Inlägg från: Pope Joan II |Visa alla inlägg
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-13 19:44:54 följande:

    Betraktat som en teori, och det vet vi sedan länge det finns många av och sprider sig som en solfjäder över hela spektrumet ifrån inte hjälpa och hjälper.


    Men som sagt vad, munskydd i vikande siffror känns udda.
    Vad är syftet med det?


    Ja, det hade du ju vetat om du läst artikeln.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-13 19:48:40 följande:

    Du menar teorier som inte ens är bevisade?


    Jag menade det jag skrev, vilket var: Vore bra om det låg något i det här.
  • Pope Joan II
    www.telegraph.co.uk/global-health/science-and-disease/face-masks-could-giving-people-covid-19-immunity-researchers/


    "Some observations found in humans seem to support this as well. In a coronavirus outbreak on a closed Argentinian cruise ship, for example, where passengers were provided with surgical masks and staff with N95 masks, the rate of asymptomatic infection was 81 per cent. This is compared with 20 per cent in earlier cruise ship outbreaks without universal masking."
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-13 20:15:44 följande:

    Helt omöjligt att verifiera nått sånt, urvalet är för ALLDELES litet.
    Vi kan vända på steken och säga det samma om Sverige och om du kommer ihåg hur det ser ut utan munskydd och utvecklingen med COVID-19 i Sverige!


    Jag har inte påstått något annat heller. Allt jag har sagt är att det vore bra om det ligger något i den här teorin. Jag tycker att det är intressant att följa vidare studier av den och jag hoppas att hypotesen ska visa sig vara riktig. Det verkar i mina ögon vara en högst rimlig teori.

    Du brukar ju själv hävda att du tycker att det är intressant att följa forskning och fakta som ännu inte visat sig ha någon slutsats eller facit, så vad är det egentligen du invänder mot nu då.
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-14 16:13:38 följande:

    Jag funderat och är det detta man verkligen säger om munskydd i dessa?


    Personligen vistas jag aldrig i en miljö som jag kan få gigantiska doser med virus i mig, det vill säga socialdistansering är enkelt.


    Jovisst, men så bor vi ju också på ett kalhygge i Skandinavien. Det finns väldigt många städer i världen som har samma eller långt större befolkningsmängd som vi har i hela vårt land. 
  • Pope Joan II
    klyban skrev 2020-09-14 19:05:09 följande:

    Jag bor inte på landet
    Det är enkelt, för jag gör det enkelt.


    Dock intressant du säger så, för det betyder ju också att dina länkar inte ens är relevanta för Sverige.


    Jag tror att det är bäst att du pratar vidare med de som orkar med dig. 
  • Pope Joan II
    Anonym (ABC) skrev 2020-09-14 20:48:30 följande:
    Har du missförstått, eller vilseleder du medvetet? Ingenstans i artikeln står det att flera skulle smittas om man använder munskydd.

    Alla munskyddsartiklar brukar påpeka att man inte skyddar sig själv med munskydd, utan andra. Det som den här artikeln säger är att man kanske skyddar sig själv lite också, inte mot smitta, utan mot att bli allvarligt sjuk. Men det går självklart inte att tillämpa det här resonemanget på individnivå.

    pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/32592550/

    Samma tema behandlas i den här artikeln (som jag har länkat till tidigare), den innehåller också en mera utförlig biologisk förklaring till varför munskydd skulle kunna skydda också bäraren:

    In the case of inhalation of high loads of SARS-CoV-2, the time  for  the  development  of  fully  protective  adaptive  immune responses seems to be insufficient. Then, a less specific and more damaging innate immune response prevails (14). The uncontrol-lable innate immune response often unleashes the cytokine storm and leads to the development of severe forms of the disease, or even death (14). To avert severe and deadly forms of the disease, the initial load of the virus needs to be decreased to gain more time for the specific and less damaging adaptive immune system to respond and develop efficient protection against the virus.
    ...
    This may not slow down the spread of the virus, but it likely allows the immune system of the infected individuals to gain more time to respond and protect properly before the innate immunity-driven  damaging  form  of  the  disease  develops.

    Det har upprepats många gånger att de vetenskapliga bevisen för att munskydd fungerar är svaga, men ett svagt bevis är ju ändå åt rätt håll. Finns det också bevis för att munskydd har motsatt effekt, att de alltså ökar smittspridningen? Alla ni som är övertygade om den saken, var finns de bevisen?

    I Finland gjordes en utredning där man kom fram till att munskydd inte har någon effekt. En tid senare gick en forskningsgrupp igenom exakt samma material, och kom fram till motsatt resultat. Den artikeln har tydligen inte blivit godkänd för publicering ännu. Den har fått en kommentar på medRxiv om att författarna har gjort någon miss. "I am afraid this preprint needs another round of proof-reading of the extraction of raw data from the original articles."

    svenska.yle.fi/artikel/2020/07/31/finlandska-forskare-ansiktsskydd-ger-markbart-skydd-mot-covid-19

    www.medrxiv.org/content/10.1101/2020.07.31.20166116v1

    Så, alla munskyddskritiker, vad har ni läst för artiklar? Jag skulle gärna läsa en sakligt skriven (vetenskaplig) text, alltså inte en som är skriven på pseudoscience-jargong.
    Jag skulle vilja - när det gäller de i den här tråden - kalla det för strebersvenska. Ja, inte i klybans fall då men övriga. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin