• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-09-02 22:12:40 följande:

    Obegripligt för dig kanske. Vilken nytta har vi av en sån app om en stor del av befolkningen blir nojiga och tror att det kommer att missbrukas och därför inte vill ladda ner den? Så ser det ju ut. FHM vill inte satsa på något som befokningen helt uppenbarligen inte kommer att acceptera. 


    Säger vem? Varför blir en stor del nojiga och enligt vem? Jag blir inte nojig; tvärtom, det låter som en cool och nyttig app :\
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-09-03 10:30:33 följande:

    Det har varit så i andra länder och jag utgår ifrån att man har undersökt om svenskarna är villiga att ladda ner den appen. Socialstyrelsen gör ju enkäter hela tiden. 

    Nej, jag är inte heller nojig och jag skulle också använda en sån app. Men om man vet att inte tillräckligt många kommer att göra det, då kan man ju fundera på om det då inte är slöseri på pengar. 


    Var är denna undersökning?

    Du ser - inga problem för dig, inga problem för mig, så varför skulle majoriteten vara negativ? Vem säger det liksom, vem har bestämt åt svenska folket att vi inte vill ha en egen smittspårningsapp?

    Tvärtom - vi älskar appar i Sverige! Klart folk skulle uppskatta en svensk sådan...
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-09-04 10:09:50 följande:

    Om du skulle vara jättetrevlig mot andra, så skulle jag kanske förstå att du klagar. Men du är ju inte alltid so trevlig heller mot andra. 

    Och så är det ju lite knepigt att jämföra skrivfel som personen inte gör med flit, med en kaxig attityd, eftersom andra också har sån attityd mot honom. Skulle han då inte ha någon rätt att vara kaxig tillbaka, bara för att han råka ha lite problem med att uttrycka sig i skrift? Tveksamt...


    Mina fem öre. Pratade normalt med användaren, sen började personangreppen hagla. Lita inte på mina ord, scrolla - allt finns i tråden. Försökte att fortsätta prata normalt men sen måste man ju välja:

    1. Bara ta det.

    2. Svara med samma mynt.

    3. Sluta prata med personen.

    Jag SKULLE kunna svara med samma mynt men känner mig fredlig, harmonisk och ovillig att bråka med någon. Så vad ska jag välja? Och vem hade "attityden" mot vem nu igen?
  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-09-04 17:18:10 följande:

    Det är ju mitt ansvar att leta fram en viss undersökning. Jag hör nästan varenda gång på presskonferenserna att socialstyrelsen att det har gjorts nån enkät igen. Så jag säger - det finns säkert en undersökning om det också. Poängen är ju: Om man är intresserad av det i detalj, så får man väl gå in på socialstyrelsens sida och kolla om man hittar något sånt. Jag känner inte behov att kolla det i detalj. Jag utgår ifrån att de skulle göra det om det var en bra idé. 

    Det är förstås mycket möjligt att flera orsaker kommer ihop här. Och jag tror att det finns gott om folk som är misstänksamma mot allt som kan innebära "spårning". Även om det är anonymt. Folk tror ju på mycket mer långsökta konspirationsteorier. 


    Okej, så jag har kollat igenom alla undersökningar från 2020 och det finns inget sådant. Eller - jag ser inget sådant. Men vi vill vara på den säkra sidan, så jag mejlade Socialstyrelsen.

    Får se om de svarar på måndag. Ringer dem annars.

    Rätt många använder google? Så en app som är 100 ggr mindre integritetskränkande skulle vara ett problem bara för att vi reagerar reflexmässigt på ordet "spårning"? Jag säger inte att det inte kan vara så, undrar bara om folk verkligen tänker så.

    I alla fall, får se vad Socialstyrelsen säger.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-09-05 14:04:06 följande:

    Precis.

    MSB höll väl på rätt länge med appen som aldrig blev verklighet.


    Det var väl aldrig en smittspårningsapp?

    Dessutom sket de i den efter att FHM sa att den inte behövdes.
  • Dr Nail

    En uppdatering:

    Kontaktade Socialstyrelsen och nej, de har inte gjort något alls som rör svenskarnas inställning till att ha en smittspårningsapp.

    Så mysteriet kvarstår: vem säger att vi är negativt inställda och varför?

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-09-07 17:57:17 följande:

    Inte vet jag, men det dyker säkert upp någon kommentar om varför. Kanske redan på presskonferensen imorgon. Om vi säger så: Det lät som om de hade något slags underlag på det. 


    Jag har letat tillräckligt nu för att konstatera att en undersökning gällade svenska folkets inställning till coronaappar inte existerar. Eller i varje fall inte finns publicerad.

    Frågan förblir obesvarad.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-09-22 21:48:47 följande:

    Ännu en seger för Nya Zeeland - hur många gånger har de stoppat viruset hekt nu. Första gången var ju redan i våras.

    Imponerande - kan nog nästan jämföras med min kusin som slutat röka flera 100 gånger. Han är verkligen en man som kan stå emot nikotinets frestelser

    Tror du att Nya Zeeland kommer att lyckas lika bra som min kusin

    Förresten hur går det med smittan i Tjeckien - efter vad jag minns är du expert på det tjeckiska smittskyddet och tjeckiska reserestriktioner.


    Handen på hjärtat, det var ett tag sen jag kollade Nya Zeelands siffror. Ska vi kolla och jämföra om det finns någon substans bakom deras ord, eller vad säger du?

    Du verkar hysa nån beef mot Tjeckien som jag inte riktigt förstår, så låt mig bara dra mig ur den diskussionen med respekt (och mild förvirring).

    Kul för din kusin! Hälsa att det bästa sättet att besegra en frestelse är att ge efter för den ;)
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-09-22 22:57:26 följande:

    Har du glömt att du hade fokus på Tjeckiens inställning till Sverige tidigar i vår eller sommar.

    Kanske man råkade glömma att Tjeckien inte är en ö lämplig att spela in Sagan om ringen på nu när den smitta man trodde sig ha besegrat snabbt sprider sig.

    Men Prag är en vacker stad och tjeckisk öl är god. Tänk nu har jag redan glömt vad krogen heter - där den tappre soldaten Svejk och hans vän hade bestämt att de skulle mötas efter första världskrigets slut.

    Kafka var väl från Prag förresten, undrar vad han ska klassas som idag - tjeck, österrikare, ungrare eller rentav österrike- ungrare?


    Fokus? Ge mig ett break, jag gjorde ett inlägg (av ca. tusen)...

    Av nån anledning var det just det som fastnade, och nu är du väldigt intresserad av Tjeckien. Väldigt intresserad.

    Han var garanterat inte Nya Zeeländare iaf :p

    Ja, tjeckisk öl är bra. Där kan vi enas ^^
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin