• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-07-08 15:49:53 följande:
    Det är där dom berättar sin politiska tillhörighet och varför man är så arg på Tegnell på högerextrema forum.
    Ja, hatet mot Tegnell på en del högerextrema sociala forum är gränslöst - och ur det perspektivet så är ju pangdemisternas avsky för Tegnell ganska beskedligt här på FL.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-08 18:36:41 följande:
    Ja,  de finns, och var och en är månghövdad  - och hörs ordentligt - om man diskuterar deras invändningar så är man mot demokrati och yttrandefrihet
    Förvisso.

    I vissa kretsar är yttrandefrihet synonymt med att inte bli motsagd, blir man motsagd så har yttrandefriheten kränktsSkrattande
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-07-08 18:41:18 följande:

    Märkligt, det lustiga i det hela hade vi stängt ned landet, så hade hatet varit det samma.
    För detta handlar inte om något sakligt hat, utan om ett hat mot de styrande som inte är deras egna och alla som inte är egna är korrupta.


    Ja förmodligen.

    Ett problem i diskussionen är ju fokuset på våra grannländer, så diskussionen hade väl då handlat om varför Sveriges lockdown misslyckats när så få har dött i grannländerna och att det måste vara Tegnells felSkrattande

    Jag gissar att åtskilliga pangdemister är obekanta med de där objekten som far omkring i luften och tänker sig att de som reser ut från Sverige eller in i landet gör det med häst och vagn och därför måste passera genom våra grannländer.

    Ett skäl till att Belgien toppar statistiken över avlidna är ju att de tidigt fick in smittan från olika håll - via folk som kom med de där luftburna grejerna och inte via grannländerna med häst och vagn.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-08 18:52:44 följande:
    Padirac skrev 2020-07-08 18:42:21 följande:
    aerosol är ordet jag lägger till
    Eller menar du ngt annat med 'luftburen'


    Kanske hen syftar på Per Wästbegrs roman "Luftburen" eller också på att smittan var luftburen såtillvida att den kom till Sverige via resenärer som flög hit, från USA, från Belgien, från Storbritannien med mera.
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-08 19:05:31 följande:
    Och aldrig har som man känner sig själv känner man andra än i just denna tråd Drömmer

    Här sitter folk och propagerar för att Sveriges sk strategi inte får kritiseras och drar sedan på sig offekoftan och känner sig censurerade när det påpekas för det att enligt åsiktsfrihet så får man visst kritisera vad som helst.
    Men nu gör du ju det igenSkrattande

    Alltså förväxlar kritik av t ex resultatet av din fotohobby med att någon skulle påstå att du inte får posta dina bilder.

    Visst får du det - jag tycker att det är riktigt duktiga bilder - om än mycket oanvändbara för ditt syfte att beskriva trängseln på en buss.

    Det är väl främst ts som har undanbett sig kritik (av kritiken). Själv har jag skrattat högt mer än en gång när jag fått ta del viss kritik - i viss mån säkert för att inläggen innehållsmässigt stämmer så väl med min bild av folk som vurmar för auktoritära synsätt.

    Som jag redan har skrivit ett flertal gånger så kan man inte förvänta sig att slippa undan kritik om man yttrar sig i offentligheten. Däremot skulle ts mycket väl ha kunnat bilda en sluten diskussionsklubb här på FL där alla medlemmar hade kepsarna riktade åt exakt samma håll.

    Men startar man en tråd på FL:s offentliga del så bör man förvänta sig invändningar oavsett vilken tes man driver - som t ex sverigedemokraten som var så upprörd över att ensamstående kvinnor hade mage att avvisa hans inviter på krogen - och detta - som han förklarade - trots att de inte har någon pappa till sina ungar. Han fick mycket kritik för sin syn på ensamstående kvinnor - vill jag minnasSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (Nä!!) skrev 2020-07-08 19:38:46 följande:
    Va!! De kom ju med flyg från alperna och Tegnell stod ju inte där och stoppade dem, ingen strategi och med berått mod har Tegnell och regeringen mördat gamlingar i en massaker Gråter Det är Tegnells fel - det hör man på sättet han uttrycker sig - och så är det Löfvens fel för att han är ... ehh .. Löfven

    Säger du mot mig så är det förtryck och censur 

    Och glöm inte att du också blir kränkt.

    Glad
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-08 19:40:21 följande:
    Kanske tror de att det går att göra en bur av luft - den så kallade luft-buren för att stoppa in alla virus i
    Frågan är bara vad man ska göra av alla virus som samlats i luft-buren. Virusen påstås ju smitta i kluster, kanske man kan förvara den i kloster.

    Gärna i någon katakomb - för säkerhetsskull.
  • FDFMGA
    Padirac skrev 2020-07-09 00:44:02 följande:
    Med tanke på att T-celler dödar de celler som har viruset i sig är det svårt att förstå hur T-cellsimmunitet inte skulle kunna bidraga till flockimmunitet.

    Det forskas en del på vaccin som skapar just T-cellsrespons - just för att detta är en av de naturliga funktionerna för att uppnå immunitet i kroppen

    https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3246649/ 

    "However, for many infectious diseases T cells are an important part of naturally acquired protective immune responses,"
    Ett rimligt antagande - som den här tråden ger stöd för - är att okunnighet inte nödvändigtvis är en förutsättning för att man ska vara kritisk mot Sveriges smittskyddsstrategi - men att det definitivt underlättar.

    Flockimmunitet tycks av somliga uppfattas som ett mystiskt fenomen medan det ju egentligen bara handlar om att andelen personer som är potentiella smittbärare minskar ju fler som är immuna - om man sen är immun via T-celler, antikroppar eller både och har i sammanhanget ingen betydelse.

    Det verkar alltså som att delar av trådens kritikerkluster inte förstått att flockimmunitet är ett relativt begrepp.
  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-07-09 13:09:39 följande:
    Jag bor i Skåne, tror risken att smittas utomhus är väldigt liten där vinden ständigt ligger på. Men visst finns det en mikroskopisk chans.

    Vad man än säger i den här tråden så är allt utan undantag fel, bara för att jag försökt diskutera hur Sverige borde ha gjort så är precis alla mina åsikter fel, även helt orelaterade till c19. Lite intressant som fenomen. Samma fenomen som ledde till häxbränning förr i tiden. Lynchmobb.

    Nu kommer någon säga att det inte var så under häxbränningens dagar, troligtvis.
    Under häxbränningarna brändes kvinnor levande, lynchmobbar brukar/brukade stena, hänga, sparka, slå människor till döds.

    Att få sina åsikter/påståenden ifrågasatta är något helt annat.

    När vi var sjuka i det som antagligen var covid-19 så var det ganska jobbigt en dryg vecka, men inte värre än en besvärlig förkylning.

    Hoppas det inte blir besvärligare för dig - och krya på dig!
  • FDFMGA
    Anonym (sant) skrev 2020-07-09 14:33:46 följande:
    Jag menar mer det psykologiska fenomenet, att för man inte håller med i sak så håller man inte med om hela personen, och det på detta följer en verbal aggressiv gruppmentalitet som jag iof tycker är lite intressant, då jag studerar psykologi. :)

    Jag mår inte heller alltför dåligt, men har väldigt hög feber, yrsel, hosta och ont i huvudet. Inga andningsbesvär. Kommer testa mig så jag vet, hade varit toppen om det inte blev värre än såhär.
    Om du studerar psykologi så testa att läsa tråden ur fler än ett perspektiv - om inte annat så kan det vara intressant. Själv är jag väl bekant med en del av argumentationstekniken från en del av spelarna på din planhalva, de som brukar hålla till på yttersta högerkanten av spelplanen.

    Har du lite tur med din covidsjuka så har du redan T-cellsimmunitet mot någon av coronaförkylningarna, vilket ofta tycks reducera covidinfektionen - ungefär som ett halvdant vaccin kan göra.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin