Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-24 18:48:01 följande:

    Varför upprepar man strategi felaktigt om man förstår vad Tegnell säger?
    Tegnell & co upprepar ju vad vår strategi är, och det är INTE flockimmunitet.
    Och detta har de upprepat hundratals gånger, och ändå så blir det fel.
    Det kan inte vara av någon som förstår Tegenll enkelt, utan det omvända.


    Jag förstår också precis vad Tegnell säger, han svänger sig inte med konstiga formuleringar eller ord. Däremot kanske jag inte tror på allt, och jag håller definitivt inte med om allt. Detta verkar du och Andrea ibland förväxla med att jag, och andra,   inte förstår, och då börjar allt detta (idiot)förklarande, och upprepande  ...
    Det har inte föresvävat dig att detta kan vara förklaringen?

    Och ibland när man kommer med en ironisk kommentar, uppfattas det som om man Inte förstår, eller låtsas att inte förstå. Tolkningsföreträde blir nog ett användbart ord här ... och kanske borde man skriva OBS, Ironi, i förekommande fall. Fast det blir ju ungefär lika bra som att förklara skämt. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (ABC) skrev 2020-11-24 18:30:35 följande:
    I Finland ska man testa sig vid symptom. Om man har haft närkontakt, sätts man i karantän. Om man får symptom medan man sitter i karantän, då går man på test. Symptomfria testas i vissa fall då man vet i vilken grupp av människor man har sett smitta. Appen avslöjar vare sig tid eller plats för exponeringen, bara att man har blivit exponerad. Jag vet inte om den allmänna rekommendationen är att man alltid ska gå på test om man får en varning, eller om det beror på var man har rört sig den senaste tiden. Även om man är negativ den dagen man går på test, så kan man ju testa positivt två dagar senare. Den främsta nyttan med appen är väl att man vet att man ska hålla sig undan folksamlingar och gamla mormor en tid framöver, och samtidigt vara extra uppmärksam på symptom.
    Liknande här. Om man får meddelande i appen, ska man börja karantän. Om man får minsta symptom då, eller redan har, ska man testa sig. F.ö. ingen tid, plats etc heller. Tydligen ska man få speciella råd på appen om man får meddelande, vet inte riktigt vad de olika råden baseras på, men bl.a. på tid som förflutet sedan det eventuella smittotillfället. 
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-24 19:07:54 följande:

    Inte om du påstår att Tegenll säger vi har en flockimmunitet, det är en omöjlighet efter Tegnell sagt vi inte har en flockimmunitet.

    Vad skulle ironin vara i att upprepa ett fel tusentals gånger?


    Om någon skriver ett fel om och om igen, så upprepar man det rätta tills det sitter.


    Jag påstår inte att Tegnell säger att vi har en flockimmunitet, han har väl tvärtom sagt att graden av flockimmunitet är väldigt låg, dvs icke-existerande. 
    Jag upprepar inte ett fel 1000gr, däremot tycker vi olika.
    Du tycker somliga saker är fel, som någon annan har en annan uppfattning om.
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-24 19:21:27 följande:
    Jag skrev ner ett stycke av vad Tegnell sade idag som svar på en fråga från en journalist. Så nu får vi se om du begriper något av det. Kanske är på tok för svårt för dig?

    Journalist: DN rapporterar idag att nästan var tredje stockholmare som testade sig för antikroppar fick ett positivt svar förra veckan och att det skett en väldigt snabb ökning av andelen med antikroppar. Har ni någon uppfattning om det totala antalet av befolkningen i Stockholm som har antikroppar och slutligen, hur ligger det till med flockimmuniteten?

    Tegnell: Öh, nej. Vi har ingen nyare bild av totalantalet i Stockholm, man måste ju komma ihåg att de som testar sig för att kolla om de har antikroppar, det finns någon tendens att de som testar sig har haft sjukdomssymptom så att den siffran ligger högt är nog kanske naturligt och kan inte med automatik överföras till en totalbild så att säga. Vi håller ju på med flera stora undersökningar kontinuerligt men vi har inte några nya data sedan åtminstone ett par månader tillbaks. Vi har ju sett i de tidigare data att Stockholm har ju legat på nivåer som har varit högre än resten av landet, upp emot dubbelt så höga som i andra delar av landet så Stockholm, även om den här andra vågen har drabbat Stockholm mer, ligger en bit före de andra regionerna helt klart men några exakta nivåer vet vi inte och den här frågan om flockimmunitet är svår, det har vi ju lärt oss under den här resan. Vi ser inga tecken på att vi har någon immunitet i befolkningen som bromsar smittan i någon större utsträckning just nu, det gör vi inte. 
    Ja du det där var inte lätt, många ord på fler än fem bokstäver ... 
    Men efter en brottningsmatch med alla ord, tror jag mig kunna skönja att det inte finns någon röd tråd för att nå konsensus. 
    Dessutom är det ju lustigt att det finns en tendens att de som testat sig har haft symptom, med tanke på att ibland får bara de med symptom testa sig. 
    För att vara så anti-flockimmunitet, är det dessutom lustigt med narrativet att de verkar ha hållit koll på det hos FHM. Kanske har dom lyft blicken? 
  • FuckGoggleAskMe

    Sveriges strategi har hittills resulterat i att väldigt många människor dött. Det har hävdats att man även haft i åtanke ekonomiska motiv, och att Sverige klarat sig bättre där, men nu har tex OECD, svenska ekonomer etc fastslagit att Sverige har inget vunnit på den ekonomiska fronten. 
    Så, om vi summerar vad som hänt hittills, har det varit bra för Sverige, denna strategi?
    Höga dödstal, inga fördelar när det gäller ekonomin, men mer rörelsefrihet för människor (de som inte dött, eller är över 70). Man har kunnat gå på tex restaurant oftare än i en del länder. Har det varit värt att en massa människor dött, om man väger det mot fördelarna med inga reserestriktioner (utom lokala rekommendationer på sista tiden), krogar och affärer öppna etc.?
    Jag tycker ju inte att svenska strategin funkat. 

  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-28 16:49:53 följande:

    Jag ser förresten att ännu en Gretatråd har skapats. Den här gången av en anonym som bestämt sig för att handla extra mycket i protest mot Greta ThunbergSkrattande

    Dessutom kunde jag snabbt konstatera det jag anade - att delar av kritikerklustret redan hittat dit.

    Det är intressant att pangdemismen lockar så många klimatskeptiker och/eller personer som leker tvärtomleken i förhållande till Greta Thunberg.


    Har detta något med COVID19 att göra? Vanför är det intressant? Har du en teori om att de som inte gillar Sveriges coronahantering även är klimatskeptiker och röstar på SD? Buntar du ihop dessa saker, bara för att allt inte är något du håller med om?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-28 20:09:06 följande:
    Ja, indirekt, såtillvida att det finns så många beröringspunkter mellan stora delar av kritiken mot Greta Thunberg som person eller forskningen om klimatförändringar eller kritik mot Sverige som land eller kritiken mot våra politiska partier som inte anses förstå att SD har svaren, alltså likheter mellan dessa företeelser och kritiken mot Sveriges strategi, självklart inte all kritik - men den här tråden har kantrat över alltmer i häpnadsväckande okunnighet och ren populism och uppåttummar för insinuationer om att svensk kultur har mest gemensamt med kulturen i Mellanöstern och Nordafrika.

    Så visst - populism skyr alltid komplexa sammanhang och söker ett fåtal syndabockar och det är väl bland annat pangdemismen i ett nötskal.
    Nu drar du slutsatser om pangdemismen, vilket är ett uttryck du hittat på själv, så ok, då kan du ju definiera detta hittepåord hur du vill. Ingen annan bryr sig.

    Det där om svensk kultur ... det började med att någon tyckte att man inte borde jämföra Sverige med Finland och Norge, utan med något land där kulturen är mer liknande. Då skrev någon ett ironiskt inlägg och undrade vilken land som hade mer liknande kultur, kanske MENAländerna. Verkar som om du missat detta. 

    Du kallar det beröringspunkter, andra skulle kalla det konspirationsteorier. 

    Ser fortfarande inte att frågan om Sveriges coronastrategi har något att göra med hattrådar om Greta T. Du kan gärna starta en egen tråd om dina teorier, om du känner behov av att diskutera detta. Lägg det gärna i sandlådan. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-28 22:46:58 följande:
    HmmSkrattande

    Det där med att ingen annan bryr sig i ett nästan oändligt antal varianter som ingen läser det du skriver eller ingen tycker om dig är ett av de vanligaste känslouttrycken i familjelivs populisttrådar.

    Jag brukar besvara det med frågan hur det kan vara möjligt att veta vad alla andra tänker och känner och sen är det nog så att jag inte påverkas särskilt av telepatklustrets tankenötter.

    Det hade förstås varit möjligt att i stället för att skapa en tråd till kritik av Sveriges pandemistrategi skapa en samtalsgrupp där alla hade strukit varandra medhårs. Nu blev det en tråd på forumets offentliga del, då kan det rentav hända att kritiken möter kritik - som t ex när det påpekas hur Sveriges lagstiftning fungerar eller hur den demokratiska decentraliseringen resulterat i olika suveräna beslutsnivåer, som stat, regioner och kommuner.

    Min åsikt är att en stor del av den kritik som förts fram i den här tråden är bottnar i okunnighet och inskränkt populism där man inte förmår se tillvaron i annat än svartvitt och där regeringen och FHM bär skulden till att vi drabbats hårdare av pandemin än våra grannländer.
    Så om jag hittar på en egen kategori av människor, med egenskaper som jag också hittar på, och kallar dom Blablaister, då tror du att det är många som bryr sig om vad jag skriver om dem? Då är det många som tänker, men jag är ju en Blablaist, och nu blir jag riktigt arg? Så ja, jag vågar påstå att ingen bryr sig om vad du skriver om din hittepågrupp Pangdemister.

    Nu drar du återigen en parallell med FL populisttrådar. Vet inte vilka trådar du menar, och vad det står där, vill nog inte veta heller. Låter som ett led i din konspirationsteori. 

    Bottnar i okunnighet, ja det tycker nog många i denna tråd, fast kanske om andra inlägg än de du tänker på. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-29 12:22:03 följande:
    Mm, det är rätt vanligt i den här sortens trådar att vissa personer saknar förmåga att förstå vad man rimligen kan veta.

    Fenomenet förekommer i många olika varianter - vanligast är nog varianten "Ingen läser det du skriver" eller möjligen varianten "Alla tycker du är en sopa".

    Möjligen kan man tänka sig att vissa som använder sig av det affekterade stilgreppet förstår att de inte kan veta vad alla tycker - men att affekten har kommit att bli en ryggmärgsreflexGlad
    Och här fortsätter du med din spännande analys av språkbruket i - den här sortens trådar - vad det nu är, samt vissa persons självkännedom i dessa trådar (om det nu är det du försökte uttrycka. 

    Förstår fortfarande inte vad dessa teorier har att göra med denna tråd, men eftersom du skriver om ryggmärgsreflex låter det som om du vill antyda att jag brukar hänga i dessa trådar du skriver om, och att jag brukar slänga ur mig dessa uttryck. Sitt gärna på din kammare och snickra på dessa teorier, men det skulle vara trevligare om du inte ständigt skriv om dessa konspirationsteorier här.

    Att ingen bryr sig om vad du skriver om en hittepågrupp, skulle jag snarast kalla en logisk slutsats än affekterat stilgrepp. Vi tar det igen - om jag skriver att alla Blablaister är trögfattade, tror jag att ingen bryr sig, eftersom Blablaister inte existerar. 
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-29 14:15:11 följande:
    Hmm, det skulle vara enklare för dig, tycker jag, att påpeka att du inte kan ta ansvar för att högerpopulister och rasister tar tillfället i akt att försöka surfa på den berättigade våg av kritik som finns mot Sveriges coronastrategi, d v s att du bara kan ta ansvar för din egen kritik.

    Personen som insinuerade att Sverige kulturellt står närmast kulturen i Menaländerna är numer avförd från forumet, för kanske tusende gången.

    Hen är nog snart tillbaka för att ge dig en uppåttumme eller två.
    Ja, det är enkelt att påpeka att jag inte är högerpopulist, högerextremist, SD-anhängare, klimatskeptiker, GretaThatare, rasist, har en politisk agenda etc, och inte tycker om att bli ihopklumpad med dessa. Jag har påpekat detta ett antal gånger, men det fortsätter att komma inlägg fulla av svammel om högerpopulister etc som svar på mina inlägg. Obehagligt. 

    Jag tycker det skulle vara enklare för dig och en del andra, att inte skrika högerextremist så fort någon är kritisk mot Sveriges coronastrategi eller förespråkar munskydd. Vore också ganska enkelt att förutsätta att individer här inte tar ansvar för andra personers eller gruppers åsikter. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin