• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2020-07-24 14:11:37 följande:
    Alarmistiska vet jag inte. Ungefär lika mycket som Tegnells ord från det där andra inlägget är alarmistiska. Det var hans ord som påminde mig om den här:

    minorityaidssupport.org/chinese-research-says-covid-19-and-hiv-use-same-tactics-to-evade-our-immune-systems/

    Ingen säger att coronan är HIV, btw.
    Min uppfattning är att man kommer ganska långt om man alltid förhåller sig till påståenden utifrån ett rimlighetsperspektiv.

    Det kan gälla FHM, som när Tegnell vid en presskonferens sa att det går 1000 odiagnistiserade covidfall på ett diagnostiserat men även påståendena i artikeln du länkar till.

    Vi vet att ganska många som varit sjuka i covid-19 helt saknar antikroppar eller har nivåer av antikroppar som nätt och jämt är mätbara.

    Vi vet att av alla de miljoner som kontrolelrats sjuka har ingen återinsjuknat.

    Mot detta kan man ställa påståendet att T-cellsimmuniteten är verkningslös.

    Är detta rimligt? Nej, vore det så skulle det det finnas ett stort antal personer som återinsjuknat.

    Överhuvudtaget anser jag att det är att rimligt förhållningssätt att ställa sig skeptisk till Kina, oavsett om det handlar om landets ambassadörs synpunkter på svenska ministrar eller om det handlar om covid-19.

    En utbredd uppfattning i Kina tycks ju vara att virusets ursprung kan sökas i USA. Visst kommer det mycket skit från USA - men orsaken till att covid-19 kunde växa till en pandemi kan man finna i Kinas auktoritära styrelseskick.
  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-07-24 20:03:10 följande:
    Det var inte Tegnell som sade det. Det var Wallensten.
    Aha, då får man ställa sig skeptisk till mitt minne ocksåGlad

    Men oavsett - hade det inte skadat om någom på FHM, t ex Wallensten, hade tänkt efter och frågat sig om uppgiften var rimlig.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-25 23:36:31 följande:
    Det fanns hela tiden platser (intensivvård och andra platser) över och platser byggdes kontinuerligt ut - om det hade gått att göra i samma utsträckning som äldre inte fick den vård de hade rätt till vet vi inte. Kanske kommer kommissionen att lägga fram information om detta, kanske inte.

    Under tiden får de som så känner klandra AT för att han sagt att platser fanns tillgängliga.

    Själv väljer jag att inte klandra AT för detta som jag anser rimligen inte är varken hans eller FHMs ansvar.
    Kanske det handlar om oförmåga att förstå en komplex struktur eller möjligen ovilja i och med att det då blir så mycket svårare då att fördela skulden.

    För övrigt så uppger man i Nordkorera att man drabbats av sitt första covidfall, en avhoppare som återvänt efter trå år i Sydkorea. Inte desto mindre hade man redan innan det första fallet infört karantän och nu i och med att ett covidfall upptäckts så har Kim Jong-un utfärdat undantafstillstång.

    Huruvida det finns munskydd i tillräcklig omfattning framgår inte av artikeln i DN, men på ett foto taget innan det första fallet så framgår det att användningen redan då utifrån detta lilla stickprov vida översteg Sveriges andelskvot.

    Det ska bli intressant att se om även "Den store efterträdaren" till "Den käre ledaren" likt Trump ikläder sig munskydd.

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/forsta-misstankta-covid-19-fallet-i-nordkorea/
  • FDFMGA
    FDFMGA skrev 2020-07-26 10:05:39 följande:
    Kanske det handlar om oförmåga att förstå en komplex struktur eller möjligen ovilja i och med att det då blir så mycket svårare då att fördela skulden.

    För övrigt så uppger man i Nordkorera att man drabbats av sitt första covidfall, en avhoppare som återvänt efter trå år i Sydkorea. Inte desto mindre hade man redan innan det första fallet infört karantän och nu i och med att ett covidfall upptäckts så har Kim Jong-un utfärdat undantafstillstång.

    Huruvida det finns munskydd i tillräcklig omfattning framgår inte av artikeln i DN, men på ett foto taget innan det första fallet så framgår det att användningen redan då utifrån detta lilla stickprov vida översteg Sveriges andelskvot.

    Det ska bli intressant att se om även "Den store efterträdaren" till "Den käre ledaren" likt Trump ikläder sig munskydd.

    https://www.dn.se/nyheter/varlden/forsta-misstankta-covid-19-fallet-i-nordkorea/
    Äsch, det var ju givet att Nordkorea skulle vara ett munskyddsland av rang, åtminstone om man får tro Aftonbladet. Dock kommer enligt AB inte "Den store efterträdaren" att vara bärare, men däremot alla andra.

    Tänk om Tegnell och Löfven hade agerat lika resolut som Kim Jung-on.

    Nu finns det ju också andra stora ledare, länder som Laos, kambodja, Myanmar, Eritrea med mera har ju knappt några covidfall alls och inga som avlidit av smittan. Wordometer talar sitt tydliga språk och där kan man också i svart på vitt se att Somalia som ju Tegnell reste till i början av epidemin är vida överlägset såväl Sverige som våra nordiska grannar i pandemibekämpningSkrattande

    https://www.worldometers.info/coronavirus/
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-26 19:33:12 följande:

    ....lfall någon undrar varför FÄRRE stockholmare hade antikroppar nu jämf. m. tidigare statistik.

    www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2020/06/chinese-study-antibodies-covid-19-patients-fade-quickly


    Jag tror att man ska ta uppgifter från Kina och Nordkorea och liknande länder med en nypa salt - eller två. Nu kom det ju liknande rapporter från Storbritannien för någon vecka sen.

    Men de som hoppas på flockimmunitet via vaccin ska nog ändå inte vara alltför bekymrade i och med att det inte finns ett endaste rapporterat återinsjuknade bland alla dess miljoner som haft covid-19.

    Jag gissar att pangdemikernnas riksförbund borde vara förberedda på att immuniteten hos de som varit sjuka är ungeför som Yes-reklamen, dryg och effektiv till sista droppen.

    Hur har det gått med rönen om att T-cellsimmuniteten är verkningslös - något nytt från Kina eller NordkoreaSkrattande
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-26 20:45:50 följande:

    Varför behöver man vara så våldsamt skeptisk gentemot forskning från Kina? Jag hänger inte med nu, på riktigt. Varför så viktigt att begränsa sitt liv?

    Nordkorea? Har du rapporter från Nordkorea ang. det här? Dela då gärna, för jag har inte sett några.

    Ja, det kom liknande grejer från England. Ska man va skeptisk då också, eller....vad ska jag göra, berätta för mig xD


    Varför inte utgå från verkligheten som den är, det vill säga att det inte finns något bekräftat återinsjuknande i covid-19 än.

    Som med allting annat antar jag att hur snabbt mängden antikroppar mot viruset klingar av hos de som utvecklat antikroppar följer en normalfördelningskurva och än har inte någon av de smittade nått en så låg immunitetsnivå att de blir smittade igen.

    Egentligen är det lite mer komplext än så iom att man också kan ha T-cellsimmunitet som sannolikt är betydligt mer långvarig än immunitet via antikroppar (här bortser jag från de kinesiska rönen om att T-cellsimmuniteten inte existerarSkrattande)

    En inte alltför vågad gissning är att det så småningom kommer att visa sig att personer som smittas en andra gång får betydligt lindrigare symptom och att det är på detta vis vi kommer att kunna samexistera med sarscov2 i framtiden, att vi har fått ytterligare en coronaförkylning att irritera oss på.

    Ja, vid sidan om de coronaförkylningar som vi redan ny lever i någotsånär fredlig samexistens med, kanske även dessa ursprungligen var allvarligare än nu när coronavirusen har anpassat sig till oss och vi till coronavirusen.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-26 23:09:22 följande:
    Vänta, så jag håller med Tegnell och FHM här, indirekt, men ändå så är det inte bra nog?

    Hahahahahhahahahahhahaha inte lätt när det är svårt aså xd
    Nja, jag anser att FHM har en verklightsanpassad syn på pandemin, t ex avseende munskyddsanvändning, däremot så anser jag inte att du har det, åtminstone inte utifrån vad jag kan utläsa av dina inlägg här i tråden.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-26 23:35:40 följande:
    Jaha, så verklighetsanpassad syn är automatiskt den syn FHM har, inte den syn som massor av andra myndigheter och forskare har världen över, ok. Blott Sverige svenska krusbär har ...
    Nu bor jag i Sverige och min främsta verklighet är den svenska - utifrån just svenska omständigheter. alltså. Jag är inte mycket för nyauktoritära synsätt där
    alla länder, alla människor anses vara i behov av exakt samma åtgärder, oavsett om de själva anser detta eller inte.

    Så visst, Almqvist svenska krusbär är hyfsat lätt igenkännbara för mig och till skillnad från dig och somliga andra anser jag att kinesiska krusbär är en invasiv företeelse som inte desto mindre är verklighetsanpassade för kinesiska förhållanden.

    Eller för att anknyta till Almqvist så är jag inte särskilt förtjust i ropen på att Sverige borde byta ut de svenska krusbären mot de kinesiska.
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-27 19:35:23 följande:
    Genom ditt syftningsfel höll du faktiskt med mig, vilket jag antar inte var meningen. Det där med att munskyddsanvändningen är under något, förstår jag inte. Skulle underlättta att bemöta dina inlägg om du skrev begripligt. Återigen, om svenska inte är ditt första språk så ok, då kan man ha överseende,
    Klyban har tidigare i den här tråden nämnt att det inte är hans starkaste sida - det där med att formulera texter, alltså (Jag skriver han eftersom jag fått uppfattningen att det är rätt pronomen) - men om man bara har ett uns känsla för språk så brukar det sällan innebära några svårigheter att förstå vad han skriver.

    "Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskydds användande är under" tolkar jag som att han förklarar att FHM:s syn på munskyddsanvändande är vetenskapligt förankrad och baserad på fakta.

    Felet du gjorde och ofta gör är att du bryter ut ett stycke ur dess sammanhang, nu senaste råkade du glömma att det var FHM som diskuterades. Det kan du se om du kontrollerar vad klyban citerade.
     Idag 16:48#4017CiteraAnmäl
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-26 23:35:40 följande:
    Jaha, så verklighetsanpassad syn är automatiskt den syn FHM har, inte den syn som massor av andra myndigheter och forskare har världen över, ok. Blott Sverige svenska krusbär har ...
    Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskyddets användande är under.
     
  • FDFMGA
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-27 21:45:05 följande:
    HAHAHAHAHAHAHAHAHA Fantastisk bortförklaring, grattis jag ids inte göra fler inlägg här marguritas ante porcos osv
    Bättre fly än illa fäkta är ett svenskt uttryck som är mer passande enligt mitt förmenande.

    Annars har man nog en del att vinna i förståelse om man försöker undvika att se omvärlden uppdelad i fragment utan inbördes samband.

    Jag vidhåller att klyban anser att FHM:s syn på munskyddsanvändande är vetenskapligt förankrad och baserad på fakta.

    Och att din tolkning blir fel i och med att du delar upp ett replikskifte i två fragment utan inbördes samband.

     Idag 16:48#4017CiteraAnmäl
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-07-26 23:35:40 följande:
    Jaha, så verklighetsanpassad syn är automatiskt den syn FHM har, inte den syn som massor av andra myndigheter och forskare har världen över, ok. Blott Sverige svenska krusbär har ...
    Ja, om den är baserad i fakta och forskning, vilket munskyddets användande är under.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin