• Dr Nail

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FDFMGA skrev 2020-08-10 15:03:01 följande:

    Annars är väl snuttefilt ett lämplig detalj till sagostunden.

    Min gissning är att allteftersom pandemin klingar av i Sverige men tar fart i länder som panikstängde så kommer kraven på munskydd till alla att bli allt intensivare.

    Men det handlar ju om en lika högljudd som liten minoritet - går man ut på stan så är munskydden så ovanliga att man gått och väl kan flytta på sig för när de kommer farande.

    Samtidigt är det såklart tragiskt med alla dessa munskyddstvång som resulterar i att smittan bara ökar och ökar.

    Här i Stockholm så har ingen avlidit i covid-19 sen förra månaden och det verkar vara sammanlagt sju personer som vårdas på IVA i regionen - så mot den bakgrunden är det inte förvånande att kraven på tvång hörs allt tydligare.

    Det var ju du som nämnde den kinesiska underssökningen som enligt dig visade att även europeiska munskyddsbärare uppför sig smittskyddspolitiskt korrekt.

    Har du studerat studien


    Det var WHO som drog igång World mask week. Eller deras generaldirektör iaf.

    Att det går mindre dåligt i Sverige just nu, vilket är naturligtvis bra, betyder inte att vi befinner oss i slutet av pandemin, eller? Förmodligen inte ens i mitten. Vi överlevde en strid med tunga förluster, men kriget pågår; det är nu man ska förbereda sig inför nästa strid och inte fira och sen sova på slagfältet.

    Och att förbereda sig är att vidta vissa åtgärder. Som t.ex. munskydd: ett effektivt och enkelt komplement till "stanna hemma med symptom" (då asymptomatisk spridning är drivande).

    Que? När nämnde jag den? o_0 Jag har inte läst den...

    Låter inte helt orimligt dock, märker själv hur jag beter mig med mask. Medveten på ett annat sätt, mao. rör mig inte i fejset lika mycket och kommer ihåg att hålla avstånd.

    Sen så är Kina inte heller en särskilt maskbärande kultur. Iaf inte baserat på det jag sett under mina besök. Japan däremot....
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-08-10 19:05:42 följande:

    Eller hänvisade du till din egen upplevelse utifrån att man blir mindre benägen att snusa?


    Skrev jag verkligen att anledningen var att jag snusar mindre? Gjorde väl inte det? Eller??

    Jag läste hur man använder ett munskydd och sedan följde instruktionerna :\
  • Dr Nail
    Anonym (sant) skrev 2020-08-10 19:27:17 följande:

    Över är det inte, i Skåne har ju smittan ökat lite enligt media, dock har jag inte själv kollat statistiken, har tagit lite semester från covid19-fakta under semestern. Jag kan se varför den ökar, folk beter sig just nu som pandemin är över. I parken kommer folk och lägger sig nära, även om det finns gott om plats, i affärer skiter ungdomar 15-20 och medelålders män (av någon anledning) helt i avstånden i kassorna och på stranden ska vi inte ens tala om. Jag sitter bakom dynerna när jag går till stranden nu, alla ligger annars tätt, tätt. Och skolan börjar snart, med öppna gymnasier. Vi får se hur det blir framöver.


    Jodå. Jag har själv sett saker. Men tydligen behövs inga åtgärder, för Sveriges möjligheter till social distansering är ändå goda.
  • Dr Nail

    ....Sverige har dessutom goda möjligheter att inte bära knivar på offentliga platser och just därför är det upp till befolk.....eller...vänta lite.

  • Dr Nail
    AndreaBD skrev 2020-08-11 12:55:16 följande:

    Det är möjligt att det varit såna länkar i tråden tidigare, men man glömmer. Men fortfarande så verkar man ju inte vara helt överens. Och jag har för mig att även studier och artiklar påstår helt olika saker där. 

    Det finns också mycket som talar emot det. T.ex. att asymptomatiska människor har så mycket mindre virus i sig som de kan sprida vidare (vilket Tegnell har sagt). Och hur sprider de ens det vidare? Om de inte är sjuka så lär de ju inte gå runt och hosta en massa. 

    Och det är en massa politiska aspekter inblandade när det gäller USA, så det som Fauci säger kan ju vara färgat av det.


    Nog är det mycket man inte vet. Det är ett konstigt virus som beter sig konstigt.

    Just det där med virusmängd hos asymptomatiska är intressant; bara häromdagen kom en koreansk studie där man hittade lika mycket virus i halsen och i näsan på asymptomatiska som hos personer med fullt utvecklade symptom...

    Vissa visade sig vara presymptomatiska, samtidigt som många aldrig hade några tecken.
  • Dr Nail
    FDFMGA skrev 2020-08-11 07:15:17 följande:

    Nej, du skrev väl att en konsekvens av maskbärandet innebar att du snusar mindre.

    Ur mitt perspektiv ytterligare ett argument mot maskanvändande.

    Nåja, skulle det till äventyrs bli masktvång får jag väl göra ett litet snushål i masken


    Bara ett neutralt konstaterande från min sida.
  • Dr Nail

    www.sciencemag.org/news/2020/03/not-wearing-masks-protect-against-coronavirus-big-mistake-top-chinese-scientist-says

    Redan tidigt, när vi fortfarande pratade droppsmitta och knappt ens var inne på luftburet (aerosol), redan där insåg forskare effekten av masker även vid "simpel" droppsmitta. Att hålla avstånd är grundläggande, men också:

    "This virus is transmitted by droplets and close contact. Droplets play a very important role?you?ve got to wear a mask, because when you speak, there are always droplets coming out of your mouth. Many people have asymptomatic or presymptomatic infections. If they are wearing face masks, it can prevent droplets that carry the virus from escaping and infecting others."

  • Dr Nail

    Det nya ryska experimentet är sannerligen spännande, så låt oss inte missa hur det utvecklar sig. Vaccinet testades på ca. 80 pers, så det är nog sejf?

    Får se hur många som vågar ta det, till att börja med.

Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin