Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-24 19:31:39 följande:

    Det är vad som upprepas i tråden att vi har en flockimmunitet fast än Tegnell & co säger vi har en annan strategi.
    Och det berättar att en del har problem med språket som Tegnell & co talar i frågan COVID-19.


    Jag förklarade att du tolkade fel, och jag berättade att du aldrig svara på saker när jag frågade dig om saker.
    Och när de svaren uteblir, så finns bara min tolkning kvar, nått som hade varit enkelt och undvika vid svar av det efterfrågade.


    Så någon tolkningsföreträde har aldrig uppstått med dig, då du vägrar tolka dina texter vid efterfrågan att utveckla och precisera.


    Nej, ingen i tråden har så vitt jag vet sagt att vi har en flockimmunitet. FDFMGA är väl den som varit närmast att säga något som liknat det men ingen annan har gjort det. Du har helt fel i det. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-11-24 20:13:14 följande:
    Ja, och jag tycker att den här tråden skulle vinna på lite mer seriositet - och då inte bara från min sida som har för vana att anpassa mig till den nivå den jag svarar befinner sig på.
    Jag förstår. Själv klarar jag emellertid inte att sänka mig så lågt. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-26 09:44:33 följande:
    Jag tror inte riktigt att man flyttade patienter hit och dit, utan man försökte nog i så fall göra det smidigt och skicka dem direkt till ett annat sjukhus. Man behöver ju inte heller flytta dem som just är sämst, och i så fall kan jag inte tänka mig att de skulle dö av att flyttas. 

    Dessutom verkar man kunna flytta folk som redan ligger i respirator utan större risk. De flyttade ju den där ryssen som förgiftats, Navalnij, från Sibirien till Tyskland i en box med respirator och det gick jättebra. 
    Är det bara någon sorts intuitiv känsla du får när du tror saker eller vad kommer dina ingivelser ifrån? Och om du ändå ska tro något varför inte tro att det är rätt stor skillnad på hur ett "high profile case" som Navalny transporteras och på hur en vanlig Svensson i någon landsort i Sverige transporteras och med vilken expertis de omges av? 

    Märkligt att inte kunna tänka sig att intensivvårdade människor skulle kunna dö av att flyttas. Det kan de nämligen och det gör en del av dem naturligtvis också. Det är en mycket stor risk att förflytta respiratorvårdade personer. 

    Ekot (bland mängder andra) rapporterade om det tidigare i år:

    "Ekot rapporterar om hur svårt coronasjuka patienter tvingas flytta till andra regioner på grund av platsbrist. Det handlar om totalt 113 fall, enligt Svenskt intensivvårdsregister.


    ? Det är nästan lättare att säga vilka regioner vi inte har transporterat till. Jämtland längst upp och Blekinge tror jag, längst söderut, säger Karin Frisell, överläkare och medicinsk ansvarig på IVA vid Mälarsjukhuset, till radion. 


    Socialstyrelsen medger i sin dagliga rapport att det finns variationer i regionerna hur många intensivvårdsplatser som finns tillgängliga. Det förändras från dag till dag ? men det övergripande beskedet är att det finns disponibla platser i Sverige.


    Varje patienttransport innebär en risk. 


    ? Att organisera transport av svårt sjuka, ofta gravt överviktiga patienter är inte en vanlig ambulanstransport. Det är otroligt mycket förberedelser och det är riskabelt att transportera de här patienterna. Det har vi gjort med 20 stycken. Det känns aldrig bra att skicka i väg en patient, säger Karin Frisell.


     


    Enligt en studie som gjorts vid Gävle sjukhus visar att dödligheten ökar med 24 procent när man flyttar patienter mellan intensivvårdsavdelningar."

     

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-26 16:27:12 följande:

    Vi har valt att bromsa upp smittan, inte trycka tillbaka den till varje pris.
    Vi har valt den vägen mittemellan stänga ned helt och flockimmunitet, hur kan man ens ha missat detta?
    Jag som trodde Tegnell & co var så enkla att förstå.


    Du fattade att det var Mats Knutsson inrikeskorrespondent som skrev/sade det som länkades? Men du menar kanske att Knutsson har problem att förstå FHM. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-11-26 16:47:31 följande:

    Det var en fråga, och sen när vi fick igång vården med strategin?
    Eller blev det tråkigt nu?

    Men du kan känna dig fri att ta 113 och sen skaffa ett värde med ALLA som vårdats på sjukhus och som flyttats.
    Så har du ett svar som du inte är nöjd med, så jag kommer anpassa mig och skriva ~100% lyckad strategi efter man utökade platserna som inte fanns initialt pga avsaknad av ett pandemiskydd FHM varnat för oss att vi måste ha.


    Om du inte vill folk ska svara dig, så är det dumt och vara på ett offentligt forum.


    Pope Joan II skrev 2020-11-26 16:33:47 följande:
    Du fattade att det var Mats Knutsson inrikeskorrespondent som skrev/sade det som länkades? Men du menar kanske att Knutsson har problem att förstå FHM. 

     


    Ta bara en sak han missade och att det är varken regering eller FHM som sköter regionerna och det löpande arbetet.(Ta ansvar där ansvar ska tas) Även glömt av den hand som vi blev tilldelade. Missat och förstå att vår strategi att vården ska hinna med, som hunnit med till ~100% och efter man utökat nått man inte hade ens. Missat att vi hade tre scenarion, var av ett är det som sker nu. Missat att vi aldrig behövde extra lagen i våras, men ser vi någon pusha för den återinsätts, ser du det politiskt? nej om svaret är oklart.

    Och äldrevården i kommuners regi är vi alla rörande överens om, men ingen vill prata om lösningar.
    Lyft detta många ggr, och möts av samma ointresse nästa precis alltid.


    Ja, du får väl ta dina funderingar med Knutsson.
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-11-26 17:23:39 följande:
    Jajaja... jag försökte väl vara positiv. Och hoppades att man har gjort framsteg där.
    Du kan väl vara optimistisk utan att fantisera ihop något som över huvud taget inte har förankring i verkligheten? Framsteg har gjorts vad gäller att vårda människor som är sjuka i Covid-19 men att transportera intensivvårdspatienter har alltid varit riskabelt, och det gäller ju inte bara de som har Covid-19.

    Du brukar själv inte dra dig för att uppmana folk att hålla sig till sanningen, och då gärna det du uppfattar som absolut sanning - så det ska väl i rättvisans namn gälla dig själv också då. Inget hindrar dig från att trots det vara optimistiskt lagd. 
    AndreaBD skrev 2020-11-26 17:25:09 följande:
    Han kan väl inte heller vara insatt i ALLT? Han är ju på nyheterna och kommenterar det mesta, hela tiden. Och han är tråkig...... 
    Nej, det kan han säkert inte vara. Men det finns fog att tro att han är väldigt mycket mer insatt i det här än vad vi i den här tråden är. 

    Att han skulle vara tråkig är ett argument en 5-åring skulle kunna framföra.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin