• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 23:01:49 följande:
    Det finns mycket mer som tyder på att de valt den vägen. Särskilt alla döda vi fick i Sverige jämfört med övriga nordiska länder.
    Kan du inte lista alla indicier du säger dig ha för din uppfattning?

    Allvarligt - det är är klass med Trumps stämningar av valresultatet - det du anför som belägg för dina påståenden har inte med saken att göra
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-18 23:52:07 följande:
    Det finns folk till allt. En del försvarar Tegnells strategi.
    FHM är de som är ansvariga för strategin. Tegnell är en av FHMs anställda.

    Det är tråkigt om tråden ska gå tillbaks till att hacka på enskilda personer - oavsett de arbetar på FHM eller är deltagare i tråden.

    Ett tag diskuterades ju faktiskt strategin - det som tråden handlar om.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-19 00:28:04 följande:
    Haha, FHM har väl inte tagit något ansvar överhuvudtaget.

    Men vem är då ansvairg?
    - Nä, du vet. Vi är lite agila. Man kan säga att ingen tar ansvar.

    Och vem styr dig?
    - Ja, vem kör? Det är ju jag som kör (Långben på julafton)

    Nästan 100 döda på ett dygn nu. Är det kanske dags att erkänna att detta är en skandal som inte stannar vid Estonia gånger 6?

    Vi ska inte hacka på personer. Vi ska hacka på de som gjort dessa personer möjliga. En del har förmågan att sätta sig på andra, förminska och vägra lyssna. Då kan det bli så här.

    Vad gäller strategin så skrev jag ju att den är dålig. Frågor på det?
    Har du glömt hur den svenska förvaltningsmodellen fungerar igen?

    Jag kan ju lägga in förklaringarna igen om du saknar dem

    de 96 är utspridda över fler dagar - så varför fortsätter du att sprida osanningar?
  • Padirac
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-19 00:29:17 följande:
    Tegnell är en av de som leder det, en av de högst anställda, inte bara en anställd. Han har nog en hel del att säga till, om inte det mesta.
    Det har han säkert, men det är nog GD som är ansvarig och står för att ta beslutet
  • Padirac
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-19 00:34:13 följande:
    Nej jag ska inte lista dem. 

    Allvarligt, vi borde ta och göra nåt vettigare än sitta här och prata om nåt som inte leder nån vart alls. 
    jaha, jag tycker att det leder framåt. Dina argument visar sig var dåligt underbyggda med material som inte stödjer dina påståenden. Det är helt Ok för mig oavsett du fortsätter eller gör någonting vettigare
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-19 17:44:29 följande:
    Maria Rotzén Östlund verkar tro mer på ventilation och vädring än vad Tegnell gör, han avfärdade ju det snabbt och överlägset. 
    Sa inte Tegnell att det skulle vara kostsamt och krångligt att bygga om ventilationssystem? 

    Sen förstod han att journalisten som kanske inte ställde en fråga utan gjorde ett påstående om att vädra genom att öppna fönstren.
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-19 18:29:05 följande:
    Återigen denna referens till antropologen i Lund som får stipendium av svenska staten och skriver om svenskt feministiskt perspektiv på global hälsa och vitt skiftande ämnen .... ja ja ....
    Är det det att hon får stipendier (som många andra forskare) eller att hon är intresserad av ett feministiskt perspektiv på global hälsa och vitt skiftande ämnen som gör att du möjligen ifrågasätter hennes uppsats om desinformation och att lyfta saker utanför deras kontext?

    För det verkar inte vara uppsatsens innehåll i sak som du har invändningar mot?

    Jag uppfattar kommentaren som att du vill skjuta ner innehållet pga författaren själv, eller att denna får stipendier eller intresserar sig för ett specifikt feministiskt perspektiv. Har jag fel om jag uppfattar det så?

    Om vi lämnar personen i sig, trots att det finns ett kluster i tråden som verkar vara besatta av - om än ej nödvändigtvis kära i - personer, har du någar invändningar mot innehållet i uppsatsen? Är det någonting som du vill invända mot i sak i materialet i uppsatsen?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-19 19:05:11 följande:
    Jag menade att hon är inte specialiserad på just detta område, eftersom det verkar som om hon skriver om vitt skilda saker. Hennes hyllning av den svenska regeringens globala feministiska perspektiv på hälsa etc och hennes stipendier, gör bara att jag betvivlar att hon är någon regimkritiker av stora mått. 

    Förra gången du, eller vem det var, citerade detta, läste jag artikeln. Med tanke på materialet som legat till grund för artikeln, tycker jag det var en vettig analys, men lite basic. Och, någon annan skulle naturligtvis kunnat inkludera annat relevant material, och kommit fram till en något annorlunda slutsats. Så, jag tycker inte att analysen var så bred och tog med allt som skulle kunna tänkas vara väsentligt. Det är en smal analys av ett kort skede, baserat på ett begränsat material. 

    Jag tycker inte det var dåligt eller direkt fel, bara väldigt begränsat och enkelspårigt. 
    Så de 6 narrativ om 'misinformation and de-contextualization' hon presenterar anser du inte vara direkt fel?  Utan att det ligger någonting i det i någon grad?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-19 19:39:50 följande:
    Om du läser vad jag skrev, så tycker jag att utifrån materialet hon presenterar, så är det ok. En del av min kritik är att materialen var smalt. Och undersökningen väldigt basal. 
    OK, jag sökte lite förtydliganden.   Jag vet då att du stycker att hon dragit rinliga slutstser av det material hon presenterat  men att du tycker att hon skulle haft ett bredare material - om jag förstår dig rätt så skulle det bredare materialet kunnat ge andra slutsatser i fråga om de 6 narrativ hon presenterar?

    Om vi lämnar hennes arbete med materialet, kan du se eller håller du med om att dessa narrativ så som materialet beskriver dem presenteras i tråden eller i media?
  • Padirac
    klyban skrev 2020-11-20 17:47:47 följande:

    Jag vet inte, men nått måste ha fixat så att alla fick det.

    Någon gemensam nämnare förutom att någon var smittad tycker man borde finnas.

    Men det måste väl finnas en del mat som kan bli kontaminerade.


    Det har sagts att mat inte blir kontaminerat, det kan bero på virusets ythölje. Ythöljet som delvis innehåller lipider är mer eller mindre känsligt för olika ytors struktur och sammansättning. Det kan ha med saken att göra gissar jag.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin