Inlägg från: Anonym (Proctor) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Proctor)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-12-28 15:58:08 följande:
    Precis. Att hela tiden upprepar onödiga saker och påståenden som han nog själv vet är fel, kallar jag för spammande. 
    Det verkar tyvärr som att du Andrea utvecklats till trådens största spammande. Du upprepar onödiga anklagelser och påstår att andra inte vet hur samhället fungerar utan att kunna specificera vad som skulle vara fel. Du saknar helt intresse för att ta del av andras synpunkter.

    Klyban och Padirac har åtminstone förstått nu att regeringen inte är folkvald. Vi kan ju glädjas åt det iallafall även om de fortfarande har mycket att lära.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-28 17:45:06 följande:
    Du verkar ha dålig läsförståelse. Det har jag varken skrivit eller menat.

    Jag har mest sagt, att den lagen som du citerade styr sånt som om folk får grunda egen firma eller om läkare som har gjort misstag får behålla sin legitimation. Just den lagen styr nog INTE saker så som öppettider och stängningar av  köpcentrum. 
    Och om man kraftigt minskar öppettiderna kan man komma åt en stor del av problemet utan att röra grundlagen.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 18:09:45 följande:
    Dumma mig!!

    Jag trodde att en replik på ett påstående om regeringen, grundlagar och näringsförbud handlade om - just regeringen, grundlagar och näringsförbud.
    Anonym (realist) skrev 2020-12-28 10:45:16 följande:
    Mycket väntat att du inte skulle klara av att svara på inlägget. Regeringen har alla möjligheter att införa näringsförbud, tillfälligt eller permanent, för privata företag. 

    Det är inget som grundlagen står ivägen för. Hur tror du man begränsade restaurangernas öppethållstider nyligen? I strid med grundlagen?

    Hur kan t.ex. drogförsäljning vara olaglig, det är inget som är inskrivet i grundlagen. Har man i Sverige förbjudit drogförsäljning i strid med grundlagen menar du? Hur tror du beslut om att avveckla kärnkraften tas? Genom grundlagsändringar?

    Bevisbördan ligger på den som påstår att grundlagen skulle hindra regeringen från att agera och fatta beslut där enkel politisk majoritet är tillräcklig. Det är bara politiskt nonsens, det vet till och med du.

    FHM och regeringen har skämt ut sig totalt. Förlorare ska stiga åt sidan.
    Anonym (Proctor) skrev 2020-12-28 12:16:13 följande:
    Det är inte reglerat i grundlag.

    Regeringen har möjlighet att via sitt regeringsunderlag driva igenom lagändringar i riksdagen.

    Det enda som hindrar regeringen är deras egen tafatthet.
    Hur som helst så är partierna i JAK inte underställda regringen, alla torde känna till att det är olika partier med såväl värdegemenskap som av saknad värdegemenskap i olika frågor.

    Vi får se om den tillfälliga pandemilagen röstas igenom eller om riksfagen har synpunkter före godkännande.
    Tråden handlar om pndemin och det intressanta är väl hur vi kan minska smittspridningen. Jag söker lösningar. Du söker ursäkter för en regering som ingenting gör. Så vi har lite olika infallsvinkel.

    Ja, vi får se om regeringen gjort sitt jobb med att förankra lagen eller inte.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 18:32:01 följande:
    Om jag ska skriva vad du söker nu då du skrivit vad jag söker:

    - så konstaterar jag att du söker någon att skuldbelägga istället för att söka lösningar som är förankrade i verkligheten.

     Tycker du att det är rimligt  att jag vet mer om dina motiv än du själv vet?
    Det är bara att trycka på "visa endast" på padirac så kommer det framträda en bild där du ständigt försöker förklara bort regeringens brist på agerande med att det skulle vara omöjligt p.g.a någon lag.

    Inte en enda gång har jag sett dig komma med ett förslag på en åtgärd som regeringen borde vidta för att minska spridningstakten. Noll. Nothing. Så jag beklagar å det djupaste om jag sårade dina känslor med denna lilla feedback kring hur du uppfattas.

    Personligen är jag övertygad om att det inom gällande lag finns möjligheter att vidta åtgärder som skulle kunna ha effekt.

    Restaurangerna är ett bra exempel. Det gick ju att begränsa deras öppettider, trots att medlöparna påstod att inget gick att göra.

    Smittspårning med hjälp av modern teknik hade kunnat hjälpa oss att förstå hur smittan sprids och därmed lagt en grund för vilka åtgärder som borde införas.

    Det verkar som FHM vet oerhört lite om när smittspridning sker. De kanske borde rekrytera mer kompetens och lära sig mer från omvärlden.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 18:37:09 följande:
    Tror jag tidigare läst inlägg från dig som ansåg att ändrade tider för alkoholservering och öppettider var allt annat än ett sätt att komma åt problemet... Men jag kan blanda ihop dig med någon annan i tråden, eller missförstått vad du ville föra fram med dessa inlgg om det var du som skrev dem.
    Jag tror att du redan bestämt dig för vad du tycker om mina inlägg redan innan du läst dem. Du väljer att missförstå.

    Ja, jag har skrivit att stängning av restaurangerna kl 22 är en meningslös åtgärd. Av 2 skäl:

    1. Det hindrar inte kollegorna att ta en AW efter jobbet
    2. De flesta går väldigt sällan på krogen. Smittspridning sker garanterat främst på andra ställen. Fokusera på det värsta.

    Jag ville föra fram att regeringen fokuserade i ett litet hörn av smittspridningen och missade helheten.
  • Anonym (Proctor)
    AndreaBD skrev 2020-12-28 18:37:59 följande:
    Väldigt enkelt svar: De måste ha en majoritet för sitt förslag. De hade ett förslag redan i april, men fick ingen majoritet för det. En av demokratins få nackdelar. 
    Då sätter man sig tillsammans med sina politiska motståndare och förhandlar om lagförslaget. 

    Det parti som inte går med på att diskutera hur pandemin ska bekämpas lär få svårt i kommande val. Hur svårt ska det vara.

    Visserligen kan då regeringen inte ta åt sig äran själv, men det kan man knappast nu heller.

    ...alltså vänta i 8 månader på ett nytt förslag som också det är ovisst hur det kommer gå i riksdagen med.

    Hur svårt ska det vara att förhandla ihop något med MÖK ?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 19:36:12 följande:
    Som alltid har jag mycket mindre känslor investerade i det jag skriver än du har. Du kan inte alltid tolka omvärlden utifrån dig själv och tro att du har rätt.

    Din politisering och svajande påståenden om sakförhållanden är knappast ett recept för framgång, inte heller förslag som inte är förankrade i verkligheten.  - ena veckan är inskränkningar i alkoholserverning och ändrade tider för utskänkning och öppettider heöt meningslösa enligt dig, nu är det viktig enligt dig.

    Det ska hedra dig att du kan ta till dig fakta och förändra dina uppfattningar så som du gjort i fråga om ministerstyre, öppettider på restauranger tex.

    Att du fortfarande inte känner till, vill veta, erkänner de verkliga förhållandena för FoHMs arbete tror jag inte beror på okunskap utan på viljan att politisera och hitta syndabockar. 

    Återkommande har jag tjatat  - till allas förtret och säkert till och över gränsen för det uthärdliga - om svensk förvaltning, lagar och självstyre, till och med du har till slut erkänt dessa delar av verkligheten, för att jag anser att det är skillnad  på kritik och beklagan. Kritik som är relevant och meningsfull kan hjälpa, mendans beklagan som grundar sig på falska uppgifter om hur det förhåller sig och fungerar inte är värt mycket om någonting för att lära sig vad vi behöver göra nu och för framtiden..

    Om du tror att din politiserade skuldbeläggning kommer att förändra utfallet och framtiden så har du knappast förstått eller accepterat den kritik som coronakommisisonen lagt fram i sin första delrapport
     
    Noterar att du fortfarande inte har några förslag att komma med. Du inser troligen att regeringen kunnat begränsa restaurangernas öppettider redan i Februari, men man valde att inte göra det.

    Kanske fattar du att en stängning kl 22 saknar betydelse eftersom de flesta då redan gått hem iallafall.

    Du tror att jag letar syndabockar. Jag är hemskt ledsen över att S-regeringen har misslyckats, men man måste faktiskt kunna erkänna att så är fallet. De förtjänar massor av kritik för sina dåliga åtgärder och värdelösa kommunikation.

    Vi har facit. Det går riktigt dåligt för Sverige.

    Du vill inte att Sverige ska kunna bättre än så här.
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 19:38:57 följande:
    Du låter som FoHM i dina resonemnag - jag undrar varför du inte fick anställning där!

    Jag förstår det som att den nya tillfälliga pandemilagen kommer att addressera en del av de problem du lyfter här. 
    Så varför är regeringen så långsam? Tror Löfvén att viruset väntar på att han ska driva igenom en lag?
  • Anonym (Proctor)
    Padirac skrev 2020-12-28 20:21:22 följande:
    Du anser att dina förslag som inte har någon förankring i verkligheten är mer värda än de förslag ingen gett i tråden?  hehe
    Vad har jag lagt för förslag som inte är förankrat i verkligheten?

    Ett förslag jag lagt är att reagera snabbare. D.v.s inte vänta tills bred smittspridning är ett faktum innan man inför restriktioner. Hur kan detta sakna förankring i verkligheten? Möjligen för att det är omöjligt med en blåst regering som styr.

    Ett annat förslag jag haft är att vara förberedd för det värsta och inte gå på Tegnells prognoser om att det inte skulle bli någon andra våg i Sverige.

    Ett tredje förslag är att kommunicera på ett professionellt sätt så att folk följer rekommendationerna.

    Vad av detta menar du inte är förankrat i verkligheten? Eller blir du bara lite sne när du förlorar debatten?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin