• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 17:20:33 följande:
    Jag har skrivit flera gånger att så fort man fått kännedom om smitta i andra länder, borde man vidtagit åtgärder i Sverige, som tex tester av resenärer och rekommenderad karantän. Du menar väl inte att ingen i Sverige i dag bär på coronavirus som importerats från Italien eller Österrike? Eller att ingen dog av sådan smitta?
    Du argumenterar för att smittskyddslagarna och krislagarna inte räcker till, att tester som inte fanns skulle ha gjorts och att inskränkningar av fri och rättigheter som det saknas lagstöd för skulle satts in.

    FHM har inte rätt att ändra på dessa lagar, det har inte heller regeringen.

    Du och jag kan tycka att det borde varit annorlunda än det var och är, men det är som sagt tidigare kontrafaktiska argument du drar fram.  
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:17:34 följande:
    Exakt. De hade noll koll. Trots att de mer eller mindre satt på smittan.

    Fast FHM/regeringen hade ingen strategi då och har det inte fortfarande.

    Stänga krogen kl 22. Nu. När smittan är tokutbredd i hela landet. Det är ju bara korkat.
    Vilken tid föreslår du?

    Alla dessa åtgärder och rekommendationer som sätts in, är de inte en del av en strategi?

    Kan du utveckla dina tankar lite mer om spritförbudet och vilka åtgärder som ska ingå i en strategi för att det ska kallas en strategi?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:55:07 följande:
    Föreslår åtgärder som begränsar spridningen och att de sätts in innan utbredd spridning redan är ett faktum.

    Strategin är att låta smittspridning ske. Låtsasåtgärdernas enda uppgift är att ge sken av att man försöker minska spridningen. Man väntar med att sätta in dem tills det är 100% säkert att de inte får någon effekt.
    Ok, så du menar att man skulle stängt krogarna inte bara från 22 utan tidigare? Eller ska krogarna hållas öppna nu? Hur menar du?

    Nu säger du tvärt om mot vad du sade tidigare, finns det eller finns det inte en strategi menar du?

    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 17:17:34 följande:
    Exakt. De hade noll koll. Trots att de mer eller mindre satt på smittan.

    Fast FHM/regeringen hade ingen strategi då och har det inte fortfarande.

    Stänga krogen kl 22. Nu. När smittan är tokutbredd i hela landet. Det är ju bara korkat.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 17:59:45 följande:
    Ja, för alla vet ju att alla såklart skärper sig så fort någon rynkar pannan och säger till för 150:e gången... för alla andra 149 gånger har ju bara varit missförstånd såklart.

    Lite som den här tomten som "röt till i teve" om att folk ska sluta åka kollektiv trafik... och tom sa "skärpning".. ja honom lyssnade ju alla på... NOT Tomte

    Nyligen gick en läkare ut och propagerade för att stänga ner Uppsala under 4 veckor för att få stopp på smittspridningen medan det fortfarande finns möjlighet till det och det gör någon nytta, för ingen följer råden.. .. svaret från regeringshåll var att nu minsann skärper man rekommendationerna ÄNNU mer... oj oj oj vilken handlingskraft!

    "Själva definitionen av idioti är att göra samma sak om och om igen och förvänta sig ett annat resultat" har aldrig varit mer aktuellt än i Sverige 2020.
    Så du kollade inte pressträffen med myndigheterna idag?

    Nåja, eftersom du _vet_  hur det ligger till och hur människor gör antar jag att du är ute och kollar in det {#emotions_dlg.flower}
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 18:05:20 följande:
    Snarare att stänga krogen är en totalt meningslös och ganska patetiskt spel för gallerierna för att det ska se ut som att man gör något.

    Vafan gör det för skillnad om man stänger några timmar tidigare? Vill folk trängas så kommer de göra det ändå oavsett tid på dygnet. Problemet är inte tidpunkten, problemet är att ingen jävel följer rekommendationerna och att regeringen och FHM sitter och låtsas som att folk gör det.
    Menar du att ingen följer rådet om att stänga krogarna kl 22:30?   Ska krogarna hålla öppet längre eller kortre tid menar du? Som vanligt eller inte som vanligt, vad är bäst enligt dig då du ger regeringen och FHM råd om detta.

    Hur tänker du att regeringen och FHM ska agera istället för att låtsas som du skriver?
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 18:18:45 följande:
    Oj så selektiv man kan läsa när det passar Flört

    Tror du att stänga klockan 10 istället för 12,1.2 kommer göra någon skillnad för trängseln?
    Tror du folk som trängs efter 10 håller koll på klockan och när den gått över 10 så ropar de "trängseldaaaags" och springer in på närmsta krog?

    Hur de ska agera borde väl vara uppenbart vid det här laget, precis som man INTE agerade sist. Dvs på någon annan än Tegnell och co, tex lyssna på våra läkare som faktisk är de som ser verkligheten och om de uttryckligen ber dem göra en lokal lockdown för att få kontroll på en lavinartad smittspridning så bör man kanske göra det.

    Vi har ju redan provat med att lyssna på Tegnel och co och det gick ju sådär, varför göra på samma sätt igen?
    Ok. så ditt råd är att inte lyssna på FHM utan att ta in någon annan? 
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 18:11:45 följande:
    Vad finns det att kolla?

    Tvätta händerna, håll avstånd och stanna hemma om du känner dig sjuk?

    Mer råd som ingen följer?

    Skådespeleri och symboliska slag i luften?

    Politiker som manar till skärpning men inte gör något?
    Du har alltså inte kollar myndigheternas pressträff - för inte mycket av det du skriver stämmer.. 

    vill du ha en lista...

    tipsar bara om att det inte är politiker på myndigheternas pressträffar..  resten kan vi klara ut sen om du har lust
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-12 18:47:01 följande:
    Financial Times rapporterar nu att antalet fall som behöver sjukhusvård ökar snabbast i Sverige.

    Ännu ett misslyckande från regeringen och FHM.
    Du kollade inte pressträffen idag? Detta togs upp och sattes i ett sammanhang. De som tidigare haft högsta ökningen ser nu en minskad tank, och en del länder som då inte hade så snabb ökning då har ökning nu..

    Olika länder befinner sig i olika stadier av smittspridning vid samma tidpunkt.
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-11-12 19:01:43 följande:
    Tja, varför inte vi har ju redan provat med FHM och det gick ju sådär. Finns ju en helt värld av kunskap utanför lilla FHM och Sverige, kanske dags att prova något annat än det man redan vet inte fungerade.

    Vad är ditt förslag? Blunda och följa heliga Tegnel i graven och få sin belöning i himlen?
    Jag tror att det är svårt att runda lagarna  - men de kanske du inte känner till? 

    FHM har samma samarbeten och kunskapsutbyte som övriga läders smittskyddsorganisationer, så kunskapen _de_ har är inte från egen snickarbod. 

    Men det är kanske bättre att hitta på någonting som det inte finns kunskapsbaserat stöd för och som bryter mot de lagar som finns i Sverige enligt din uppfattning?
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-12 20:43:49 följande:
    Titta här då, ännu en pangdemisk munskyddsivrare som inget kan och inget begriper (ur Aftonbladet):

    "I Sverige har man länge pratat om att coronaviruset är en droppsmitta. Men nu pekar resultaten, från en ny studie från Akademiska sjukhuset, på att viruset istället är luftburet. I våras när smittspridningen var som högs gjordes tester på sjukhuset för att ta reda på var viruset hamnar och hur långt ifrån patienterna det kan färdas, något som UNT tidigare rapporterat.


    Resultaten visar att viruset kan spridas mycket längre från sjuka personer än bara någon meter.


    Vi hittade det på ganska oroväckande avstånd från patienter, det vill säga i ventilationstrummor flera våningar från patientrummen. Vi såg att det färdats upp till 60-70 meter i ventilationssystem, säger infektionsläkaren och forskaren Erik Salaneck vid Akademiska sjukhuset och Uppsala universitet till SVT Uppsala.


    Det går inte att ge en alternativ förklaring till att ventilationssystemet skulle ha orsakat virusets långa färdväg. Erik Salaneck menar att luftomsättningen inte är tillräckligt hög för att ge en sådan effekt.


    Våra resultat ger ytterligare stöd för att luftburen spridning av sars-cov-2-virus kan vara en underskattad risk, säger han till UNT.


    Både han och hans forskarkollegor säger till tidningen att det utifrån deras och andras studier finns skäl att ifrågasätta om någon meters distans och noggrann handhygien räcker för att skyddas mot smittan.


    Numera finns många exempel på att personer smittas när de andas in virus från aerosoler på längre avstånd än någon meter från en smittsam person. Nu när smittspridningen på nytt skjutit fart bör man undvika att åka kollektivt eller handla i affärer, men om man ändå måste göra det tycker jag det borde vara självklart att använda munskydd, säger Erik Salaneck till UNT.


    Forskningsstudien har nu publicerats i vetenskapstidskriften Scientific Reports."


    Samma uppgifter har diskuterats tidigare i tråden, då fanns det enligt artikeln det refererades till inte några uppgifter om hur aktivt virusets var efter att det farit runt i lokaler och ventilationssystem.

    Säger de nu någonting om det i artikeln du refererar till?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin