• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Dr Nail skrev 2021-10-17 13:10:57 följande:
    Alla dessa spåmän som tror på saker :) Men. Hur kan en pandemi vara "över för Sveriges del"? En PANdemi är väl över när den är över i hela välden? Eller missar jag nånting?

    Vad ska de ge oss att märka ord och nyttja semantik, och när man redan vet om att de pratar om Sverige och att det är så många tecken på att pandemin ser ut att vara just över i Sverige.


    Men visst, jag håller med, vi får vänta lite till innan den spiken slås in, men det är många indicier  nu som pekar på att det är just över för Sveriges del.
    Och de som nu läggs in på sjukhusen, skadas och dör, de är främst de som inte klarar av att bilda antikroppar av vaccinen och ovaccinerade.
    De ovaccinerade står för en extrem majoritet i vården, och de döda är en extrem majoritet de som inte klarar av att bilda antikroppar.


    FDFMGA skrev 2021-10-16 10:46:05 följande:
    Går du tillbaka i den här tråden så kan du finna att delar av kritikerklustret profeterar att det bara är en tidsfråga innan Sverige är det värst drabbade landet i världen.

    Men för att vara tydlig - det gällde inte hela klustret, utan bara den mer agendastyrda delen.

    Det intressanta är att detta klustret som stod och peka på 8:e i världen, de bara låtsas om att det inte blivit så mycket bättre.
    Det intressanta här är att vi har många länder till bakom oss och som slarvar med deras räkning, som tex Indien, som har mer eller mindre noll koll på hur många som dör där.


    Men som du säger, det agendastyrda klustret, de är ointresserade att det ska gå bra för Sverige, utan det är bara populismen och attacken emot Regeringspartierna och att detta är det enda man är intresserad av.
    Och hur det går för Sverige är för dom helt ointressant, lustigt nog bor flera av dessa inte ens i Sverige.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dr Nail skrev 2021-10-17 13:34:10 följande:
    En pandemi kan inte vara över för ett lands del. Inte ens för Nordkorea. En pandemi är inte över NÅGONSTANS till den är över ÖVERALLT.

    Vi alla vet vad som menas med vad de säger, utom du(och säkert nån till i klustret.).
    Det du skriver saknar en poäng pga av det.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dr Nail skrev 2021-10-17 21:58:07 följande:
    Vilket kluster? Vad är det för poäng som saknas?
    Beskriv. Skriv bra nu, för annars kommer jag inte att läsa och då har du ansträngt dig så jättehårt i onödan! Skriv nu, klyban, skriv!

    Försöker du påstå att du inte förstår vad de menar?
    I så fall kan inte jag hjälpa dig heller, för det är rätt enkelt.

    Dock är det intressant att du inte berör ämnet och istället leker semantik.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FDFMGA skrev 2021-10-17 23:37:06 följande:
    Formell är väl pandemin inte över förrän WHO förklarar att den är över, men jag hade inte några problem att förstå Joakim Dillner.

    "Kan man säga att pandemin för Sveriges del tog slut där och då?

    - Den hade kunnat ta slut där och då, om vi inte hade tagit bort restriktionerna. I så fall hade det antagligen fortsatt ner, men tyvärr bromsades fallet, säger Joakim Dillner, professor i infektionsepidemiologi vid Karolinska institutet

    Var det fel att ta bort restriktionerna?

    - Nej, det tycker jag inte. Fallet bromsades på en rimlig nivå. Restriktionerna innebar en belastning för samhället. Det personliga ansvaret, att inte sprida en samhällsfarlig smitta, finns ju fortfarande kvar."

    Man måste lägga manken till att inte förstå vad som sägs där.
    Men vill man inte förstå och anstränger sig att "missförstå", så spelar ju det ingen roll vad vi säger.
    Och även nu när det ÄR uppenbarat att det inte alls var det som nailer sade, så ska det ändå inte släppas och inse vad som sades.

    Tror du att nailer nu förstår vad som sades?
    Man kan undra med tanke på "HJÄLP KLYBAN" om det komemr ske, för det ser inte ut som saklighet kring pandemin eller inte pandemi är intressant längre.


    Och när Padirac hjälpte nailer och förklara en del av detta, så kom ignore fram istället och bombardera mig med skriv SKRIV, än att vilja förstå vad som sades.


    Och nej, det är inte alls svårt och förstå Joakim, men vill man inte, så vill man inte.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-22 15:22:53 följande:
    Enligt senaste snilleblixten från FoHM rekommenderas det alltså att man som regel inte behöver testa sig om man är fullvaccinerad men får symptom på COVID19. Man ska vara hemma tills man känner sig bättre och varit feberfri ett dygn, dvs som man bör göra vid förkylning. Jag skulle ju ha förväntat mig att rekommendationerna skulle skilja sig från förkylning och COVID19. 

    Och en glasklar rekommendation, man behöver som regel inte testa sig. Ingen info om när man trots allt ska testa sig, så alla får väl gissa sig till vad som ska göras och förvirringen fortsätter, som det brukar gå till efter deras rekommendationer. 

    Andra länder uppmanar folk att testa sig, men Sverige uppmanar till att inte testa sig. Mycket märkligt. 

    Detta är en vandring som alla länder kommer göra efterhand och dra ned på testandet och speciellt om det visar sig vaccinationen håller vad den har visat hitintills.
    Och man kommer mer och mer övergå till ett testande av medicinska skäl och inte för allmänt testande.
    Men rekommendationen är dock klar, har du symtomen så stannar du hemma tills de gått tillbaka.
    Är det bra eller dåligt, ja, bra fråga, men att ha milda symtomen av COVID-19 är inte ett måste att veta det är just COVID-19.

    Sen ökar smittan just nu, och det är ju de ovaccinerade och de procentsatser som kan bli smittade efter en fullvaccinering, som ligger på 10-35% på Alpha.
    För det var en del som trodde att vaccinationen skulle innebära ingen smittades, och det är ett inkorrekt påstående, för vi vet om denna procentsats efter studierna.
    Det intressanta är istället utfallet av smittan, och vem det är som kommer belasta vården och vem som inte belastar vården och vem som dör.

    Och en sak som har lyfts många ggr, och det är de som inte klarar av att bilda antikroppar och inte heller klarar den allra minsta infektion.
    Dessa kommer vi få se en del som är fullvaccinerade men dör ändå, vi vet redan där hur klustret tolkar detta och att vaccinet är värdelöst t och inte hjälper.
    Men detta är väldigt känt sedan väldigt länge, och detta genom normala virus årligen dödar 2500-5000 årligen annars.
    Så glömt inte av denna, för den kommer alltid följa oss och i all evighet känns det som.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-23 10:12:05 följande:
    Det var mycket otrevligt Off Topic svammel, så synd att det inte går att diskutera Sveriges handhavande av pandemin här, som jag försökte göra. 

    Padirac återger vad ni diskuterade om, och som var OnT när det skrevs, men  nu när det spaltades upp så var det inte det helt plötsligt inte topic, udda.

    Börjar ställa mig frågande om du ens förstår FHM uppgift och med allt du attackerat dom för i tråden sedan starten.
    Det är som du vägrar inse vart FHM har för uppgift och att denna uppgift inte styrs av dina eller andra känslor och vanföreställningar om vetenskapen.
    Sen om det är att dra ned på testningen, ja,det återstå att se, men följer man rekommendationerna vid symtomen, så är det inte nödvändigt med ett test som vaccinerad.
    Och man kommer  övergå till testa för den medicinska nyttan, än masstester.
    Och det är ingen som utesluter masstestar kommer tillbaka, men en del tyder på att det närmar sig slutet för masstester pga nyttan med dom verkar ha minskat.


     


    Peru prickade 200000 döda precis.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2021-10-23 13:22:39 följande:
    Det var precis det jag tänkte! HUR kan det vara off-topic nu om det var on-topic tidigare?`

    Det blev för tydligt....


    Jag förstår man kan fråga om det är rätt väg att gå och redan nu att dra ned testande, resten förstår jag inte ens vad det har där och göra, och Padirac belyste ju detta, då blev det en kappvändare helt plötsligt.


     


    Jag får känslan av de som inte bor i Sverige inte förstår vad som är vad här längre, och just att de är för många utlandssvenskar och svensktalande som inte verkar förstå elelr bry sig om alls vad som sker och hur saker fungerar här.
    Inte ens efter de fått korrekt information, det är vid den punkten jag börjar fundera på om de är här av annan orsak än COVID-19 och FHM´s arbete.

    Dock är ju det FHM annonserar nått som är förväntat att ske, sen är frågan är det nu det ska ske och svaret kommer rätt snart.
    Dock är det viktigt att inse att rekommendationerna vid symtom och även lätta finns kvar, men då säger ju dom att dessa är frivilliga och går att skita i, som om det vore ett argument för nått emot FHM.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    AndreaBD skrev 2021-10-23 14:20:30 följande:
    Nej precis, det går inte att hänga med så väl om man inte bor i landet. Det är ju så. 

    Man kan tycka att efter man uppdaterar hur saker funkar och varför, att detta ska fastna.
    Men det verkar vara viktigare för dom att vinna en diskussion, än följa hur man tänker och agerar.
    Det kommer inte sluta heller med dessa missförstånd som för ofta verkar medvetna.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2021-10-23 15:21:37 följande:
    Då förstod jag dig rätt  - det är inte så konstigt egentligen då siffror på smitta inte har ett egenvärde och antalet allvarligt sjuka eller döda just nu inte verkar drivas av antalet smittade utan av antalet ej vaccinerade.

    Under olika faser i pandemin verkar olika verktyg ha olika och olika meningsfulla funktioner helt enkelt - det tycker jag vi sett och diskuterat tidigare i tråden.

    Vissa kommer dra in de som inte har förmågan att bilda antikroppar nog, eller är så sköra att de inte klarar den allra minsta infektion.
    Och ta detta som en konfirmering att säga "kolla farligt än....".
    En del verkar ha svårt och greppa tanken bakom denna omväxling inser man när man läst en del ovan.


    Drottningen1970 skrev 2021-10-23 16:19:57 följande:
    Jag känner att smittspridningen borde vara högintressant för att faktiskt kunna utvärdera och se hur väl vaccinerna som är helt nya funkar, och särskilt nu när vi går in i vintern och många av oss varit vaccinerade en tid. Och jo vaccinerade blir sjuka, och blir ibland ordentligt sjuka. Känner flera personligen. Även om de inte blivit så sjuka att de behövt sjukhusvård. FHM har genomgående under pandemin sagt att det är ett nytt virus och stretat emot olika åtgärder med hänvisningar till att man vet för lite och vill ha mer kunskap. Nu helt plötsligt tycker man inte att man behöver veta

    Jag är oerhört skeptisk till motiven till att inte längre rekommenderar testning för vaccinerade. Jag tror det är ren strategi för att få snyggare siffror.

    Jag bara antar de drar dessa slutsatser vem som belastar vården främst, och att de vaccinerade inte belastar värden speciellt mycket längre.


    Sen sure, de som inte klarar av att bilda antikroppar och inte heller klarar den allra minsta infektion, de kommer dö även som vaccinerade.
    Detta är nått man vetat om i rätt många decennier nu, för jag vet att en del kommer använda det som ett argument för nått.
    Och när det egentligen bara är vad som brukar ske med vissa äldre och riskgrupper som har immunproblem och bilda antikroppar.

    Och att inte ta tester på en grupp som inte belastar sjukvården speciellt, det är ju ett sätt och avveckla FHM uppdrag på en grupp som kan inte faller under deras befogenheter längre.
    Sen om det är lite för tidigt, precis rätt, ja, det får vi se, men jag bara antar att FHM tar sitt beslut delvis efter de sett vem som belastar sjukvården nu.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-23 18:56:55 följande:
    Brukar du ha för vana att svara utan att ha en aning om vad du svarar på? Räcker det med att Klyban skriver något, så håller du automatiskt med? Han påstod att det var On Topic förut, och du skriver att det var precis det du tänkte. Och om Padirac skriver något, måste det automatiskt vara relevant och klokt?

    Det som Padirac spalta upp, det var OnT.
    Men du väljer fokusera på den delen som inte var, det är vad vi tar med oss här.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-23 19:33:58 följande:
    Vad var ett skämt? Att du tänkte precis som Klyban, eller att det var On Topic med medarbetare på Coop? Väldigt lyckat skämt i alla fall, haha. 

    Klyban Klyban Klyban, det ändrar inget om det Padirac sade om FHM och varför de tar den vägen.


     


    Men av någon lustig anledning så vill du bara prata om mig och det som var OT, än om FHM och deras omställning.
    Som lustig nog du inte säger ett enda ord om nu.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-23 19:43:32 följande:
    Naturligtvis har man inte järnkoll på allt som händer i Sverige när man inte bor där, men jag undrade i samband med COVID19-diskussionen här vad du tycker det är som jag inte förstår, inte bryr mig om och skeenden jag är ovetande om.


    Det är dock en känsla jag får ofta med de som inte bor i Sverige, de missar grovt på vissa saker.
    Och efter någon har informerat hur det är, så vägrar de ändra sig.


     


    Du glömmer av FHM och det du pratade om innan och att man inte ska behöva ta tester på vaccinerade.
    Varför vill du inte prata om det längre?
    För det är ju det som du pratade om, ända tills du fick reda på hur FHM agerar.


    FuckGoggleAskMe skrev 2021-10-23 20:54:06 följande:
    Ja, vaccinerade som har symptom behöver testa sig nu, men från 1 november ändras detta till att de inte behöver det, som Padirac uttryckt ovan med 2000 ord. Han är bra på att citera. 

    Nej, det är inte Padiracs ord, utan det är FHM´s.
    Samma sätt som Padirac förklarade för dig vad FHM uppgift är och hur det går till och annat.
    Nått som sen gick över till en Klyban diskussion, där min person ändrar inget om FHM och deras uppdrag.


     


    Du har glömt av att förklara Nobel fortfarande.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin