Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 18:53:10 följande:
    Nu saknas det ju inte karakteriseringar från vänsterhåll heller. Du kanske kan göra en lista på dessa också och ha lika roligt åt den?
    Det har inte ett skit med höger eller vänster att göra. Jag är vänster och är precis lika kritisk som någon annan. Att göra det till en vänster höger fråga är bara ännu ett patetsik försök att skylla ifrån sig eller skifta fokus från det uppenbara fiasko vår sk strategi varit.

    Det har ENBART med resultat att göra. Med så ofattbart dåliga resultat är det fan i mig sjukligt att inte vara kritisk. Förnekelse och konformism löser inte problem.
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-19 18:57:15 följande:
    Just ledarskapet är något jag reflekterar mycket över.

    I tråden finns medlöpare som stolt deklarerar att de åker till köpcentrum en dag som denna för att studera hur folk använder sina munskydd.

    Det må väl vara hänt att vi som misstror regering och FHM också struntar i deras verkningslösa åtgärder. Men att vänsterliberaler (eller va de nu kallar sig och vad nu det är?) låtsas tro på direktiven och samtidigt bryter mot dem; visar ju att de innerst inne inte litar ett skvatt på den regering och myndighet de in absurdum försvarar.
    Det har som sagt inget med vänster eller höger att göra. Virus kommer inte göra någon skillnad på politiska åsikter. 

    Det dåliga läge vi befinner oss i har båda partner varit lika skyldiga till dels genom den slakt man gjort på väldfärden i decennier och det urusla system vi haft länge.  Hade vi haft en högerregering hade det varit lika lama och dåliga på att hantera situationen, de var ju inte direkt överaktiva med att komma med lösningar i början av pandemin utan gav sitt stysta medlåtande i allt. 

    När fiaskot är ett faktum så ser man sin chans att attackera sina motståndare och vinna billiga poäng. Det har inte ett  skit med folkets väl att göra, det är bara den vanliga politiska sandlådan.

    Det är snarare det hur både sittande regering och oppositionen beter sig som kännetecknar Sverige. Inte ens under en pandemi kan man låta bli att käbbla som småbarn och hacka på varandra för att vinna bllliga poäng. Det märks ju såååå tydligt hur ovan Sverige (både politiker och befolkning) är på att hantera kriser av denna magnitud.




  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-29 16:45:13 följande:

    Nu kommer man säga att England inte är med i EU, som det skulle ändra poängen om vart vi är på skalan i Europa.
    Och Rumänien håller på att ta över oss också.


    Intressant är också att Ryssland har massor av icke registrerade COVID-19 dödsfall, i storleksklassen 100000-150000 st döda.


    Vi behöver inte brexit för att förstå er djupa i förnekelse. 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-29 17:01:18 följande:

    Europa som sagt vad, och även så har England varit med i EU större delen av COVID-19 perioden.
    Så det var den detaljen då, och så länge man inte förhandlat klart sin exit helt, så kan man inte ens påstå man 'r riktigt ur heller.


     


    Fakta kvarstår, vi står på medel i Europa och mer länder går om oss, nästa ser ut att bli Rumänien.
    Men ska man lyssna på klustret så låter det som vi är landet nummer ett, vilket signalerar en bias av nått slag.


    Ja Europa som sagt, Finland, Norge och Danmark är oxå en del av Europa. 

    Men just ja , dem vill du ju absolut inte kämföra med... LOL
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-12-29 17:16:37 följande:
    Lite vid sidan om ämnet, men Finland och Danmark är med i EU. Kan vara bra att känna till.
    Jaha, så nu ska vi begränsa oss till enbart EU. Europa duger inte... ok... hur mycket mer vil du scopa så det ska passa dina argument? Ska vi kanske bara ta länder som börjar med en viss bokstav?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-12-29 17:23:37 följande:
    Ändrar inte mycket om man säger EU eller Europa, men vi undrar om du inte förstår att Sverige ligger på medel i Europa.
    Och jag undrar varför ni inte är så pigga på att jämföra med våra grannländer som det gått betydligt bättre för än oss och påstår att man inte ska jämföra och menar att man inte ska stirra sig blind på siffror... bal bla bla...  men är samtidigt väldigt pigga på att jämföra med länder det gått lika dåligt för.

    Som allt annat ni skriver verkar era jämförelser (eller vilja att jämföra) vara en smula dynamisk Drömmer
  • Anonym (man)

    Hela den här diskussionen är för övrig otroligt bisarr.... i vissa delar av Sverige ser man 30% utbredning av smittan och folk dör som flugor. Vi har en utredning som redan bekräftat att strategin varit ett misslyckande. Men ändå sitter vissa personer här och påstår att det är en "framgång"... 

    Det är så bisarrt det kan bli. Som hämtat ur en psykavdelning.Tomte

  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2021-01-04 23:52:49 följande:
    Personen är snarare lite oflexibel i sitt tänkande. Det handlar inte om allt eller inget. FHM har aldrig påstått att masker inte kan hjälpa, att presymptomatisk smitta inte finns, att barn inte smittar .... nu har jag glömt vad det fjärde var, men det var samma sak där. 

    Det som FHM HAR sagt var att det är bättre att hålla avstånd än att att ha mask (när effekten dessutom inte är bevisat), och att det har väldigt negativa följder om barn inte kan gå i skolan, så man ska bara göra det i nödfall. När det gäller presymptomatisk smitta har man inte helt förnekat det, men jag antar att man har tyckt att det är svårt att förhindra det, när man inte hade tester.

    Just det - aerosoler var den fjärde. Framför allt där måste man ju tänka på vad som är rimligt och praktikabel. Två meters avstånd håller ju det allra mesta borta, mycket bättre än maskerna. Artikeln är ju helt oseriös. 
    Ja det är väl precis det som är grejen, de vet inget men tar ändå beslutet att inte använda munskydd. Vilket är tvärtemot vad man bör göra när man vet lite. Vet man inget så är man MER försiktig inte mindre försiktig.

    FHM har sagt ditten och FHM har sagt datten... i vanlig ordning är du och övriga frälsta helt insnöad i vad FHM säger och det är ju ingen nyhet att ni tycker allt som inte kommer från FHM är oseriöst eftersom enligt er så är det ju bara FHM som kan ha vara seriös och ha rätt.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2021-01-05 09:13:41 följande:
    Du får använda vilka ord du vill  - och jag få tolka och beskriva dem som de är.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 08:50:33 följande:
    Självklart kan en privatiserad marknad lösa den uppgiften. Men en privat marknad kommer aldrig tillhandahålla oefterfrågade produkter. Därmed måste den efterfrågan skapas.

    Du försöker som vanligt politisera genom att skylla dagens problem på en regering från 10 år sedan. Detta beror enbart på att den regeringen hade en färg som du inte gillar. 

    Jag bara konstaterar att regeringen som sådan gör ett riktigt dåligt jobb. Tidigare regeringar går inte fria från denna kritik. Det är egentligen samma skit oavsett vem som regerar. Alla partier är dåliga. Det är bara grader i helvetet.

    Sen, hur fan kan man regera landet i 6 år utan att rätta till uppenbart jättedåliga beslut av tidigare regeringar? Antingen tar man ansvar och rättar till det som är dåligt, eller så håller man käften.

    Solklart att Sverige inte kan jämföras med länder som bedriver en vettig politik. 
    Du har viss inte läst eller förstått det jag skrivit - du påstår att det är dagens regering, jag påstår att det är systemet som sådant som är kraftigt stukturrationaliserat, decentraliserat och med omfattande självstyre som skapat de förutsättningarna.

    Du vill politisera, jag vill peka på systemfunktioner. 

    Om du lever i tron att en regering -  där ett parti inte har ensam majoritet  - kan vända hela styrelseskick och förvaltning på ända och reformera allt på 6 år så har du enligt mig en djupt förenklad bild av samhälle, riksdag, regering, myndigheter, regioner ... 

    Att du tror att det är ett dags-politiskt problem pga sittande regering tror jag inte att någon missat, men jag säger att du har fel och har återkommande förklarat än det ena än det andra som du faktiskt tagit till dig.
    Haha jag ser att du fortsätter bortförklara fiaskot genom att beskriva problemen men skita i att ta upp vad man hade kunna göra åt problemen. Ungefär som att se problem men skita i att göra något åt dem skulle vara någon slags giltig ursäkt för att låta smitta härja fritt och låta tusentals dö i onödan.

    Strukturella problem, decentralisering... yada yada yada... det spelar ingen som helst roll VAD problemen är eller vilka tjusiga namn de har. Det är FORTFARANDE ett grovt underbetyg för Sveriges förmåga att lösa problem.

    Det som skiljer bra ledarskap från dålig ledarskap är just förmågan att hantera kriser. Att vara en ledare när allt flyter på av sig självt klara en apa av. Det är när det skiter sig som man visar om man är värd sin lön eller inte.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 12:14:05 följande:
    Förmodligen kommer man så småningom att ha en mycket god kunskap om hur och under vilka omständigheter coronaviruset smittar.

    Men här och nu är det enkelt att konstatera att med Sverige jämförbara länder som försökt begränsa smittspridningen utifrån bland annat de fyra antagandena inte har klarat sig bättre än vad Sverige har gjort.

    Med rädsla menade jag väl närmast att det är mänskligt att önska att det ska finnas enkla lösningar men "Ett munskydd om dagen håller inte doktorn borta" och inte viruset heller.
    Jasså? Hur fan kommer du fram till det när våra grannar har 10 ggr lägre döda per capita än vi har?

    Eller råkar dina jämförelser bara vara extremt enögda? För finns det något land som går att jämföra med Sverige så är det just andra nordiska länder.

    Rädsla kan ju oxå vara rädslan att erkänna för sig själv att man gjort fel. Rädsla kan oxå vara att vara mer rädd för restriktioner är smittspridningen. Men oavsett vilken är den destruktiv.. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin