Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-07-05 01:57:34 följande:

    Detta var alltså samtidigt som FHM funderade kring frågor i stil med "vad f-n händer" och "vad mer kan vi göra".

    Andra agerade bäst de kunde, utifrån förutsättningarna. Jag tror inte jag behöver påminna om situationen med den typen av utrustning just då i hela Sverige...


    Om du tror att andra gjorde så mycket bättre, så kan du trösta dig med att det inte är så. Alla länder som har haft stora utbrott, eller också plötsliga åter-utbrott/en andra våg, har gjort sina misstag när de reagerat på dessa. Alltså inte att de har fått utbrotten för att de gjort nåt fel, utan de har råkat få såna och inte reagerat optimalt. 

    Bästa exempel är Tyskland med utbrottet i köttfabriken Tönnies. Det utbrottet är intressant i sig, eftersom det inte borde ha hänt, lokalpolitiker i området säger att man har testat så mycket i området att man egentligen borde ha fångat upp detta innan så många var smittade. Men framför allt så har man diskuterat i några dagar, så att alla dessa arbetare var "förvarnade" att de nog skulle sättas i karantän. Och då smiter många. Det gjorde de i Norra Italien. 

    Och exemplet Israel visar att det inte är så bra att öppna upp allt samtidigt efter en lockdown. Och där misstänker man ju att barn och ungdomar ändå har smittat varandra i skolan, men det är inte säkert heller. 

    De andra länderna är lika osäkra vad de ska göra, det är bara att du inte vet om det. Om man följer nyheterna i något land, så märker man det. Men, jag tänker också att om alla gjorde likadant så skulle vi ju inte veta om det var rätt gjort. Det är en stor möjlighet att faktiskt få reda på vad som har funkat och vad som inte har funkat. 
  • AndreaBD
    KlantSmurfen skrev 2020-07-06 10:48:59 följande:

    Jag får A+ i svenska 
    WHO har ändrat sig, jag tror inte de hade ändrat sig om det inte hjälper


    Okej, men man får också tänka på att WHO måste tänka generellt, för alla länder. Och länder har olika förutsättningar. De umgås olika. I vissa länder kan man kanske knappt tänka sig att inte vara nära andra människor. Dessutom har många länder haft karantän och har sedan öppnat upp igen och då finns det risk att folk går tillbaka till sitt vanliga liv och blir oförsiktiga. Då är det kanske bra att de har masker, för att de vill nu träffa folk igen och det går inte att hindra dem.

    Men i Sverige där vi inte haft någon karantän kan vi förväntas hålla lagom med avstånd till andra människor hela tiden. Och t.o.m. Stockholms kollektivtrafik har ju anpassat, dvs. rekommenderat att man inte åker med dem. Sedan kan man gärna använda mask ändå som en extra säkerhet om man vill. Jag ska också kolla om jag kan fixa en om jag skulle behöva åka till stan nån gång. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 11:43:42 följande:
    Jag vet inte vilken planet du lever i, men i den här planeten så håller folk INTE avstånd vilket oxå märks tydligt i den höra smittspridningen och varför vi BORDE använda masker.

    Lite kontakt med verkligheten skulle inte skada... bara för att Tegnell säger "håll avstånd" så betyder inte det att alla gör det vet du....

    Såhär ser det i bussar på den här planeten...
    Och vad ser man på den bilden? 9 personer i en buss. Fotograferat ur ett läge där det ser ut som om det är trångt. Kanske är det det, kanske vill man bara skapa det intrycket. Fakta är: Det syns 9 personer, och vi vet inte om det ens finns fler i bussen. 

    Sen tvivlar jag iofs inte på att det säkert har förekommit med fulla bussar också. Jag undviker såna, och det gör säkert fler människor. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 12:12:44 följande:
    Jag tror iof inte att det skulle spela någon roll ur vilken vinkel bilden var tagen eller om det så skulle vara 150 personer som låg på varandra så skulle du nog hitta nåt sätt att bortförklara det ändå, jag menar du sade ju samma sak om fullsatta uteserveringar och sen visade det ju sig att folk faktiskt satt lite väl tajt och man fick stänga ner dem. 

    De två som sitter Bredvid varandra är ju absolut inte på behörigt avstånd från varandra eller hur? Eller menar du att det är kameravinkelns fel det med?

    Måste varit en väldigt magisk kamera det där...
    Jag vet inte om du aldrig har åkt såna bussar, men det har jag. Alla de där personerna är minst 1,5 Meter isär, förutom de två som sitter bredvid varandra. Och de kanske är det ett par? Hur vet du att de som står inte är vänner och umgås ändå? 

    Poängen är: Det fotot säger ingenting. Och jag HAR sagt att jag inte tvivlar på att det har förekommit överfulla bussar. Varför då sätta in ett foto av en buss som INTE är överfull? 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 12:44:20 följande:
    Haha, alltså, nån måtta får det ju vara på förnekelsen... det här börjar ju bli löjligt på riktigt. 

    Poängen är snarare att det nog inte spelar någon roll vad som visas på bild du kommer hitta sätt att bortförklara det ändå.
    Du läser inte ens orden som man skriver i storbokstäver. Varför ens delta då? 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 12:56:28 följande:
    Jo, fulla människor har ju en tendens att tycka det är de som som tänker nykter och alla andra som inte fattar. Men sen bli ju resultaten därefter, precis som resultaten vi ser i Sverige. Jag menar vi har en okontrollerad smittspridning och folk som i allt högre grad skiter i rekommendationer, en nykter person skulle kunna se ett samband där men, ett fyllo kommer såklart mena att det är alla andra som är fulla.

    Tänk att nationalism kan ha samma effekt som alkohol och droger. Finns nog en hel del för beteendeforskare att sätta sina tänder i här Flört
    Googla vad ordet nykter betyder..... suck. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-07-06 12:51:13 följande:
    Fast det var väl bara ett nyktert konstaterande angående värdet av din bild.

    Ett stycke verklighet sett genom ett temperamentSkrattande
    Precis. Om man brukar åka såna bussar så vet man hur långt säten, stänger och annan inredning är isär. Då ser man att den här bilden är fel dimensioner. 
  • AndreaBD
    FDFMGA skrev 2020-07-06 13:38:14 följande:
    Jag tolkar bilden som att det sitter ett par bredvid varanda.

    synen på olämpligheten att ett par sitter intill varandra påminner mig lite om när jag och en nära bekant var ute på vår dagliga kvällspromenad med hundarna och blev närmast attackerade av en person som menade att vi skulle hålla avståndet inbördes.

    Till slut var han så upprörd och så nära och så pangdemistisk att han nästan spottade mig i ansiktet. Det finns folk till alltSkrattande
    Precis. Och de andra i den där bussen verkar stå långt ifrån varandra. Man vet ju var dessa stänger och annan inredning finns i en buss, och de är längre isär än vad de är på den bilden. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 14:31:39 följande:
    Säger personen som förnekade att det öht fanns överfulla krogar?
    Att LÄSA skulle kanske underlätta? Dels har jag aldrig förnekat det och vi pratade om bussar, inte krogar. 
  • AndreaBD
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 15:36:04 följande:
    Överfulla krogar....

    Som även det förnekades med exakt samma argument om "kameravinklar"
    Bussar..... och du kan ju själv gå och mäta i en vanlig buss, hur långt dessa stänger är ifrån varandra. Nej, det är kanske mer än kameravinkel. Någon har bearbetat bilden dessutom. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin