Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (Fasanen) skrev 2020-11-13 20:57:04 följande:
    Ja precis. Det finns lagar, självklart, men det finns också väldigt mycket man kan göra som inte går emot lagarna och som inte gjorts. Jag tänker bara nu inför vintern, har Tegnell och FHM t ex informerat om vikten av att ha bra ventilation inomhus för att inte viruset ska stanna kvar så länge och att äta viktiga näringsämnen som kanske kan skydda till viss del? Men det har de nog inte för de tänker väl att det finns inte 100%-iga bevis för att det skyddar till 100%.
    I en del länder har man de senaste månaderna kontrollerat en massa ventilationssystem på äldreboenden, skolor etc för att kontrollera att de är ok. De allra flesta har varit helt ok men man har upptäckt några som inte var enligt föreskrifterna och som har renoverats. 
    Har inte läst att de gjort något liknande i SverIge. De allra flesta system är säkert ok, men konstigt om det inte finns något äldre eller felande system någonstans som behöver fixas. 
  • FuckGoggleAskMe
    Anonym (Proctor) skrev 2020-11-13 22:53:42 följande:
    Instämmer i att detta är högintressant.

    Tegnell har stått och mässat i 3 kvartal nu. Resultaten lyser med sin frånvaro. Kanske läge att prova något annat?
    Ja, kanske läge att lyssna på 6 900 andra experter? Och inte enbart avguden Tegnell?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-11-13 23:14:22 följande:
    Dessutom rekommenderar de inte lockdowns, inte heller flockimmunitet.

    De rekommenderar också

    'physical distancing, use of face coverings, hand and respiratory hygiene, and by avoiding crowds and poorly ventilated spaces. Rapid testing, contact tracing, and isolation are also critical to controlling transmission. The World Health Organization has been advocating for these measures since early in the pandemic.'
    Ja tack, jag läste faktiskt det. Ska jag berätta för dig också att de rekommenderade use of face coverings, om du kanske missat det?

    Nej, det är en väldigt nyanserad artikel. De rekommenderar inte flockimmunitet, och de rekommenderar inte långvariga lockdowns pga alla negativa effekter.
    De säger inte i klartext att de rekommenderar korta lockdowns, stängning av restauranger etc men vad tror du menar när de rekommenderar physical distancing, avoiding crowds etc och omedelbara åtgärder? Tror du att de tycker det är ok att Sverige inte har avrått från resor till tex Belgien och Spanien? Eller ok med reglerna om storleken på folksamlingar i Sverige? Tror du de imponeras av att krogar får ha öppet kortare tid eller att ingen i kollektivtrafiken måste bära munskydd?
  • FuckGoggleAskMe
    pyssel skrev 2020-11-14 15:04:11 följande:
    En kan inte annat än att bli perplex. Eller van, kanske. Om det nu går att vänja sig vid slikt
    Det lustiga är att jag har glömt bort att jag har redan efterfrågat ett antal gånger, länkar till någon studie i solfjädern som indikerar att munskydd inte hjälper, eller t.o.m. är skadligt. Vi alla konstaterar då att vi hittills inte sett någon länk.

    Fast eftersom detta är ett maratonlopp och inte ett sprinterlopp, måste jag nog sluta att vara perplex, höja blicken och inse att någon faktadriven länk, med röd tråd för att nå consensus, antagligen inte kommer, luftburen eller ej.

    Men en flockimmunitet mot Press Konferenser kommer antagligen snart, i något scenario av den hand vi fick oss tilldelade tidigt. 
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-14 15:01:16 följande:
    Ungefär som när jag fick höra något om "Hallgren" (vem det nu är) och fastighetsskötare (kanske Hallgren som är det?) när jag återgav vad som sades från FHMs sida angående ventilation. Helt fel person att rikta sig till. Udda.
    Jag har hört från fackfolk, att det är Tegnell och fastighetsskötare Hallgren som tar skruvmejslarna och rycker ut för att reglerar alla ventilationssystem, det är den hand vi fick oss tilldelade av denna politiska agenda. 
  • FuckGoggleAskMe
    https://www.newswise.com/factcheck/viral-social-media-claim-that-mask-wearing-leads-to-a-higher-risk-of-covid-is-wrong/?article_id=739883

    https://www.newsobserver.com/news/politics-government/article244063567.html

    J
    a, inte lätt att hitta något på nätet om studier som påvisar att masker inte hjälper, eller förvärrar situationen. Hittar mest artiklar om republikanska politiker i USA som missuppfattat undersökningar etc.

    Nu först inser jag att anti-pangdemisterna här är stockkonservativa Trumpanhängare, där ser man ... sådan retorik och narrativ som högerextremister brukar använda. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-12 17:11:09 följande:
    Vet du varför? Det finns en mycket enkel och mycket logisk förklaring. Det gör inte så stor skillnad om man är i Italien där det är stor smittspridning eller i Sverige där det är stor smittspridning. Bara att det är en gräns emellan gör ju inte saken värre. 

    Däremot skulle jag själv inte resa utomlands i ett sånt läge, för att man inte vill hamna i situationen att behöva vara på ett italiensk sjukhus - som kan vara sämre som dem svenska och personalen där kanske tycker att man inte har där att göra, så de kanske bortprioriterar en? Men det är vuxna människors dumma beslut i så fall. 
    AndreaBD skrev 2020-11-14 15:49:01 följande:
    Tja, antigen har du inte sett presskonferenserna, eller inte förstått dem, eller försöker på det här konstiga sättet att du inte tror på något de har sagt där (men det tror jag inte, i så fall hade du också behövt ha gjort det tydligt).

    Jag jobbar också, och tittar på presskonferenserna på kvällen hemma, eller på väg hem. Det går förstås att se dem efteråt.

    Vitsen med strategin är samma som i andra länder - att hålla smittan så lågt som möjligt (och framför allt borta från riskgrupper) tills vi får ett vaccin. Nej, det är inte självklart, utan t.o.m. helt fel att målet skulle vara flockimmunitet. Om du nu inte menar med hjälp av vaccin. Så är det förstås. 

    Du borde ha sett diskussionen iförrgår.  Då sa den där kvinnan...Agnes Wold, att INGEN vet varför olika länder har haft olika smittspridningar, och om det har något med strategin att göra eller har helt andra orsaker. Men både hon och en läkare trodde att det finns andra orsaker. Läkaren menade att det antagligen är en blandning av många olika orsaker. T.ex. invandrare som hälsar på släkt i andra länder och som bor i storfamiljer, trodde han. 
    Intressant, så smittspridningen påverkas inte av att man i Sverige åker utomlands, där de också har smitta, precis som i Sverige, men invandrare i Sverige som åker till andra länder (och som bor i storfamiljer), dom påverkar smittspridningen ... ska försöka att plocka lite körsbär och försöka förstå det där ... det där med att skylla på invandrare känner man ju igen från högerextremister. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-14 18:22:01 följande:

    Vi hade aldrig få fall, jämförelse med Finland funkar inte ens.


    Om man upprepar samma fel, så är det en fråga.


    Nu hänger jag inte med riktigt. ABC säger att Finland hade få fall, och de stängde. Om de skulle haft många fall, skulle de också ha stängt förstås. 
    Du säger att Sverige hade många fall. 
    Varför fungerar det inte att jämföra med Finland? Finland skulle ha stängt om de haft många fall.

    Vilket fel upprepas? Varför blir ett upprepande av fel, en fråga?
  • FuckGoggleAskMe
    FDFMGA skrev 2020-11-14 18:52:06 följande:
    Nja, det är en viss skillnad på Sverige och USA, i Sverige vurmar högerpopulisterna för munskydd och lockdown medan högerextremister i USA tycks vurma för Trump, oavsett vad han tutar om för tillfället.

    Nåväl, ett nytt modeinslag bland munskyddsbärare i Stockholm tycks vara att bara täcka munnen och alltså lämna näsan bar - men dessa kanske har drabbats av nästäppa och utgår från att viruset inte kan attackera dem näsborrsvägen.

    Däremot tycker jag inte att frekvensen av munskydd har ökat särskilt. Ingen tycks ha uppfattat pangdemistikonen Lötvalls locktoner om att med munskydd på så finns det möjlighet att få trängas ordentligt på bio med mera.

    Personligen så tror jag att lötvalleffekten är förklaringen till att länder med munskyddstvång drabbas så hårt av covid-19, alltså att munskydden blir ett alibi för att försöka undvika trängsel.
    Det kanske är jag som är dålig på att googla, men hittade inget när jag sökte på högerextremister - Sverige - Corona - munskydd. 
    Jag har inte någon insyn i högerextremistiska kretsar i Sverige, men det kanske du har. Så vet inte om det stämmer det du säger.

    Googlade på Lötvall, verkar vara en allergiexpert i Göteborg som säger att många studier tyder på att det är bra att använda munskydd. Förstår inte varför du mästrar om det. Han är långt ifrån den ende läkarexperten att säga det. Och hittade inget om att Lötvall tyckte att om man bär munskydd, kan man trängas. Vet inte vad du fått det ifrån. Är det din personliga tolkning?

    Sedan kommer du med dina personliga iakttagelser om vissa munskyddsbärare i Stockholm, kul, men ganska anekdotiskt. 

    Då kan jag också komma med några anekdoter - där jag bor är det munskyddstvång i vissa sammanhang, människor är bra på att hålla avstånd och i situationer där det inte är obligatoriskt med mask, är de som bär dem speciellt bra på att hålla avstånd. 
    Där min kompis i Spanien bor, respekterar alla att hålla avstånd, dessutom har de munskydd när det finns människor i närheten. Detsamma gäller där min kollegas släktingar i Italien bor.

    Hur kan det vara så ofattbart - i de allra flesta länder är de främsta råden, håll avstånd och tvätta händerna noga. Gå i karantän om du har Corona eller någon du varit nära har Corona, stanna hemma om du har symptom. Jobba hemifrån så mycket som möjligt. Undvik folksamlingar. Träffa ingen utom hushållet. 
    Dessutom, som extra råd, använd munskydd när du tvingas vara nära andra, speciellt inomhus (buss, affärer etc) men även utomhus. 

    Det är ju en intressant teori, liknande råttan i pizzan, men jag har aldrig sett eller hört talas om att någon inbillat sig att munskydd ger ett frikort för trängsel, eller är i stället för att hålla avstånd. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin