Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin
Lite som den här tomten som "röt till i teve" om att folk ska sluta åka kollektiv trafik... och tom sa "skärpning".. ja honom lyssnade ju alla på... NOT
Nyligen gick en läkare ut och propagerade för att stänga ner Uppsala under 4 veckor för att få stopp på smittspridningen medan det fortfarande finns möjlighet till det och det gör någon nytta, för ingen följer råden.. .. svaret från regeringshåll var att nu minsann skärper man rekommendationerna ÄNNU mer... oj oj oj vilken handlingskraft!
"Själva definitionen av idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat" har aldrig varit mer aktuellt än i Sverige 2020.
Att ingen följer råden - är det detta du menar?
www.dn.se/sverige/minskat-resande-efter-skarpta-coronarad/
"Klart är att smittspridningen fortfarande är mycket kraftig och både sjukhusinläggningar och dödsfall ökar snabbt. På torsdagen rapporterades ytterligare 40 personer avlidna med covid-19.
Men en analys av data från kollektivtrafik, Google och Telias mobilnät visar redan nu på en viss förändring i beteendet. Färre på arbetsplatser, mindre shopping och nöje och ett lägre antal resor i kollektivtrafiken. Trenden gäller i flera geografiska områden, inte minst i storstadsregionerna Stockholm, Malmö och Göteborg.
När det gäller hemmaarbete så har trenden under hösten varit att fler är på arbetsplatserna och färre jobbar hemma. Men efter de skärpta råden syns ett trendbrott. Vecka 45 var närvaron på arbetsplatser tillbaka på nivån från mitten av september, innan smittan tog fart på nytt. Vecka 44 var den ännu lägre, men detta sannolikt på grund av höstlovet, då många tar ledigt. Detta enligt data från Google, som har släppt sådana mätningar sedan tidigt i våras.
Ännu större är effekten på restauranger, shoppingcenter, bibliotek och biografer – det som i Googles mätning kallas shopping och nöje. Vecka 45 var de registrerade besöken lägst på hela hösten – på vissa orter de lägsta sedan pandemins första veckor i våras.
Data från kollektivtrafiken i Stockholm ger en liknande bild.
Det var 15 procent färre spärrpassager under förra veckan, vecka 45, jämfört med vecka 43”, skriver Claes Keisu, presskommunikatör vid Trafikförvaltningen i Region Stockholm i ett mejl till DN. ”Siffrorna för måndag-tisdag denna vecka pekar på att resandet fortsätter att minska. Vi tolkar det som tydliga tecken på att stockholmarna tagit till sig de lokala råd som kom den 29 oktober. Totalt ligger antalet spärrpassager i pendeltågs- och tunnelbanetrafiken nu under 50 procent av vad de var motsvarande tid förra året.”