• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (ABC) skrev 2020-11-11 00:00:59 följande:
    Du kunde ha streckat under den följande meningen i stället: Jag tycker det är märkligt att frivillig karantän för närkontakter aldrig har ingått i de svenska rekommendationerna,
    Ja, det tycker du är märkligt, men om du läser smittskyddslagen så framstår det inte som så märkligt  - i betydelsen att det är opåkallat och utan sammanhang.

    Igen, det är helt olika förutsättningar och i din argumentation bortser du från detta, därför syns det märkligt för dig.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 00:13:52 följande:
    Märkte också att ett ord saknades.
    Det är sånt som händer - utveckla gärna dina tankar bortom det saknade ordet så blir det ännu tydligare hur du tänker om det hela.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 00:16:56 följande:
    Ja på båda frågorna.
    Hur togs detta mot av dem då?
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 00:24:47 följande:
    Utan ett ord till tack.
    De kan väl uppfattas om otacksamma, men om du tänker på att 505 personernas samlade kunnande inom omrpdet är litet så kanske du förstår att de inte är mottagliga - dessa klåpare skulle du lätt slå på fingrarna antar jag.

    www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/korta-fakta-om-oss/

    www.folkhalsomyndigheten.se/om-folkhalsomyndigheten/lediga-jobb/jobba-hos-oss/

    "Hos oss jobbar utredare och handläggare med akademisk examen inom exempelvis folkhälsa och statsvetenskap. Här finns också statistiker, hälsoekonomer, mikro- och molekylärbiologer, epidemiologer, biomedicinska analytiker, socionomer och läkare. Därutöver finns medarbetare med kompetens inom bland annat IT, kommunikation, ekonomi, juridik och HR.

    Folkhälsomyndigheten har också ett omfattande engagemang inom EU och internationella samarbeten. WHO och ECDC är viktiga samarbetspartners till oss.


    Vi är omkring 570 anställda och har kontor i både Solna och Östersund."

  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-11 00:23:00 följande:
    Rekommendationerna är ju inga lagar, eller? Då kan man väl rekommendera vad som helst som man tror är bra. Att vaccinera sig mot influensa, t.ex.

    Du i din tur vet kanske inte vad innebörden i frivillig karantän är? Ordet frivillig används just därför att den inte är lagstadgad. Den som reser in till Finland ombeds försätta sig i frivillig karantän. Det innebär att man får gå till jobbet, och man får gå till mataffären, men man ska inte träffa vänner eller röra sig ute bland folk i övrigt, under en 10 dagars period.
    Men då har vi ju frivillig karantän här och nu. Detta är vad som rekommenderas - alla, i olika omfattning.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 00:21:58 följande:
    Experterna har kanske inte ansträngt sig för att hålla en enad front.
    Nej, de verkar drivas av någonting annat än att hålla en enad front utåt.

    Dessa ord från texten jag länkade till säger mycket - 'man landar i rimliga bedömningar'

    "Men alla håller inte med. Kjell Torén, professorn på Sahlgrenska sjukhuset tycker att den ger ett ganska svagt stöd för kravet på munskydd till alla.

    – Man landar i rimliga bedömningar, men när det specifikt handlar om den allmänna befolkningen så bygger den framför allt på tre mindre studier från Kina och Vietnam där bara två visade effekt av munskydd. Det räcker inte, anser jag. Vi har inte evidensen för att munskydd till alla är en bra idé. Dessutom verkar ju smittan öka nu i många länder, trots att de har påbjudit munskydd."

  • Padirac
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-10 23:04:08 följande:
    Om smittspårningen sker centralt, har man bättre möjlighet att se mönster i hur och var smittan sprider sig. Så sent som i augusti svarade Tegnell på en fråga att man inte riktigt vet hur smittan rör sig i samhället, för att man inte har hunnit samla in data.

    Som samhälle väljer man ju om man hellre betalar lön till smittspårare som hjälper till att hålla människor friska, eller till intensivvårdarna som behövs när människorna har blivit smittade.

    Har du och dina kompisar ringt runt till affärer och gym och sånt också, och berättat att de sannolikt var smittsamma när de senast var där?
    SR P1 idag på Epstein och Nordegren (eller om det var tvärt om) berättade en sjuksköterska om hur de arbetar med smittspårning -  det var inte på heltid uatn som pass bland övriga arbetsuppgifter och att de söker de som kan ha blivit smittade - alltså inte som någon i tråden falskt spred att det enbart var smittkälla som eftersöktes.
  • Padirac
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-11 17:28:56 följande:
    Smittan stannar i Kina/Tegnell, 8 mars
    Tegnell 7 mars 2020 i SVD{#emotions_dlg.flower}

    www.svd.se/min-bedomning-om-kina-visade-sig-inte-vara-ratt

    "Statsepidemiolog Anders Tegnell trodde inte att viruset skulle få sådan spridning utanför Kina, säger han i en intervju med SvD.

    – Men min bedömning visade sig inte vara rätt, säger Tegnell"

  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 15:26:27 följande:
    Nej men varför hade inte tester på flygplatsen? Eftersom de är så förtjusta i rekommendationer hade de åtminstone kunnat rekommendera att folk gick i karantän efter en resa till ett land där det finns utbredd smitta av ett livsfarligt virus. 
    Du menar att de skulle mätt alla resenärers temperatur och lagt in de som visade högre temp än normalt eller hade andra symptom i varsin ambulans och kört dem till isolering?

    Eller vilken typ av tester menar du att det skulle gjorts på flygplatsen? Vilka tester menar du fanns vid den tidpunkten?
  • Padirac
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 16:45:27 följande:
    Har noll insikt i när olika coronatester började finnas i Sverige. Fanns det inte då, så  kunde de väl åtminstone delat ut instruktioner om att gå i karantän och kolla efter symptom.
    Du säger att du har noll insikt om när det fanns cornatester, och att personer med symptom skulle hålla sig i karantän.

    Det kontrollerades inte vid utgångar efter personer med symptom, det har du rätt i, att de som hade symptom skulle hålla sig isolerade fördes fram och för dessa personer smittspårades och testades det.

    Hur många tester fanns det tillgängliga i hela världen och i Sverige vid denna tidpunkt tor du?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin