• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-17 23:16:40 följande:
    Läste bara om Carlsons uttalanden som av AB framställdes skitdåligt då inga argument framfördes. 
    Om du inte gillar AB kan du ju kolla in vad Carlsson sa i efterhand - så kan du bilda dig en egen uppfattning.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-11-17 21:34:19 följande:
    Det enda som skulle hjälpa i det läget är fler bussar/tåg. Enkel logik: Mindre virusmängd = mindre smitta. Har alla mask så är det fortfarande samma virusmängd, men vi hoppas på att masken sitter så tätt och perfekt att det inte kommer ut på sidan eller när det råkar flytta på sig (även utan att man pillar) och vi hoppas att all virus hamnar i masken. Trots att virus är väldigt små och kan ta sig genom en sån mask...
    Det verkar onekligen som att viruset smittar så fort det finns en större mängd människor på ett begränsat utrymme utan tillgång till massa friskluft. 

    Det var olyckligt att SL drog ned på bussturerna i våras då antalet resenärer minskade - det var som att de inte förstod att poängen vara att minska antalet passagerare i varje buss.

    Fler bussar/tåg och färre människor vid samma tid är som du skriver det som behövs, samtidigt är det inte i kollektivtrafiken den stora spridningen av smittan sker. De flesta åker kanske inte så lång tid i kollektivtrafiken - även om en del naturligtvis pendlar långt. Det är länge sedan jag åkte pendeltåg eller tunnelbana eller buss för att ta mig till arbetet, jag vet inte hur det är med trängsel och antal passagerare nu jämfört med för säg ett år sedan. Har du ngn uppfattning om det?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-18 00:05:05 följande:

    Ja, det låter ju troligt. Saker går alltid fel.

    Men man ska också komma ihåg att vaccinet är ett race utan dess like. Det företag som blir försenade får se sina intäkter droppa med enorma belopp.

    Testerna har hittills visat positiva resultat. Utvecklingen har skett på en sanslös rekordtid. Allt pekar på att den sista delen av kedjan också kommer gå på rekordtid.


    Det är såvitt jag hör oklart i vilken mån vaccinen kommer att förhindra sjukdom även om de tar bort symptom. Människor som är vaccinerade kan alltså bli asymptomatiska smittspridare om det vill sig illa. Om de vaccinerade känner sig lika odödliga som innan pandemin finns väl risken att de inte håller avstånd och de som inte är vaccinerade eller de som vaccinet inte fungerar för blir möjligen smittade med symptom. Om Corona var lömskt innan dessa vaccin så blir det inte lättare förrän alla är vaccinerade.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-18 00:07:55 följande:

    De flesta går aldrig på restaurang. De som går på restaurang gör det oftast max 1 gång per månad. Det är knappast där den stora smittspridningen sker heller. Ändå ligger 99% av fokus där.


    Jasså... Jag tror inte att du ska dra för stora växlar på dina egna erfarenheter. Och 99% säger du dessutom. Är det ngt du hört på pressträffarna? Eller var kommer siffrorna från?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-18 00:07:55 följande:

    De flesta går aldrig på restaurang. De som går på restaurang gör det oftast max 1 gång per månad. Det är knappast där den stora smittspridningen sker heller. Ändå ligger 99% av fokus där.


    Jasså... Jag tror inte att du ska dra för stora växlar på dina egna erfarenheter. Och 99% säger du dessutom. Är det ngt du hört på pressträffarna? Eller var kommer siffrorna från?
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-11-18 00:15:26 följande:

    Jo, som sagt, jag åker pendeltåg. Och det verkar som om det är ungefär hälften så många som förut. Ofta kan man sitta på varannan plats, men när man kommer in mot stan så börjar det bli fler som står. Men jag vet inte om det är så på dem andra linjerna. 


    Ja, just pendeltågsresenärer reser väl längre tid än de som åker buss inne i stan.. då ökar ju riskerna. Samma för de som åker tunnelbanan från platser långt ut på linjerna.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-18 00:10:05 följande:

    Hur många gånger har herr Löfven rutit till mot arbetsgivare som inte gör sitt yttersta för att minska smittspridning?


    Känner du många arbetsgivare som inte försöker sitt yttersta för att hålla igång produktionen och undvika att få sjuka medarbetare?
  • Padirac
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 02:15:59 följande:

    Det är deras och regeringens uppgift att göra allt för att minska smittspridningen, och där ingår att informera folk så att de förstår. Om folket består av idioter så får de informera som att de har med idioter att göra. Vi vet nu att "folkvett" och "sunt förnuft" inte fungerade, och inte heller tron på att svenskar är så duktiga på att följa myndigheters råd.


    Det är _vår_uppgift att minska smittspridningen, att göra allt _vi_ kan för att minska smittspridningen.

    Så jag ser det i alla fall, med tanke på att det i mångt saknas lagar som ger myndigheter rätt att med tvång begränsa de fri och rättigheter människor och företag har i Sverige.
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-11-18 00:45:00 följande:

    Lunchrestauranger räknas väl också in...


    Visita skriver en del om besöksfrekvenser på deras hemsida.

    Det är inte alls ovanligt att besöka restaurang, i delar av Sverige är det mindre vanligt, i andra delar är det mycket vanligt.
  • Padirac
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-18 12:49:22 följande:
    Självklart är det i slutändan beroende på hur bra vi sköter oss och följer rekommendationer som avgör hur det går. Men folket styr inte landet. Det är FHM och regering som måste informera på ett tydligt sätt och få folket förstå allvaret i det hela och ha bra ledarskap så folk lyssnar på dem. T ex hur kan de få tonåringar och ungdomar att ta det på större allvar? Är det ungdomarnas fel eller är det snarare FHM och regering som inte lyckats nå fram så bra till denna gruppen? För du kan väl inte mena att varje inte vid ska sitta på nätet och googla fram relevant information om pandemin. 
    Det hjälper ju inte ens att i denna tråd informera intresserade personer om tex strategi och lagrum - jag menar att om inte ens de intresserade kan göra annat än att försöka hitta sätt att missförstå och glida undan från det som informeras om, ja hur ska då tonåringar ( och andra med för den delen )  kunna ta till sig förhållningsregler som strider mot varje fibers önskan i kroppen? 

    De som till varje pris vill och behöver leva innan de dör (av corona eller uttråkning eller ensamhet) kommer alltid att smita från det de kan göra för gruppen - det hände i Italien under lockdown, helt säkert också i andra länder med lockdown. 

    Den information som ges på pressträffar, det som står i tidningar, sociala medier, det som pratas om på komersiell radio, det som en del influencers spred i våras, det som sägs i skolor och på arbetsplatser, går knappast att missa eller missförstå om man inte _vill_  inte förstå.

    Hittar du relevant information på nätet? Hittar du information som är falsk på nätet?  Hur tar du reda på eller får den information du har?  Vilka källor har du?  Pratar du med tonåringar? Vilka källor är det i så fall som är grunden för det du vet?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin