• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Friskis) skrev 2020-12-07 13:16:03 följande:

    Vi är många som har en flockimummunitetsstrategi och det är en fullt rimlig strategi. Att försöka dra ut på spridningen över en längre tid kommer att fungera fint. Men snart är så många smittade/immuna att det inte spelar någon roll vad Tegnell hittar på.

    Till sommaren är det normalläge igen.


    Man tycker att om det finns EN sak som pandemin borde redan lärt alla så är det att inte sia.
  • Dr Nail

    Slår vad om att när FHM till slut knäcks och börjar rekommendera munskydd i trånga miljöer så kommer de, i sin typiska för coola för skolan stil, motivera det med viljan att "stilla oron".

  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-12-14 22:41:34 följande:

    Det är en fullt möjlig utveckling, tror jag.

    Samtidigt tycker jag inte att man ska lasta regeringen alltför hårt om de till slut ger upp och ger efter för dem som kräver symbolpolitiska åtgärder. Och förmodligen skulle FHM hänvisa till att åtgärden skulle kunna ha positiva bieffekter under förutsättning att man inte tummar på distanshållningen.

    Själv tror jag inte åtgärden skulle få katastrofala följder, några fler som dör, några fler som blir allvarligt sjuka, några fler som får bestående skador av sjukdomen.

    Hursomhelst tycker jag att regeringen förtjänar all heder av att de hittills stått emot alla krav på trängselbefrämjande åtgärder.

    Att det sen i den lilla skalan redan funnits kopplingar till munskydd som trängselbefrämjare är en annan historia - som t ex en mig närstående person som fått möjlighet att trängas riktigt ordentligt dagligen tack vare munskyddets påstådda magiska effekter.

    Jag tror att hon redan är immun - men det är ju synd om de som inte redan varit sjuka.

    Som en del av en flockimmunitetsstrategi är nog ändå munskyddstvång en aning överskattat.


    Du missar en detalj: de som använder munskydd är bättre på att hålla distans och är mer benägna att göra det. En mask påminner om att följa rekommendationerna. Inte svårt att fatta.

    Det där är en vanlig FHM-lögn, att folk glömmer att inte trängas pga. munskydd. Det är uppenbart att det fungerar precis tvärtom. Folkhälsomyndigheten påstår att den svenska hjärnan är för simpel och för klen för att hålla två tankar samtidigt, men hittills har vi bara sett folk utan munskydd skapa all trängsel.
  • Dr Nail

    "Förvirringen kring vem som ska hantera de inresta resenärerna i går såväl som eventuella resenärer på de kommande flygplanen är stor. Gränspolisen hänvisade i går till Smittskyddet i Stockholm, som man menade hade kunnat besluta om karantän. Smittskyddet uppger att de inte har befogenhet att besluta om hälsokontroll av personer från ett visst geografiskt område. Folkhälsomyndigheten uppger att de inte kan göra annat än att uppmana resenärerna att testa sig, och hänvisar i sin tur tillbaka till regionerna och Transportstyrelsen. Regionerna hänvisar till Folkhälsomyndigheten och smittskydd Stockholm"

    ...vilket jävla u-land.

  • Dr Nail
    Padirac skrev 2020-12-28 12:46:40 följande:

    Det är de omfattande fri- och rättigheterna tillsammans med ett lika omfatatnde självstyre och frånvaron av en krislag som gäller annat än vid krig eller krigsliknande situationer som skapar dessa sitautioner. 

    Att det är känentecknande för ett U-land skulle jag påstå inte är sant, över huvud taget.


    Låter snarare som byråkrati av sovjetiska proportioner.

    Kaos och inget ansvar nånstans är visst kännetecknande för ett U-land.

    Nåväl. Hoppas den nya krislagen kommer iaf att resultera i ett mer styrbart land. Det blir iaf en positiv grej som denna pandemi har gett oss.

    Go Stefan!
  • Dr Nail

    Suck. Så Löfven är också en patetisk liten hycklare.

    Så mycket för hans landsfaderliga framtoning.

  • Dr Nail

    Hade Löfven haft ett munskydd så hade det garanterar dämpat fallet, i alla fall lite.

    Ack Stefan. "Hitta inte på ursäkter för varför just din aktivitet är okej".

    Sen går till gallerian för att "titta på klockor" likt en boss.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin