Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 14:01:51 följande:
    Att påstå att länder är jämförbara (på inga grunder alls) och därefter förkasta åtgärder bara för att man kan hiita ett lan (kanske Peru) som gjort en åtgärd men ändå har hög smittspridning; är självfallet vetenskapligt förkastligt.

    Det finns en massa kunskap och exempel att lära sig av. Om FHM bara var intresserade skulle de ha konsistenta svar.
    Framför allt är det extremt korkat att kalla länder i södra europa eller andra världsdelar för "jämförbara" när våra grannar är de som liknar oss mest och är därmed de som verkligen är mest jämförbara.

    Men visst kan man förstå att man inte gärna vill jämföra sig med de som det gått bäst för. Då blir ju vårat egna misslyckande så mycket mer uppenbart. .
  • Anonym (man)
    Kermit1561 skrev 2021-01-05 15:13:57 följande:
    Det korkade är väl att tro att våra grannar är speciellt lika oss. Finland har t.ex haft väldigt lite invandring jämfört med oss. Vi är mer trångbodda i sverige förutom då det uppenbara att vi har en huvudstad som är dubbelt så stor som deras. 
    Det är ingen  som vet säkert varför det går så bra för Findland och Norge jämfört med resten av EU och vet man inte det så vet man inte heller vilka länder som är jämförbara.. 
    Och invandring menar du är allt tillräckligt för att göra dem mer olika oss än lika?  Vilka liknar oss mest, demografisk, geografiskt och kulturellt?

    Dina argument är oerhört tunna. Varför inte bara stå för att den ENDA anledningen till att man inte gärna vill jämföra oss med våra grannar är för att det gått så oerhört mycket bättre för dem än oss?

    Varför all denna hyckleri? Vad är man rädd för? 
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2021-01-05 15:16:14 följande:
    Jag har jämfört med EU/UK. Det är en jämförelse som kräver vissa kunskaper, som t ex att att EU inte omfattar länder från andra världsdelar än EuropaTomte
    Kunskaper my ass... det kräver däremot höga kunskaper i hyckleri och cynism och det kan jag absolut hålla med om ni har ett överflöd av.Drömmer
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-05 15:24:46 följande:
    Du nämner "verkligheten". Jag tror det är här som medlöparna får problem. De kan omöjligt kritisera rådande ordning p.g.a regeringens partifärg.
    Nja jag tror inte det är partifärgen som är problemet, för vänsterpartiet är lika överens som moderaterna om att Sveriges strategi varit ett episk misslyckande.

    Jag tror snarare det har med patriotism att göra och en snudd på konisk rädsla för att erkänna ett misslyckande för sig själv,

    Ingen person med någorlunda förmåga till rationellt tänkande och objektivitet kan kalla det vi ser i Sverige för en framgång.
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2021-01-07 08:55:21 följande:
    Det var en extremt osaklig syn på saken! Det är som att säga: Alla som inte tycker som jag, förnekar realiteten. Inget bra argument!
    Nja, att inte kunna inse att den horribla situation Sverige befinner sig i är ett episkt misslyckande för vår sk strategi ÄR ju inget annat än förnekelse.

    Jag menar, finns det någon gräns öht för hur dålig det ska behöva gå för att nationalistklustret ska erkänna ett misslyckande? Om det inte finns någon gräns så kan man ju inte kalla det för ett frisk förhållningssätt, då kan det ju inte kallas för något annat än förnekelse.

    Var går din gräns Andrea? 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-01-07 11:49:03 följande:

    Vi har inget ministerstyre, vi har ingen flockimmunitetsstrategi och har aldrig haft.


    .


    Säger du nu ja, för inte så länge sen var du helt säker på att Sveriges strategi var flockimmunitet och tyckte såklart det var det bästa i hela universum.... tänk vad snabbt folk kan byta åsikter och argument när det passar.

    Det gäller både dig och Tegnell.
  • Anonym (man)
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 14:20:19 följande:
    Du har upprepat dig ungefär 625 gånger nu. Tragiskt.
    Det är lite av klybans signum att repetera sig om och om igen. Det är hans sätt att slippa besvara frågor sakligt. Om man frågar honom varför han förut tyckte att Sveriges strategi var flockimmunitet och nu påstår att det aldrig varit det så besvarar han det bara med att återigen repetera att Sveriges strategi aldrig varit flockimmunitet Tomte
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 14:20:19 följande:
    Ja, det tar tid att skriva lagar, speciellt med en sölig regering och en trögtänkt statsminister. Är det första gången dessa gubbar ska skriva en lag? Kan de inte raska på lite. Folk dör faktiskt medan dina vänner ägnar sig åt paragrafrytteri.
    Ja, Sverige har ju varit långsam i allt sen första början, ändra lagar är ju bara ett av många många exempel. Men nationalistkåren är ju inte intresserade av lösningar, de nöjer sig med att beskriva vilka hinder som finns/funnits.
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 14:20:19 följande:
    Regeringen regerar över landet. Hur svårt ska det vara att fatta?
    Japp, men att medge det är ju att medge att man har ett ansvar för de val man gjort och därmed även ett ansvar för vårt episka fiasko. Det är ju inte direkt ovanligt att när saker går käpprätt åt helvete så vill ju helt plötsligt ingen minnas att de har haft något som helst med saken att göra, och helt plötsligt minns man inte heller det man sagt och säger raka motsatsen till det man sagt tidigare. Det har vi ju goda exempel på här i tråden angående "flockimmunitet".
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 14:20:19 följande:
    Stämmer. Vi har ingen strategi. Det du referar till är några meningslösa floskler från FHM som INGEN tar på allvar.
    Japp, att kalla råd som är valfria att följa eller skita i precis som man själv känner för kan ju absolut inte kallas för en strategi. Det är bara ren idioti och vi ser nu konsekvenserna av det.
  • Anonym (man)

    Vad är det man brukar säga... att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat är själva definitionen av idioti.

    Är det inte just det vi pysslat med i 1 år? Tjatat och tjatat om rekommendationer som bevisligen inte följs och längre än så kommer vi inte. Vi säger en sak men bryter man det så går det alldeles utmärkt.

    Nu snackas det (i vanligt ordning alldeles försent) om munskydd i kollektivtrafik... men även det är valfritt.... dvs grundproblemet kvarstår. Vill man sprida smitta så är det fritt fram.

    Vi säger att vi stoppar flygtrafik från England för att inte få in mutationer, men kommer det flyg ändå så är det fritt fram och det är upp till var och en själv att avgöra om man vill försätta sig i karantän eller gå ut på stan och smitta andra.

    Politiker och myndighetschefer tjatar om rekommendationerna men bryter dem själva. Cynismen och dubbelmoralen är så djupt rotad att en dam sitter själv i kanarieöarna och kritiserar någon annan för att varit ute och shoppat och ser inget som helts konstigt med det.

    Hela systemet är ju så korrupt och trasigt det kan bli, hela vägen från toppen till botten. Hela vår sk strategi är ett enda stort spel för gallerierna och våra makthavares agerande är en parodi. Tacka gudarna för att det nu finns ett vaccin för annars hade det varit ganska kört för oss.

    De enda som gjort något vettigt i hela denna sjuka historia är vårdpersonalen. Stort tack till dem. Jag hoppas att man minns deras insatser senare.{#emotions_dlg.flower}

  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-01-07 19:43:35 följande:

    Vi har aldrig haft en flockimmunitetsstrategi inte ens någonsin, bara en sådan sak.
    Och ja, jag har pratat om flockimmuitetsstrategier även Tegnell & co, dock inte ens nära det som du pratar om och att vi skulle ha en Flockimmunitetsstrategi i Sverige eller ens någonsin.


    Och ja, flockimmunitet infinner sig alltid i andra änden, tar par år dock och med de erfarenheterna man har.


    Den lätt förstådda Tegnell & och har berättat hundratals gånger för dig vad vår strategi är.
    Vad är problemet med att inte ta in fakta?


    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-07 13:59:50 följande:
    Hade varit bättre om han fick söka jobb på den privata arbetsmarknaden.

    Så politiskt förföljelse är det du förespråkar nu, men och andra sidan så följer det som en röd tråd i dina inlägg.


    Ja den slingande Tegnell var ju inte sen att ta påstå att vi aldrig haft någon flockimmunitetsstrategi när han insåg att det var jävligt få som blev immuna. Men Tegnell är ju inget annat än en byråkrat som alla andra som vänder kappan efter vinden och räddar sitt eget skinn när han inser att han klantat sig. Och det är ju ingen dålig tabbe han och övriga FHM gjort.

    Jag menar, om helt vanliga forumtyckare som du och övriga nationalister vänder kappan efter vinden och förnekar det ni skrivit för ett tag sen så varför skulle inte husguden Tegnell göra det?

    Problemet med ditt sk fakta är att den ändras med tid lite som den passar dig för stunden, för ett tag sen var ju flockimmunitet da shit och vedertagen fakta, men nu sitter ju du och förnekar att vi någonsin siktat på det. Så problemet är inte andras förmåga att ta in fakta, det är snarare att dina sk fakta snarare är dina egna fantasier.

    Ja flockimmunitet infinner sig på andra änden men sen har vi ju den där lilla detaljen med hur många man är ok med stryker med på vägen dit. Och det är väl just det vår strategi fått kritik för. Att vara inhuman och offra människor i onödan.
    Det här påpekade jag för dig redan i början av tråden Klyban. Men ditt minne är ju väldigt selektivt ibland.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2021-01-07 20:51:45 följande:

    Det är enkelt och förstå msb problematik, att låtsas om annat vad ska de ge oss?


    Det är inte svårt att förstå deras problem, de lider av samma problem som FHM, inkompetens.
    klyban skrev 2021-01-08 16:09:37 följande:

    Inte alls, vi ser det ofta nu att man vrider lagar för andra syften.
    Du förstår att skriva lagen rätt, betyder att det inte ska finns någon tolkning annat än lagen.


    Nja, lagar bör ju skrivas i rätt syfte och rätt syfte är ju inte att göra lagvrängare lyckliga utan för att kunna användas när de behövs.

    Exempelvis är det ju väldigt dumt att låsa lagar till enbart en pandemi, för man kan även ha lokala utbrott i länder som inte nödvändigtvis behöver bli globala OM de hanteras på rätt sätt från början. Det finns väldigt många olika slags kriser Sverige kan drabbas av och vi är uppenbarligen extremt illa rustade för at kunna hantera dem.

    Vad vi behöver är krislagar inte nödvändigtvis pandemilagar.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin