• FDFMGA

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Anonym (man) skrev 2020-07-06 12:44:20 följande:
    Haha, alltså, nån måtta får det ju vara på förnekelsen... det här börjar ju bli löjligt på riktigt. 

    Poängen är snarare att det nog inte spelar någon roll vad som visas på bild du kommer hitta sätt att bortförklara det ändå.
    Fast det var väl bara ett nyktert konstaterande angående värdet av din bild.

    Ett stycke verklighet sett genom ett temperamentSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 12:56:28 följande:
    Jo, fulla människor har ju en tendens att tycka det är de som som tänker nykter och alla andra som inte fattar. Men sen bli ju resultaten därefter, precis som resultaten vi ser i Sverige. Jag menar vi har en okontrollerad smittspridning och folk som i allt högre grad skiter i rekommendationer, en nykter person skulle kunna se ett samband där men, ett fyllo kommer såklart mena att det är alla andra som är fulla.

    Tänk att nationalism kan ha samma effekt som alkohol och droger. Finns nog en hel del för beteendeforskare att sätta sina tänder i här Flört
    Nja, nykter i den bemärkelse jag avsåg har inget med alkohol att göra. 

    Jag avsåg att påpeka att Andrea försökte lugna dig.

    Men det ligger väl i sakens natur att det blir vissa övertoner i debatten när pangdemiska uttryck tas ner på jorden.

    Och till skillnad från överdödligheten i Sverige har ju inte de gälla övertonerna i pangdemistkören försvunnit.

    Ett stycke verklighet sett genom ett temperament var för övrigt ett citat från en herre som var mycket känd för länge längesen. Det är en bra beskrivning än i dag av  din bussbild.
  • FDFMGA
    AndreaBD skrev 2020-07-06 13:23:03 följande:
    Precis. Om man brukar åka såna bussar så vet man hur långt säten, stänger och annan inredning är isär. Då ser man att den här bilden är fel dimensioner. 
    Jag tolkar bilden som att det sitter ett par bredvid varanda.

    synen på olämpligheten att ett par sitter intill varandra påminner mig lite om när jag och en nära bekant var ute på vår dagliga kvällspromenad med hundarna och blev närmast attackerade av en person som menade att vi skulle hålla avståndet inbördes.

    Till slut var han så upprörd och så nära och så pangdemistisk att han nästan spottade mig i ansiktet. Det finns folk till alltSkrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 14:31:39 följande:
    Säger personen som förnekade att det öht fanns överfulla krogar?
    Nog tycker jag att bilden du postade mer påminner om en buss än en krog.


  • FDFMGA
    Pope Joan II skrev 2020-07-06 15:31:45 följande:

    När man läser vissas inlägg i den här tråden kan man verkligen förledas att tro att det är förbjudet att vara öppet kritisk till den svenska strategin, det är som om en del verkligen vill slå ner den demokratiska rättigheten.

    Obehagligt.


    Eller behagligt. Helt beroende på hur man ser på kritik.

    Nu är ju jag rätt van vid synpunkten att åsikter som är kritiska mot Sverige inte får kritiseras eftersom detta kränker yttrandefriheten.

    Skrattande
  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 15:56:13 följande:
    Ja det är nog bra att du vant dig vid kritik i en tråd som heter Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin  och handlar om just kritik mot sveriges sk strategi.

    Men den lilla detaljen hade du kanske glömt i din fantasibubbla ?
    Mm, om ts hade velat försäkra sig om att bara få medhåll hade hon lämpligen startat en samtalsgrupp för gemansam båtnad på den del av forumet som inte är offentlig.

    När det handlar om den offentliga delen av FL så kan man oavsett ämnesval räkna med att det kommer att dyka upp åtskilliga avvikande åsikter. Det gäller t ex den tråd där jag senast råkade ts och en del andra i den här tråden, den som handlar om att Greta Thunberg är överskattad.

    Även där dök det upp åtskilliga röster som hade invändningar mot det personporträtt som vissa ville att de ostört skulle kunna få förmedla av Greta Thunberg.

    Det skulle även hända mig om jag startade en tråd där jag förklarade att de panikattacker som drabbade många av världens ledande politiker kommer att få dramatiska effekter och i sig orsaka långt fler döda än sjukdomen i sig.

    Jag ser det som en central del av den nyauktoritära läran att man vill fjärma sig från varje tillstymmelse till kritik - samtidigt som man vurmar för den egna rätten att framföra kritik utan några som helst krav på vederhäftighet.

    Det är ingen tillfällighet att hatet mot Sveriges smittskyddspolitik och dess företrädare är som störst på högerextremistiska nätforum - där det för övrigt inte existerar annat än den totala enighetens konformism. 

    För att återgå till det som startade dagens diskussion, ledaren i GP. Den är ju så slapptänkt formulerad att den bara kan ha sin givna publik. Skribenten har dessutom med stor sannolikhet fel och Tegnell rätt angående överdödligheten i Sverige, men det förvånar inte att hon inte ens ids kontrollera sitt påståendeSkrattande
  • FDFMGA

    En gullig artikel om livsstilsaccessoarer, så kallade munskydd. För några tusen kronor kan man få en moderiktig accessoar som tillverkats i begränsad upplaga.

    Svensk kvalitetsdesign tillverkad i Kina - som ju är det land som mest inspirerar till att accessoarerna ska användas av oss privatpersoner. 

    De fungerar dock inte för den som yrkesmässigt har behov att skydda sig själv och andra, men det finns det ju dessvärre gott om skydd från Kina som inte gör men där tillverkaren vilselett köparen/användarna. T ex de som Attendo tillhandahåller, enligt Sveriges Radio Ekot.

    https://www.svd.se/snygga-svenska-munskydd--en-kandistrend

  • FDFMGA
    Anonym (man) skrev 2020-07-06 17:32:15 följande:
    Nope, TS har generöst nog låtit dig och övriga FHM nyfrälsta hålla låda och till och med besvarat er i sin tråd, men tråden handlar fortfarande om kritik mot FHM sk strategi. Att du sen då börjar yra om vilken fantastiskt tålamod du har som vant dig vid kritik mot FHM sk strategi bli ju då en aning komiskt.

    Att du själv inte förstår komedin i ett sånt påstående är ju komiskt i sig.

    Extrem irrationell nationalism som den du och vissa andra ger uttryck för här är ju annars något som man oftast förknippar med extremhögern. Så dina försök att få all kritik mot FHM sk strategi att framstå som högerextremt (trotts redan dementerats ett antal ggr) blir ju en aning lustigt. Dessutom verkar du likt klyban inte riktigt fatta att Sverige står ganska ensamt om sin sk strategi så med dina argument är ju i stort sett resten av världen högerextrem som inte håller med FHM. Att du inte själv fattar det irrationella i dina påståenden är ju ganska tragiskt. 
    Nja, om det vore en sluten diskussionsgrupp och inte en tråd i Familjelivs offentliga del så skulle man möjligen kunna tala om generositet från den som leder gruppen - om även avvikande uppfattningar fick komma till tals.

    På Familjeliv har de som startar trådar inget inflytande över vilka som har möjlighet att skriva i trådarna - vilket i sig inte hindrar nyauktoritära att hävda att så är fallet.

    Att jag skulle ha påstått att jag har tålamod med kritik mot FHM känner jag inte igen - kan det kanske vara så att du missförstått någotSkrattande

    Det som förenar svenska nationalister och nyauktoritära är mycket, inte minst avskyn för vårt samtida Sverige. Det gäller ju även för FL:s coronatrådar där nationalisterna närmast svärmar omkring i sin iver att få vår strategi att framstå som misslyckad.

    Själv är jag vare sig pangdemisk, anemisk eller nationellt sinnad, vilket inte hindrar mig från att gilla mitt land eller ha flaggan som avatar.

    Du skulle bara veta hur många nyauktoritära som stört sig på detta genom årenSolig
  • FDFMGA
    klyban skrev 2020-07-06 17:37:53 följande:

    Mycket intressant iakttagelse, och det är omöjligt inte se kopplingarna.
    Och just detta att kritik alltid ska stå oemotsagd, annars börjar man pratar om annat eller får plötslig glömska.


     


    Bara en variant på det där uttjatade "men det får man ju inte säga i det här jävla landet". alltså någon krumerlur som just säger detta och sen påstår att man inte får säga det.

    Det tycks handla om att odla sitt eget martyrskap. Att ständigt få möjlighet att känna sig kränkt, att få uppleva att somliga har mage att kritisera ens egen kritik.

    Typ: du kränker min yttrandefrihet om du kritiserar det jag säger.  Somliga färdas genom livet utan att upptäcka att de flesta vägar inte är enkelriktade.
  • FDFMGA
    Dr Nail skrev 2020-07-06 18:47:36 följande:

    Här kommer en ny desinformationskarta över Europa från det notoriska siffermisstolkningslandet Tjeckien. Nu kan jag inte tjeckiska, men misstänker starkt att det röda området representerar landet vars bild de planerar att smutskasta.



    Vill bara varna för Tjeckien.


    Spännande!

    Måste vara ett av de tyngsta pangdemiska argumenten i trådenSkrattande
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin