Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Man kan konstatera att FHM återigen hade fel i sina uttalanden om att vi skulle "se utbrott av klustersmitta" under höst och vinter. 

  • Pope Joan II

    Man kan konstatera att FHM återigen hade fel i sina uttalanden om att vi skulle "se utbrott av klustersmitta" under höst och vinter. 

  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-23 17:54:06 följande:

    Och exakt vad är fel, undrar då FHM säger en hel del saker.
    Eller är detta också en sak som förblir hemlig för alla andra?


    Exakt vad som är fel? Ja, det jag skrev att de sagt att vi skulle se under höst och vinter är fel. Det rör sig inte om utbrott av klustersmitta utan om en stor samhällspridning. 

    Det vet väl du? Du ser ju presskonferenserna och kan ta till dig saklig information och dessutom få den verifierad eller dementerad av fackfolk som vet mer än vad som kommer till socialstyrelsens och folkhälsomyndighetens kännedom.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-10-23 18:01:46 följande:

    Allt jag gjorde var och få dig att precisera dig.
    Men ja, att smittan skulle öka på hösten är väntat.


    Men själv kan du inte svara på det du blir tillfrågad om utan kommer med ännu en upprepning. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-23 19:36:24 följande:
    Hmm, jag har ett ganska gott minne. Jag kommer mycket väl ihåg när kritikerklustret var ordentligt i gasen angående att FHM inte ville erkänna alla dessa superspridare, i synnerhet asymptomatiska sådana.

    Klustersmitta bygger ju på att det finns superspridare.

    Och snart ska vi ut med hunden - hoppas vi inte stöter ihop med någon superspridareGlad
    De erkänner superspridare numera. Men brukar tillägga att det rör sig om superspridarevent. Det är också vad de menade att vi skulle få. De påstod att vi skulle se utbrott av klustersmitta och att det därmed skulle vara relativt enkelt att smittspåra och bryta smittkedjor. Tyvärr hade de fel igen och vi står i stället inför stor allmän smittspridning. 

    Man skulle kunna säga att FHM på sätt och vis driver smittan genom att alltid spela ner den. "Låga tal", "inte alls samma sak som i våras", "farligare att gå över ett övergångsställe" osv. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-23 19:58:10 följande:
    Hmm, så jag har förnekat att det finns superspridare. Jag trodde vå diskussion ism med detta fenomen handlade om att jag ifrågasatte ditt påstående att alla kända superspridare är asymptomatiska.

    Jag är rätt säker på att FHM inte tror att det är antingen eller som gäller utan både och. Och man kan dessutom mycket väl få samhällsspridning vid klustersmitta.

    När vi strax går ut med hunden skulle det mycket väl kunna hända att vi möter en superspridare som skriker och gormar med sådan kraft att munskyddet står som en strut i ilska över att vi har hunden okopplad. Den personen skulle också mycket väl ha kunnat fnatta omkring i halva Stockholm och smittat ner folk.

    Då blir det en samhällsspridning. Det är inte alltid så lätt att smittspåra som när Trump har hållit hovGlad
    Jag trodde att vi talade om FHM nu och inte om dig och vad du tror, trott och inte. I övrigt så delar jag inte din "humoristiska" vinkel, och det är mycket sällan som jag alls håller med dig i vad du tycker dig vara säker på. I alla fall i den här tråden och när det gäller hanteringen av pandemin. 

    Dessutom tycker jag att du ska ha din hund kopplad där det är koppeltvång.
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-24 10:23:42 följande:
    Ja, vi lever i olika verkligheter - eller åtminstone upplever vi att vi gör det.

    Där jag bor är det stora flertalet ganska bra på att hålla avstånd till andra i vardagen, visst slarvar vi ibland, men inte desto mindre innebär vårt gemensamma förhållningssätt att smittspridningen dämpas.

    Där du bor är det endast ett fåtal som tar rekommendationerna på allvar.

    Antingen är skillnaden reell eller också handlar det om hur vi ser på andra i förhållande till oss själva.
    Där du bor dämpas smittspridningen? Ja, då bor du inte i Stockholm i alla fall då för här ökade antalet fall med 70% på tre dagar. 
  • Pope Joan II
    FDFMGA skrev 2020-10-24 17:25:47 följande:
    Absolut, du har rätt ur ditt perspektiv - smittspridningen är större nu än i somras.

    Men smittspridningen är dämpad relativt vad den skulle vara om vi inte höll avstånden till varandra eller om vi som i vissa andra länder förlitade oss till munskyddens magiska effekt.

    Språk är komplex "materia" och dess mångtydighet går till spillo om man inte som pyssel så insiktsfullt skrev tidigare idag "det skulle vara hälsosamt för din omgivning om du kunde röra dig mellan flera perspektiv och reflektera något djupare än du just nu gör".Glad

    Missförstå mig inte. När jag citerar pyssel så syftar jag på din omgivning här i tråden, hur du förhåller dig till din omgivning i verkliga livet vare sig vill eller kan jag uttala mig omGlad
    Du kan inte gärna veta hur smittspridningen skulle ha tett sig i de länder där munskydd är påbjudna om de inte haft dem. Du tror dig veta det - precis som du tror dig veta att du och din familj redan haft covid-19 - men det vet du inte. Du vet heller inte om smittspridningen i vårt land skulle varit beskedligare än den nu är om vi hade haft munskydd i tillägg till rekommendationerna om att hålla avstånd. Du vet helt enkelt inte alls allt eller särskilt mycket av det som du tycker dig veta. 
  • Pope Joan II
    Anonym (. 2) skrev 2020-10-24 18:24:06 följande:
    Sverige består väl av ganska mycket mer än Stockholm?
    Eller kan jag ha fel där?
    Nej, det kan du inte ha fel i. Men flaggan har flera gånger nämnt att han precis som jag bor i Stockholm. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin