• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Pope Joan II skrev 2020-12-31 18:10:01 följande:
    Verifierat
    "Att önska ett gott nytt år har sällan varit enklare. 2020 blev inte ett gott år, om det tror jag att vi allesammans är överens. Visst finns det ljusglimtar i människors liv även i år ? många har blivit föräldrar, gift sig eller fått sitt drömjobb ? men i historieböckerna kommer 2020 tecknas dystert.

    De allra flesta har gjort sitt allra bästa för att ändra sitt beteende och följa de råd och rekommendationer som finns för att rädda liv, stoppa smittspridningen och underlätta för den vård- och omsorgspersonal som arbetar mycket hårt och gjort det så länge. Det gäller även mig. Så jag förstår att folk har reagerat när de läser att jag har uträttat ärenden i december. Jag har handlat mat, reparerat en klocka, letat efter reservdelar till min rakapparat, varit på Systembolaget och handlat en julklapp till min fru Ulla. Vid dessa tillfällen har jag säkerställt att det inte har varit någon trängsel. Och även jag försöker, precis som så många andra, att i övrigt alltid följa Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer. I efterhand funderar jag så klart på om exempelvis julklappen till Ulla kunde ha beställts på nätet istället, i god tid.

    ?Ring ut bekymren, sorgerna och nöden och ring den frusna tiden åter varm? heter det i Tennyssons nyårsdikt. Nu lämnar vi tillsammans det här mörka året och ger oss in i ett nytt. Prövningarna är inte över och krisen är inte över. Men Sverige kommer att klara det, om vi håller fast vid insikten att ingen människa är en ö och att vi allihop har en plats och en uppgift i det samhälle som är vårt gemensamma. Och nog syns det en ljusning på horisonten, inte minst i form av vaccinen mot covid-19.

    Ha nu en riktigt fin nyårsafton så ses vi igen 2021. Gott nytt år!"
    Hahaha! Bäst, fast sämst!
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2020-12-31 18:15:15 följande:

    Handlade han Ullas julklapp på systembolaget eller blev det bara en lite olycklig formulering, tro?


    Hahahaha
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-12-31 19:13:02 följande:

    Ibland måste man även brottas med den lättförståelige Steffes yttranden ... tydligen.


    Apparemment!
  • pyssel
    Anonym (realist) skrev 2021-01-01 10:37:18 följande:

    Bra debattartikel undertecknad av fem högutbildade som till motsats från soporna på FHM antagligen inte fått sin tjänst genom svågerpolitik. 

    Essensen är att vi måste sluta lyssna på inkompetenta tjänstemän som Tegnell och börja lyssna på de som på riktigt är experter.

    "Tegnell kvalificerar sig inte ens som hobbyepidemiolog"

    www.gp.se/debatt/tegnell-kvalificerar-sig-inte-ens-som-hobbyepidemiolog-1.39302498


    Det var ord och inga visor. Det är för väl att vi har yttrandefrihet så gemene man kan få en varierad input från den kliniska och akademiska eliten :)
  • pyssel
    Tow2Mater skrev 2021-01-02 19:40:48 följande:

    Utlandsresor för att träffa släkt anses alltså vara nödvändiga. Där ser man. Jag måste ha missförstått grovt, då jag avbokade min.


    Jag med! Bara att göra det "på ett säkert sätt".
  • pyssel
    Pope Joan II skrev 2021-01-02 21:20:39 följande:

    Jag tycker att jag mycket tydligt har beskrivit vad det var med den här saken som jag reagerade på och det hade - som jag redan skrivit flera gånger - inte med eventuell smittrisk att göra. 


    Ja, oerhört lättförståeligt och inget man behöver "brottas med" så som den där förvirrade användaren gör. Udda! Mkt udda! Men det lugnar sig kanske lite om han också läser FDFMGAs inlägg om Löfvens fadäser, fast utan att brottas den här gången.
  • pyssel
    FDFMGA skrev 2021-01-05 12:14:05 följande:

    Med rädsla menade jag väl närmast att det är mänskligt att önska att det ska finnas enkla lösningar men "Ett munskydd om dagen håller inte doktorn borta" och inte viruset heller.


    Tron på enkla lösningar kan fyllas med än det ena, än det andra, vilket också görs. "Ett munskydd om dagen.." likaväl som "Svenskar är duktiga, fortsätt som ni gör". För att inte "skrämma upp folk".
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin