• Padirac

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-07-08 17:49:55 följande:
    Japp dess existens är fakta, hur utbredd den sen är i Sverige/världen och vad det fått eller kommer få för konsekvenser är däremot något som behöver utredas.

    Vi kanske inte ska blanda ihop fakta om sakers existens med spekulationer kring vad det fått för effekter eller kommer få för effekter i samhället.
    hahahaha

    Strategier .. hrmmm
  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-07-08 17:50:34 följande:
    Mm, men den illustrationen avser ju ett genomsnitt av befolkningens åsikter och värderingar - till coronatrådarna har det ju svärmat in nick, oftast anonyma, med värderingar som mer hör hemma i värderingsillustrationens nedre vänstra hörn.

    Forumets "nationalister" har hittat ett helt nytt slagfält där de i vanlig ordning avskyr det Sverige står för och i vanlig ordning fokuserar på enskilda representasnter.

    Varför blir jag inte förvånadSkrattande
    Ja,  de finns, och var och en är månghövdad  - och hörs ordentligt - om man diskuterar deras invändningar så är man mot demokrati och yttrandefrihet
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 18:25:58 följande:
    I detta inlägg ska jag bara säga ett ord:

    Luftburen.
    aerosol är ordet jag lägger till
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 18:25:58 följande:
    I detta inlägg ska jag bara säga ett ord:

    Luftburen.
    Padirac skrev 2020-07-08 18:42:21 följande:
    aerosol är ordet jag lägger till
    https://www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-material/publikationsarkiv/r/rekommendationer-for-handlaggning/?pub=70196

    PUBLICERAD: 30 MARS 2020UPPDATERAD: 1 JULI 2020FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN


    "Covid-19 smittar från person till person genom dropp- och kontaktsmitta, det vill säga via droppar och sekret från luftvägarna som sprids när någon hostar eller nyser, samt vid nära kontakt mellan personer. WHO anger att indirekt kontaktsmitta, det vill säga spridning via kontakt med droppar som landat på ytor eller föremål i närheten av personer som är infekterade med covid-19, också kan vara en möjlig smittväg.

    Risken för dropp- och kontaktsmitta minimeras genom följsamhet till basala hygienrutiner, korrekt användning av skyddskläder och personlig skyddsutrustning samt adekvata städrutiner. Särskilt stor försiktighet bör iakttas vid arbetsmoment där risk finns för spridning från luftvägar i samband med aerosolgenererande moment."


    Eller menar du ngt annat med 'luftburen'


  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:42:56 följande:
    Nähe, så att påstå att kritisera Sveriges strategi är detsamma som att hitta syndabockar menar du inte alls är att propagera mot kritik och ifrågasättande?

    ja du får väl tycka som du vill, jag tycker Sveriges sk strategi inte är en strategi utan snarare avsaknaden av verklig strategi. Men visst kan man kalla att låta en smitta löpa fritt för strategi, en väldigt dålig sådan.

    Det ena handlar ju om kritik mot att kritisera Sveriges sk strategi medan det andra handlar om kritik mot att kritisera åsiktsfrihet. Du blandar nog ihop äpplen och päron här.

    Va bra att vi är överens om att man får kritisera Sveriges sk strategi. Japp jag accepterar absolut att man kritiserar mina åsikter, det är vad vi alla gjort här sen tråden startades. Välkommen in i matchen!
    Jag tycker att 'propagera mot kritik och ifrågasättande' passar in på de som drar kortet att de som kritiserar och debatterar vill förbjuda kritik och debatt. Klyban har inte gjort det så vitt jag kan se.

    Att hitta syndabockar är väl ingen kritik mot Sveriges strategi. Det är inget annat än missriktad osaklig kritik mot person, inget direkt med kritik mot strategi att göra..

    Du får blanda din egen fruktsallad :-/  Sammanblandningen är din.

    Avsaknad av åtgärder kan också vara en strategi om det görs medvetet. - att göra ingenting är också att göra någonting om det är ett val som gjorts.

    Nu är det ju inte så att Sverige inte gjort ingenting - även om du kanske inte gjort någonting själv - Sverige har gjort fler saker. Du vet mycket väl att det är så.

    Men du vill säga att dessa saker inte räcker och då likställer du dem med ingenting
     - det är ett retoriskt grepp som du får ta på någon annan - det Sverige har gjort har lett till minskad smittspridning. Och till ökad smittspridning. Men sett till strategin så har vissa saker funkat och andra saker inte funkat. Beror det på strategin eller på andra saker?  Det beror på andra saker säger jag. 
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 19:13:46 följande:
    Droppsmitta står det om. Nu pratar vi dock om luftburet. "Airborne" på engelska, eller har jag fel? Alltså, sånt som sprids även utan att någon hostar en rakt i fejset. Väldigt små partiklar, kan spridas asymptomatiskt, och är i grund och botten ett argument för munskydd på ställen där det är mycket folk.
    Just det aerosoler
    Padirac skrev 2020-07-08 18:52:44 följande:

    www.folkhalsomyndigheten.se/publicerat-materi...

    PUBLICERAD: 30 MARS 2020UPPDATERAD: 1 JULI 2020FOLKHÄLSOMYNDIGHETEN

    "..... Särskilt stor försiktighet bör iakttas vid arbetsmoment där risk finns för spridning från luftvägar i samband med aerosolgenererande moment."
    Eller menar du ngt annat med 'luftburen'


  • Padirac
    FDFMGA skrev 2020-07-08 19:12:50 följande:
    Kanske hen syftar på Per Wästbegrs roman "Luftburen" eller också på att smittan var luftburen såtillvida att den kom till Sverige via resenärer som flög hit, från USA, från Belgien, från Storbritannien med mera.
    Kanske tror de att det går att göra en bur av luft - den så kallade luft-buren för att stoppa in alla virus i
  • Padirac
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:45:09 följande:
    Och hur vet du det klyban?
    Hur var det där med skillnaden mellan fakta och spekulationer?
    Enligt dina egna sk regler så borde du nu genast censurera bort ditt egna inlägg eftersom det är en spekulation och inte fakta.
    Spekulationerna om vilken strategi eller ingen strategi Sverige har bygger inte på fakta - de bygger på känslor. Inte mina.

    Det var det jag skrattade så gott åt tidigare i tråden
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 17:49:55 följande:
    Japp dess existens är fakta, hur utbredd den sen är i Sverige/världen och vad det fått eller kommer få för konsekvenser är däremot något som behöver utredas.

    Vi kanske inte ska blanda ihop fakta om sakers existens med spekulationer kring vad det fått för effekter eller kommer få för effekter i samhället.
     
    Padirac skrev 2020-07-08 18:22:44 följande:
    hahahaha

    Strategier .. hrmmm 
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 18:30:09 följande:
    Och med det vill du ha sagt vadå?

    Är fakta om att något existerar detsamma som spekulationer kring vilka effekter det haft/kommer ha?
  • Padirac
    Dr Nail skrev 2020-07-08 19:47:38 följande:
    Här kommer en twist för dig att ligga sömnlös över inatt:

    Jag GILLAR Tegnell.
    Jag har inte sett att du skuldbelägger Tegnell för att Sverigei skulle sakna strategi - men jag har kanske inte läst allt du skrivit.

    Det är bra att GILLA folk - det är en sak som får samspel och samarbete att funka bättre och mindre osaklig kritik kommer i dager.

     
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin