Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Nu fick vaccinationssamordnaren Richard Bergström det att låta som om de väldigt motiverade riskgrupperna kommer att agera testpersoner och att andra därför kan luta sig tillbaka och se tillförlitligheten hos vaccinen an medan de uppmanas att "keep an open mind". 

    En hel del av de här människorna verkar ha haft riktigt dåliga lärare från mellanstadiet och uppåt. 

  • Pope Joan II
    hawthorne skrev 2020-12-04 11:40:05 följande:
    Det här var bland det dummare jag läst, helt ärligt.
    Jag undrar varför du har blivit en antivaxxer som tar till alla fula knep du kan för att bekämpa vaccinationen av en potentiellt dödlig sjukdom?

    Vaccinerna är redan testade på många tusentals personer. Det krävs sådana tester för att få det godkänt.  Det är de som är testpersonerna och inte prioriterade grupper.

    Uppmaningen till öppet sinne är en uppmaning till sådana som dig, antivaxxers, att de ska ha ett öppet sinne och inte svälja all propaganda liknande din med hull och hår.
    Det här var bland det dummare jag läst. 

    Jag är verkligen ingen vaccinmotståndare. Men det finns det många som är varför det är oerhört viktigt hur en person som är nationell vaccinationssamordnare uttrycker sig. Det var väldigt klantigt av honom att inte välja sina ord bättre. Johan Carlsons tillägg var givetvis också gjort av den anledningen. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-04 11:58:42 följande:
    Det där tjuvnypet tas nog tacksamt emot av vaccinationsmotståndarna - något som förhoppningsvis var en oavsiktlig klumpighet.
    Tror du att vaccinationsmotståndare punktmarkerar mig och mina inlägg på Familjeliv för att få veta saker eller tror du att vaccinationsmotståndare lyssnar på en presskonferens där vaccinationssamordnare Bergström deltar? Hans klantighet vare sig den var avsiktlig eller inte tas garanterat tacksamt emot av skeptikerna - och det var också vad jag kritiserade. Han borde gjort det där mycket bättre, eller i alla fall bra. Någon borde ha coachat honom för det var givetvis inte svårt att räkna ut att just frågan om hur säkra vaccinen är skulle komma att ställas.

    Jag är inngen nationell vaccinsamordare så jag behöver - likt någon i tråden som jag inte kommer ihåg vem det var påpekade angående sina egna uttalande men då i förhållande till FHM - inte väga mina ord på guldvåg. Det gör jag ofta ändå eftersom jag är mån om att uttrycka mig korrekt men jag frågar mig dagligen och stundligen till vilken nytta när jag läser svaren och/eller kommentarerna. 
  • Pope Joan II
    hawthorne skrev 2020-12-04 12:09:07 följande:
    Ja du uppfattar alltid saker på ditt eget lilla sätt. Kanske har du gener för det, kanske gör du det ändå Vem vet och vem bryr sig?
    Jag har inga som helst behov av att "hawthorne" ska "veta" eller "bry sig" så det kan vi i alla fall vara överens om.

    Jag tycker att det är beklagligt att Bergström uttryckte sig som han gjorde, riktigt idiotiskt av honom. Det är ju märkligt att du inte oroar dig för det med tanke på att du verkar ha förstått att det finns ett ganska stort antal vaccinskeptiska människor som kan ställa till det.
  • Pope Joan II
    Anonym (Frida) skrev 2020-12-04 12:27:10 följande:

    Hur gör man så man slipper ?notiser? den denna tråd?


    Plocka bort den från dina favoriter. Längst ner på sidan: Ta bort från Mina Favoriter
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-12-04 13:58:48 följande:
    Nej, det tror jag inte - vilket inte hindrar mig från att tycka att du har ett ansvar för hur du uttrycker dig.

    Till exempel är ju den än mer befängda konspirationsteorin om att Sveriges strategi är att bli av med gamlingar så att man i stället kan ta in unga män från Mellanöstern inte så ovanlig bland "kritiker" av den svenska modellen.

    Det finns folk till allt - och det är onödigt att riskera att spä på det vaccinmotstånd som redan finns, i synnerhet med antydningar att de som allra mest behöver vaccin mot covid-19 påstås bli testpersoner för eventuella vaccinbiverkningar.
    Ja, det är verkligen onödigt och det borde därför Bergström ha avhållit sig från att göra. 

    Själv är jag väldigt nöjd med hur jag uttrycker mig och besväras inte av att du tydligen tycker något annat. Det finns kanske rentav en hel solfjäder med åsikter om den saken likväl som det gör det om helt andra saker. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-12-04 17:22:48 följande:
    Huvudanledningen var dock: Underdödlighet året innan, knappt några döda av influensan. Och där var det ganska stor skillnad till grannländerna.

    Allt är förstås teorier, inte helt belagt än. 
    Han nämnde inte det i den intervju han gav i Aktuellt som jag hämtade citaten från.  
  • Pope Joan II
    Tow2Mater skrev 2020-12-04 20:12:29 följande:

    Snart borde de väl anses vara drivande.

    "Av totalt 208 utbrott vecka 48, skedde majoriteten, närmare 40 procent, på grundskolor. Medan andelen utbrott minskat i många andra miljöer, till exempel gymnasium och arbetsplatser, ökar de alltså i grundskolan."

    www.expressen.se/nyheter/utbrotten-okar-mest-i-landets-grundskolor/


    Kanske i invandrartäta områden. Tegnell påstod ju att det är invandrarna som är väldigt drivande både här och i andra länder. Det uttalande fick passera helt utan uppföljande frågor, konstigt nog. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-12-04 20:19:46 följande:
    Tegnell har förklarat sig.
    "Den semantik FHM och Tegnell använder sig av, är av en sådan art att det inte ska gå tolka om till nått annat än vad de menar."
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-12-04 20:37:22 följande:
    svenska.yle.fi/artikel/2020/12/01/en-fjardedel-av-de-som-insjuknar-i-covid-19-i-finland-pratar-varken-finska

    Samma fenomen kan ses i Finland, och så här formulerar man sig när man skriver om saken i finlandssvensk media. I den här artikeln finns också en länk till en annan artikel på samma tema.
    Ja, det är grupper som är utsatta och som inte bör ges skulden vare sig för att vara den drivande faktorn i en pandemi eller för vara illaluktande munskyddsbärare. 

    Myndighetspersoner och andra på likande positioner bör verkligen tänka på hur de uttrycker sig. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin