• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2022-02-19 23:36:14 följande:
    Jag tror att statistiken KillBill postade är korrekt. Den kommer från Eurostat som är EU:s officiella statistikmyndighet. Om du händelsevis behöver hjälp med tolkningen så är överdödligheten för respektive land angiven med tre staplar, en visar 2020, en visar 2021 och ytterligare en visar perioden 2020 till och med 2021. Studerar du staplarna kan du se att Sverige har EU:s lägsta överdödlighet under 2021 och den tredje lägsta under hela perioden 2020-2021.

    Ibland behöver man nog bita i kunskapens äpple, även om man finner smaken bitter och sur.

    Detta är brutalt förödande statistik för vissa som inte gillar annat än att det allt regeringens fel.
    Det är även galet intressant i hur man ser detta som fabuleringar, jag blir "lite lätt" perpelxed över att någon värjer sig för den saklig statistik som det vore påhittat och inte existera och gjord av Eurostat på detta.
    Varför gör man så?
    Och vad vill man ha sagt med att inte vilja veta av vissa uppgifter, för Sveriges bästa??


    Vi har ju även sett hur man använt Worldometer och när vi låg åttonde, och hur man sen låtsas om att Worldometer inte ens existera.(Och då genom att denna förbättring  vi gjort och sjunkit ned till  56:e plats, så ser man inte detta ens okey nog att upprepa någonsin mer, det är mer än en gång jag får känslan av att de är besvikna att vi har hanterat situationen så bra att vi sjunkit i per capita död och nivån.)

    Och är man ens intresserad av ämnet och om man blint kritiserar nått som man har belägg för i statistiken, då den är ju inte plocka i luften som en magiker kan göra.
    Utan statistiken har ett klart underlag, jag misstänker någon slags svart och vitt argumentation kommer följa de närmaste dagarna, och att om det visar sig någon tex gör en justering med döda som vi gör efter
    körningar, då det sker ibland att man räknar två ggr, och ibland inte alls.
    Jag inbillade mig man skulle bli glad över detta, men allt jag ser är denna besvikelse över Sverige s framgångar efter den initiala hand vi fick oss tilldelat oss.
    Och det gör mig väldigt fundersam och tänker på SÄPO´s varningar direkt.


    Jag tro vi behöver hela Kivik´s äpplen på dessa som inte vill veta av vad som faktiskt skett med överdödlighet i COVID-19.


    Och jo, visar det sig att nått inte är korrekt med statistiken, så tar vi med de justeringar som krävs att göra den korrekt.
    Man kunde tycka detta vara det mest SJÄLVKLARA på jorden, men inte för alla har det visat sig.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-02-20 10:51:14 följande:
    Visst förstår jag att det kan vara besvärligt för dig att hantera det faktum att jag aldrig kommer att kalla dig för annat än "Fuck Google", möjligen skulle jag kunna sträcka mig till stavningsvarianten "Goggle", men i så fall endast undantagsvis.

    Jag har alltså ingen som helst avsikt att vare sig bekräfta ditt självpåtagna martyrskap genom att kalla dig det du trodde att du blev kallad eller att i likhet med somliga av trådens kritiker fokusera på kön, ålder eller frisyrer.

    Du får alltså finna dig i att du blir kallad "Fuck Google" - men å andra sidan så finns det ju inget som hindrar dig att uppleva något helt annat.

    För att återanknyta till statistiken så är det ju anmärkningavärt att Sverige hade EU:s lägsta överdödlighet förra året - ett tungt argument för att frivillighet är att föredra framför tvångsåtgärder, samt att alla dessa maskeradartiklar som folk ute i Europa  tvingades bära var - om inte kontraproduktiva - så åtminstone verkningslösa.

    Hoppas du får en trevlig söndag! Själva ska vi ut i skogen med hunden medan katten får stanna hemma.

    Det verkar OERHÖRT viktigt att lägga orden i munnen på dig där, istället för diskutera statistiken.
    Kan det vara så enkelt att denna statistik upprör kritikerna pga det visar inte det dom vill, du vet som den där 56:e platsen som vi har på Worldometer som vi aldrig ska prata om.

    Det känns som kritikerna har det jobbigt med dessa facit som trillar in lite då och då, dom som jag pratade redan om för 2 år sedan.
    Saken är att facit kunde blivit ett helt annat, men nu med vår vetenskapliga syn på pandemin så blev det så här.

    Och varför upprör dessa saker en del och som är POSITIVT för Sverige, borde dom inte vara glada att det gick så mycket bättre för Sverige efter den initiala hand vi blev tilldelade oss?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-02-20 17:07:00 följande:
    Det är inte särskilt ovanligt med folk som blir upprörda när terrängen inte stämmer med den karta de har införskaffat, somliga brukar då mena att det är terrängen det är fel på, medan andra envisas med att dalen de befinner sig i är ett berg.

    Hursomhelst - år 2020 minskade medellivslängden för kvinnor i Sverige med 0,4 år till 84,3 år, och för män med 0,7 år till 80,6 år. Man får gå tillbaka till 2017 för att hitta ett år med liknande medellivslängd. Gr man längre tillbaks så blir medellivslängden allt kortare. 1970 där det SCB-diagram jag kollar börjar var medllivslängden 77 år för kvinnor och 72 för män.

    SCB tycks inte ha presenterat statistik för 2021 än, men mot bakgrund av att Sverige hade EU:s lägsta överdödlighet 2021 är en inte alltför vågad gissning att medellivslängden då var den högsta någonsin i Sverige.

    www.scb.se/hitta-statistik/sverige-i-siffror/.../

    Dock är det märkligt att man slår bakut så på denna statistik, tror du att de tror att statistiken ska försvinna kanske?

    Vi får vänta in även SCB statistik då, och den bör vara samma och med tanke på att Eurostat tar siffror ifrån oss.
    Det är ju inte som att de hittat på dessa precis.


    Dock finner jag det verkligen udda att klustret blir arga över officiell statistik.


    Och jag funderar bara på en sak där, och är de besvikna att det inte gått sämre för Sverige då, eller hur ska man tolka detta?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2022-02-20 21:08:05 följande:
    Man behöver inte tro på OFFICIELL statistik! Men kan ta vilka beräkningar som helst från vilka personer man vill och så - VIPS - är de relevanta. smile2.gif

    Du får du påvisa vad som är för fel i denna statistik och med saklighet.
    Så kan vi kanske hålla med dig, men utan, så ändrar sig inget med den statistiken.

    Vart skulle man tagit beräkningar ifrån om inte ifrån rätt register?
    Menar du att de inte använt de register som vi samlar ihop denna statistik med?
    Betyder det då att det inte har dött 16000 heller då och klassade som av/med COVID-19?

    smile2.gif


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2022-02-20 21:11:06 följande:
    År 2021 dog man för det mesta av covid-19 i stället för med. Med covid är ett språkligt missfoster som uppfanns av dem som ville bortförklara det stora antalet döda. I Sverige var det möjligen relevant trots allt, många dog säkert av morfin med covid-19. Men den statistiken lär aldrig redovisas.

    Att vaccinera sig innebär att man väljer att inte dö av covid-19. Den som låter bli tar medvetet risken. Det var många som inte hade velat ta risken år 2020, men den svenska strategin tvingade dem till det.

    Inte speciellt vetenskapligt det du skriver där och morfin och COVID-19, utan man undrar vad du ska säga med den osakliga meningen.
    Och det undrar jag för relevansen saknas av dig.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2022-02-20 21:24:10 följande:
    Du, jag har hört andra siffror från initierade beräkningar under mer än två års tid nu. Och som du själv svarade någon annan - det går att få siffror från rörmokarens apa också. Det är cirka tre gånger så värre än du ens i din vildaste fantasi tror. Så säger de och de är inte pizzabagare och metallarbetare ska du veta. 

    Undra när dess siffror kommer av dig och vart ifrån dessa är, nästa inlägg kanske?
    Det intressant här är att du inte kommit med dessa, och det enda som kan ändra nått med statistiken ifrån Eurostat.


     


    Sen om någon anser de är fel på ett elelr flera sätt, så är det upp till bevis nu.
    Annars ändrar sig inget sen KillBill´s första inlägg om Eurostat statistiken, på default såklart då.


    Men i stället fick vi dom F F F F istället, och det är inte direkt sakligt, utan det exakt omvända.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Pope Joan II skrev 2022-02-20 21:36:44 följande:
    "vart ifrån dessa är"? 

    Haha, gamle skämtare där. Likt dig i tidigare svar till annan skribent i tråden har jag ju redan svarat! Det är berättat! Yvs!

    Jag bad om saklighet i din "kritik", och detta är svaret.
    Betyder det då att du förstår att Eurostats statistiken är korrekt, eller vad beror det på att du inte kommer med dessa "andra" siffror.
    Jaja, kommer inte dessa andra siffror av dig, så finns bara en slutsats man kan göra och det är att det inte finns andra siffror än dessa Eurostat och som de i sin tur ska tagit i från Sverige.


    Padirac skrev 2022-02-20 22:24:46 följande:
    Jag vet inte någon mig närstående som skulle skriva eller säga  'Så gulligt att du tror som du tror'  - det är väl just du som skriver just det och vad jag vet är vi inte närstående., jag är helst säker på att vi inte är närstående.

    Har du slut på argument nu? Är det därför du ger dig på person istället för att diskutera sakfrågan?  Eller är det någonting annat som fått dig freaka ut på personer istället för att hålla dig till ämnet? Hat? Förakt? Grälsjuka? Besatt av rörmokarens apa? Vad får dig att lämna ämnet hela tiden?
      
    Vad tror du är skälet till att Sverige räknat döda på det sätt Sverige räknat? Håller du ABCs teori för trolig eller har du någon annan uppfattning?

    Vad vi ser uppenbar inför oss, det är att Pope´s "andra"siffror lyser med sin frånvaro.
    Och den enda slutsatsen man kan ta är att det var inga andra siffror, kanske det är det som triggar detta beteende.
    Om nu inte det verkligen är nått fel på denna statistik, så berättar facit nått som dessa har förnekat sedan start.
    Och när man kommer till den punkten, så ser det ut så här Förvånad
    Sen hur vi räknad döda av/med COVID-19, så är väl det få som har det spannet vi har i räkna in diagnosen i dödsattesten(eller vad man nu kallar detta system), utom möjligtvis Belgien.
    Sen efter det vet jag ingen som räknar såpass långt tillbaka som 30 dagar, vet du mer?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-20 23:44:24 följande:
    Att du hittat på att någon använt sig av känslosamma inlägg, nazism i Sverige, personangrepp etc är ju ditt eget problem helt skapat av dig. Du bygger halmdockor oförtrutet och missar helt att personer här använt sig av fakta för att underbygga sin kritik mot Sveriges handhavande av pandemin. 

    Nu svarar du på statistiken om överdödligheten och den "kritik" som med där, känns inte speciellt sakligt som de där F F F F sen.


    Och om inte ww2 nazismen dragits upp av klustret, så hade du aldrig pratat om det nu.
    Allt Padirac gjorde var att berätta det var en INKORREKT återgivning av Sverige och ww2 tiden, då väljer man hoppa till nästa näckros, som även den sjunker.


     


    Varför är denna överdödlighet statistik så upprörande, och varför berättar man inte felen med den om det nu finns fel.
    För det enda jag tolkar det som när detta uteblir, det är att det inte finns fel som har betydelse för helheten i denna statistik.
    Och då ställer man sig frågande till kritiken, för det gör den irrelevant och osaklig.


    Och det bevisar ni genom att inte påvisa nått.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban

    ...eller kanske man inväntar talepunkterna, då detta är för nytt och man inte hittat på dom än.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-21 00:36:26 följande:
    Blablablablabla

    Nu har du då berättat för oss att du förstår statistiken är korrekt på överdödligheten av/med COVID-19
    Mycket intressant sätt att diskutera och helt undvika saklighet om denna överdödlighet, och kritik lyser med sin frånvaro.
    Men det beror på att inget har ändrat sig och att facit berättar nått som ni har investerat 2år att säga är fel, och nu står vi här och vet!!!

    Detta är viktig samhällsinformation:
    www.sakerhetspolisen.se/ovrigt/pressrum/aktuellt/aktuellt/2022-01-19-desinformation-och-propaganda-i-pandemins-spar.html


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin