• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (haha) skrev 2021-01-13 21:00:34 följande:

    Vad jag svarar på och när jag inte diskuterar det jag citerade? Det är väldigt konstigt att någon som "diskuterar" som du gör frågar det.

    Angående solfjädern så är det givetvis så att den eller de som tror på att munskydden är så "satans effektiva" förstås inte har mindre rätt än de som tycker att munskydden har en försumbar effekt. Det är ju själva symboliken i den solfjäder du har viftat med under en väldigt lång tid nu, eller hur???!


    Det är tyvärr mycket antimunskyddsuttalanden i den här tråden - och andra - som enligt användarna själva skulle vara fakta, utan att vara det. Underlaget som refereras till är som oftast någon spekulation i tv-debatten eller någon tes från en annan anonym användare, t. ex att munskydd skulle öka smittspridning och risker. Man kan bara häpna och tycka att det är illa att det är upprepningen i sig som hamrar in budskapet, inte vetenskaplig evidens.
  • pyssel
    Padirac skrev 2021-01-13 22:32:07 följande:

    Kommer du ihåg de infekterade diskussionerna om aerosoler vs luftburen smitta och hur långt aerosoler kunde färdas i jämförelse med droppar under vissa förutsättningar? 

    Vid aerosolbildning ska väl vårdpersonal ha visir då munskydd inte anses räcka som skyddsåtgärd.

    Jag tror det länkats till undersökningar och filmer om dessa maskers påverkan på utsöndring av ev virus genom utandning eller hostning.


    Givetvis. Jag länkade en studie jag tyckte var intressant i sammanhanget. Huruvida det är dropp- eller även aerosol smitta debatteras väl ännu, även det artiklar jag läser på förekommen anledning och med stort egenintresse.
  • pyssel
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-14 00:28:53 följande:

    Är det inte relativt korkat att dra slutsatser utifrån ett enda sketet basfakta om Peru?

    Man kan nästan misstänka att någon letat efter ett land med hög smittspridning som dessutom använder munskydd. Enda slutsatsen man kan dra utifrån det är att den som söker finner. Grattis.


    Det stämmer väldigt bra att det är helt andra orsaker man för fram som grund för den massiva smittspridningen i Peru. Det är så svåra (andra) förhållanden ur risksynpunkt så munskydd blir helt marginellt avgörande och inte ens kan användas som avsett. Men det blundas det glatt för.
  • pyssel
    Anonym (haha) skrev 2021-01-13 22:37:58 följande:

    Inte klokt! Och varför pratar den här "kompartmentaliserings"-personen om munskydd överhuvudtaget? Hen verkar ju verkligen bara kapabel att se väldigt små fack snarare än den betydligt mycket större helhetsbilden???!


    Att några man inte håller med skulle ha som munskyddsargument nr 1 att det är ett universalskydd och en ogenomtränglig sköld mot smitta är också halmgubbe nr 1. Att sedan sitta och raljera både knaggligt och med en falsk utgångspunkt för oenigheten, ja det är ju en debatteknik som är rutin från källare där man har ena handen på tangentbordet och huvudet fullt av konspirationsteorier om judiskt maktövertagande. Totalt debattförstörande att fabricera falska teser åt andra och sedan gå loss på dem.

    Vad gäller Peru så är det mycket allvarliga förhållanden ur hygien- och trängselsynpunkt samt undermåliga vårdförhållanden med våra mått som varit gällande, och som av experter anses avgörande. Ingen i tråden har hävdat att ett munskyddstvång utan avstånd, majoriteten av arbetstagarna i informell sektor och bristande hygienmöjligheter har bra, eller ens några, förebyggande effekter. Den som hävdar Peru som ett bevis att använda i debatten om munskydd saknar grundläggande kunskaper i vetenskapsteori. Samma lysande argument som att kondom inte skyddar mot hiv, eftersom dejten faktiskt blev infekterad när kondomen åkte av under resten av akten och hon fick både mannen och hiv i tvåan.
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-14 21:19:40 följande:

    Ja.

    Jag har sett en slags pyramid någonstans, där det står om olika åtgärder, och hur viktiga dom är, i rangordning.

    Det var något sådant - 1. Håll fysiskt avstånd. 2. Tvätta händerna. 3. Använd munskydd.

    Alla metoderna uppmuntrades för att undvika smittan. Att somliga tror att en del tycker att metod 3 är det enda som räknas är ju helt galet, ingen tror väl att munskydd kan uppväga fysiskt distansering. 

    Jag har varit i Peru. Samhället fungerar helt annorlunda än i Sverige. Folk går på marknaden för att köpa mat, många lever på att sälja saker till andra, fysisk distansering är svår. Och sjukvården är skrutt. Att använda munskydd är bara ett desperat försök att stoppa smittan, men så länge fysisk distansering inte funkar, hjälper det ju bara lite med munskydd. Fast lite hjälper det ändå. 


    Och här har vi ännu en källa som motbevisar det som benhårt hävdats från vissa okunniga håll som fortsätter dumma ut sig. Jag bad dessutom vederbörande lämna mig ifred och struntade en stund i alla framstötar med korkade bröl som inte respekterade det, men nu är det dags att adressera dumheterna med lite fakta igen:

    www.google.com/amp/s/www.bbc.com/news/amp/world-latin-america-53150808
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-01-15 13:47:41 följande:

    Varför kommenterar du mitt inlägg om den här saken efter alla tiotals sidor om "smittosäkert", "smittsäkert", "vänta på faktan", "inte gjort något olagligt", "tills dess har du inte nått", "återkom", "återkom när du har nått", "har inte en jävla susning", "landsfaderns besök" osv osv osv osv?

    Tröttsamt. O e r h ö r t t r ö t t s a m t !


    Undrar vad "Landsfadern" tycker om Försvarsministerns nonchalans som lök på laxen. Då är jag förstås inte heller ute efter några oerhört tröttsamma, totalt värdelösa kommentarer, lika intressanta som att tugga jord eller få tuggummi i håret.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-15 15:18:50 följande:

    klybans kommentar var inte konfrontativ, inte provocerande, i stället rimlig, åtminstone om man byter ut Eliasson mot Löfven.

    Ser ni det som ett självändamål att upprätthålla kriget?


    Här kan vi plocka upp ett annat favoritord: "biased" och men även hävda evidens och beprövad erfarenhet om du trycker "visa endast" på stalkern. Jag undanbad mig fler jordkokor från gropen, ägnade mig åt annat ett tag, inget insinuant genom annan dialog, men häromdagen stod det åter klart att det var lönlöst. Jag blir ständigt citerad med repliker som tar förstapriset i precis alla kategorier smörja. Din ovanifrån-och-ned-hållning till klyban går ingen med normalbegåvning förbi heller.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-15 16:14:57 följande:

    Mitt uppfattning, som jag gissar delas av andra åskådare, om än inte alla, är att konflikten ska ta mindre plats. Den är lika enformig som förutsägbar, tycker jag.

    Varför drämma till med storsläggan för ett inlägg som kunde ha skrivits av vem som helst.


    Det ska till en väldigt fragmentarisk verklighetsuppfattning för att dra slutsatsen att några srackars fragment är orsaken. Jag trodde i min enfald du var en av få som skulle kunna lära vederbörande om kausalitet där alla andra gått bet.
  • pyssel

    Nu är det mask på och in i affären och har tagit med en långpisk för att hjälpa min omgivning att hålla det fysiska avståndet. Rekommendationer är ju som sagt bara just det, vilket jag lärt mig av erfarenhet och genom att titta och lyssna på personer med betydligt större inflytande än jag.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin