Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-07-09 00:05:00 följande:
    Jag citerar:

    This transmission via free-drifting aerosols is how the World Health Organization defines an airborne disease.
    Som sagt, DE definierar det så, men det är annorlunda än den vanliga tolkningen, så då får man komma ihåg att de menar så. 
  • AndreaBD
    Anonym (.) skrev 2020-07-09 00:10:53 följande:
    Nja, jag tycker de misstolkat vad WHO skriver. Artikeln säger att "This transmission via free-drifting aerosols is how the World Health Organization defines an airborne disease."
    Men om man läser länken till WHO skriver de:
    "In the context of COVID-19, airborne transmission may be possible in specific circumstances and settings in which procedures or support treatments that generate aerosols are performed;..."

    De skriver inte airborne = aerosol, utan att eventuellt skulle det kunna bildas partiklar som är luftburna när man genomför procedurer som skapar aerosoler.
    De har däremot inte sett detta ske, och inte kunnat isolera levande virus från luftburna partiklar, men håller på att titta på detta.
    Jo, det där läste jag ju också tidigare. Det är alltså bara i speciella situationer där aerosoler håller sig relativt länge i luften (och där ventilationen är relativt dåligt eller virusmängden i luften relativt stort). 
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-07-09 00:44:02 följande:
    Med tanke på att T-celler dödar de celler som har viruset i sig är det svårt att förstå hur T-cellsimmunitet inte skulle kunna bidraga till flockimmunitet.

    Det forskas en del på vaccin som skapar just T-cellsrespons - just för att detta är en av de naturliga funktionerna för att uppnå immunitet i kroppen

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3246649/ 

    "However, for many infectious diseases T cells are an important part of naturally acquired protective immune responses,"
    Det låter ju som en bra idé, när det gäller vaccin. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-09 09:40:31 följande:
    Men hallå, nån måtta får det väl vara på ljugandet?

    Aerosoler kan sväva i luften i TIMMAR. Och här sitter du och babblar om att "viruset inte kan överleva transport i luften mer än 1-2 meter". 


    Förstår du skillnaden mellan aerosol och levande virus? Två olika saker. 
  • AndreaBD
    Anonym (sant) skrev 2020-07-09 11:02:31 följande:
    Jag är sjuk nu, och vet var jag blev smittad, jag satt med väldigt gott avstånd till en kvinna som var sjuk på bussen.  ca 4 meter mellan mig och henne. 

    Nu kanske det skiljer sig och andra virus är mer smittsamma och mer luftburna, och jag vet inte vilket virus jag har, men tänkte testa mig för c19 imorgon.

    Anledningen att jag är ganska säker på var jag fick det är att jag inte träffat någon annan människa senaste 5 dagarna. 

    Bussen verkar vara en bra miljö för virus i alla fall, kan jag konstatera.
    Ledsen att höra det, hoppas du får ett lindrigt förlopp! 

    Det låter ju lite osannolikt på 4 meters avstånd, men kanske har hon eller du kommit närmare ändå när ni gick på eller av bussen. Eller så var det aeorosol, kanske hostade hon 5 minuter innan det gick på just där du sedan satte dig. Folk som är så uppenbarligen sjuka borde ju inte åka buss förstås. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-09 15:15:51 följande:
    Förstår du att aerosoler kan innehålla virus? Du vet som i två olika saker som kan enas till en?
    De kan innehålla virus, men det har visat sig att man ofta hittar covid-19-material som är dött. Poängen är: Det är inte självklart att aerosolen innehåller LEVANDE virus.
  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-07-09 14:51:38 följande:
    Det är väl ändå Carlssons company om man ska vara petig - fixeringen vid Tegnell ser jag som sjuklig.

    Jag tror nog att det är du som försöker skriva så att dina inlägg bli 'vettiga' - jag har andra motiv för mina inlägg än du har för dina.
    Ja, och man förstår att han skickar ut Tegnell, för själv är han sämre på att föreläsa och svara på frågor, tycker jag efter veckans två pressträffar. Kan dock vara så att gubben helt enkelt inte orkar, han verkade lite i dålig skick, jag vet inte. ....
  • AndreaBD

    Jag har försökt köpa mask, bygg-max verkar ha lämpliga, men de var förstås alla slut när vi kom dit. Ska se om det går att beställa....

  • AndreaBD
    Padirac skrev 2020-07-09 15:33:36 följande:
    Ja, de har nog slitit mer under denna tid än många gör i vanliga fall. Det är bra att de roterar mellan olika företrädare . av fler än ett skäl.

     
    Ja, och Carlsson är väl egentligen redan i pensionsåldern? Man kan ju ha en del krämpor då och har inte lika mycket ork som en yngre person. Även om det förstås varierar mycket. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-07-09 15:47:23 följande:
    Annars har ju apoteket börjat sälja munskydd igen, även fast de tar slut rätt fort. Billiga är de inte, men men...
    Jag kollade lite hur bra olika masker är. Fördelen med maskerna från byggmarknader är ju att det står så exakt info. Och att Tyskland har gett så exakt info också om vad som gör nytta. De rekommenderar nämligen FFP2 eller FFP3. Och såna har bygg-max.  Av nån anledning verkar det vara mer ordning på byggmaskerna. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin