nytt. Konstigt, oförsiktigt och obegripligt.

    omni.se/26-forskare-och-lakare-risk-for-covidtsunami-i-sverige/a/OQEayw


    Tja, vi upprepade bevisligen samma misstag vid andra våden som vi gjorde under första så det vore väl snarare konstigt om vi inte skulle upprepa samma misstag under tredje oxå.... 
  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2021-01-26 11:59:58 följande:
    Det fanns dessutom en stor ovilja att ens kalla det för "andra våg". Andra länder sades ha en andra våg men i Sverige fanns det enligt FHM ingen anledning att benämna det så. 
    Ja, det finns en uppenbar motvilja att kännas vid vad som helst som visar hur ofattbart dåliga vi är på att hantera kriser. Utfrågningen på teve häromdan var ju rena skämtet, en orgie i förnekelse och ansvarsflykt.

    Sverige kör en gigantisk kollektiv struts. Det har vi gjort sen första början. Det är läskigt nog att se individer göra så när saker bli övermäktiga, men att se ett helt land hamna i förnekelse är riktigt surrealistiskt. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2021-01-26 12:49:10 följande:
    Det kom ju senare i Sverige, så det var bara på gång i Sverige när det redan var en uppenbar andra våg  i andra länder. Förresten så har flera länder tredje och fjärde vågen numera.
    Ser att du kör med samma dåliga argument som vid första vågen. Fast grejen är att de dåliga argumenten inte fungerar längre för den första vågen visste man inte skulle komma, men den andra visste man skulle komma. Att både regering och Tegnell i vanlig ordning valde att stoppa huvudet i sanden är en hel annan sak.

    Vi hade alla möjligheter att förbereda oss på en andra våg men valde att inte göra det. Och vi kommer garanterat agera exakt likadant på tredje, fjärde, femte, etc. För vår strategi är just passivitet, inte göra något förrän det är försent och enbart förlita oss på att vården klarar av stormarna utan att kollapsa.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-01-26 13:13:54 följande:

    Vi vet redan att FHM satte upp 3 scenarier, och det som nu skedde var en av dom.
    Och lyfter vi blicken till de som hade samma hand tilldelat sig initialt, så går det mycket sämre för flera av dom än vad det gör för Sverige.


    Och andra det gick bra för, men har en riktigt skrämmande utveckling, som tex Portugal.
    Som verkar gå på en kollaps av sjukvården.(hoppas jag har fel)
    Men de står utanför och väntar med ambulanserna för ens lämna av patienter.
    Kurvorna med döda och smitta är parallella, vilket innebär att man har ett  2-4 veckors lagg med svårt sjuka och döda.
    Och redan nu så har man stora svårigheter att ta emot ambulanser.

    Och vem är strutsen och ha missat detta, kanske man inte har lyft blicken och tittat.
    Men vet att det är nu vi ska bara titta på de länder som saknade den omfattande smitta i ett läge vi inte ens visste det var här.


    Det var därför vi snabbt ställde om ifrån smittspårningsstrategi, till den strategi vi haft sedan dess och som aldrig någonsin varit en flockimmunitetsstrategi.
    Läs #13130 om du har invändningar på flockimmunitet, så vet du vad jag sagt där ifrån början Solig


    Och vi vet redan att vad de än "planerade" gick käpprätt åt helvete precis som allt annat de "planerat". För vissa av oss är det uppenbart att de som planerar är uppenbart inkompetenta. För andra verkar det kvitta om planerna gick bra eller dåligt, de var rätt ändå Flört
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2021-01-26 13:13:32 följande:
    Du har missat ämnet, eller snarare delen av ämnet. Jag pratade inte om ifall man förberedde sig, frågan var bara om man förnekade andra vågen.
    Jo vi har redan förstått att du undviker att prata om praktisk verklighet och föredrar att hålla dig på ett flummigare plan som ger lite mer utrymme för "fria tolkningar".

    För oss lite mer pragmatiskt lagda så kvittar det om man förnekade andra vågen eller inte, och exakt hur man i så fall uttryckte sig (alla såna i praktiken värdelösa detaljer du älskar att spekulera i). Oavsett vad så är det uppenbart att man sket i att förbereda sig för en andra våg trotts att man visste att den skulle komma. Vad man sen vill kalla den försummelsen för, förnekelse eller navelskåderi, etc... är ju ganska ointressant.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-26 13:19:25 följande:

    Debatt kring den misslyckade och samhällsfarliga nedstängningspolitiken. Lars Jonung med flera beklagar att regeringen till slut kapitulerade för kraven på symbolpolitik.

    www.svd.se/nedstangningar-gor-mer-skada-an-nytta/i/senaste


    Låter som det vanliga "det går åt helvete för oss men vi vet ändå bättre än alla andra". 

    Om du är kapabel att lyfta blicken utanför lilla Sverige och FHM så kommer du kanske lägga märke till att det finns gott om studier som visar på fördelarna med lockdown OM de genomförs i god tid. Att vi i Sverige sen VÄLJER att skita i att göra något i tid, väntar tills smittspridningen kommit igång rejält och brett ut sig överallt så att en lockdown blir ineffektiv för att sen sitta och argumentera för att lockdowns är värdelösa betyder inte att lockdowns är värdelösa, det betyder att vi inte är kapabla att använda dem på rätt sätt.

    Din argumentation är lika korkad som att påstå att kemoterapi och strålbehandling av cancer är värdelöst för att vissa valt att vänta tills cancern spridit sig över hela kroppen innan de sökte hjälp. Att personen inte sökte hjälp i tid betyder inte att behandlingarna är värdelösa, det betyder att personen var för sen.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-27 17:12:58 följande:

    Hmm, det finns ju någon som spammar FL med trådar med påståenden att kortvuxna kvinnor saknar möjlighet att attrahera män.

    Det tycker jag är väldigt kortvuxet resonerat.

    Däremot har jag noterat att kortvuxna hundar snarare som regel än undantag är mycket skälliga. När vi möter en kortvuxen hund brukar den ofta skälla en smula avvaktande före mötet men när den ser att vår icke-kortvuxna hund bara passerar förbi i sitt fria liv - brukar den ofta börja storskälla och slita i kopplet.

    Två olika världar som möts där - frihet under ansvar möter ofrihet med tvång.

    Nästan som en parallell till pandemidiskussionen.


    Skillnaden är väl kanske att vara kort dör man inte av men det gör man av covid. Man ser inte överfulla sjukhus med korta människor som belastar vården till bristningsgränsen. Man ser heller inte 200-300 döda om dagen av korthet, men det gör man av covid.

    Mao finns det ingen anledning att sätta in hårda restriktioner vad gäller korthet men det finns väldigt goda anledningar till det när det gäller covid precis som allt annat i samhället när det dör många människor av en viss orsak.

    Frihet under ansvar är bra, men när ansvaret uteblir och folk dör som flugor så faller ju den klyschan ganska platt. Då blir det istället frihet på bekostnad av andras lidande och död och det låter ju inte lika ballt, eller hur?
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-27 18:58:10 följande:
    Och folk dör i så fall också som flugor ute i Europa trots hårda restriktioner.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-27 17:49:32 följande:
    Nä, jag jämför med vänsterklustrets mindre lyckade Peru-resonemang.

    Det räcker förvisso att jämföra inom norden för att se att Sverige är sämst. Man kan även kolla världskartan och konstatera att vi är bland de 20 sämsta i världen.
    Själv föredrar jag att jämföra med EU/UK - jag är inte mycket för "naveltrångsperspektivet" Norden.



    Gör de? Jag tycker de verkar klarta sig ganska bra i våra grannländer?

    Jo jag har förstått att du enbart gillar att jämföra med vad som helst där det går lite sämre än vårt eget fiasko men inte gärna med alla det gått bättre för. Fast med vår placering på 20 plats nerifrån så finns det ju betydligt fler det gått bättre för än värre Drömmer
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin