Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-11-12 18:44:44 följande:
    Ok. så ditt råd är att inte lyssna på FHM utan att ta in någon annan? 
    Tja, varför inte vi har ju redan provat med FHM och det gick ju sådär. Finns ju en helt värld av kunskap utanför lilla FHM och Sverige, kanske dags att prova något annat än det man redan vet inte fungerade.

    Vad är ditt förslag? Blunda och följa heliga Tegnel i graven och få sin belöning i himlen?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-12 19:33:22 följande:
    Du har alltså inte kollar myndigheternas pressträff - för inte mycket av det du skriver stämmer.. 

    vill du ha en lista...

    tipsar bara om att det inte är politiker på myndigheternas pressträffar..  resten kan vi klara ut sen om du har lust
    Jodå och de snackade i vanlig ordning om "skärpta rekommendationer" som fortfarande är rekommendationer som inte följer. 

    Du förklarade aldrig hur du skulle vilja ha det?
  • Anonym (man)
    Anonym (man) skrev 2020-11-13 12:38:34 följande:
    Jodå och de snackade i vanlig ordning om "skärpta rekommendationer" som fortfarande är rekommendationer som inte följer. 

    Du förklarade aldrig hur du skulle vilja ha det?
    ... som ingen följer ska det stå
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-13 12:34:50 följande:
    Vi har debatterat detta tidigare i tråden om du kommer ihåg det.  För att sammanfatta, grundlagar kan inte ändras på stört, Sverige har inte krislagar för annat än krig och krigsliknande situationer, detta skiljer sig alltså från Finland.

    Återigen argumenteras det utifrån premisser som inte gäller för Svenska förhålalnden - vi får väl hoppas att Finland invaderar Sverige så vi får såväl finska lagar som finsk regering som kan hjälpa befolkningen
    Och återigen ursäktas Sveriges handlingsförlamning och passivitet med "svenska förhållanden".

    Tror du Virus gör skillnad på Finnar och Svenskar?

    Kommer viruset skippa att smitta svenskar för att våra "förhållanden" inte är anpassade för kriser?

    Så vad är då poängen med att sitta med tummen i **** och prata om förhållanden och hinder?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-13 12:55:48 följande:
    Uppenbarligen skipper viruset inte att smitta Svenskar - det är bara att se hur många som är smittade. 

    Till skillnad från viruset är regeringens, riksdagens och myndigheters arbete styrt av de lagar som finns i Sverige, svensk förvaltning och svensk organisation av vård styrs av lagarna de med.
    Nä precis alltså är det hål i huvudet och sitta med tummen i **** och snacka bort bristen på handlingskraft med "sveriges förhållanden". För smittade kommer vi bli ändå och folk kommer dö ändå.

    Ja, vi vet alla hur vilka brister vi har och hur extremt dåliga vi är på att hantera en pandemi. Frågan är när tänker man göra något åt bristerna istället för att bara sitta och prata om våra brister?

    PS! Du har fortfarande inte sagt hur du skulle vilja ha det?
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-13 14:08:15 följande:
    Vad avser du med 'Sveriges förhållanden'?  Det jag menar är framför allt ramarna som ges av förvaltning, lagar , regeringsformen, myndighter och sen arbetsförhållanden sociala förhållanden, boendeformer.

    Inom dessa ramar har riksdag,regering, myndigheter och befolkning saker som kan göras och saker som inte kan göras här och nu. 

    Hur jag skulle vilja ha det? Jag skulle önska att krislagar som nu inte skulle omfatta bara krig och krigslikande situationer, att civilförsvar och beredskap byggdes ut.  Inget av detta kan göras här och nu med de ramar som 'Sveriges förhållanden' ger.

    Hur skulle du vilja ha det? Vill du förändra förvaltningsmodellen, lagar, eller andar saker?   Vilka av de sakar du vill förändra anser du att det går att göra här och nu med de ramar 'Sveriges förhållanden' ger?
    Jo jag har som sagt förstått alla brister, men poängen är fortfarande att vi inte har råd att vänta på att bristerna dras i långbänk. Det duger inte med att bara konstatera att vårt system suger och behöver ändras. Pandemin är här nu, och folk dör som flugor nu. Och att låta folk smittas och dö för att våra "ramar" inte är anpassade är en väldigt dålig ursäkt.

    Så det du säger är att vi bara ska acceptera att våra "ramar" suger och låta smittan härja fritt i några år tills man diskuterat klart?

    Hur jag skulle vilja ha det är väldigt enkelt,

    Sluta snacka och börja göra något, diskussioner och utredningar löser inte problemet nu,. det löser möjligen framtida problem för nästa pandemi men inte den vi redan sitter i.

    Sluta låtsas som att rekommendationer löser allt, det är uppenbart att de inte efterlevs och då behöver man agera, inte bara fortsätta rekommendera. FHM och regeringen kan rekommendera bäst de vill, så länge de inte följs så är de totalt värdelösa.
  • Anonym (man)
    Padirac skrev 2020-11-13 14:51:15 följande:
    Vill du att regering och/eller riksdag bryter mot lagar, inför ministerstyre och inför undantagstillstånd? Eller hur har du tänkt dig att det du vill ha gjort ska genomföras?  
    Åtgärderna behöver inte vara så extremt drastisk som undantagstillstånd. Till att börja med kanske det räcker med att lyssna på andra experter än enbart FHM, tex folk som befinner sig i frontlinjen (läkare, etc) som trotts allt är de som har bäst koll på verkligheten. Om de ber om åtgärder så borde man kanske lyssna på dem?

    Det är ju ganska uppenbart att frivilliga åtgärder inte fungerar och det betonar man även här..

    Bredare vetenskaplig expertis måste anlitas, och inställningen att allt kan ske på frivillig basis upphöra ? det som inte fungerade i Uppsala kommer inte att fungera i resten av landet.


    www.aftonbladet.se/debatt/a/WOO9rr/sveriges-strategi-mot-covid-haller-inte-langre

    Så jag ställer frågan igen, för du har hittils inte velat svara på vad du tycker vi ska göra här och nu annat än konstatera att våra lagar inte duger.

    Ok, våra lagar fungerar inte för en pandemi, fantastiskt nu har vi konstaterat det, vi har en skenande smittspridning och antal döda... så vad gör vi?


  • Anonym (man)
    Pope Joan II skrev 2020-11-13 14:01:47 följande:
    www.aftonbladet.se/debatt/a/WOO9rr/sveriges-strategi-mot-covid-haller-inte-langre

    De här hysterikerna citerar ett öppet Facebook-inlägg signerat pangdemikern Fredrik Sund, verksamhetschef på Infektionskliniken på Uppsala akademiska sjukhus, men han överdriver väl förstås han också så där som ju pangdemister gör. 
    Ja självklart överdriver han. Alla vet ju att allt som inte kommer från Sveriges vatikan (FHM) och guds sändebud Tegnell är ju fel Oskyldig
  • Anonym (man)
    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-13 15:12:34 följande:
    Du är ju helt insnöad på lagar. Allt handlar inte om det!
    Håller med, mycket snack om lagar men inte ett pip om hur vi ska minska smittspridning och dödstal. Ungefär som att rabbla upp lagar kommer lösa allt.
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-11-13 15:51:53 följande:

    Du menade när de spekulerade vad det betydde, som du förstår detta är evidens under en lång tid som ska samlas in.
    Då de redan berättat detta är inget sprinterlopp,utan ett maraton och samma gäller fakta och forskning, som troligtvis har ett än längre förlopp än ett maraton och för att förstå vad som är vad med COVID-19


    Och du har inte glömt att vi hade mer än ett scenario man hade för hösten?


    Ja, men även i ett maraton så behövs strategier. Det räcker inte bara med att blunda och knalla och hoppas komma i mål vilket verkar vara vad vår sk strategi är. Dessutom är det ju bra om så många som möjligt kommer i mål levande och inte hälften av deltagarna dör på vägen.

    Du verkar röra ihop maraton och låta folk dö.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin