Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Aniiee skrev 2020-08-19 19:36:05 följande:

    Det enda vi kan säga är väl att lärare är en av de yrkesgruppper som drabbats minst av viruset. Lärare i grundskolan hade, vid sammanställningen i juni, RR på 1,1, fritidspedagoger 0,8, specialpedagoger 1. Jämfört med exempelvis pizzabagare med 4,5, bussförare med 4,3, brandmän med 2,2 och fastighetsskötare med 1,6.

    Det är alltså mer än 4 gånger större risk att får viruset om du är brandman än om du är lärare.


    Det jämförs bara med de som har störst risk, med definitionen lärar inte har större risk än andra yrken (av vilka många jobbar hemifrån etc), det sägs inte de drabbas minst. Jag skulle gärna se en fullständig jämförelse med alla yrken de sk har uppgifter om, men kan inte hitta en...
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-26 17:24:35 följande:

     sen har du vid längre användning en grogrund för viruset i fukten och värmen


    utveckla det där är du snäll.
  • Tow2Mater
    Anonym (May) skrev 2020-08-26 22:54:24 följande:
    Mao, låter som man tagit hänsyn till anekdotiska bevis och signalvärde i sin rekommendation, inte faktisk tydlig forskning
    Vad skulle faktisk tydlig forskning här bestå av? om det fanns?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-27 00:47:08 följande:

    Att forskningen inte består av en solfjäder av resultat, allt ifrån dålig funktion och till bra funktion.
    Det är inte vad man kallar tydlig forskning, eller är du av en annan tanke och på en forskning som går påstå vad man vill?


    Vad skulle faktisk tydlig forskning här bestå av? om det fanns?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-27 01:10:12 följande:

    Hmm, du vet inte/Förstår inte, i hur tydlig forskning ser ut?
    Du får faktiskt backa ett steg och läsa om det du citerade, så får du återkomma och svar utan glömma av delar.


    Skulle jag fråga om jag visste? Vad skulle faktisk tydlig forskning här bestå av? om det fanns? Du vill inte svara? Du vet inte svaret?
  • Tow2Mater

    Dessa smarta forskare; slutsatserna av studie om smittorisk på flygplan - två personer kan ha blivit smittade under, fore eller efter en flygningen. Dah!

    "We discovered 2 likely SARS-CoV-2 transmissions on this flight, with 7 index cases. These transmissions may have also occurred before or after the flight."

    "Researchers in Germany reported earlier this month that two people may have become infected before, during or after a flight from Tel Aviv to Frankfurt in March." (CNN 2020/08/26)

  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-27 06:25:57 följande:

    Det intressanta är att du inte gör, så frågan är varför diskuterar du nått du inte förstår dig på och då forskning?
    För det är exakt det du berättar för oss alla med detta, finner det lite komiskt faktiskt att du inte vet hur forskning ska se ut för att vara tydlig.
    Vi alla förstår att du målade in dig i ett hörn.


    Så du vet inte. Tack.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-27 06:32:18 följande:

    De säger att smittas på flygplan är inte lika lät tsom på andra ställen, då luften filtreras mycket väl, visste du inte om att flygplan filtrerar luften?
    Men det betyder i sig inte att det är OMÖJLIGT att smittas av en patogen.


    Ofta man ser dessa svart och vitt argumentation, än se den faktiska risknivån längre i flygplan och just för denna filtrering.
    Vet du inte att flygplan filtrerar luften som passagerarna andas ens? Förvånad


    Kanske det flygplanet hade dålig kondition på filtreringen, kanske de smittades i lobby man var för tätt placerade, man kanske var ifrån samma ställe eller andra sätt beblandat sig än på planet.


    Det är den frågan man ska ställa sig, inte att en forskare hittat att en del smittas.
    Dock är det roligt se vetenskapsförnekare slänga ut forskning på löpande band och säga kolla, jag har rätt, och sen glömma resten av forskningen, agendor är bara för roliga säger jag.


    Du svarade på fel inlägg, det var inte det har inlägget som hade en fråga till dig.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2020-08-27 08:59:36 följande:
    Det är väl ganska självklart? Seriösa studier på exakt det man vill veta. 

    Vilket inte är så lätt att genomföra här. Det som verkligen skulle visa det tidigast, är nog inte etiskt försvarbart och skulle därför inte heller godkännas.

    Förresten så håller man just på med ett experiment i Tyskland. Man ska ha en koncert, inomhus, med mellanrum mellan personerna och alla i publiken har masker. Och så mäter man och följer även rörelserna (alla har nån grej som visar hur de har rört sig). Efter det vill man sedan bedöma om man kan ha stor-evenemang och under vilka förutsättningar. Jag är en aning tveksam om det visar tillräckligt - personerna är ju inte sjuka - men det är bra att man försöker och vi får se om resultaten är övertygande. 
    Men precis, därfor jag frågar, det verkar ju finnas de här i tråden som vet hur det praktiskt skulle kunna gå till. Själv ser jag mest bara etiska problem...

    Har läst lite om experimentet i Tyskland, och det verkar ju långt ifrån perfekt, men mer än så kanske man inte kan gora etiskt forsvarbart. Ska bli intressant att se deras resultat.


  • Tow2Mater
    klyban skrev 2020-08-27 18:57:22 följande:

    Jo, jag vet att forskningen är som en solfjäder ifrån det ena spektrumet till det andra, som då är inte funka alls till vara perfekt.


    Så vad tack är där, kan vi bara gissa.


    Det var inte ett svar på vad jag frågade.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin