Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Tasmin skrev 2020-10-24 19:47:52 följande:
    Så då tycker du att tvångsvård är bättre?
    Ni förnekare borde verkligen se till att avskriva er vård ni inte vill ha ifall det skulle visa sig att sjukdomen trots allt finns och ni råkar tillhöra dem som drabbas av ett svårt förlopp. Finns det inget formulär med en passande kryssruta för er att sätta ert fingeravtryck i?
  • Pope Joan II

    Ja, det var ju ingen stor överraskning att man skulle återfinna inte mindre än tre Ullaredsbesökare i den här tråden. 

    Ekot rapporterar om stor trängsel på bussarna i Uppsala. Det är ju olyckligt om de nya skärpta rekommendationerna inte får genomslag där. Men det kan ju förstås också vara så att media överdriver och ljuger - märkligt bara att de alltid gör det åt just det hållet. Det har vad jag förstår inte funnits anledning att misstänka vare sig dem eller för all del myndigheterna för foul play när det rapporteras om hur fint folk sköter sig och mycket annat. Vet inte vem det är i tråden som brukar tjata om bekräftelsejäv?

  • Pope Joan II

    Efter att ha läst i en annan tråd om att det tydligen finns människor som drar på sig en ansiktsmask och går och handlar mat fast de har symptom och har testat sig för Covid-19 så vill jag nog faktiskt be att få hålla med herrar FDFMGA och klyban m.fl om att det uppenbarligen är så att maskbärare tycks vara mer hänsynslösa än andra.

  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-27 16:34:01 följande:
    Misstänker att du inte uppdaterat dig i och med att du har problem att tolka det klyban skriver. Han har noterat en påtaglig skärpning bland maskbärarna såtillvida att de nu hanterar masker och avstånd? korrekt.

    Det är emellertid förändringar som gått mig helt förbi.

    Hur var det i Ullared - var maskbärarna hänsynslösa där?
    Ja, då misstänker du säkert rätt. Men inte mycket till skärpning hos den som går ut med symptom och mask, tycker jag. FHM och andra har gång på gång sagt att man ska isolera sig i väntan på provsvar, så det är ju nedslående att inte ens något så enkelt efterlevs. 

    Du får väl fråga dem som varit där. De som vet att trängseln som målats upp i media är överdriven och felaktig. Det fanns ju några sådana i tråden.

    Själv är jag inte intresserad av - låt oss kalla det för - utbudet jag förstår finns i Ullared. Jag handlar där jag bor. Däremot gick jag med i en Ullaredsgrupp på Facebook efter att ha läst diskussionen här och de som är med i den är ivriga förespråkare för lågprishandel och GeKås-"fynd" och har därför varit där och enligt dem så är det ofta väldigt trångt och besvärligt att hålla avstånd både i varuhuset och i köerna in och ut. Det verkar dock inte avskräcka dem, eller - det verkar avskräcka dem så tillvida att de beklagar sig över det, men verkligen inte på ett sätt som förmår dem att avstå konsumtionstrippen. 
  • Pope Joan II
    AndreaBD skrev 2020-10-27 17:02:27 följande:
    Jaja, det är typiskt igen! Jag har varit super-försiktig och kan vara så gott som säker på att inte ha smittat någon. Du har själv förstås inte handlat  vid förkylningssymptom under hela pandemin? Skulle förvåna mig! 
    Nej, det har jag verkligen inte gjort! Jag har varit och är kritisk till Sveriges handhavande av pandemin, men jag har fanimig rättat mig efter vad som gäller och till det hör som bekant: stanna hemma när du är sjuk, också om du har väldigt milda symptom. 

    Att man inte ska testa sig och sedan gå till arbetet eller ta sig för något annat utanför hemmet har också hört till råden under hela den tid som det varit möjligt för oss vanliga människor att få ett test utfört. 

    Det är otroligt dumt att göra som du gjorde. Inte försvarbart alls.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-27 16:56:44 följande:
    Nu tror jag att jag läste ditt inlägg uselt.

    Ullaredsdiskussionen i den här tråden har gått mig helt förbi.
    Ja, du har lite lättare för att tolka och förstå vad klyban skriver. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-27 17:40:12 följande:
    Du menar som när jag frågar vad det är du åsyftar med dina texter(men även ofta länkar som avhandlar flera ämnen samtidigt, och sen berättar du inte vad du ville ha sagt) och som du sen vägrar berätta om?
    Nej, jag menar det jag skrev. 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-10-27 20:17:06 följande:
    Ja, dessa agitatörers argumentationsteknik, tex med att citera en lösryckt mening och att 'underförstå' vad man menar och vill säga trodde jag inte skulle dyka upp i denna tråd - fast klyban hade förutspått det Spöke

    Dålig argumenationsteknik kan bemötas på olika sätt, ett sätt är att dras ned i deras lager av 'underförståddhet' - men det finns som sagt andra sätt, och reaktionen är varje gång den som beskrivs i boken jag rekommenderar

    Appropå minutmannen - Jag har 'berömt' personen i fråga för hens 'uthållighet'  - för vad hen har i handen och väntar på att livet ska lyfta har hen redan avslöjat Förvånad
    Jag förespår att klyban inte kommer att fråga dig vad ditt inlägg har med Covid-19 att göra. 

    Vad tycker förresten du om människor som har symptom som skulle kunna vara Covid-19 och som testar sig för det och sedan går och handlar iförd mask?
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-27 20:19:18 följande:
    Jag ser det inte som att jag eldar på något eller någons påhitt.

    Jag ingår inte i något lag, för dig tycks diskussion vara en lagsport, men det är det inte för mig.
    Så det är bara en gång som du inte delat klybans uppfattning? 
  • Pope Joan II
    Padirac skrev 2020-10-27 20:32:17 följande:
    Ja, alltså om du gått på GeKå's i Ullared med mask med några symptom så tror jag inte du kan räkna med att ha skyddat andra mer än marginellt med tanke på trängseln du upplevde där .. de där tre personerna du träffade ska du kanske be hålla sig från andra människor tills ni vet om de kanske blir symptomatiska eller till och asymptomatiska smittspridare om de ger sig ut bland andra männskor.

    Munskyddens verkan är väl underordnad social distans verkan om jag förstått det som nu sägs rätt.

    Människor kan man ju tycka om eller inte tycka om - en sundare hållning är att tycka om eller inte tycka om det människor gör - dvs skilja på sak och person som en del i tråden verkar ha svårt med f.ö. med tanke på de drev som sätts igång mot personer här...
    Så hur försvarar du ditt eget beteende då? Med tanke på att jag berättat att jag inte över huvud taget bevistar Ullareds lågprisvaruhus och du, trots det, fortsätter att påstå att jag besöker Gekås och handlar mina kläder där?
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin