Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2021-01-01 16:19:01 följande:

    Ursäktar inte dig!
    Och så länge ni inte kan påvisa att besöket är gjort smittosäkert, så har du ingen poäng med landsfadern som fixat vaccin åt oss alla.


    Ursäktar mig från vad?
    Enligt FHMs rekommendationer ska man man inte själv ta ställning till hur stor risken är att man smittas eller smittar, man ska bara låta bli köpcentra etc. 
    Fast Steffe har hittat på sin egen tolkning av detta tydligen, och tror att rekommendationerna inte gäller honom. 
    Fixat vaccin? Ja det har alla andra länder klarat av, så hur skulle han kunna misslyckas med det?
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 18:29:12 följande:
    Jämförbara länder. Vad sägs om Norden?

    Jag tror trots allt att det framgick att hur önsketänkande man än räknar så är resultatet fruktansvärt dåligt.
    Ja Norden, och Peru!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-01 16:45:35 följande:
    Jag följer FHMs rekommendationer, trots att jag var i Sickla köpcentrum så sent som igår - och några dagar tidigare i Kungens kurva.

    Du bör undvika platser som exempelvis butiker, köpcentrum och kollektivtrafik, om det är trängsel där. Du bör om möjligt handla ensam och inte vistas i t.ex. butiker under längre tid än nödvändigt.
    Ja, och så var det uppmaningen att inte gå till köpcentrum i onödan, men du kanske hade större nöd än Steffe, som kanske borde satsa på att odla skägg, bli nykterist och gå med i Jehovas vittnen. Alternativt handla på internet och be någon annan att uträtta ärenden, isf Steffe plus entourage. 

    Dessutom rekommenderas att inte vara nära de man inte vanligtvis umgås med, undvika att vara inomhus med främlingar etc, men ja, du kanske hade nödläge. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 18:46:12 följande:
    Haha, idag har jag inte varit på någon vinbar. Får skärpa mig imorgon. Nån som ska med?
    Visst, jag hänger på! Vinbar kan definitivt klassas som nödvändigt! Fast blir kanske lite besvärligt att dricka vin med munskydd ... hål för sugrör i munskyddet kanske? 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-01 19:17:15 följande:
    Jag är inte säker på att du förmår tolka FHMs instruktioner korrekt - du har väl iofs inte heller ett direkt behov iom att du påstår dig bo utanför Sverige, lycka till på vinbaren där kan säkert ljuv musik uppstå mellan intellektuella jämlikar.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-01-01 18:52:43 följande:
    Visst, jag hänger på! Vinbar kan definitivt klassas som nödvändigt! Fast blir kanske lite besvärligt att dricka vin med munskydd ... hål för sugrör i munskyddet kanske? 


    Finland och Danmark är en del av EU, där blir nog betyget F i grundskolan för den som inte känner till detta. 
    Nej det är helt ok om du misstror min förmåga att läsa, och ja, där jag bor blir man i princip skjuten i gryningen om man inte bär munskydd eller samlas för många. Ja, besöket på vinnaren blir säkert kanon!

    Om du inte tror att andra inser att Finland och Danmark ingår i EU, säger det nog mer om dig än om de andra.
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2021-01-01 19:24:30 följande:
    Egentligen så har man alltid sagt att man får avgöra efter situation. Tegnell sa i en intervju strax före jul att man måste tänka med sunt förnuft där. Då gällde det 8-personer-regeln, men det gäller väl allmänt, rimligtvis.
    Mm, så man ska tänka med sunt förnuft, avstå från onödig inhandling och inte komma med ursäkter om varför man måste ut på stan ... klart som ärtsoppa. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Proctor) skrev 2021-01-01 20:33:25 följande:
    Härligt. Jag ringer bloggerskan. Tror säkert Ebba också är på. Ser du till att få med regeringen?
    Morgan och Steffe hänger på, kanske Maggan också, blir nog kanon! Skål!
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-03 11:55:56 följande:
    Nja, jag är inte vänsterextremist.

    Det har du fått om baknavelnSkrattande

    Verkar inte som det är några fasta nick aktiva i tråden. Så jag drar mig tillfälligt tillbaka från den anonyma sagostunden.

    Jag får förresten en känsla av att inget kan göra en anonym så upprörd som det faktum att Sverige inte är hårdare drabbat av pandemin än jämförbara länder.
    Skulle vara intressant att få reda på exakt vilka dessa jämförbara länder är. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2021-01-03 12:26:26 följande:
    Jag har presenterat några fortlöpande jämförelser i tråden. Jag utgår från andelen döda i EU/UK och jämför med Sverige. Går man tillbaka några månader i tid ligger Sverige klart över genomsnittet men för närvarande ligger vi under snittet, iofs ytterst marginellt.

    Jag skulle gissa att om man inkluderar EES och Schengenländer så skulle vi hamna på snittet - eller marginellt över.

    Testa gärna för att kontrollera om jag räknat fel. Jag tycker att min utgångspunkt där är just jämförbara länder, men jag borde ha inkluderat EES och Schengen också. Jag får göra det vid nästa jämförelse när Sverige orkat rapportera dödstalen, det vill säga på tisdag.
    Ok, som tidigare då. Ja det blir nog lite olika resultat beroende på om man inkluderar Norge, San Marino etc eller inte, men hur man än räknar är det ju illa både i Sverige och på andra håll. 

    Och nog är det lite märkligt att Sverige rapporterar så sällan, i en del andra länder jag kollar på, har dom uppdaterade siffror varje dag, helgdagar också. 

    Det kanske skiljer sig från region till region i Sverige, men någon vän till mig i Sverige var förvånad över att vi både testat oss och fått resultat på en helg. Det hände inte där dom bodde. Tycker att det borde vara billigare för Sverige att testa etc på helger också, än att vara senare med att Identifiera smittade. Förutom andra fördelar förstås. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin