• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    pyssel skrev 2021-11-02 21:33:33 följande:
    Du glömde igen "av" att komma med någon fakta. Föga förvånande att du inte lyckas med det, men du kunde ju åtminstone läsa på lite, utan att återge det i krumelurform. Du har reset på dina felaktigheter, endast.
    Varför är du resistent mot fakta? Varför är du det klyban, genom heeela tråden? Är det bristande skolgång det handlar om eller något mycket värre? Har Epic stuckit dig med något?

    Tryck visa endast Pyssel vs. Klyban, och sen titta det som handlar om varför vi ändrade strategi och vilka strains vi tryckte tillbaka bra, och vilken strain som fick det tippa över som många andra länder.
    Och den hand vi blev tilldelat oss, är fakta.
    Jag noterar att du fortfarande glömt att berätta vad, och inser det aldrig komerm komma, för saklighet är inte riktigt din sak.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-02 23:47:29 följande:
    Orkar inte svara på detta nonsens, helt meningslöst. Men du verkar inte ha något att svara beträffande Kommissionens rapport, ok, du flyr fakta som vanligt. 

    Det är som kritiken om1 Nov, nått du heller aldrig orkade svar på och efter Padirac berättade vad FHM uppdrag är, och deras info om 1 Nov.
    Och det enda du sade du var att du inte förstår, men ingen visste vad, men väl han ni med att säga att "wiki-skräp" och detta när ingen wiki ens existerade.


     


    Tycker det är rätt pinsamt att du inte ens när fakta kommer dig i handen om FHM och den infon, så ignorerar du denna bara.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 08:05:31 följande:
    Nej, det stämmer inte. Jag har förstås rätt och du har alla fel, ditt självsmicker till trots.

    Dina händer, har flera berättat för dig till och med dina kompisar, ligger amputerade på marken, ihop med dina trasiga solfjädrar. Rapport efter rapport har visat på hur fel du har i precis allt som går att uttyda bland krumelurerna.

    Det enda du berättar är att du vägrar ta in den faktan som finns i tråden redan.
    Men det gör du nog för du deltag inte heller i den sakligheten då.

    Och det är rätt intressant och se att fortfarande har du glömt och berätta vad det var....


     


    Det som jag noterar också och genomgående, inga som helst förslag på lösa frågan vidare existerar, men antar för man vet i den änden står vi med KD och M som tagit bort mekanismer i en beredskap som hade gått använda i pandemin.


    Dock så fick vi en hand tilldelat oss som inte våra Nordiska grannar delade med oss, där av vi switchade över så snabbt till den strategin vi haft nästan direkt.
    Men det är en del komik att luta sig på en rapport som inte återger Sveriges smitta och vart majoriteten av smittan var ifrån, och det var då inte IT och Alp-strainen, som var en en strain vi tryckte tillbaka väl i smittsspåringstrategin vi hade först som strategi, då vi hade en parallell okänd del var en FR/GB/USA strain.

    Detta är fakta sedan länge nu, och detta hade du sett om du hade gått och tittat tidigare i tråden som jag uppmanade att du skulle göra, men du valde ignorera den faktan, och vad tror du dig nu säga när du gör det?
    För enda vi ser en person som vägrar ta in fakta som inte passar agenda och narrativet.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 09:14:52 följande:
    Du har väldigt svårt för att ta in fakta. Det du har bidragit med kallas inte "fakta i tråden" av andra än dig själv. Du projicerar dina egna tillkortakommanden. Att du sedan ett tag går på andra här i tråden med ditt valpiga flåsande "Padirac berättar för dig" är inte i din favör. Särskilt inte när dina idoler inte har så mycket på fötterna.

    Att du har varit konspiratorisk genom hela tråden om "högerextremism", "populism" och "politisk agenda" berättar att du själv har en politisk agenda, helt ointresserad av fakta. Ett litet tips, det fina ordet "narrativ" mår inte bra av att överanvändas, särskilt inte i för övrigt helt oakademiska textrader. Det blir bara löjligt, klyban. Ingen, som inte delar din politiska agenda, är intresserad av att diskutera pandemin med dig eftersom du varken är saklig eller förstår den lättaste populärvetenskapliga text. Dock mår dina dumheter bra av att pekas ut ibland.

    När jag bokstavligen skiter i dig i månader är du ändå där och citerar mig, gång på gång, så nu var det tyvärr tid igen att replikera att din tomma tunna skramlar väldigt högt och förstör alla möjligheter till intressanta diskussioner.
    Att ignorera faktan som är välbeskriven i tråden tidigt, gör inte att fakta försvinner för du ignorerar den.
    Pope Joan II skrev 2021-11-03 08:59:51 följande:
    Så för dig fungerar fakta och forskning med en röd tråd för att nå konsensus på det sätt att initiala fynd och teorier aldrig kan motsägas av fakta som nåtts efter vidare utredning, andra studier, utökade undersökningar eller dylikt? 

    Och regeringen tillsatte enligt dig en inkompetent kommission för att utreda Sveriges hantering av pandemin? Den samlade kompetensen kommissionen har och de resurser den tilldelats för att utföra sitt uppdrag är undermåliga?

    Det är intressant att man pratar om en strain som inte var den som var den som startade det i Sverige och den initiala hand vi fick oss tilldelad där, IT och ALp-strainen var inte den dominerande, för den tryckte vill tillbaka i vår smittspårning.


     


    Det mest intressant är att aldrig några förslag kommer, och man kan ställa sig väldigt frågande till varför det är så ointressant.
    För det beteendet att undvika detta är perpelxande.
    Sen har vi fakta som att vi var 8:e i världen, och nu 54:e, vilket också påvisar vi har lyckats mycket bra efter denna dåliga hand vi fick tilldelat oss.
    Men såklart, detta vill man så gärna glömma av idag, för av någon UNDERLIG anledning så tycker man det är nått dålgit och inte ska upprepas.
    Man får helt klart känslan om att en del vill att det ska dåligt och folk ska faran illa.


     


    Och den fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus, den finns redan i tråden, och funnits där väldigt länge nu.
    Ja, och då på tal om fakta, forskning och saklighet med en röd tråd för uppnå konsensus då.
    Den roliga frågan är då här, varför har du glömt av detta redan, vi vet ju att du aldrig glömmer nått, men detta har du glömt av.
    Medvetet?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 09:58:41 följande:
    Du hade inget att komma med ser jag. Udda att du är så ointresserad av kommissionens gedigna arbete. Fakta, alltså. Men det passar väl inte in i din agenda :)

    Man har valt en rapport som inte återspeglar Sverige där, och frågan är varför har man gjort det.
    Vi vet att den hand vi fick tilldelat oss att majoriteten av dessa var inte ifrån IT och Alp-strainen.
    Detta är redan fastställt i tråden sedan innan, och för säkerligen ett år sedan.
    Ja, min agenda är fakta, forskning och saklighet med en röd tråd och för uppnå konsensus, och det är bara för dig att gå tillbaka så finns det där.
    Tänker inte ens fundera på starta om denna diskussion då den redan är FASTSTÄLLD av fakta via genom.

    Men du har fortfarande glömt av att berätta...., men jag ger upp nu och inser du inte kommer göra detta och att det inte var något där.


    Dr Nail skrev 2021-11-03 11:58:51 följande:
    Vad är det för arbetsuppgifter som FHM inte har? Att vidta åtgärder mot en samhällsfarlig sjukdom? Att smittspåra? Att ge rekommendationer? Ingenting av detta ingår i deras arbetsuppgifter? Varför finns de?

    Läs Padiracs inlägg, det gör du genom trycka visa endast och titta på det han kopierat direkt ifrån deras egna hemsida.
    Jag föreslår du läser Padiracs inlägg, eller går letar upp det själv, för dina frågetecken berättar att du inte vet något överhuvudtaget.
    Så börja där och återkom om du har nått att komma med då. för inget jag säger bryr du dig om berättar du där.


    FHM har inget operativt arbete i samhället, visste du inte ens om det i ditt fråga om "inte"?
    Komiskt nog stod inte ens "inte" inlägget du citerade.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 17:13:27 följande:
    "Valt en rapport", haha herregud skärp dig. Lite fakta är uppenbarligen för stark kost för dig. Din välgörare kan inte vara speciellt stolt över dig när din enda referens till egna påhitt är "Padirac berättar att [valfritt klybberi]".
    All fakta i finns redan i tråden om vilken strain som var den som var i majoritet, och det var inte IT och Alp-strainen.
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-03 20:36:38 följande:
    Om du läser mitt inlägg nummer 17 864 och framöver, har jag skrivit en hel del om vad jag anser om ändringarna från 1 november, att inte testa vaccinerade. Vad specifikt menar du att jag aldrig orkat svara på.

    Min kännedom om FoHMs uppdrag och ändringarna från 1 november kommer verkligen inte från Ps inlägg, jag är fullt kapabel att inhämta information direkt från källan. 

    Jaså, det tyckte du var pinsamt? Akta dig, nu kommer säker P snart och föreläser för dig om att man inte ska känna att det är pinsamt å andras vägnar, var en självständig man i stället osv, för liknande haranger brukar han komma med när jag skriver att något är pinsamt. P tycker att alla människor ska behandlas lika, så snart kommer nog hans förmaningar och kritik till dig. 
    Ja, det är pinsamt när någon ger vad uppdraget var och info kring 1 Nov, och sen avfärda FHM egna text som något "wiki-skräp".
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-03 21:54:42 följande:
    Mika Salminen? Ok, vi kan tala om Mika Salminen.
    Finlands Tegnell har man sagt om honom, men det är faktiskt rätt så missvisande. Mika Salminen är inte den landsfader och trygga klippa for finländarna, som Tegnell är för en stor del av svenskarna. Ingen uppfattar honom heller vara den som bestämmer. I Finland är det tillåtet med olika åsikter om hur man bäst bekämpar en pandemi. Regering, myndigheter, representanter för sjukvården och näringslivet har tidvis haft väldigt olika åsikter, och det har också lyfts fram av medierna. Jag är fullt kapabel att dra mina egna slutsatser av texter jag läser och bilda mig en åsikt, och det skulle aldrig falla mig in att fundera på vad Mika Salminen anser.

    Så om du nu för en stund glömmer både Mika Salminen och Tegnell, och i stället använder dig av ditt eget förstånd. Hur tänker DU om följande:

    När och var har FHM tydligt sagt att barn sprider smitta och lärare riskerar smittas?
    Alternativt:
    Vilket textstycke i coronakomissionens rapport ska tolkas som att smittspridning från barn inte påverkar smittspridningen i resten av samhället?

    FHM:s rapport om barn i Sverige och Finland:

    Finland hade stängda skolor och låga smittotal, Sverige hade öppna skolor och höga smittotal. Ändå var incidensen bland barn högre i Finland än i Sverige. Hur kommer det sig?

    Sverige testade inga barn. Ändå ville man ge ut en rapport över antalet fall bland barn i Sverige. Varför?

    Sverige hade 7 gånger flera intensivvårdade barn än Finland. Mig säger det att smittan sannolikt var 7 gånger högre bland barnen i Sverige. Varför kommenterar inte FHM detta?

    Varför säger man inte ett enda ord om sjukhusvård av barn med covid-19 utanför intensivvården? Alla under 19 lades in på intensiven direkt? Man testade inte barn som uppsökte sjukvården? Man hade inte tillgång till sådana uppgifter? Barn blir antingen dödligt sjuka eller lindrigt sjuka, det finns inget mellanting?

    När det blev klart att Sverige inte tänkte stänga sina skolor, trodde jag uppriktigt att det skulle föra med sig bra vetenskaplig data på hur coronaviruset beter sig bland barn. Så blev det inte.
    Inser med ett flertal saker i detta inlägg, att du inte har någon som helt koll på vad som sker i Sverige och FHM arbete eller Tegnell.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 22:32:08 följande:
    Nänä, det du knåpat ihop i tråden är inte fakta. Dags att du börjar skilja på dina förvirrade åsikter, samtidigt politiska agenda, och vad som är fakta.

    Hänvisar till coronakommissionen, och inte minst kommissionens KRITIK, som din politiska agenda står helt i vägen för att du ska kunna ta till dig. Börja där, lägg din agenda åt sidan, så kan jag hänvisa dig till fakta.
    Det finns redan i tråden, det är bra att läsa innan till vilken strain som det var, och det var då inte IT och Alp-strainen som vad i majoritet.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-03 22:36:46 följande:
    Det du skrivit är förstås varken fakta eller särskilt läsvärt, så att det du hävdar "finns i tråden", nej det stämmer helt enkelt inte.
    Det finns gott om länkar i denna diskussion med fakta och att det inte var IT och Alp-strainen som var den dominerande och denna genom.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (ABC) skrev 2021-11-03 23:09:26 följande:
    Du får gärna lista felaktigheterna, och sedan korrigera dem. Helst med källhänvisning. Nu när det enda du säger är att jag har fel, så kan man lätt tro att du inte har förstått något alls av det jag har skrivit.

    Det jag naturligtvis inte har någon aning om är vad som sägs om Tegnell i svenska fikarum. Men det finns en Facebookgrupp som heter Anders Tegnells fanclub, där kan man läsa t.ex.

    Jaaa, han är beundransvärd, helt fantastisk!!!
    Han är tryggheten.
    Han har varit en klippa för många under denna tid.

    Och reportrarna på pressträffarna frågar ofta Hur orolig bör man vara?

    Det finns inget alls av det här i Finland. Myndigheterna lägger siffrorna på bordet och berättar vad som gäller, sedan får var och en avgöra själv hur orolig man ska vara.

    Det har gjorts hundratals ggr, och du anpassar dig aldrig och fast än det påvisas många ggr.

    Jo, jag förstår du har en agenda emot Tegnell, dock vet jag inte varför eller varför du har så svårt och ta in vad han säger.


    Eller så är det teorin om att du ogillar Sverige väldigt mycket och att FHM kommer in på rulle.
    Dock är jag perpelxad över att du sällan åter ger saker korrekt vad som sker i Sverige.
    Men det är rätt udda att de som har denna konstiga och felaktiga kritik, de bor inte ens i Sverige.

    FHM har varit en klippa och efter det blev uppenbart att de hade fått en helt annan hand tilldelat sig än våra grannar med smitta.
    Och när det uppenbara sig, så ändra man till den strategin man haft sedan dess, och där man tänker på alla i samhället och inte bra de med virus.
    Och vi ser de som haft lockdowns och lyckats bra sämre, det berättar en hel del om FHM och vilket gediget arbete de faktiskt gjort.
    Och Det var så populärt och berätta vilken plats vi låg på per capita döda innan och när vi på 8:e plats, idag vill man inte ens veta av den framgången.
    Och JA, i pandemier dör människor, det är var pandemier innebär.


     


    Tegnell bryr sig inte om FAN-clubs, inte heller FHM, så irrelevant så det förslår.
    Men jag väntar spänt på vad det har för saklig betydelse för nått med FHM, nå?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-11-04 00:06:06 följande:
    Vet du varför Sverige inte stängde skolorna? Har du läst materialet dit dina länkar leder? Vet du vad klockan är nu? Vad är din reaktion på Kommissionens resultat i den senaste rapporten?
    Jo, vi vet att det är arbetet och hemmen som är drivande på smittan, och inte skolan och barnen.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-11-04 08:42:51 följande:
    "Gott om länkar" till Fohm eller undermåliga debattartiklar är förstås inget att hänga upp sig på för tröst när det nu är bevisat hur fel du har. Var det inte du som skrev hur duktig du var och kunde ändra dig när "facit kommer"? Nåväl, facit är här och din essä om händer, barn och solfjädrar har bara röda bockar.

    Om ren fakta om genom det var, allt finns där redan och det finns inte längre en ursäkt för dig att låtsas om annat.
    Och JA, det är facit, sen har vi sedan dess bytt till andra.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin