Inlägg från: AndreaBD |Visa alla inlägg
  • AndreaBD

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (A) skrev 2020-06-17 11:09:20 följande:
    Spelar så klart ingen roll alls. Men om rådet på regionens egen hemsida är att kontakta läkare vid en återkommande feber så bör ju det utredas och hade säkerligen gjorts om det varit normala omständigheter.
    Precis. Att det inte är som under normala omständigheter, det förvånar mig inte, ärligt sagt. Det var det jag hade förväntat mig. Jag menar så här: Det är klart att sjukvården har fokus på pandemin och dem drabbade, så folk med mindre allvarliga åkommor kanske får stå tillbaka, vänta längre. Det är inte konstigt.

    Däremot är det förstås jätteviktigt att prioritera rätt, att uppmärksamma dem fallen där det faktiskt kan bli kritiskt. Och där kan det också vara så att om man nu skulle testa folk med lite konstiga symptom på corona, då vet man ju numera att det kan slå om snabbt och förvärras. Eller bli värre andra veckan efter att ha ebbat ut nästan. Jag tror att man kommer att testa mera nu, eftersom man har fått till möjligheterna att göra det nu. I mars fanns inte allt på plats verkligen. Det som stod på hemsidor klarade inte vården av i realiteten. 
  • AndreaBD
    Anonym (A) skrev 2020-06-17 12:16:09 följande:
    Detta var ju dock ett fall med coronasymtom som kunde blivit kritiskt.

    Ja ja. Jag hade inget förtroende för vården sen tidigare upplevelser så hur jag ens kunde tro att vi skulle få hjälp under en pandemi vet jag inte.

    Politikerna har kört systemet i botten.
    Jo, jag håller helt med dig. 
  • AndreaBD
    Pope Joan II skrev 2020-06-18 15:00:46 följande:
    Nej, det är uppenbart att du och resten av den presiderande hjärntrusten av coronanationalister anser att jag har ett svagt intellekt parat med ett sämre språk än ordtombolan. Jag får försöka leva med det. 

    Hur som helst så tillbakavisade FHM Annika Lindes påpekanden om existerande klustersmitta och hur den borde nedkämpas, och det gjorde de i ett flertal intervjuer. Samma respons fick Björn Olsen när han i början av maj uttalade sig om kluster i Stockholmsregionen. 


    ">

    Hen angav källa, du gör inte det. För mig låter det som om du feltolkar/extremtolkar. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-18 23:11:30 följande:

    Fundera på att vi aldrig riktigt vet vad exakt FHM pysslar med. Hur kommer de fram till sina beslut? VAD exakt är Sveriges strategi?

    Det känns mystiskt och min magkänsla har sällan fel.


    Du kan inte mena allvar??!! Man måste ha sovit under en sten i månader för att ha kunnat missa det. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 01:36:06 följande:
    Bara en känsla jag har, det vilar nåt slags mystik över hela organisationen. Inte mycket insyn i deras verksamhet för oss vanliga medborgare.

    Allvar.
    Då har du inte tittat på pressträffarna och inte heller kollat på deras hemsida! Jag blir snarare imponerad över hur mycket de faktiskt delar med sig där.Ofta då även saker som ingen lekman begriper. 

    Lösningen är enkel, det är bara att informera sig.
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 11:47:51 följande:
    Jag saknar insyn och klar kommunikation.

    Vi är i en massiv kris. Det duger inte med dubbla budskap och absurda bortförklaringar.
    Du saknar att de bryter ner allt till en nivå där varenda lekman, helt utan förkunskaper ska förstå alla detaljer? Det går inte! Det går verkligen INTE. Framför allt så skulle de då behöver köra en grundläggande kurs för de som inte har dessa. Och jag tror inte att du skulle orka lägga ner den mödan.

    Jag förstår mig inte heller på varenda tabell eller vad som ligger i detalj bakom det de säger. Men jag vet ifrån områden, där jag är insatt, att det kräver ganska mycket att förstå ett sånt specialområde. Och kanske har jag då också lärt mig att  ändå får ett hyfsat intryck av om det verkar rimligt, det som folk gör eller säger. 

    Kan du ge exempel för vad du menar med dubbla budskap och absurda bortförklaringar? 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 11:11:10 följande:

    Varje dag har de haft sina pressträffar som Kalle Anka på julafton. De har pratat och pratat, men fortfarande vet vi förvånansvärt lite.

    Är de kanske bara fenomenalt dåliga på kommunikation? Kan de vara så att de inte döljer något utan bara behöver avskeda sina PR-ansvariga?


    Nej, det är de inte. Då är du helt enkelt inte tillräckligt insatt i ämnet för att förstå. Eller i hur svenska samhället fungerar. Mycket där - det som inte direkt handlar om medicin, utan mer om myndigheternas agerande och samordning - är precis i samma stil som det man ser varje kväll i nyheterna. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 13:47:28 följande:
    Jag säger ju: det är bara en KÄNSLA jag har. Vi vet aldrig riktigt vad exakt de håller på med.

    Visst skulle jag kunna ge exempel på dubbla budskap och bisarra teorier som de pumpat ut under krisens gång. Men måste jag göra det igen?
    Du kanske har nämnt grejerna tidigare, det tänkte jag också. Men nu säger du att du upplever det som dubbla budskap och bisarra teorier (absurda bortförklaringar) - och det är ändå lite annorlunda kanske än det som jag uppfattat det som tidigare, då mer som att du inte håller med. 

    Eftersom jag tycket att jag ser det som bra begripligt  och inte dubbelt, så tänkte jag att jag kanske kan hjälpa till att reda ut något. Du klagar att det är oklart, men du vill inte ta upp exempel - vill man då verkligen förstå? 

    Om du menar att det där med munskydd var dubbla budskap - visst. Men det är så det är, det ligger i sakens natur. Det ger knappt skydd och man kan ha olika åsikter om det har en bra psykologisk verkan. FHM menar att det kan leda till att folk inte håller avstånd. Och jag tror det ligger något i det. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 13:41:42 följande:
    Jag brukade varje dag lyssna på deras pressträffar men blev inte mycket klokare. Så jag slutade.
    Då beror det på dina förkunskaper, eller brist på dem. Jag har inte alltid koll på alla myndigheter och vad de gör, men om man känner att man inte förstår det tillräckligt bra, så är det ju bara att läsa på. 
  • AndreaBD
    Dr Nail skrev 2020-06-19 14:43:50 följande:
    Fast det där med att folk blir mer benägna att ta risker med munskydd, som att inte hålla avstånd tror jag är garanterat bullshit, ursäkta franskan.

    Tänk lite: munskydd signalerar att vi befinner oss i en pandemi. Folk kommer hålla MER avstånd när de ser munskydd, inte mindre...
    Tror jag inte. Många människor gör exakt det som sägs, och inte mer. Säger man: Håll två meters avstånd, så gör folk det i bästa fall. Måste man ha munskydd, så som det är plikt i en del länder (i affärer och lokaltrafik), då kommer många att tycka att man nog överdriver, och börja slarva. Inte alla är ängsliga. 

    Folk skulle också till att börja med springa runt och försöka få tag på masker, vilket innebär fler människor samtidigt i vissa affärer. Men det där är ett typiskt exempel igen på strategin att bara göra något om man kan utgå ifrån att det gör nytta. Vad är det för fel med det? 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin