• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tow2Mater skrev 2020-11-01 16:49:03 följande:
    Tack! Sa jag kan då tolka det som att kollektivtrafiken (buss och tåg) har ingen platsbokning, medan allmänna färdmedel (buss och tåg) har platsbokning.
    Det beror helt och hållet på vilket tåg och vilken buss du väljer att resa med. Eftersom frågan om krav på platsbokning inte är reglerat på den nivån kan det finnas olika alternativ. Myndigheten i fråga styr inte detta på den nivån, utan det är marknadskrafterna som avgör tillsammans med vissa krav på trafiksäkerhet som avgörs av en annan myndighet.

    Så det finns uppenbara skäl till en formulering som inte anger ressätt i detalj. 
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-11-01 16:54:23 följande:
    Kanske, så ska man resa rekommenderas man resa långt, inte kortare sträckor (om man inte har egen bil eller det handlar om cykelavstånd).
    Nej, det finns ingen rekommendation om att resa långt istället för kort.
  • Padirac
    Tow2Mater skrev 2020-11-01 17:33:29 följande:
    nehe, bara att man bokar plats då. Om det nu finns på kortare transporter.
    Om det inte finns nu kanske det kommer inom en inte allt för långt bort framtid.
  • Padirac
    AndreaBD skrev 2020-11-01 19:46:28 följande:
    Innan du tjatar om det 10 gånger till: Jag ångrade verkligen det. Jag vet att det var helt fel gjort och skulle aldrig göra om det. Sedan vet ingen som inte har varit i situationen att man faktiskt kan vara väldigt flummig i huvudet av det här viruset. 
    Det finns en del i tråden som som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet, men tyvärr verkar de vara mer intresserade av att diskutera enskilda personers varande och görande istället för Sveriges strategi. Är det inte Tegnell som det var i början så är det tråddeltagare ...

    Pope Joan II skrev 2020-04-24 19:24:18 följande:
    Det här är en tråd för människor som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet. 



  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:14:44 följande:
    Allvarligt? Du var väldigt flummig i huvudet av viruset? Och det i sin tur gjorde att du tvättade händerna, drog på dig en mask och gick och handlade? 

    Du har ju hela tiden dragit stora växlar på att du skulle vara så förståndig, rationell och kunnig på alla de sätt. Du har dessutom påtalat hur viktigt det är att vara positiv och ha tilltro till strategin och till människors ansvarstagande när till och med klyban tydligen fattat att man ska vara hemma när man har symptom - men du, du blev "väldigt flummig i huvudet av viruset" och gick och storhandlade. 

    Det tycks mig som om råden och rekommendationerna borde ha med flummigheten i ekvationen. 

    Om man har något emot att en enskild medlem upprepar något 10 gånger, så är nog inte den här tråden rätta stället att lägga sin tid på. Disa föreslog ju något som kunde råda bot på den saken.

    Jag kommer hur som helst att "tjata" vidare om det här flagranta misslyckandet att ens hålla dig till den enklaste av uppmaningar när du samtidigt är en av strategins mer entustiastiska påhejare. Det är pinsamt men det är också något jag inte själv hade orkat leva med. En sak om man ovetande, som exempelvis under det närmast enhörningslika tillståndet asymptomatisk, råkar smitta någon eller några - det vore fruktansvärt nog i mina ögon - men att göra som du gjorde och sedan sitta och försvara det med att viruset gjorde dig flummig - ja, det är obehagligt. Och säkert inte alls lika ovanligt som du och andra av din kaliber och samvete har hävdat. 
    Det är pinsamt men det är också något jag inte själv hade orkat leva med.?

    Vad menar du? Pratar du om självmord här?  Uppmanar? Fy*an

  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:20:10 följande:
    Strategin bygger på enskilda människors göranden och låtanden. Gör tillräckligt många som AndreaBD så får vi den situation vi nu befinner oss i. 

    Du får förstås tycka att det är både förståeligt och förlåtligt men jag gör det inte. AndreaBD tyckte sig dessutom kunna förutsätta att jag uppfört mig som hon själv gjort, när inget kunde vara mer felaktigt än det. Oförskämt och totalt felaktigt! Men det struntar sådana som du i. 

    "Jaja, det är typiskt igen! Jag har varit super-försiktig och kan vara så gott som säker på att inte ha smittat någon. Du har själv förstås inte handlat  vid förkylningssymptom under hela pandemin? Skulle förvåna mig!" 
    Jaha, vad är då sådana som mig enligt dig?

    Har du några belägg för detta du anser?

    Här kommer ett belägg för det jag skrev nyss från inlägget citerat ovan...
    Padirac skrev 2020-11-01 19:56:33 följande:
    Det finns en del i tråden som som är kritiska till Sveriges strategi och som önskar att diskutera ur det perspektivet, men tyvärr verkar de vara mer intresserade av att diskutera enskilda personers varande och görande istället för Sveriges strategi. Är det inte Tegnell som det var i början så är det tråddeltagare ...


    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:20:10 följande:
    .....
    Du får förstås tycka att det är både förståeligt och förlåtligt men jag gör det inte. AndreaBD tyckte sig dessutom kunna förutsätta att jag uppfört mig som hon själv gjort, när inget kunde vara mer felaktigt än det. Oförskämt och totalt felaktigt! Men det struntar sådana som du i. 

    .....


  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:24:51 följande:
    Självmord? Jag pratar om att jag aldrig skulle ha betett mig så där. Jag hade inte vid förkylningssymptom gått och handlat. Jag har dessutom både förstått och hörsammat FHMs rekommendationer om att hålla mig hemma efter test och i väntan på provsvar.
    Från ditt inlägg:

    det är också något jag inte själv hade orkat leva med

    Det var riktigt lågt... jag säger det igen, fy*an
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:41:54 följande:
    Jag och min man gick på restaurang en kväll i somras medan smittspridningen var lägre. Vi satt på en uteservering där det fanns goda möjligheter att hålla avstånd. Ingen av oss hade några symptom på sjukdom och vi vidtog alla säkerhets- och hygienföreskrifter. Det var en härlig kväll, den snuddade vid normal och var på alla de sätt mycket upplyftande.

    Vi promenerade sedan hemåt och gick och höll handen och pratade om helt vanliga saker. Då kommer en ung man på cykel, han kom upp bakifrån och vi hörde honom inte. I stället för att använda sin cykelklocka eller be oss flytta oss ur vägen hostade han på mig. Rätt i ansiktet. Överlagt och elakt. Han hade förmodligen inte Covid-19 men han valde att göra så för att han kunde.

    Han hade inte behövt göra så, precis som Andrea inte hade behövt välja att gå och handla iförd munskydd men med symptom. Det är inte att ta ansvar, det är inte att visa den hänsyn som man borde och måste om man vill att smittspridningen ska kunna hållas nere.

    Jag vet inte varför du insisterar att jag skulle mena något jag inte menar. Men det tycks mig som om det är så du och en del andra ofta önskar "diskutera". 
    Du kan ju be att få inlägget borttaget så kan du skriva om det utan den mening som lätt kan missförstås.

    Du kanske inte hade för avsikt att framställa det på det sättet  det kan uppfattas, men det är ju lätt ändrat.
  • Padirac
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 20:58:44 följande:
    Brukar du be andra om att ta bort inlägg du missförstått, eller är det bara jag som fått den äran?
    Du är så speciell så det är bara dig förunnat {#emotions_dlg.flower}
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin