• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2022-02-03 18:29:22 följande:
    Nej, där har du fel igen. Att du tycker något är inte detsamma som fakta. 

    Jag tycker inte nått, utan är den sekvenseringen som berättar fakta om vilken strain det var som var dominant.
    Nått som fastställt sedan år tillbaka.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-02-03 19:14:08 följande:
    Inkorrekt. 
    Nope, och finns redan i tråden.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-02-03 20:10:54 följande:
    Dina tyckanden och tolkningar är givetvis lika felaktiga som redan avfärdade hypoteser. Det är fastslaget e-f-t-e-r dina infall på Covid-19-fronten. Att år och månader passerat sedan du envist började hävda felaktiga saker - ja tid ger helt enkelt inte tyngd åt en upprepad felaktigheter.

    Fakta har lagts fram av andra än du, och ett antal användare har motbevisat dig gång på gång. Att du blir mer obstinat är inget som ger mer stöd åt dina personliga tolkningar av ditt o datt - faktiskt inget stöd och aldrig. Men skam den som ger sig. Du får gärna öva argumentation här i tråden, Rolfen. 
    Jag tycker inget, och detta pga fakta finns i tråden vilken den dominerande strainen var.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-02-03 20:33:00 följande:
    Eftersom det i stort sett alltid är fel i din förståelse och konstiga tolkningar av något du klippt in, t ex strains, så blir det helt klart bara en massa personligt tyckande i dina inlägg.

    Det är ju mängder med människor, oavsett ämne, som talat om det för dig i åravis både här och på FB. 

    Inget du skriver där ändrar att denna diskussion har redan tagit plats, och även då så var det GB/FR/USA strainen som var den dominerande och allt finns reda i tråden.


    Och det bästa av allt, jag har inget med dessa siffror att göra ens på något sätt, så ingen förståelse krävs eller tolkningar av mig heller Solig


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Tow2Mater skrev 2022-02-04 00:23:21 följande:
    De plattade väl kurvan så inte IVA och sjukhus blev överbelastade med alla patienter på en gång. Hur de kan mena att det inte skulle dött fler om alla hamnat där samtidigt förstår jag inte, men beaktar man bara 24 av 18 590 studier kan man ju plocka de som stödjer ens sak.

    DU väljer svart och vitt, vad ska det berätta för oss där?
    För vi har inte haft motsatsen till lockdown och inget, visste du inte om detta, eller hoppades du bara ingen skulle märka?


    FDFMGA skrev 2022-02-04 07:10:52 följande:
    "Det finns en positiv korrelation mellan graden av nedstängning och dödlighet, åtminstone i Europa. Ju hårdare nedstängning, desto högre överdödlighet"

    Det är en av slutsatserna man kan dra utifrån en omfattande metaanalys från Johns Hopkins universitetet.

    En annan är att den politiska populismens nedstängningar fick katastrofala ekonomiska effekter.

    www.dn.se/vetenskap/forskare-nedstangningarna.../

    Vi har väl till och med lärt oss att det spelar ingen roll vad för väg man väljer, så kommer ändå populisterna stå där och yla.

    Dock är det så intressanta att de som påstod det gått så dåligt för Sverige, istället visar upp en helt omvänd utveckling efter den initiala smittan blev känd.
    Där dom stod och skrek ut hur hemskt det var och med glädje att vi var på 8:e plats, och nu när den omvända resan redan skett.
    Så är denna placering inget man vill ens snudda, för då ser man framgångarna.
    Och sen har vi säkert upp mot 20 länder under oss, som inte rapporterar sina döda så bra eller alls, så där innebär det ytterligare platser.


     


    Populisten har faktiskt klagat på vart endaste enda sak och osakligt också.
    Och inte konstigt att SÄPO varnar för desinformation.

    Varför är verkligheten så svår för vissa att greppa tro?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-02-04 18:05:32 följande:
    Ja, men tillnyktringen har ju kommit succesivt och numer lyssnar lyssnar nog de flesta regeringar på experter i stället för på dilettanter.

    Så de flesta andra länder har lämnat den Kinainspirerade modellen och närmat sig den svenska synen på hur man lämpligast hanterar en pandemi.

    Och det konstiga är att dessa anser Sverige är ett misslyckande, och detta trots vi klart och tydligt kan se vår väg vi gick och efter den hand vi fick tilldelat av COVID-19 spridning.


    Men vi har också lärt oss vilka som anser politik ska dominera en vetenskapsfråga, och hur illa det gått för deras talepunkter och argument med tiden.


    Kanske om de inte körde en polariserande partipolitik, och istället titta på vad som sker och agera utifrån vetenskapen.
    Så kanske de inte hade varit så upprörda idag att vi gjort det bra, undra om det är nu man måste förklara att det är och har varit en pandemi.
    Även ser man hur lite man vill diskutera Sverige´s plats i per capita död idag, och är vi gjort resan ifrån 8:e platsen till 57:e plats.


    Då fick jag känslan av att de blev besvikna över denna framgång i att sjunka i per capita döda.
    Är det verkligen Svenskar som tycker så?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-04 20:31:51 följande:
    Jag vidhåller att Sveriges resultat ska främst jämföras med grannländerna, som klarat sig betydligt bättre. En jämförelse med Ungern, San Marino eller UK är mindre relevant. 

    Kinas och UKs lockdown var tydligen sammanklumpade i denna undersökning. Nu vet jag inte riktigt hur det gått i UK, men i Kina har ekonomin tagit rejält med stryk och många små företag har gått i konkurs. I många andra länder har det delats ut mycket stöd av staten, och företag och ekonomier har klarat sig ganska bra. 

    Och grannländerna vet vi redan inte dela den initiala breda smittspridning vi hade i Sverige, och det är nu du argumenterar när vi endast hade test för den medicinska nyttan.
    Den är lika inkorrekt för dig denna gången, som alla andra gånger du försökt med den desinformationen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-05 11:45:51 följande:
    Jag noterar att i din generella syn på tillvaron så tycker du att det är oväsentligt hur det kom sig att det snabbt fanns en utbredd smitta i Sverige som skördade många liv och gjorde många människor svårt sjuka. Hur det hade kunnat förhindrats är även ointressant. Det var en stor del av uppdraget som regeringen gav till Kommissionen, så regeringen verkar dock tycka detta är av intresse. 

    Du finner det alltså irrelevant att det fanns så många smittade, utan det höga antalet döda beror mestadels på inkompetenta icke-sossar i regionerna. Ja det var ju en generell syn på livet, regeringens och FoHMs oförmåga att hålla nere antalet smittade är irrelevant, endast dålig kapacitet i borgerligt styrda regionerna spelar roll. Nyliberalismen ökade antalet döda. 
    JA, efter den initiala smittan, så var problemet redan här, och sen ser vi utvecklingen 8:e---->57:e.
    Och detta med många länder under oss som inte klarar av att rapportera sina döda, så troligtvis upp mot 20 platser till lägre.
    Anonym (felix) skrev 2022-02-05 11:52:55 följande:
    Boendestandard, många ensamhushåll, inget flergenerationsboende

    Låg befolkningstäthet, hög teknologi/BNP per capita, stora exportföretag, liten turistsektor

    Välfärdsstat, trygghetssystem med goda möjligheter för betalning när man stannar hemma

    arbetsmarknad och it-infrastruktur/mognad med goda möjligheter för hemarbete

    kultur, med naturlig distansering, lydig befolkning, ingen tradition for kindpussande och jättestora släktkalas

    hög standard på sjukvård

    Tycker att en jämförelse med grannländerna är mest relevant. Ta bara till Tyskland så är det markant sämre på många av dessa områden, för att inte tala om syd/östeuropa. 
    Rent historiskt i pandemier, så har Norge och Finland drabbats mindre, så nått är det som skiljer sig fundamentalt här mot Norge och Finland och pga detta upprepade sig igen.
    Padirac skrev 2022-02-05 12:28:57 följande:
    Jaha, ändå har kritikerna i tråden fört fram kritik mot att befolkningen inte följt råden och varit väldigt mobila med fjällresor och annat - för att inte tala om alpresorna.... - och kritik mot att gränser inte varit stängda i Sverige...

    Jag får inte ihop kritiken med påståenden som ska underbygga kritiken. Det är inte bara tidsspasticitet utan nu också direkt motsägningar i sak.
    Det blir så när populisten ska lappa ihop en lång rad av fabuleringar, och det inte riktigt passar ihop längre.
    Padirac skrev 2022-02-05 13:23:13 följande:
    Det är stor skillnad i fråga om nängd och tidig initial smitta, det är stor skillad i fråga om trångboddhet och generationsboende, det är stor skillnad i fråga om vård och omsorg, trygghetssystem som smittskyddets organisation och sjukpenning, det är stor skillnad i fråga om beredskapslagar och beredskapslager, det är stor skillnad i fråga om befolkningstäthet, det är också skillnad mellan tex Sverige och Finland i fråga om hur många sociala kontakter människor har, material om just detta finns i tråden. 

    Varför vill du lyfta fram mobiltet mellan länder/över landsgränser  är det något magiskt med landsgränser och nationer eller är det omfattningen av olika sociala nät du vill lyfta fram?

    Vad jag har lärt mig efter dessa år, det är att diskutera att göra nått är man helt ointresserad av.
    Utan det viktigaste verkar vara att säga tvärtom som FHM säger eller vad Regeringen säger.


    Varför är dom så EXTREMT ointresserade av diskutera lösningar, eller är det bara det osakliga kritiserandet som är det viktiga?
    För det lärde vi oss tidigt i tråden att viss kritik fick inte kritiseras för vara osakligt och inte överensstämma med annan fakta.

    Och att dessa inte heller vill diskutera framtiden, det är udda, kanske de skiter i framtiden och detta bara är ett politiskt spel och egentligen inte känner det allra minsta engagemang för att göra nått bättre.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-05 13:39:15 följande:
    Det är inte så att jag vill lyfta mobiliteten etc, jag skrev bara vad undersökningar kommit fram till beträffande tex varför Belgien och Italien drabbats så hårt - googla! Påpekar samtidigt att vissa av dessa faktorer ser helt annorlunda ut i Norden, alltså är det mera meningsfullt att jämföra de nordiska länderna. 
    De hade en omfattande smittspridning tidigt dom också, det är svaret som du vägrar acceptera.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-02-05 17:26:58 följande:
    Landgränser:
    Norge
    Finland

    Havsgränser:
    Estland
    Lettland

    Litauen
    Ryssland(Kalininggrad)
    Polen
    Tyskland
    Danmark

    Det blev visst 10 länder då jag räknade in Kalinigrad - men det finns så vitt jag vet inget trafikflöde mellan Sverige och den ryska exklaven

    Rätt udda att tow frågar detta, och inte förstår det uppenbara.
    Jag misstänker ett förlöjligande kommer nu.


    Padirac skrev 2022-02-05 15:39:33 följande:
    De som är medlemmar i den andra kyrkan tror å andra sidan att alla smitta kom med alpresenärerna efter att våra grannländer infört strikta åtgärder - dessutom tror de att Sverige låtsats som att hela Sverige är ett stort villaområde där folk inte kramas eller träffar familj, vänner och bekanta annat än undantagsvis och i små sällskap, vidare tror det att Tegnell styr FoHM och vårdgivare och att FoHM styr regeringen, att FoHm inte har anslutna experter eller kunskapsutbyte eller kompetens, vidare vet de inte hur förvaltning och ansvar fördelas i Sverige, lagar har de ingen som helt uppfattning om i fråga hur de påverkar myndigheter och organisatiobners verksamhet.

    Det de i den andra kyrkan inte tror på är det CK skriver i sin rapport om när smittan kom in, vilka brister som finns och fanns i samhällets organisation och möjlighet att skydda befolkningen.

    Men de senaste exegetiska fynden i den andra kyrkan tro gör gällande att det är antalet grannländer som spelar roll för spridningen.

    Kritikerkyrkans liturgi är lika makaber som vilken sekteristisk ceremoni som helst smile5.gif

    Det är rätt udda att vissa vägrar se den faktan som uppstår med tiden, och sen vägrar delta i en diskussion där fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus försvinner.


    Och sen inbillar sig detta berättar nått om vad som sker och skett i Sverige, och det som är mer lustigt är att flera av dessa inte bor i Sverige och man för känslan av att de inte längre förstår vad som sker i Sverige.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin