Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    "Det ser ut som om Sverige kommer att få ett ovanligt högt antal dödsfall i år. Men vi vet ännu inte hur november och december kommer att utveckla sig, säger Tomas Johansson. 

    Ja, vem vet. November och december uppför sig kanske bättre de än annars gör. Att det inte verkar så lovande nu betyder ju förstås inte så mycket i maratonloppslängden. 

  • Pope Joan II

    Bra gjort av Blekinge att strunta i att vänta in eventuella beslut från FHM och själva införa de reserestriktioner de anser sig behöva. FHMs prat om "rätt åtgärd vid rätt tidpunkt" när de uppenbarligen inte vet när rätt tidpunkt är tycker jag att regionerna och länsstyrelserna ska bortse från. 

  • Pope Joan II
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-10 16:52:54 följande:
    Inte i allt, men i väldigt mycket. Har inte koll på hur rätt andra haft, men de flesta andra länder har lyckats få lägre avlidna än Sverige. Danmark ca 5 ggr mindre, Norge 10 ggr mindre. I början av mars hade vi visst nåt peaken med 130 smittade eller nåt sånt, trodde Tegnell. Samtidigt så har Björn Olsen tidigare sagt att vi redan har en pandemi. Han hade rätt.

    Tegnell säger det, men är han den bäste i hela världen eller? Antaligen är det en majoritet av de andra experterna som säger tvärtom.
    Jag kommer ihåg att han också sade så här i förbindelse med att han menade att vi hade "peakat" vid 131 fall:

    Statsepidemiologen bygger sin slutsats på att i så gott som samtliga fall av sjuka i Sverige har man lyckats spåra smittan till Italien.


    ? Det här är helt och hållet kopplat till Italien och allt resande dit som vi haft under de senaste veckorna. Det finns enstaka fall från Iran, men annars ingenting från andra länder, säger Anders Tegnell.

  • Pope Joan II

    Nu har 15% av Stockholms äldreboenden ett eller flera fall av Covid-19. Ja, vad säger man...

  • Pope Joan II
    pyssel skrev 2020-11-10 20:12:33 följande:
    Några skulle hävda att den ömsesidiga "tilliten" mellan folket och myndigheter inte på något sätt kan sättas i relation till negativa aspekter på den utveckling som sker nu, bara när det går ner. På tal om att se det man vill. (Förstås heeelt utan den bisarra referensen till kyrkliga ceremonier för tonåringar som "vill ha presenter").
    Ja, det skulle absolut några hävda. 
  • Pope Joan II

    Skönt för Peru att smittan är på nedgång där. Den ebbar och tonar kanske ut tack vare att de nått en väldigt hög immunitet? Kanske är peruaner de mest säkra människor man kan umgås med nu för tiden. Vem vet. 

    Bra med utskänkningsförbudet från klockan 22 som nu ska på remiss. 

  • Pope Joan II
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-12 15:40:50 följande:

    Om jag förstått det rätt med alla dessa olika rekommendationer i olika regioner, finns det ställen där det inte avråds från onödiga resor. Och UD rekommenderar inte att avstå från resor till tex Belgien, Nederländerna, Italien, Polen, Spanien etc. Spännande strategi!


    Ja, FHM ägnar sig nu åt att ha en dialog - det som Dalarna benämnde som "lotteriet" - någon gång per vecka med regionerna för att kunna skräddarsy sina expertråd för de olika länen. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin