Inlägg från: FuckGoggleAskMe |Visa alla inlägg
  • FuckGoggleAskMe

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2020-10-31 15:39:36 följande:
    Padirac skrev 2020-10-31 15:27:13 följande:
    Var har du lärt dig en sådan färdighet då?

     
    Jag menar, det krävs ju en hel del fräckhet att påstå att andra sagt saker de inte gjort liksom ett inte försumbart förakt för såväl sanning som andra människor. 
    Jag har ju tidigare skrivit att media rapporterat om trängsel, men ni har för försäkrat mig om att detta stämmer inte, manipulerade bilder etc. Så om det som sägs här är sant, stämmer ju bilden i media inte. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-10-31 15:26:28 följande:
    Precis. Även om jag har svårt att begripa hur man kan förstå att inte ALLT som står i media stämmer, och att inte allt är lögn heller......
    Jaså, vad grundar du denna uppfattning på?
    Jag har skrivit att det har varit mycket rapporteringar om trängsel i media. Och jag tror inte att allt har varit falsarier. Och sen kommer du med dessa underliga uttalanden ...
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-10-31 15:22:10 följande:

    Nope, det är du som säger, då du bara klarar av svart och vitt argumentation.


    Men visst är det så att vi ser trängsel på vissa ställe, och att en del får börja engagera sig över att vara lite mer restriktiv i sina ärenden utanför hemmen.


    Jag som säger? Jag berättar bara vad det skrivits i denna tråd.
    På vad baserar du argumentet om svart-vitt?
  • FuckGoggleAskMe
    Padirac skrev 2020-10-31 15:27:13 följande:
    Var har du lärt dig en sådan färdighet då?

     
    Vilken färdighet? Den att läsa att här i denna tråd står det att man kan inte tro något i media? Den har jag lärt mig i Sverige, allmän läsförståelse
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-01 13:43:35 följande:

    De bilder berättar inte mer än att det är trängsel just på dessa platser, inte att hela Sverige är trängsel i.
    Trängseln är begränsad och du som inte bor här, varför inbillar du dig annat för?

    Skulle säga trängsel är ett rätt litet problem här, de flesta sköter sig.
    Men nu när smittan tagit fart igen som väntat, så bör man vara mer noggrann med sina åtgärder att minska risken för smittspridning som tex jag gör.


    Ja, bilderna berättar att det är trängsel just på platser där bilderna tagits, det är väl ganska självklart. Hur kan du inbilla dig att någon skulle tolka det på något annat sätt?
    En bild från trängsel på Drottninggatan i Stockholm, säger ingenting om folkmängden på Storgatan i Säffle. Naturligtvis. Men det rapporteras om trängsel på en hel del ställen, och varför bär människor i trängseln på tex Drottninggatan i Stockholm inte munskydd? Krav på munskydd på fulla bussar i Göteborg vore väl lämpligt, men kanske inte nödvändigt på halvtomma bussar i Skövde. 
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-01 11:31:02 följande:
    På det här inlägget från dig

    "Nu har jag sett fler bilder och filmer på trängsel i Sverige (inklusive i områden med fler restriktioner) vilken tur att jag fått lära mig här att allt sådant material är manipulerat!"

    Allt betyder väl allt - eller kan man tolka det på något annat sätt? 
    AndreaBD skrev 2020-11-01 15:39:34 följande:
    Och jag tyckte att det inte fyller någon funktion där att ironisera. Men jag ville fortfarande höra av henne, varför hon har behovet att ironisera något så självklart, där alla - förutom just hon själv - förstår att det finns nyanser. 

    Och för att vara helt säker att hon HAR förstått det nu. 
    Jag skrev ALLT för att vara ironisk. Anledningen är idiotförklaringen i denna tråd. När jag tidigare skrev om att jag sett flera bilder av trängsel, förklarade du och andra för mig att media är ute efter sensationer, bilder kan vara manipulerade, man ska inte tro allt som media publicerar etc etc, and nu drar du dessutom slutsatsen att jag inte förstår att det finns nyanser ... Ja det är ju lätt att låtsas missförstå och håna andra på lösa boliner. Eller också tror du på allvar att jag är förståndshandikappad. 

    Men visst, om du har behov av att förklara självklarheter för andra, dra slutsatser baserade på missuppfattning från din sida, utbilda andra om saker som 10åringar förstår etc, fortsätt gärna med det, antar att det får dig att känna dig duktig eller liknande. 

    Jag begär inte att du ska vara helt säker på att jag förstår självklarheter, även innan mästrande förklaringar. Det kanske ligger i din natur att tro att alla andra är naiva halvidioter. 

  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-01 16:05:35 följande:

    Jag har inte lagt nått ord i mun, utan bara förklarat för dig vad man ska göra som sjuk.


    Och visste inte att du var så pass intellektuellt svag att vi måste lufta var detalj i sjukdomen(och annan del av den), och gör så att vi hånskrattar åt någon och tror man säger att man som svårt sjuk inte ska söka vård om man inser det krävs
    Detta faller under självklarheter, men förstår du halmstrån du greppar efter för slippa vara saklig om COVID-19


    Men man ska stanna hemma, inte gå ut med munskydd med symtom.(Men en person som inte vill vara med i diskussionen tror jag förbjuder att svårt sjuka inte ska söka läkarvård)
    Fascister skriver lite som du gör nu och när de är rädda för verkligheten, de attackerar sin meningsmotståndare med AD HOMINEM.

    Glöm inte tryck visa endast pyssel, och när man ändå håller, tryck även visa endast Klyban


    Dock kvarstår faktumet, du ska inte gå ut med symtom, utan ska stanna hemma.


    Och eftersom du har lite svårt för självklara saker, så givetvis ska du gå till läkaren om du blir svårt sjuk och inte kan andas speciellt bra längre.
    Lustigt man får skriva tillägg för en del vägrar vara sakliga, men jag gillar att utbilda dig om ämnet.
    Men inte trodde jag man skulle behöva adressera sådana självklarheter.


    NEWSFLASH - svårt sjuka, var i sammanhanget tex personer med cancer eller annat. Din privata tolkning var att det skrevs om personer med COVID19 ... 

    Jag tillhör en riskgrupp och undanber mig hånfulla kommentarer om tex mig, andra i riskgrupper, svårt sjuka i tex cancer etc som använder munskydd och önskar att andra också bar det. Jag går ut minimalt ofta, men kan verkligen inte hålla mig inlåst under alla dessa månader, vilken var vad du skrev att folk borde (trots att du nog tänkte på de sjuka i COVID19).
  • FuckGoggleAskMe
    Pope Joan II skrev 2020-11-01 16:31:09 följande:
    Ja, det är väl uppenbart att både den här Andrea-personen som vaskar händerna och trär på sig ett munskydd och går och handlar när hon har symptom som dessutom visade sig vara just Covid-19 och Sverigeflaggan tycker att du och jag och pyssel och tow (och kanske någon fler också) är det. Vi är på samma nivå som ett barn visst. Och det till skillnad från dem själva och den saklige. 

    Låt oss njuta av FDFMGAs ord ännu en gång. Han som inte är helt likgiltig till hur han rimligen uppfattas av andra. 

    "Jag tror att dina uppfattning kan bottna i brist på förståelse av att mycket kan vara "både och" - att du tolkar omvärlden utifrån ett perspektiv där det är "antingen eller" som gäller.

    Jag lyssnade en gång till en förklaring som gavs till ett barn, den gick ut på att livet kan vara alldeles underbart och fruktansvärt, på samma gång.

    Den förklaringen skulle kunna modifieras och ges till dig: Samtidigt som det finns trängsel finns det personer som undviker trängsel. Det finns till och med en hel del människor som är så ofullkomliga som jag - som försöker undvika att bidra till trängsel för det mesta, men inte lyckas fullt ut."
    Jo dessa visdomsord har inte gått omärkta förbi. # idiotförklaring
    Men tack för Önskereprisen! Verkligen en njutning! 

    Brist på förståelse av att mycket kan vara både och - jag tolkar omvärlden utifrån ett perspektiv där det är antingen eller som gäller - ja, vilken tur att jag blir Upplyst i denna tråd av alla dessa Vise Män och Kvinnor ... (@Andrea, obs, detta var ironi!).

    HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA
  • FuckGoggleAskMe
    klyban skrev 2020-11-01 17:17:26 följande:

    Vet inte vad man ska svara på fantasierna här, men jag antecknar att du vill lägga orden i min mun i alla fall.


    Verkar som er nya besatthet är att jag skulle vara hånfull.


    Men sure verkligen kan ibland vara hånfull, men vad det har med mig och göra är det ingen som vet.
    Och vad det har med COVID-19 och göra är det ingen som vet.
    Men om du ska påvisa att jag är hånfull mot person, så börja påvisa det då


    Inga fantasier och inga ord lagda i din mun. Har tyvärr inte tid att gå tillbaka och citera dig för att illustrera detta. Du missuppfattade och gjorde bort dig. Case closed.

    Det är ingen besatthet att du är hånfull, det är rena fakta att du är väldigt mästrande och otrevlig i dina inlägg. Kunde ju citera ett hundratal inlägg från dig för att belysa denna punkt, men tror jag avstår. Lyft blicken!
  • FuckGoggleAskMe
    AndreaBD skrev 2020-11-01 19:39:50 följande:
    Allt? Alltså även i början när du hävdade att folk trängs i stan? DÅ var du ironisk? Så folk trängs inte i stan? Sorry, men det är så ologiskt och så motsägelsefullt hela tiden att jag inte alls vet vad jag ska tro. 

    Att du inte skulle förstå är bara en möjlig variant - det finns säkert tre, fyra varianter till. Så som att du trollar, eller att du inte vågar stå för det du tycker..... Där brukar det dock inte vara så farligt om man inte tolkar det rätt. Däremot - om det skulle vara så att någon inte förstår, då är det förstås taskigt att undra om personen bara spelar dum. Okej, så jag ska utgå ifrån att du bara spelar dum? 

    Att du var ironisk när om att alla tidningar ljuger, det fattade jag också. Men jag tyckte att det var mycket opassande i det sammanhanget. Som om du ville befästa ännu mer att folk ska tro att du inte förstår? Eller gör du det för att sedan kunna klaga över det? Jo, du har säkert rätt så, att jag snarare tror att folk inte förstår än att folk bara trollar och slösar bort min tid, när jag faktiskt försöker förstå. 
    Tur att jag är en tålmodig människa ...
    Jag såg och hörde diverse indikationer på att det finns trängsel på många ställen. Mitt inlägg om detta var inte ironiskt. När jag påtalade detta, blev jag hånad, jag tror på allt media säger etc etc. 
    Jag trollar inte, jag vågar stå för vad jag tycker, och jag förstår inte varför du skulle utgå från att jag spelar dum. Förstår du inte ironi? Fast, jag har märkt att du alltid utgår ifrån att jag är dum. 

    Vet inte riktigt varför du tyckte det var opassande när jag var ironisk om att alla medier ljuger. Du har din egen tolkning om detta. Ja, du tror gärna att folk inte förstår, även de mest grundläggande saker. Varför, vet jag inte. Vet inte varför du är benägen att tro att vuxna människor uppfattar världen på nivån av en sexåring. Och mina ursäkter till alla sexåringar och yngre som faktiskt förstår detta! 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin