Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2021-01-23 14:22:51 följande:
    Ja, då får jag igen hänvisa till nyttan av att läsa smittskyddslagen för att få en mer nyanserad bild av vad som var möjligt under ett tidigt skede i pandemins utbredning i Sverige.

    Ja, tänk så lite 30-talet har att göra med hur det fungerar nu, ändå är det du som först initierat detta i samband med den skam du känner för Sveriges 30-tal och nuvarande coronahantering inför dina nya landmän - om jag förstod dig rätt tidigare. Men det var säkert ett sidospår som du av någon outgrundlig anledning tog upp tidigare. Vi skiter helt enkelt i detta med historien från och med nu föreslår jag.{#emotions_dlg.flower}
    Och då kan jag återigen hänvisa till att det går att stifta nya lagar om riksdagen vill, och dessutom var rekommendationerna helt annorlunda i Sverige i våras, än i många andra Europeiska länder.

    Nej då förstod du mig inte rätt. Några här tyckte inte jag skulle skämmas å Sveriges vägnar över underliga strategier och uttalanden från politiker, och då försökte jag förklara lite om hur det funkar som utlandssvensk, man får ibland frågor om Corona, 30talet eller Zlatan, och det är inte så kul att redovisa för de konstiga, svenska företeelserna man inte stöder själv. Varken svenskt 30tal eller Zlatan har naturligtvis något med denna diskussion att göra, det var ett kort exempel för ett halvt år sedan.  Så släpp gärna det, och släpp smittskyddslagen, som jag tror att de flesta förstått sig på vid det här laget.
    I allmänhet vore det skönt om folk även kunde släppa paralleller till andra trådar här, folk som skrev på FL för 5 år sedan, och alla hintar om åsikter och språkbruk hos högerextremister, nyauktoritära, nazister, fascister, populister etc som ges i svar till de som inte håller med Anders.   
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 14:24:41 följande:
    Är det en omfattande samhällsspridning av viruset hos er också just nu? 
    Ja det är det, inte riktigt lika mycket som i Sverige, men ändå mycket, fast går nedåt. Där jag bor sköter sig folk i allmänhet (nästan alla) väldigt bra med avstånd, munskydd etc, men i ett par grannstäder vet jag att det är inte lika bra, så det varierar en del. Spridningen via skolor var ett stort problem nyligen, men nu är det ju stängt och smittan går ner.   
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-23 14:53:48 följande:

    Från det ena till det andra - vaccinet.

    Oerhört intressant med Israel eftersom de är så effektiva med vaccineringen och dessutom är Pfizers testland och får den mängd vaccin de har möjlighet att omsätta.

    Kommer man att uppnå målet flockimmunitet? Och i så fall vid vilken vaccinationsgrad?

    Eller kommer det att visa sig att det inte är möjligt att vaccinera bort covid-19 - och i så fall - hur stort skydd innebär vaccinet ändå.

    Det är ju hittills inte särskilt många israeler som vaccinerats två gånger som trots detta insjuknat i covid-19 och förmodligen har dessa inte blivit särskilt sjuka.


    Har sett och hört nyligen från olika håll att det förväntas att 80% måste vara vaccinerade, så det tar ju ett tag ... och kanske vill inte 80% vaccinera sig heller. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 15:05:37 följande:
    Ja, att stifta nya lagar är ju en del av det regering och riksdag sysslar med, så det är ju helt sant. 

    Brukar ni förresten prata om Österrikes -30tal då ni pratar om kriget? 

    Jag har en del internationella kontakter i mitt yrke och frågan kommer ofta upp om det verkligen är sant det som en del media presenterar om Sverige i deras hemländer - de vet förståss att jag inte skäms för vad deras media skriver då verkligheten ofta är betydligt mer komplex än rapporteringen av enskilda företeelser.

    Tror du att Anders har beslutat vilka lagar de har att förhålla sig till?  Jag menar, om man inte håller med Anders men ändå har förstått att lagarna är det som sätter ramar för vad Anders kan göra så verkar det obegripligt att lasta Anders för detta...   

    Nu är det ju iofs inte så att Anders är den som beslutar det du inte håller med om utan det är en myndighet som fattar detta beslut och de har personal, internationella kontakter och ett vetenskap att luta sig mot.

    Men visst, Anders är problemet .. jag läste förresten nyligen att han inte vet vad droppsmitta är - det är väl de på vinbaren som vet mest om droppsmitta har jag hört -  

     
    När vi pratar om kriget? Det var ett exempel på ämnen som dykt upp ibland, tror senaste det hände var runt 3 år sedan när jag pratade med en ungrare, och nej, vi pratade inte om Österrike. Vilket intresse du visar för mina samtalsämnen!

    Tror du verkligen att jag tror att Anders bestämmer lagarna? Spännande, men javisst ja, jag var ju obegåvad osv osv.
    Jag lastade Anders för hans rekommendationer, och regering och riksdag för deras sena lagar.
    Tror du verkligen att jag tror att Anders bestämmer allt på FoHM och gör allt där? Intressant teori. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 15:12:05 följande:
    Vet du om spridningen via skolor varit ett problem hela tiden? 
    Det var stängt i början av sommaren också, men i efterhand tror dom inte de hade behövts. Dom tror att problemet i skolorna började först i november. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-23 15:48:14 följande:
    Man kan inte ändra en lag snabbare om man inte får majoritet för det. 
    Fast du trodde att jag trodde det? Intressant ... 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 17:51:22 följande:
    Det är visst lite kallt, men en kofta värmer dig säkert.. *brrr*

    Det är ju mer än tråkigt att en debatt där någon har  en annarlunda uppfattning än du har slutar i att du anser att du är obegåvad, eller att du anser att någon annan anser att du är obegåvad. 

    Ja, jag referade till de saker du tidigare tagit upp i tråden här.. så det är Ungrare du inte ska skämmas inför..  intressant det också.. Ungerns 30-talshistoria med nära förbindelser med både fasicster och nazister, deltagandet i kriget på axelmakternas sida och en fascistisk/nazistisk premiärminister vald på -44.   Nej, som svensk kan du se Ungern i ögonen utan att skämmas för kriget..
    Ja det är inte kul att bli idiotförklarad hela tiden av vissa i tråden.
    Konversationen i fråga var med en enda individ (inte med Ungern) och han är en politisk flykting från Ungern så jag håller honom verkligen inte ansvarig för det han motarbetat och flytt från. Nu tycker jag vi kan flytta fokus från mina privata konversationer. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 18:04:15 följande:
    Jag trodde inte att du trodde det, jag trodde inte heller att AndreaBD trodde att du trodde det, men du trodde visst att andra trodde att du trodde.. och du trodde det var intressant.. det tror jag är intressant

    Jag tror att det är andra saker som driver kritikerna i tråden. Det har jag  trott hela tiden och jag tror att jag har berättat vad jag trodde

    Men det är bara vad jag tror och jag tror att jag tror fel ibland. 
    Om Andrea känner behov av att påpeka för mig att en majoritet behövs för en ny lag, tror hon uppenbarligen att jag inte inser det. Ja, det är intressant med dessa idiotförklaringar. Eller med Andreas låga tanker om omvärlden, behov av att förklara självklarheter eller vad det nu är. 
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2021-01-23 19:02:31 följande:
    Pope Joan II skrev 2021-01-23 18:41:46 följande:

    Ja, jag förstår inte hur ABC orkar med att vara så tillmötesgående artig trots att de verkligen behandlat hen som skit. Och detta samtidigt som särskilt en av dem håller klyban under vingarna och en annan av dem kallat honom för och tycks betrakta honom som naturvetenskapsman (eller liknande, jag minns inte exakta ordalydelsen).


    Idiotförklaringarna hänger kanske ihop med reflektionen att oenigheter i tråden beror på att "nivån är för akademisk" vid presskonferenserna, samtidigt som det högst troligt också hänger ihop med antaganden om vilka som docenter i natur- och statsvetenskap i tråden
    Ja om man förutsätter att de andra i tråden nätt och jämnt kvalat in till sina jobb i kassan på Coop på någon skyddad verkstad, då sätter man väl ribban där. 
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2021-01-23 19:12:17 följande:
    Så det tycker att det är tråkigt att just DU blir idiotförklarad i tråden..  vad är det du brukar skriva.. intressant...

    Om jag kommer ihåg rätt så anförde du dina privata konversationer angående kriget som en av många saker du utrycker att du känner som pinsamheter och skamfyllda som att ha att göra med Sveriges hantering av pandemin eller om det nu var Tegnell. .. vill du ha en länk till inlägget? Eller är det så att dina känslor av pinsamhet och skam för Sverige då inte har med saken att göra (trots att det var någonting du anförade som sakskäl) och att det är OK lämna detta bakom diskussionen?
    Ja, jag tycker det är frustrerande att man inte kan ha en seriös diskussion här, utan i stället förklaras det och tjatas om och om igen om ganska självklara saker. 

    Inte direkt den intellektuella nivån man hade hoppats på, att vissa diskuterar utifrån premissen att man är helt blåst. Jag hyllar inte dig som något intellektuellt geni (för jag känner inte dig) men jag förutsätter att du har en hyfsat normal begåvning, tills motsatsen har bevisats. 

    Herregud vad du hänger upp dig på ett inlägg jag gjorde i juni eller däromkring! Jag tyckte att en intervju med Sveriges utrikesminister i något tyskt media var pinsam, eftersom detta och en del annat (Zlatan, 30talet osv) kommer på tal ibland när man som svensk befinner sig i utlandet, vilket jag förklarade efter en del konstiga kommentarer. Vissa kollegor känner inte många andra svenskar än mig och vill gärna att jag förklarar det som dom snappat upp. Inte kul att säga att ja, dom var väl galna i Sverige, så ibland känns det lite pinsamt. Har du idisslat färdigt om detta ämne, så vi kan släppa det? Tycker det är ganska OT för denna tråd.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin