• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2022-01-30 15:59:03 följande:
    Jag skulle tolka det som att han tackar dig för att du tycker man ska hålla sig till ämnet, men jag skulle ju förstås fråga honom också.

    Det var längesen jag brukade få hot i form av PM här på FL - men de brukade vara mycket explicita.

    För övrigt så brukar ämnet alltid breddas i långlivade trådar - själv tycker jag att det vore trist att enbart diskutera er som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin och hur det kan komma sig att man blir så blind för allt annat än det man vill se.

    Men det är ju jag det

    Jag tackade för klargörandet att det var ämnet vi nu skulle följa.
    Har aldrig hotat någon i hela mitt liv, varken i IRL eller på forum.

    Det intressanta var att helt plötsligt så fick vi inte diskutera symtomer, nått som varit uppe flera hundra ggr i tråden och diskuterats innan och varit okey med tanke på alla inlägg om symtomer.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-30 15:20:06 följande:
    Vad spelar roll i smittspårningen?

    Den variant som tog över på ett tidigt skede var den typ som kom ifrån alperna, det har Kommissionens analyser bekräftat. Vad som diskuterats i denna tråd är ovidkommande, det är fakta, saklighet och forskning som räknas. 

    Du tycker att Kommissionen missat något, men det påstår varken FoHM eller några vetenskapsmän. 

    Från Kommissionens rapport -
    En viktig fråga när det gäller den tidiga spridningen av SARS-CoV-2 till och inom Sverige är varifrån virus importerades. Detta gäller speciellt genotyper och varianter av viruset som senare under första vågen utgjorde viktiga källor till fortsatt smittspridning. Det finns flera sätt att undersöka denna fråga. De metoder som vi framförallt använt är: 1) Vilket land som rapporterat sekvensen; 2) Svenska sekvenser med uppgift om var personen smittats (smittland); 3) Kluster med unikt svenska sekvenser. I alla tre fall så kopplas informationen till resultaten från de fylogenetiska analyserna.
    I figur 9 visas uppgift om smittland för svenska sekvenser fördelat över de 6 genotyperna 19AB och 20A D. Som ovan nämnts så påvisades fem av sex genotyper (19A och 20AD) i svenska prover tagna redan de första veckorna i mars. Genotyp 19B skiljer sig eftersom den endast har påvisats i tre prov som dessutom togs senare våren (april). Informationen om patienternas smittland finns för 138 av de 1 350 sekvenserade svenska proven
    (tabell 3). Denna information ger indikation, men inte tvärsäkert svar, på varifrån de virus som sedan spreds i Sverige importerades. Av de 138 sekvenserna med uppgift om utlandssmitta så anges Italien och Österrike som smittland för 66 respektive 38 personer (66%). Dominansen för dessa två länder är ännu större för prov från vecka 1011. Det finns förstås en selektionsbias i detta eftersom resande från norra Italien, och viss mån Österrike, speciellt uppmanades söka kontakt med vården vid symptom.
    Som framgår av figur 9 så finns Österrike angivet smittland för många av tidigaste sekvenserna tillhörande genotyperna 19A och 20C. För 17 av 20 patienterna infekterade med genotyp 20C i Österrike så var proverna tagna under dagarna 9 12 mars, dvs tidigt i vecka 11. Med hänsyn till inkubationstid, mm så bör infektionerna ha skett vecka 9 eller vecka 10. Flera internationella forskningsrapporter indikerar att det skedde superspridning av genotypen 20C i Tyrolen och framförallt skidorten Ischgl i slutet av februari och att merparten av den fortsatta spridningen av 20C i Europa och resten av världen går att härleda tillbaka till detta [15, 16, 17].
    Förutom de 20 dokumenterade fallen med genotyp 20C med smittland Österrike i vårt svenska material finns liknande rapporter från bland annat Island [16] och Danmark [15]. Grundvarianten av genotypen 20C (se tabell 5 för definierande mutationer) är den vanligaste varianten (n=4 241) i hela databasen av cirka 125 000 internationella sekvenser och totalt tillhör cirka 25 000 sekvenser genotyp 20C. Redan i prover från vecka 10 och vecka 11 återfinns grundvarianten av genotyp 20C i 846 sekvenser från 27 länder, förutom Sverige. Bland svenska sekvenser återfinns grundvarianten hos 15 patienter provtagna 831 mars i 7 regioner (Halland, Kalmar, Västra Götaland, Stockholm, Örebro, Sörmland). För tolv av dessa, provtagna 916 mars, finns uppgift om smitta i Österrike. Det är värt att notera att varianten initialt inte alls finns påvisad i prov från Skåne som hade sportlov vecka 8. Sammantaget så finns det starka indikationer på att import av virus från österrikiska alperna runt månadsskiftet februari-mars 2020 utgjorde grunden till viktig del av smittspridningen av genotyp 20C, som
    dominerade under våren 2020 i Sverige, liksom i Danmark och flera andra europeiska länder. Se även stycke 2.7 för analys av viktiga smittkluster nedan.
    Italien finns angivet som smittland för 66 patienter varav 63 provtogs vecka 10 och vecka 11. Merparten av dessa sekvenser finns inom genotyp 20A och 20B, men enstaka tillhör genotyp 19A och 20D (figur 9). Som vi visar nedan så finns det ett par svenska smittkluster inom genotyperna 20A och 20B som med stor sannolikhet kan härledas till import från norra Italien vid månadsskiftet marsapril och som sedan har stått för en betydande del av den fortsatta smittspridningen i Sverige.
    Sammantaget kan sägas att mycket talar för att tidig import från norra Italien och Österrike, förmodligen skidorter där, var mycket betydelsefull för att etablera smittspridning i Sverige under våren 2020. Vi ser inga tydliga indikationer på import från andra länder, städer och regioner har varit lika viktig. För att ytterligare belysa betydelsen av import och fortsatt spridning av virusvarianter från österrikiska och italienska alperna vore det värdefullt att analysera reseströmmar från Sverige till olika delar av Europa kopplat till uppskattningar av incidensen av SARS-CoV-2-infektion i resemålen. Arbete med sådana analyser pågår i samarbete med Torsten Perssons forskargrupp på Stockholms Universitet.

    Ja, kommissionen har missat att IT och Alp-strains var inte den dominerande, för det var den inte.
    Utan det var Strainen som var GB/FR/USA som var den dominerande, och detta återfinns tidigt i tråden och med sekvenseringen av COVID-19 genom.

    Och utan smittspårningsstrategin så hade kanske IT och Alp-strainen varit den dominerande och i majoritet, men nu berättade genom att så var det inte, utan det var en annan strain som var den dominerande.


    Padirac skrev 2022-01-30 16:53:58 följande:
    Själv har jag läst stora delar av rapporten och lyssnat på deras pressträff - och också läst det de påstår i sin debattartikel

    Ska man tro att CK inte vet vilket material de har använt då de själv anger samtal till 1177 och SOS alarm som nya datakällor smile2.gif

    Hur som helst skriver de i sin rapport att de inte analyserat alla reseströmmar  - vilket de tycker vora önskvärt - och att oavsett importland kommer smittan i andra möjliga importland ändå från alperna och de skriver ocksp att det fanns en omfattande smittspridning i Sverige som de bedömer inte fanns i Finland och Norge

    Se inlägg ovan från 15:13 med referens till CK delrapport två

    Det verkar som att faktan kring genom som gett tidigare i tråden inte accepteras längre som fakta för vad genomen var som var den dominerande.
    Vilket är udda, då det finns redan i tråden sedan länge och är just fakta vilken den dominerande strainen var.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-30 17:21:44 följande:
    Vad är din poäng, om du nu har någon?
    Om du läst delar av rapporten borde du inte undra om Kommissionen verkligen har använt sig av mer detaljerade analyser och större material.

    Ja, de skriver tex att de inte analyserat alla resemönster. Det fanns med i ett av mina inlägg ovan där jag citerade rapporten. Varför ska jag se ditt tidigare inlägg? Men ge dig inte, du har ju citerat dina egna inlägg flera gånger per dag tidigare, du hinner med några gånger till idag.  

    Det material som vi redan gett i tråden om vilket genom som det var, så ställer vi oss mycket frågande till att vi ska glömma av detta.
    Som du förstår, det går inte.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2022-01-30 18:27:01 följande:
    Ja, det finns mycket som talar för att sars-cov-2 redan i september 2019 mittade boende i norra Italien.

    Med tanke på hur snabbt viruset sprids i en globalt sammankopplad värld verkar det i alla fall för mig som osannolikt att viruset inte fanns i andra delar av världen vid samma tid och i december 2019. 

    Vad FoHM gjorde eller inte gjorde eller kunde göra eller inte kunde göra i februari eller mars 2020 påverkar inte virusets utbredning i slutet av 2019.  De där argumenten som bygger på omvänd kausalitet/tidsföljd biter inte på den tid som redan passerat

    Jag vet innan och när vi berättade om smittan och att den var bra mycket tidigare och dessa tidiga datum.
    Så var detta alltid fel och inte alls var så.
    Man kan tycka att det berättar en hel del att det fanns två strains vi hade, och att just den GB/FR/USA varianten var i en klar majoritet.


    Och att detta var troligt pga av den smittspåringsstrategi vi hade då och som var inriktad på att följa upp de som kom därifrån efter resa.
    Det är intressant att de glömt av detta och detta trots att det är påvisat av källor tidigt i tråden om just dessa genom det var som dominerade.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2022-01-30 18:45:54 följande:
    Nej, det Påven Johanna citerade från ditt PM till henne såg inte ut som ett hot, däremot verkar det en smula ot i sammanhanget att citera PM, men det gör ju iofs nästan all diskussion om diskussionen.

    Ja, jag vet inte vad det var som du fick raderat, men jag har för mig att jag berättade om mina symptom här i tråden när jag var sjuk utan att få inläggen borttagna, men jag kan ju minnas fel.

    Det som blev raderat var att prata om det var en symtom för Omikron, och detta i en tråd som diskuterat symtomer flera hundra ggr och aldrig innan varit ett problem.

    Jag är rätt perplexad över detta, och detta i en tråd som blivit den allmänna COVID-19 tråden på FL.


    För ge kritik mot osaklig kritik, det fick vi reda på¨tidigt att det inte heller var okey, utan om kritik gavs ifrån visst håll.


    Så berättade man klart och tydligt att påpeka felen i kritiken var nått som ogillades, vilket är udda då saklig kritik är det enda som funkar.
    Och det komiska är att just kritik finns det gott om, men den vill man inte prata om.
    Är inte det udda?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-30 22:24:26 följande:
    Hahahaha, varför tror du att du vet bättre än Kommissionen, som analyserat en mängd prover och gjort fler än de ursprungliga sekvenseringarna? Vad som skrivits i denna tråd är inte bevis för någonting, däremot, om forskare kommit fram till resultat genom analyser, då finns det bevis.
    Fakta, saklighet och forskning.

    Dessutom diskuterar vi nu i tråden vad som framkommit vid Kommissionens senare analyser, med mer underlag än vad FoHM använde sig av. De resultat som redovisades i mitten av 2020 har nu blivit överbevisade av senare rön. Forskningen utvecklas.

     Om något skrivits tidigt i tråden, vilar dessa inlägg på gamla undersökningsresultat som inte är aktuella längre. Nu finns det nyare mer omfattande rön som tyder på något annat. 

    Varför pratar du om VI hela tiden? Jag tror att de andra här hängt med om att nu diskuterar vi de senaste rönen. Varför skriver du inte jag?

    Varför skriver du att Komissionen missat något? Det säger inte ens FoHM. 

    Det är sekvenseringen som berättar detta och vilken strain som var den dominanta, och det var inte IT och Alp-strainen, för den hamnade i vår smittspårningsstrategi fas vi hade ett kortare tag och tills vi ändra till den strategi vi haft sedan dess.

    I ett ämne där man inte vet nått, och där sen forskning kommer, så utvecklas denna alltid.
    Vad det skulle vara för poäng där du menar, det är en gåta.


    Och det efterfrågade materialet återfinns i tråden i början, då det var då vi pratade också om vart det kom mest COVID-19 ifrån.
    Och du deltog säkerligen i den diskussionen då med, men du kanske valde att aldrig trycka på någon av dom länkarna som berättade om virusets genom.
    Och vi alla har tillgång till detta om den som vill leta upp och se själv, jag tänker dock inte lägga ned tid på det, då detta var en avgjord diskussion redan då.
    Och det är att GB/FR/USA strainen var den dominerande.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-31 19:30:47 följande:
    Som du själv skriver, vetandet utvecklas genom forskning. Det har utvecklats sen ursprunget av smittan diskuterades i tråden för några månader sedan, så det är meningslös att du fortsätter att hänvisa till det. 

    Sen verkar du inte ha läst de senaste inläggen i denna tråd, där det står, med citat från Kommissionens rapport, att betydligt fler sekvenseringar har nu gjorts av Kommissionen. Detta större material visar att den variant som bredde ut sig i Sverige och satte fart på smittan inledningsvis, härstammar från alperna. 
    Det är vad sekvenseringen berättade, för att citera dig. 

    Om du inte tror på detta, hänvisa då till konkreta, svaga punkter i Kommissionens rapport och förklara bristerna med väl uppbyggda vetenskapliga argument. Att hänvisa till gamla forskningsresultat eller diskussioner i denna tråd är bara infantilt. 

    När det kommer till sekvenseringen, så är den vad den är i starten.
    Och det är ingen diskussion som är fakta, utan fakta av sekvenseringen, och den var inte för några månader sedan.
    Utan den var när det skedde, detta är redan fastställt i tråden och inser igen att ditt avstånd till Sverige gör så att du inte kan ta in viss fakta.
    Och där var inte IT och Alp-strainen den dominerande, utan det var den ifrån GB/FR/USA och det är bevisat redan i tråden.
    Och detta var helt säkert en diskussion du deltog i då också och vägrade acceptera av någon underlig anledning, och underlig anledning beror på att det var där svart på vitt att det var strainen ifrån GB/FR/USA som var den dominerande.
    Och det är väldigt udda att detta inte skulle spela någon roll och detta med att den var den strain som var i majoritet.


     


    Det är därför ingen pratar om kommissionen, det finns inte mycket i den som berättar nått, och har man missat vilken strain det var som var den dominerande fast än genomet finns redan sekvensierat.


     


    Och efter den initiala smittan, så kommer givetvis nya mutationer och tar över, detta berättade vi också i tråden många ggr att det är helt normalt att det gör så.
    Samma som att Omikron såg ut vara den som avslutar pandemin, vilket det också nu börjar se ut som mycket troligt.
    Men du kanske inbillar dig att nya mutationer ändrar vilken strain det var som var den dominanta och i majoritet, i så fall har du rätt genom att du pratar om annat än den initiala smittan vi fick och den hand vi blev tilldelat oss.


    Vad detta ska berättar vet ingen, då den initiala smittan och den hand vi fick tilldelat oss, det återspeglar sig i den faktan om vilket genom det var.
    Och suprise suprise, det var inte IT och Alp-strainen som var den dominerande, och detta är fastställt redan tidigt i tråden.


    Och varför du vill pratar om år senare vet ingen, vet du det ens och vad ska det berätta och när man inte tittar på rätt punkt i tiden?


    Denna diskussion var avslutad som fakta för länge sedan, och du väljer prata om långt senare och bara för några månader sedan, fast än vi pratar om tidigt 2020 och när denna sekvensering var gjort.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-02 00:20:23 följande:
    Du med mig skämta aprillo?
    Alternativ A - du har taskig humor och driver med mig, Alternativ B - du har inte läst inläggen du svarar på, Alternativ C - du förstår inte inläggen du läst.

    Du håller fast vid dina teorier trots att
    - Kommissionen sekvenserat ett större antal prover än FoHM. Dessa prover kommer naturligtvis från samma period, då när smittan kom till Sverige och spred sig snabbt.
    - Kommissionens resultat visar entydigt att smittan härstammar från alperna
    - Inget är bevisat pga att det diskuterats i tråden

    Ok, sista försöket att få dig in på banan där vi vuxna diskuterar. 

    Ledsen detta är redan fastställt sedan länge i tråden, jag föreslår du besöker den diskussionen så du kan läsa om.
    Varför vill du låtsas bort denna fakta?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2022-02-02 06:30:17 följande:
    Jag kan bekräfta att det är C. Eftersom användaren inte förstår vad han läser av dig eller någon annan, i tråden eller vetenskapliga rapporter, om COVID-19 är han redan smärtsamt motbevisad på samtliga punkter han har invändningar mot. "Bläddra bakåt" borde vara en hjälpsam uppmaning till stackaren, om än helt verkningslös på densammes förmågor. 

    Det finns redan i tråden vilken strain av COVID-19 som blev den dominerade i början tråden.
    Finns liksom inget mer att säga om den initiala smittspridningen, så var inte den dominerande strainen IT och Alp-strianen, utan GB/FR/USA strainen.


    Och jag förstår du har svårt för denna fakta, men inget du kan göra åt den.
    Och det är det enda vi tar med oss, och att låtsas om att nått inte finns, gör inte att det är så, utan det finns där om någon orkar kolla.
    Dock fastställt som fakta, det komiska var att klustret även då vägrade acceptera detta.
    Och det är rätt lustigt att man återbesöker något som redan är fastställt sedan innan, och att vi skulle ha glömt av detta.


    Detta var en diskussion under några månader tills man insåg fakta peka på en punkt mest.
    Kanske om vi inte hade haft en framgångsrik smittspårning på IT och Alp-strainen, så kanske det hade sett annorlunda ut idag.
    Men det gör det inte, och därför är det ingen som pratar om kommissionen idag.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-02 08:42:40 följande:
    Ja Alternativ C verkar ju mest troligt vid det här laget. Att åtgärda Alternativ B verkar lönlöst, när Alternativ D gäller (allt som fastställts av Klyban i denna tråd är fakta). 

    ROLF, är det på riktigt vad du tror, och när jag pratar om fakta?
    Det skulle förklara en hel del dock.


     


    Allt som påvisar vilken strain som var den dominerande, det vet vi redan då vi tog upp detta i realtid då.
    Men gulligt av dig och tro att det är jag som fastställt detta, vill du göra ett nytt försök utan lägga orden munnen på mig som inte existerar?


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-02 10:50:40 följande:
    Börjar du också nu?
    Ja smittan kom från Italien och Österrike. Sen försvann den inte, svenskar som varit i alperna smittade andra svenskar, som alltså blev smittade i Sverige. Det var sen  färre som smittades i IT eller AT.

    Om du även läst nästa sida, hade du sett att den variant som spreds som en löpeld på våren, var samma variant som kommit från alperna. Någon sida senare står det även att smittspårningen kom i gång för sent etc etc.

    Det är inte min personliga åsikt att alpsmittan hade störst betydelse, det är Kommissionens slutsats efter att ha typbestämt varianten som spreds på ålderdomshem och i samhället i stort. Svenskar smittades av svenskar som varit i alperna.

    Bra att du hittat material, men läs det gärna också.

    SÅ nu är du inne på svart och vitt, det vi säger är att den strain ifrån BG/FR/USA var den dominerande.


    Och vi berättar för dig att IT och Alp-strainen inte alls vad den dominerande, men det tar du som ingen.
    Vilket är ett galet intressant sätt och diskutera på, men som vi vet vi påvisa detta tidigt i tråden och inte heller då gillades detta att viruset dominerade ifrån annat ställen än IT och Alperna-strainen.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2022-02-02 17:05:50 följande:
    Vet vi det helt säkert? Ärligt sagt så blir jag inte riktigt klok på alla olika påståenden. Har du någon källa som visar det tydligt? 
    I sekvenseringen vi hade i denna diskussion i början, så finns det flertal källor som visade vilka som var den dominerande, och vilka som inte var.
    Och där finns en källa, men jag orkar verkligen inte leta efter dessa nu, då det är så extremt mycket inlägg.

    Och även då fanns det stor resistans för denna sekvensering, för av någon anledning kunde man inte acceptera att den visade på runt 50% på denna GB/FR/USA-strain.
    pyssel skrev 2022-02-02 19:03:41 följande:
    Ledsen, men där kom det återigen substanslöst svammel du förtvivlat gärna vill kalla "fakta". Du får gå och blarra med några "polare", vilket f.ö var det mest osannolika i din förra skröna. 

    Redan fastställt i tråden sedan innan och tidigt.


    Anonym (ABC) skrev 2022-02-02 21:33:03 följande:

    strain ifrån BG/FR/USA


    IT och Alp-strainen


     


    Det finns inga stammar med de här benämningarna. För det första uppstår inte en stam på tre ställen samtidigt. För det andra var det flera än en stam som kom från alpområdena.


     


    FHM påstår att smittspårningen lyckades trycka tillbaka allt virus som kom från Alperna. Så kan man kanske tänka, om man tror att man börjar smitta andra först när symptomen har brutit. Nu har det ju visat sig att det inte stämmer, man börjar smitta andra redan två dygn innan man får symptom. FHM rekommenderade att alla som hade rest i Alperna skulle gå till jobbet, och att alla som hade exponerats för viruset skulle gå till jobbet. Det är fullständigt omöjligt att trycka tillbaka smitta med sådana rekommendationer.


    Det var så man adresserade dom då, även du var med på denna diskussion och sekvensering och nu ska du låtsas av att den inte existerade?
    Att leka semantik är knappast till din hjälp, då du inte berättar nått med det, och att vi står kvar här fortfarande med exakt samma strain som var den dominerande, oavsett om vad benämningen är.
    Och det var inte den ifrån IT och Alperna som blev den dominerande, då vi smittspåra den bra.
    Hade du bott i Sverige så hade du vetat om detta, och du inte hade behövt fantisera.
    Tycker ni är rätt roliga som alltid ska se det värsta, inte undra på SÄPO varnar för såna.

    Och ja, som vi berättat för dig många många ggr, så övergav vi smittspårningsstrategin mycket tidigt, till förmån för den framgångsrika strategin sen och där man istället tänker på alla i samhället och inte bara de med virus.


    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-02 19:46:56 följande:
    Typiskt fall av Alternativ D.

    Eller J.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-02-03 08:56:47 följande:
    Menar du alltså att SÄPO varnar för ABC och oss andra som inte bor i Sverige? Eller för de som är kritiska mot handhavandet av pandemin?

    Är det detta du tror, så har du fel.


     


    Faktum kvarstår dock, och att sekvenseringen har vi talat om mycket i tråden och vilken den var.
    Undra varför det är så viktigt att ändra den, än acceptera faktan då, och att mutationer ändrar sig och byter ut gamla, vad vill du ha sagt med det?
    För det är resultatet om vi bara ska titta tillbaka i några månader, än när diskussionen var och sekvenseringen skedde.


    Ingen bryr sig om kommissionen pga dessa fel, sällan man är med om nått så stort som pandemin med COVID-19 och sen en så bristfällig kommission resultat.


    Och ja, jag finner det märkligt att så många som inte bor i Sverige, inte verkar förstå alls vad som sker i Sverige.
    Det tog mig över 1-1½ år att inse detta, att de som hade mest konstigheter om Sverige, de bodde inte ens här.
    ÄR det verkligen ett sammanträffande, eller är det medvetet?
    Men med tanke på att man upprepa att vi inte hade ministerstyre i flera hundra inlägg, så gissar jag på det är medvetet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin