• pyssel

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    klyban skrev 2020-11-24 12:01:06 följande:

    Nej, jag brottas inte med språket som du framställer det.

    Som vanligt har jag tolkningsföreträde på det jag skriver, och jag säger du har fel i din slutsats.

    Brottas betyder man får tänka efter, du visste inte innan.

    Men nu vet du.

    Man ställer sig frågan varför man får det så fel om munskydd och flockimmunitet och efter lyssnat på Tegnell.

    För där vet vi alla i tråden vad som sker, så hävda att en del förstått Tegenll, så är svaret NEJ!!!!!

    Så en del verkar inte ens förstå Tegnell efter de tänkt efter.


    Jag ser ju vad du skrivit. Det var faktiskt helt glasklart. Att du i övrigt tycker språk är jobbigt, ja det framgår också. Men du har ju svart på vitt skrivit om Tegnells svåra språk och att du själv brottas med det. Projicera inte den svårigheten på andra.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-24 12:06:41 följande:

    Jag har tolkningsföreträde på min egen text.... och nu vet du.

    Och vi ser ju alla fel på munskydd och flockimmunitet, som påvisar en hel del fattar inte vad Tegnell säger och fast de upprepar det varje dag.


    Nu vet du att du exponerat att du "brottas med att förstå Tegnell". Newsflash, vi tar det bara som en bekräftelse på något vi redan vet.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    klyban skrev 2020-11-24 12:18:04 följande:

    Jag har tolkningsföreträde på min egen text.... och nu vet du och är fastställt nu!

    Och sen när man går vidare, så inser man också att flera i tråden inte ens kan återge vad Tegnell har sagt, se bara om flockimmunitet.

    Så min analys är spot on på den punkten.

    Men för all del, förklara gärna varför man förstår Tegnell, och sen aldrig klarar av att återge ge den Svenska strategin som då INTE är en flockimmunitet.

    Beror det på att man kan språket?

    Känns inte så, då man upprepat detta HUNDRATALS gånger att vi har en annan strategi än flockimmunitet.


    Du är inte spot on gällande något du skrivit till mig. Oftast skriver du påståenden som du fabricerat ÅT mig och sedan ska argumentera mot.

    Men nu har vi ju svart på vitt att du brottas med att förstå Tegnells språk. Inte konstigt att du brottas med allas språk då, mtp att Tegnell inte är det minsta svår att förstå rent språkligt. Han är ju inte heller i en sits att kunna vara ironisk (vilket var din första bekännelse i tråden att du inte förstod).
    Je suis Samuel
  • pyssel

    "Problemet har ökat under reaveckan Black Week som avslutas på fredag. Antalet samtal om trängsel har fördubblats.

    Även den enkät som fackförbundet Handels skickade ut i början av oktober visade på brister. Då svarade drygt 900 skyddsombud att cirka en tredjedel av butikerna inte hade gjort någon riskbedömning för att anställda eller konsumenter kunde smittas av corona.

    Flera skyddsombud menar att det krävs tvångsåtgärder för att arbetsgivarna ska kunna minska tillströmningen av kunder."

    www.svd.se/handels-larmar-om-okad-trangsel-i-butikerna

    Nedanstående från Handels i början av maj..

    " Kommunerna saknar verktyg för att stänga farliga handelsverksamheter. Det vore önskvärt att lagstiftningen ändras så att kommunerna får bättre möjlighet att stoppa verksamheten även i butiker.

    Men till dess har vi verktyg redan nu. Facket kan lägga skyddsombudstopp och anmäla butiker till Arbetsmiljöverket. Butikerna får då stänga. Vi har under coronakrisen gjort det vid några tillfällen då arbetsgivaren inte tagit åtgärder. Vi tvekar inte att stänga fler butiker om de inte tar sitt ansvar för att minska smittspridning bland personal och kunder."

    www.handels.se/press/debattartiklar/vi-tvekar-inte-att-stanga-farliga-butiker/

    Någon som vet vad som krävs för en ändrad lagstiftning i det här fallet? Kommuner kan stänga restauranger och serveringar, men inte affärer. Kom precis från en överjävlig snabb runda inom den lokala mataffären. Det var kaos. Och inte en jävel utom jag sa till. Rent larv att gå runt med gula västar med "trängselansvarig" på ryggen, inte säga ett knyst till horder av idioter, och så några fattiga klistermärken på golvet.


    Je suis Samuel
  • pyssel
    Tobben skrev 2020-11-26 17:39:26 följande:

    Jag hoppas att du vände redan i dörren.


    Jag var mitt i smeten när jag insåg katastrofen. Bara att ta fram sitt sämsta jag, plus ett samtal med chefen. Jag är snart legendarisk, för att använda ett positivt ord.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    AndreaBD skrev 2020-11-26 18:03:49 följande:

    Egentligen är det väl ganska bra att ta det genom skyddsombuden, det verkar ju funka. Men alla skyddsombud tar inte det initiativet, eller? Eller är de rädda att få sparken eller nåt?


    Jag kommer ringa Handels imorgon om jag hinner, och namnge butiken och be dem gå dit oanmälda själva och se på eländet. Det är som att vara med i TWD, minus betten, att gå in där.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Tobben skrev 2020-11-26 22:20:24 följande:
    Då förstår jag att det måste till ordningsvakter för att folk inte ska vara för nära varandra.

    Vad jag inte förstår är varför man inte märker en folksamling förens man är mitt i den.
    Man går in i ena änden där man inte ser resten. Hur är det med föreställningsförmågan hur en affär kan se ut? Man ser att det är rätt tätt på parkeringen, men tänker, nä folk kan väl börja hålla avstånd nu, de har säkert fattat vid det här laget, jag går in .. Och ibland måste man ju ha vissa grejer. Hade folk fattat bättre, att om jag stannar till två meter bakom framförvarande tills den blir klar, är det inte för att något kötthuvud bakom mig ska smita emellan, helst redan på väg in genom grindarna börjar beteendet. Under den här pandemin är det som alla i hela riket med hjärnsläpp bestämt sig för att kraftsamla och bekänna färg, allihopa samtidigt. 
    Je suis Samuel
  • pyssel
    FuckGoggleAskMe skrev 2020-11-29 10:53:44 följande:

    Så om jag hittar på en egen kategori av människor, med egenskaper som jag också hittar på, och kallar dom Blablaister, då tror du att det är många som bryr sig om vad jag skriver om dem? Då är det många som tänker, men jag är ju en Blablaist, och nu blir jag riktigt arg? Så ja, jag vågar påstå att ingen bryr sig om vad du skriver om din hittepågrupp Pangdemister.

    Nu drar du återigen en parallell med FL populisttrådar. Vet inte vilka trådar du menar, och vad det står där, vill nog inte veta heller. Låter som ett led i din konspirationsteori. 

    Bottnar i okunnighet, ja det tycker nog många i denna tråd, fast kanske om andra inlägg än de du tänker på. 


    Det är ju som det brukar vara: "Farbror Allan" som skrattar högst och mest åt sin egenhändigt ihopknåpade ordvits. Hur många personalrum eller middagar har man inte suttit på och smålett lite artigt eller låtsats att man inte hörde, för att slippa "Har du ingen humor eller?". Här i tråden slipper man ju det, även om det kostar lite i en annan ände =)
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-11-29 12:30:36 följande:

    Det är ju som det brukar vara: "Elaka E" som skrattar högst och mest åt sitt egenhändigt ihopknåpade hån och påhopp. Hur många personalrum eller middagar har man inte suttit på och fått tillsägelsen  "Har du ingen humor eller?" när man påpekar att det inte är OK. Här i tråden slipper man ju inte det heller,.

    Det verkar vara en röd tråd i tråden att det alltid ska finnas en person som det ska hackas på, är det inte AT så är det klyban och om detta inte funkar så ska någon annan utsättas - fy fan.


    Det brukar också låta ett låtsat sårat "Fy fan" när det replikeras i samma anda på farbror Allans hån och löjliga halmgubbar att ifrågasätta en myndighet "bannemej är den värsta sortens populism!" och högaffelbeteende. Om "AT" är någon på FL du brukar vara på, är det mer än jag känner till. Avsåg du Tegnell så har jag aldrig ingått i några högerextrema eller populistiska drev mot denne, utan kommenterat viss desinformation han gjort sig skyldig till.

    Med din/er argumentation, är ni kanske emot offentlighetsprincipen också, som ger oss medborgare rätt att granska ganska mycket av det (vi) tjänstemän företar oss. Detta eftersom att ha kritiska hållningar mot något annat än ting på er lilla lista, gör en tydligen till populist eller epigon till något mkt värre. Jag är tveksam till om jag hade överlevt mer än ett par dagar i en totalitär stat med någon av er som grannar.
    Je suis Samuel
  • pyssel
    Padirac skrev 2020-11-29 14:03:18 följande:

    Jag är bara en och inte kunglig, så du behöver inte Nia mig. Avser du fler personer än mig så får du speca vad du riktar mot mig.

    Sak och person kan vara bra att skilja på, att hoppa på sak är en sak, att hoppa på person är en annan sak. 

    Hur kan du få min protest mot påhopp mot person till att handla om att kanske vara emot offentlighetsprincipen?  Är det detta som är kännetecknande för att göra en halmgubbe? 

    Om du inte överlever mer än några dagar i en totalitär stat med de som protesterar mot påhopp på enskilda personer som grannar vet jag inte om det är tur för dig eller mig att vi inte är grannar.... här är någonting märkligt invävt i de premisser du har för ditt påstående...

    Jag uppfattar ditt inlägg som att det tar avstamp i att du ifrågasätter rätten att protestera mot personliga påhopp till att sluta i att de som protesterar mot detta skulle bli din undergång i en totalitär stat..

       


    För enkelhetens skull drar jag ibland det enögda klustret över en kam när ni är så samstämmiga i att motverka en debatt on topic. Jag har inte tjänstefolk som jag niar, det stämmer. Att jag inte har det, alltså. Men kungen niar säkert sina undersåtar, det är bortom mina lantliga kretsar för att jag ska kunna vara helt säker på alla kretsar det talas ovanifrån och ned. På min mors sida försvann det med mina morföräldrar, tjänstefolket generationen före. Jag får göra er besvikna då, att jag är alldeles för röd för att ens ha någon som städar åt mig.

    Anklagas man för högerextremism eller lite mer light, populism, av ett litet gäng här när man andas något om myndigheters prestationer, ja då kan man ställa ett stort frågetecken vid hur det skulle vara att öppet kritisera en totalitär stat med de samma grannarna med sina fantasifulla tolkningar. Så hur du får det till en protest mot att stå upp mot personliga påhopp, vilket jag noterar att du inte gjort, utan snarare tagit sida och raljerat ihop med folk det sedan plötsligt är så synd om.
    Je suis Samuel
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin