Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-06-22 17:41:35 följande:
    Exakt...

    Tyskland:

    The authorities have introduced strict measures to try and stem the spread. The affected plant, run by German meat giant Tönnies, has been temporarily closed at short notice and all employees are being quarantined as well as their household members.

    Sverige:

    Coronautbrott i Norrbotten... hur hanterar man det?
    Man förstärker vården. Dvs man gör inte ett skit för att försöka spåra och stoppa spridningen utan man bara förstärker kapaciteten för att försöka få smittade att överleva...
    Som om inte Sverige hade stängt ner fabriken om man fick över 1000 personer smittade i en enda fabrik! Dock tror jag inte att vi ens skulle få det. Det låter skumt att över 1000 människor jobbar så tätt ihop och sedan fick man inte ens tag på alla, hörde jag, för att de flesta inte kunde språket.  
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-22 18:05:09 följande:
    Artikeln i Science, som någon satte ut länken till. Här kommer den en gång till.

    www.sciencemag.org/news/2020/05/how-sweden-wasted-rare-opportunity-study-coronavirus-schools
    Menar du antikroppsstudien som nämns bland mycket annat i artikeln? Konstigt förresten, tyska experten Drosten pratade om samma studie, och jag kollade siffrorna - han sa nämligen att det var högst förekomst av antikroppar hos barn, nämligen 7,5 %. Och 6,5 hos dem vuxna och hos dem gamla 2,9.

    Men det är ju förstås inget belägg för att någon skulle ha förtigit utbrott i skolor.... 
  • AndreaBD
    klyban skrev 2020-06-22 21:53:43 följande:

    Det är därför jag tror vår väg är den som är den man kommer hänvisa till senare, just för smittan bara återintroducerar sig, och kostnaderna för stänga ned drabbar folket på mer sätt en ett.
    Sen finns det säkerligen varianter som kanske är bättre av denna väg, men i någon form tror jag de flesta länder hamnar i nått liknande.


    Vi har ju lite tur som i Sverige och en hel del andra länder med sociala skyddsnät.
    Som gör att vi borde inte svälta ihjäl, men sen har du nästa steg och ohälsa att inte ha jobb, eller psykisk ohälsa som blir värre under en pandemi.


     


    En del tror det bara är ett virus och tänka på, men så är det inte, den större bilden och komplexiteten är mångfalt större viruset.


    Jo, det kan hända. Samtidigt skulle jag inte klandra nån epidemiolog för att missta sig med några detaljer. Det är mycket här som ingen vet, och jag är övertygad om att de gör sitt bästa.
  • AndreaBD
    Anonym (ABC) skrev 2020-06-23 00:04:27 följande:
    Har du läst artikeln?

    Jag syftar inte på något alls om antikroppar. Jag citerade ett avsnitt ur artikeln i Science. Det avsnittet sade att Ludvigsson skrev i sin review-artikel att det inte har förekommit utbrott i svenska skolor, för så hade Anders Tegnell sagt. Science frågade då Ludvigsson om skolutbrotten som det har skrivits om, och då har Ludvigsson svarat att dem kände han inte till.

    Då kan man alltså ställa sig frågan: Hade Anders Tegnell och Ludvigsson fel, eller är det pressen som har ljugit ihop historierna om utbrotten i skolorna?
    Och vi kan ju inte avgöra svaret på den frågan ändå. Kan ju hända att Tegnell inte visste om dessa utbrott än när han frågades? 
  • AndreaBD
    Anonym (Giggi) skrev 2020-06-23 12:59:27 följande:

    Ja vi har inte någon kontroll på smittan. Och Sverige verkar inte vilja få kontroll heller.

    För vi ska fortsätta skicka våra barn till skolorna och fortsätta gå till våra jobb, och det även om vi tillhör riskgrupper eller har smittade familjemedlemmar.

    Och därmed tvingas vi dagligen riskera våra liv när vi spelar en slags rysk roulette.


    Tyvärr så vet epidemiologer och virologer att det helt enkelt inte går att få kontroll på det helt och hållet. Alla länder som inte är öar OCH isolerar sig fullständigt kommer ju att få virusspridning tillbaka ganska snabbt. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-23 14:44:21 följande:
    Betydligt mer energi spenderas på att försvara sina ursprungliga val än på att anpassa taktiken efter verkligheten, ja. En djupt elitistisk organisation.
    De anpassar hela tiden till verkligheten. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-23 16:10:43 följande:

    Klokt av regeringen att inte öppna nöjesparkerna. Vem som helst som besökt Liseberg en varm sommardag vet att det är ett ställe där det är fysiskt omöjligt att undvika trängsel.


    Ja. Jag måste säga att jag är förvånad att de stora nöjesparkerna i Tyskland är öppna. Undrar hur det ser ut i andra länder. Eurodisney i Paris? Okej..... de öppnar igen 15/7. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-23 17:56:41 följande:

    Veckans krishanteringsperspektiv!

    Sydkorea säger att de nu fått en andra våg. På grund av 17 nya fall. Några fler och Seoul går in i full alarm mode.

    www.bbc.co.uk/news/amp/world-asia-53135626

    Sverige: ~1700 nya fall registrerade idag.


    Var fick du den siffran ifrån? 1700? På worldometer står det 205. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-23 19:34:44 följande:
    Just.
    Okej. Konstigt, siffrorna brukar stämma på worldometer. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin