• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-07-08 16:43:33 följande:
    japp t-cell immunitet vet alla existerar, hur utbredd den är i Sverige och vilka konsekvenser det haft/får är en helt annan sak,

    Ja en process som tar lång tid precis som det tar tid att framställa ett vaccin och därför är det ju en bra i dé att inte ta onödiga risker och låsa ner saker tills man fått ner smittspridningen och hålla den på ett minimum tills man utrett alla frågetecken. Det är vad de flesta länder valde utom vi.

    När det dör folk som flugor och en smitta härjar fritt i ett land så finns det all anledning att vara otålig. Att gäspa och skita i hur många som dör eller smittas är inte tecken på tålamod utan snarare likgiltighet.

    Vad är det du svarar på?


    FHM ställde frågan om det finns mer immuniteten, och om jag inte miss fel var det flera som motsatte sig detta då.
    Nu har man fått svar att det är fakta att det förekommer mer immunitet än antikroppar, och så är det detta svaret du ger?
    Verkar som ett narrativ till dött för dig, och med tanke på hur du svarar.


    Det härjar inte fritt i Sverige, i alla fall inte upp till dagens datum.
    Sjukvården hänger med, vilket är strategin.

    Och med den omfattande spridning av viruset världen över, så börjar man inse att detta är nått vi komemr få leva med.
    Och om det blir så, så valde Sverige EXAKT rätt strategi.
    Men till den dagen är det ett bra tag, så mycket kan ske på vägen, men enda som kan hindra den är vaccin eller en mirakelmedicin.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Padirac skrev 2020-07-08 17:02:36 följande:
    Jag delar helt din uppfattning om dessa saker.

    Givet läget i Sverige har alla fattat de beslut och vidtagit de åtgärder som man kunnat. Detbetyder inte att det inte finns problem med det som skett, men det hänger inte på FHM eller Tegnell eller regioner eller vårdpersonal - jag ser det som ett strukturellt problem som har med hela samhället organisation att göra. Den organisation vi har idag har gett fördelar, men med på köpet har nackdelar kommit. En sån ser vi idag där samhället inte var väl rustade för en pandemi i fråga om beredskapslager, bemanning inom vård och omsorg ... 

    Norge har 350 smittskyddsläkar med ansvar för sin egen kommun, i Sverige finns det ca 60..  den senaste gången krislagarna sågs över fanns en politisk majoritet att inte ta med annat än krig, totalförsvaret och beredskapen är nedmonterad sedan 90-talet.  Det går inte att peka på en person och säga att denne är ansvarig annat än om man letar efter en syndabock som ska klä skott för en annan agenda.

    Det är ju som du säger där, att nedmonteringen har gjort oss svagare inför tex virus, kan tänka mig det finns fler områden där nedmonteringen är ett hot mot oss som medborgare i Sverige.(nog om det)


    Man vill hitta en syndabock där ingen finns, och den syndabocken ska finnas i nuvarande styre TILL VARJE PRIS.


    En del verkar inte förstår det är människor som smittar, och äldrevården går inte stänga ned då det sköts av människor
    Men då väljer man istället säga att dom stackars äldre dör ensamma, två meningar som aldrig är förenliga med sig själva.
    Dock är det både sorgligt och tragiskt att de får dö själva.


    Allt vi ser i "diskussionen" med dessa element, det är kompartmentaliseringar i tron det säger nått, istället för lyfta blicken och se vad man kan göra framför oss.
    Denna grupp är totalt ointresserade av den, därför kommer vi få fortsätta lyfta in fakta i dessa kompartmentaliseringarna, om och om och om och igen, och om och om och om igen, då glömma verkar vara den primära diskussionstekniken.


     


    Jag skulle hellre ha en diskussion om hur vi löser framtiden och äldre.


    En fråga som vi aldrig komemr lösa, men troligtvis kan förbättra mångfalt mot nu.


    Bara se på IVO´s rapport om kommunernas äldrevård och de brister som är där.
    Jag tror enda lösningen är att förstatliga äldrevården igen, och ha  bättre rutiner på hur saker och ting sköts, och det kostar pengar, och då kommer dessa hatar bara bli än mer upprörda.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    AndreaBD skrev 2020-07-08 17:27:02 följande:
    Det finns säkert anledningar som inte är godtyckliga. Jag har inte varit på dem andra ställena, men Gröna Lund??? Herregud, finns det något ställe med mer folk på mindre utrymme?  Jag antar att de ställena som får ha öppet kan hålla folk på avstånd ifrån varandra. 

    Glöm inte heller att Astrid Lindgrens värld är stängt för i år, då den använder påstår det omvända.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 17:39:26 följande:
    Nja det är snarare så att myndigheter och politiker har fått befogenheter av oss medborgare som för med sig ett ansvar. Vi ger dem makt men de har oxå ett ansvar för att göra något vettig av den makten vi gett dem. Och om vi då tycker att de misslyckats totalt med att göra något vettig av den makten så är det inte mer än rätt att de ställs till svars för det, för det är den viktigt del av demokratin att kunna ifrågasätta makten.

    Det du propagerar för är snarare ren diktatur där medborgare inte får ifrågasätta eller kritisera myndigheter eller politiker för då utser man syndabockar enligt dig. Enligt dig ska medborgarna bara hålla med och hålla tyst och låta politiker och myndigheter göra precis som de vill så länge de vill.

    Men det lustiga är att det baaaara gäller corona strategin som du då råkar hålla med om, andra saker som du själv är kritiks mot är det däremot heeelt ok att ifrågasätta eller kritisera. Så mao säger du i denna tråd och ämne emot vad du själv propagerar för i andra ämnen, vilket blir enormt bisarrt.

    Du kanske borde fråga dig själv varför du har så olika åsikter om åsiktsfrihet och demokratiska principer i olika ämnen. För det vore ju enormt synd om du har helt olika inställningar till det beroende på vad du själv råkar tycka om just det ämnet.  Det kallas i så fall för dubbelmoral

    Du verkar inte förstå hur myndigheter och samhället fungerar och efter jag läst detta inlägg.


    Fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för nå konsensus är min inställning, men skoj att du försökte drivla bort det med fabuleringar om mig.


     


    Jag har massor av kritik, och IVO tagit upp mycket av detta.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 17:49:55 följande:
    Japp dess existens är fakta, hur utbredd den sen är i Sverige/världen och vad det fått eller kommer få för konsekvenser är däremot något som behöver utredas.

    Vi kanske inte ska blanda ihop fakta om sakers existens med spekulationer kring vad det fått för effekter eller kommer få för effekter i samhället.
    Man ställer frågan redan, så vad vill du ha sagt som du inte klarar av och säga?
    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-08 17:59:29 följande:
    Tyvärr inget i ditt inlägg som bemöter mitt inlägg, bara upprepningar av det som skrivits många gånger tidigare. 
    Tror du behöver sänka blicken en del, så du ser vad som pågår på jorden. 

    Ja, det krävs ju att man tänker efter hur det sen ser ut efteråt, på ett virus som nu sprids okontrollerat i många länder, dock inte Sverige som har en mer jämn spridning och enligt den strategi man berättat om varje PK jag sett.


     


    Ja, jag får sänka blicken och kompartmentalisera om jag ska klara av se den begränsande syn du har.
    Men har inget intresset av tillfälliga och kortsiktiga politiska poänger, frågan är bra större än så.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:23:45 följande:
    Japp, det demokrati är allmän kunskap som man får lära sig i skolan

    Du menar den där faktan som du själv inte bidrar med och som du själv hela tiden blandar ihop med dina egna spekulationer? I så fall skulle man behöva censurera bort hälften av dina egna inlägg, eller ?

    Menar du på fullt allvar att en demokrati bygger på konsensus och att de enda folk får uttrycka är sånt det råder konsensus om klyban? Jag börjar misstänka att du missuppfattat totalt vad demokrati är för det där låter väldigt fascistiskt.

    Jasså, men ändå verkar du tycka att andra inte får kritisera Sveriges sk strategi. Är det bara du som får vara kritiskt klyban? Och är det du som avgör vad man får kritisera och i hur hög grad?

    Och kritik på att du inte vet hur samhället fungerar är en mycekt befogad en och efter det inlägget.


    Fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för nå konsensus är min inställning, men skoj att du denna å säger du att jag spekulerar.


    JA, jag vet när jag spekulerar och jag vet när jag ger fakta, ett fakta som du hela tiden vill glömma av att vi hade en omfattande tidig initial spridning av COVID-19, så att man rätt omgående sadlade om till den strategin vi har nu, som man i varje PK jag sett upprepat .


    Du får kritisera hur mycket du vill, men var gång du glömmer av fakta, så kommer jag där och påminner dig.


    Dock saknas det inte kritik, dock aldrig nått du pratar om, du satt huggtänderna i Tegnell och vart det hatet för honom komemr ifrån vet jag inte.


    Dock med den okontrollerade spridningen vi nu har i världen, så berättar detta mig att COVID-19 är här för att stanna.
    Enda som kan ändra detta är ett vaccin eller en mirakelmedicin, inte mycket till en spekulation faktiskt.
    Och blir det så att COVDI-19 är hör för att stanna, så ja, då är Sverige en av de få eller enda som valde rätt strategi, dock får vi svar på detta om ett par år.


    Så du får hoppas på ett vaccin eller en mirakelmedicin, för annars kommer jag och Tegnell har rätt, och vet inte om du klarar av det ens.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    FDFMGA skrev 2020-07-08 17:56:35 följande:
    Ja, hatet mot Tegnell på en del högerextrema sociala forum är gränslöst - och ur det perspektivet så är ju pangdemisternas avsky för Tegnell ganska beskedligt här på FL.

    Märkligt, det lustiga i det hela hade vi stängt ned landet, så hade hatet varit det samma.
    För detta handlar inte om något sakligt hat, utan om ett hat mot de styrande som inte är deras egna och alla som inte är egna är korrupta.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Dr Nail skrev 2020-07-08 18:25:58 följande:
    I detta inlägg ska jag bara säga ett ord:

    Luftburen.

    Det är fortfarande aerosoler man pratar om där det är en gigantiskt skillnad mellan en luftburen smitta och en droppsmitta som aerosoler är.
    Och ingen semantik i världen kan ändra på det, dock forskning, dock är den du nog nu tänker på den om aerosoler stannar i luften länge, luftburen smitta stannar mycket längre.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
  • klyban
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:30:09 följande:
    Och med det vill du ha sagt vadå?

    Är fakta om att något existerar detsamma som spekulationer kring vilka effekter det haft/kommer ha?

    Det är ingen större gissning att vi komemr få leva med COVID-19 och nu med denna okontrollerade spridning som vi har i en del länder.
    Och stänga ned sitt land i evigheter är ingen hållbar lösning för nått land, kanske Norge kan streta emot länge och med deras 10000 miljarder.


    Så inte mcyket till spekulation, dock kan ett vaccin eller mirakelmedicin ändra detta.
    Men då är ju det självförklarande varför spekulationen inte slog in.


    hur många meter var det? 88-ägd och avklarad!
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin