Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-24 12:06:41 följande:

    Jag har tolkningsföreträde på min egen text.... och nu vet du.

    Och vi ser ju alla fel på munskydd och flockimmunitet, som påvisar en hel del fattar inte vad Tegnell säger och fast de upprepar det varje dag.


    Nja, fast din texter handlar ju rätt ofta om att du totalt förvanskat det andra skriver. Som tex användandet av munskydd, andra har varit väldigt övertydliga med att det bör användas för ANDRAS skull, men det lyckas ju du gång på gång förvanska... eller hur klyban?

    Anledningen till att du tror att ingen förstår Tegnell är att du verkar nästan ha en religiös tro till allt han säger. Andra som inte är lika frälsta förhåller sig mer rationellt och objektivt till det han säger och ser uppenbara brister som du i din nästan religiösa tro missar. Att prata Tegnell med dig är som att prata om gud med en religiös fanatiker.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-24 12:09:35 följande:

    Mailen är den förutsättningslösa diskussionen, där man diskuterar i från andra perspektiv, den är ganska enkel att förstå att man har.
    För det vore ju GALET  tokigt om man bestämmer sig i förväg i en förutsättningslös diskussion om ett helt nytt virus.


    Och även detta är en del i Tegnells språk och arbete, men där man hittar på saker som inte finns istället.


    Ja så kan man se det, eller så kan man se det som hyckleri och falskspel.

    Jag tror säkert man kan se massor med fina poänger i bibeln om man är troende, för någon som inte är det är det bara en bok med många både rationella och väldigt irrationella budskap.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-24 12:28:04 följande:

    Tegnell berättar för oss alla att resultaten är delade, och att socialdistansering är viktigare.
    Och med tanke på hur en del munskyddsanvändare plogar sig fram, så är nog risken stor att det sker smittor där.


    Skitsnack, Tegnell avfärdar allt som inte stämmer med deras egna tolkningar rakt av utan någon som helst förklaring för varför deras egna tolkningar skulle vara bättre. 

    Problemet med Tegnell och FHM är att han hittills aldrig behövt förklara sig för någon, hans och FHM ord har varit lag och aldrig ifrågasatts av regeringen. Men deras position som påvar som för guds talan och inte får ifrågasättas börjar förhoppningsvis lida mot sitt slut.

    Förhoppningsvis får de inom en snar framtid BEVISA sina teser och BEVISA varför de skulle vara bättre än omvärldens. 
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-24 13:07:29 följande:
    Det händer säkert att det blir lite heta diskussioner och att man inte alltid uttrycker sig så försiktigt. 

    Men här handlade det ju om att jag faktiskt försökte förstå hur personen tänkte, och att den personen 1. låtsades att inte förstå. 2. bekräftade att hon visst menade så  (dvs. missförstod). Det var alltså utan elaka avsikter. Och detta upprepades också. 

    Att bara rakt ut påstå att någon inte förstår enkla ord - sorry, det har ingen likhet med något jag sa. Och "ologisk" är ingen förolämpning. Man kan tycka att någon argumenterar ologiskt. Det finns andra sätt att tänka, allt i världen måste inte ens vara logiskt.
    För att inte tala om att anklaga andra för att använda flera nick Drömmer
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-11-24 15:52:12 följande:
    Mm, jag tillhör dem som inte lever upp till din förståelse för personer som tränger sig i dessa tider - jag betraktar tvärtom det som oerhört hänsynslöst att inte följa rekommendationerna och hålla en sådan distans till folk att man inte riskerar att sprida smitta - i min hänsynslösa värld vill jag inte känna smuts- eller svettlukten från folk som inte har förstånd att hålla distans.

    Särskilt provocerad blir jag av personer som tycks tro att de är skyddade mot smitta i och med att de bär munskydd.

    Du har inte funderat på att låta ditt milda förlåtande sinnelag omfatta alla här i trådenGlad
    Jag tror få tror att de är skyddade mot smitta genom att bära munskydd, jag tror desto fler tror att de smittar ANDRA mindre genom att bära munskydd vilket verkar stämma med vad man säger runt om i världen.

    Tyvärr finns det ju individer som envisas med att bortse ifrån och pratar enbart  om hur bra munskydd skyddar den som bär den och verkar använder "att invaggas i falsk säkerhet" som argument men verkar totalt ignorera att de helt missat poängen med munskydd och helt bortser ifrån att i Sverige verkar vi vara duktiga på att trängas utan något skydd alls och att argumentet med "falsk säkerhet" därmed är totalt irrelevant.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-24 16:01:21 följande:

    Träffa en mamma med sitt barn idag, de tog omvändor kring ALLA i affären med sina munskydd på.
    Men kan vara pga mamman var 80-85 år, och kanske de förstår att munskydd inte är en sköld mot allt.


    Ja, den där mamman kanske inte hade behövt gå omvägar ifall affärer inte släppte in 150 pers åt gången för att det tjänar mer på det. Men i vanligt ordning så lägger ju affärer ut ansvaret för hur många som vistas i deras lokaler på allmänheten istället för att själva se till att rekommendationerna följs.

    Det verkar vara en ganska genomgående tema i svensk  lamhetsstrategi. gör inte ett skit, säg bara hur man vill att de ska vara och låt folk själva avgöra om de vill smitta varandra eller inte. 
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-24 16:19:45 följande:

    Varför upprepas en felaktig COVID-19 strategi om man förstår språket?
    Faller på sin egen rimlighet.


    Kanske för att strategin är så irrationell och funkar så otroligt dåligt att det är svårt att tro att den skulle kunna vara något annat än ett försök att uppnå flockimmunitet?
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-24 17:20:36 följande:
    Vilken hemsk anklagelse! 
    Vilket cyniskt svar. Har du inte koll på vad du skriver?

    Klicka på "visa endast" på dina inlägg så kommer du snart hitta inte bara en utan flera inlägg där du anklagat andra för att skriva med olika nick.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-25 13:11:20 följande:
    Ja, kvällstidningarnas spekulationer handlar ju ofta om klick och känslor.. det kan inte vara alltför lätt för de som inte känner till hur myndigheter, förvaltning, riksdag och regering fungerar.

    Här i tråden har det ju hackats på än den ena än den andra tjänstemannen eller ministern i den bergfasta övertyglesen att det är dessa som ansvarar för det operativa genomförandet hos enskilda aktörer... 
    Nu börjar du låta som en sverigedemokrat som anklagar tidningar för att vara "vänstervridna" när de inte skriver som man vill.... man kan tycka vad man vill om tidningar men en av deras funktioner är att ifrågasätta. Och ja det gäller även regeringen och FHM/Tegnell.

    Och nu gör du återigen samma sak du brukar göra, rabbla upp hinder och tror att det är bara du som fattar att de finns hinder... så är det inte. Alla har fattat hindren. Skillnaden är att du nöjer dig med att bara rabbla hinder och skiter i problemet (smittspridning) medan andra vill även att de ska göras något åt problemet.

    Din argumentation liknar något i still med:

    A: Jävlar båten sjunker, det läcker över allt.

    B (du): Ja, det beror på att det finns 15 hål fördelat på position x,y,z,etc... med en diameter på 20 cm och med 105 centimeters avstånd...

    A: Ok, fantastiskt, men båtjäveln sjunker ändå

    B (du): Suck... att folk inte kan förstå att det finns en massa hinder som gör det svårt

    A: Ehm, jag har förstått att det finns hinder, men förstår du att båtjäveln sjunker?

    B(du): Vi har faktiskt en fördelad ansvarssystem på denna båt och kapten rår inte för vad andra i besättningen gör.... det är komplicerat förstår du.

    A: Ok det är komplicerat, men vattnet öser fortfarande in, ska vi bara låta båten sjunka....

    B(du): Suuuuuck, att det ska vara så svårt att förstå att det finns hinder och att det är komplicerat...

    Osv... osv...osv...
  • Anonym (man)
    AndreaBD skrev 2020-11-25 15:50:56 följande:
    Kanske ett cyniskt svar. Men om en väldigt oviktig liten detalj. 
    Jag tror säkert att du själv tycker att anklaga andra för att köra med dubbla nick är en "liten oviktigt detalj". Men för de du anklagar är det kanske inte lika oviktigt Flört
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin