Inlägg från: Anonym (man) |Visa alla inlägg
  • Anonym (man)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    hawthorne skrev 2020-07-06 18:18:11 följande:
    Läser du ingenting om det som rapporteras eller läser du kanske bara det som befäster dina egna åsikter?????

    www.svd.se/darfor-ar-det-svart-att-jamfora-doda-i-covid
    lakartidningen.se/klinik-och-vetenskap-1/kommentar/2020/04/total-mortalitet-battre-vid-jamforelser-an-dod-i-covid-19/

    www.statistics.su.se/om-oss/nyheter/d%C3%B6dstal-i-covid-19-kan-%C3%A4nnu-inte-j%C3%A4mf%C3%B6ras-l%C3%A4nder-emellan-1.501120

    Jag undrar fortfarande vad för källor som finns på att det är ett fiasko.
    Det svamliga svar som presterats liknar bara den man kan förvänta sig från en rabiat faktaresistent som sitter fast i tron att ens åsikt är mer värd än all fakta som finns.
    Det är ganska enkelt, om man inte kan förstå att en 4 ggr så hög dödlighet som alla grannar tillsammans och skyhög smittspridning är ett fiasko eller ens förstår grundpricipen med en strategi (rädda liv) utan tycker att antal döda och smittade inte spelar någon roll så finns det liksom inget argumentera emot för då lever man i en låtsasvärld och det blir som att argumentera med en 5-åring om tandfen eller tomten.
  • Anonym (man)
    hawthorne skrev 2020-07-06 18:02:19 följande:
    Fast du kan inte jämföra på det sättet eftersom vi rapporterar annorlunda jämfört med våra grannländer.

    Men du har kanske facit i hand om hur stor respektive överdödlighet är?

    Hur kan du påstå att det är okontrollerad smittspridning här men inte hos "grannarna". Vad har du fakta som stödjer det?
    Men skärp dig, tror du fortfarande att någon går på den där löjliga ursäkten som man kört med i evigheter?

    Tror du på allvar att någon kommer gå på att skillnaden på 5420 döda och 71419 smittade mot Norges 251 döda och 8930 smittade enbart beror på att man "rapporterar olika"? 

    Jag förstår att du gärna vill trolla med siffror men en mellanskillnad på 5169 döda och 62489 smittade kan nog inte ens Joe Labero trolla bort. 
  • Anonym (man)
    hawthorne skrev 2020-07-06 18:50:53 följande:
    Det är skitsmart av dem. Genom att peka finger åt andra skiftas fokus så att det egna agerandet inte ifrågasätts...
    Ungefär som FHM frälsta gör menar du?
    Pekar finger på USA och Brasislien för att försöka få vårt eget fiasko att framstå bättre?
  • Anonym (man)
    hawthorne skrev 2020-07-06 18:39:00 följande:
    Du har alltså inte förstått det som står?
    Att du inte kan jämföra dödstal rakt över.

    Men du gör din egen lilla statistik, din egen lilla analys och kommer själv fram till att det är ett fisko för att du tycker så. Och som enda motargument är ett svammel om tomtar och tandfeer.

    Ok. Då vet vi på vilken nivå du befinner dig.
    nejdå antalet döda och smittade i varje land är allmän kännedom. Om du har missat det så får det stå för dig. Att du öht försöker snacka bort de astronomiska skillnaderna mot våra grannar som "felrapportering" säger nog allt om din nivå.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 19:09:28 följande:
    Sverigebilden i Tjeckien är redan rätt naggad i kanten.

    Tjeckien är ju numer ett av de mest utpräglade nyauktoritära länderna i Europa och Katerina Janouch har ju berättat om att Sverige är en anarki som styrs av gängkriminella och att hon själv ska beväpna sig.

    https://www.svt.se/kultur/kritikstorm-mot-barnboksforfattaren-katerina-janouch

    För övrigt så menar ju katerina att den svenska smittan i första hand är kriminalitet, bidragsberoende, terrorismexport, kvävd yttrandefrihet.

    Precis som här i tråden alltså - att man inte får kritisera utan att riskera motargument. Nyauktoritära kränks ju ständigtSkrattande

    Har du inget om hur Myanmar bedömer konsekvenserna av den kraftigt ökande provtagningen i SverigeSkrattande
    Sverigebilden är naggad över hela världen Flört

    De enda som inte riktigt förstått det är corona nationalister.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 19:26:18 följande:
    Nja, övertonerna i det pangdemiska budskapet är en smula gnälliga.

    Jag brukar diskutera politik, ofta med de som kallar siig nationalister. Enligt dessa nationalister har Sverige länge varit ett lika lysande som varnande exempel internationellt - bland annat med avseende på invandring, jämställdhet, barnuppfostran, klimatpolitik

    Och så kommer det internationella opionionsundersökningar där Sverige rankas som det mest beundrade landet i världen - och nationalisterna skränar av ilska.

    Sveriges måttfulla och vetenskapligt förankrade förhållningssätt till covid-19 kommer på sikt inte att förstöra Sverigebilden utan tvärtom att förstärka vårt goda internationella rykte.

    Däremot är ju Sverige ett rött skynke för högerextremister och då inte bara våra endemiska varianter utan även globalt.

    Det är ju heller ingen tillfällighet att forumets nationalister är så aktiva i coronatrådarna,

    Det kan vi nog leva medSolig
    Haha, förnekelsefestivalen fortsätter...

    Så du menar att svenskar inte är portade i de flesta länder i världen?

    Så du menar att WHO inte har satt Sverige i listan på länder med okontrollerad smitta?

    Så du menar att Svenskar inte alls nu får återvända från Rhodos för att de inte var välkomna där?

    Nåt mer du missat i din lilla fantasibubbla?
  • Anonym (man)
    klyban skrev 2020-07-06 19:35:48 följande:

    Har man haft COVID-19 dagar innan dödsfall, så får man det med i dödsattesten.
    Vi vet inte hur många av dessa som faktiskt dött av COVID-19, bara att haft det i närtid.


     


    Och ja, Sverige är en av få länder som räknar så tufft som vi.
    Man pratar om gigantiska mörkertal i vissa länder.


    Haha, uppfinningsrikedomen för att försöka snacka bort dödstal är onekligen på toppnivåer.

    Jag kan bistå dig med fler exempel klyban.... om en person får sina lungor förvandlade till köttfärs av corona så dör personen av kvävning.... med lite fantasi kan man få det till kvävning istället för corona.

    Om en person dör av blodproppar i kroppen som corona sägs kunna orsaka så kan man hävda att personen dog av blodpropp inte corona.

    var så god, släpp fantasin fritt vetja....
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 19:45:30 följande:
    Nja, jag menar nog snarare att du i din pangdemiska framtoning brister i förståelsen av även mycket enkla begrepp eller meningar och fraser.

    Du förstår uppenbarligen inte frasen "på sikt" och du har heller inte efter alla dessa inlägg i coronatrådarna förstått att det finns de som inte tror att pandemin är över, att panikåtgärder inte är långsiktiga.

    Vore du likt Janouch sexolog så skulle du väl förklara att den där som Magnus Uggla sjöng om, han som kommer på fyra sekunder, är ett föredöme för alla mänSkrattande
    Och du förstår tydligen fortfarande inte vad spekulationer betyder, du vet sådär som att låtsas hoppa in i sin tidsmaskin och förutspå en lysande framtid för svensk corona strategi... men vänta lite... var det inte du som tidigare gnällde om andras tidsmaskiner?

    Om jag vore sexolog så skulle jag nog säga åt en snubbe som kom på 4 sekunder att han nog borde testa någon bättre strategi, men jag antar att du skulle råda honom att fortsätt göra som du gör så ska du se att det kommer bli bättre av sig självt...
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-06 20:24:27 följande:
    Nja, men  min uppfattning är att de flesta inte alls är så heta på gröten som du.

    Sveriges goda renommé kommer förmodligen att stärkas på sikt, inte bland nationalister och andra nyauktoritära - men det spelar ingen roll, där är det redan på absoluta nollpunkten och ska så vara eftersom Sverige i mångt och mycket är en antites till vad dessa drömmer om - men vanligt folk brukar uppskatta vett och sans.

    Nåväl. Här i Stockholm tonar smittan bort, trots vittnesmål om fullsatta bussar och krogar där Anders Tegnell tar sig en whisky, enligt någon i tråden.

    Jag tror att Stockholm kan komma att bli en tillflyktsort för personer som vill kunna roas ig utan att riskera att bli smittade av covid-19 - nu när vi har så många immuna.

    Bara inte turisterna smittar ner varandra, förstås - men numer verkar ju moderatstyret ha fått sjukvården att fungera hjälpligt iallafall.

    Inget ont som inte för något gott med sig. Det blir nog inga fler ops-upphandlingar och inga fler miljardrullningar till konsulter - utan fokus på sjukvår i ställetSolig
    Ja "framtiden" verkar ju vara en av nationalisternas favvoargument. Hur många som dör på kuppen är ju helt ointressant, att en strategi kanske borde vara utformad för att rädda liv och inte bara låta folk dö i onödan i väntan på en ljus framtid är oxå ointressant i nationalismens värld. Några tusen döda hit eller dit, vad gör det... huvudsaken är att Sverige kanske, möjligen får rätt nån gång i framtiden....

    Va bra att du påpekar att Sveriges renommé kommer stärkas i den där ljusa framtiden du tydligen sett i dina utflykter i din tidsmaskin för därmed har du även bekräftat att Sveriges renommé ÄR i rätt skada i dagsläget, något du hittills har förnekat Flört

    Ja, det är bra att den tonar ner i Stockholm, dock återstår att se vad som kommer hända i resten av landet nu när det är fritt fram att sprida smittan som man vill kors och tvärs.

    Så många immuna? Du vet väl att den verkliga immuniteten enligt test är väldigt låg och t-cells immunitet enbart är ett fynd KI gjort som man inte ska dra några som helst slutsatser eller beslut kring förrän det är ordentligt utrett va? Men du kanske sett något i dina tidsresor som andra inte vet?

    Skulle gärna vilja dela din optimism om positiva förändringar i kölvattnet av corona men jag tror tyvärr inte en liten "småsak" som en pandemi och några tusen döda stoppar  girighetens kugghjul. Nedmonteringen av välfärden pågår för fullt as we speak, tex pågår nedläggningen av AF för fullt trotts episka arbetslöshetssiffror och sjukhus säljs i stockholm helt enligt plan. Det snackas mycket men i praktiken är systemet och korruptionen oförändrat. Ett korrupt system ändras inte över en natt eller ens ett år.
  • Anonym (man)
    FDFMGA skrev 2020-07-07 16:09:08 följande:
    Tja, jag kan nog se den salutogena aspekten med dina fotoäventyr.

    Ta gärna med "Buss på villovägar" - en rätt lättläst Steinbeckroman.
    AndreaBD skrev 2020-07-07 14:49:14 följande:
    Jo, det kan förstås fortfarande finnas ett mörkertal. De sa precis på presskonferensen att mörkertalet borde vara mindre nu. Också för att testerna oftare är negativa numera. 

    Något som jag förresten - appropå något helt annat - är lite fundersam över: Varför gör man inte som de numera gör i Tyskland och tar personuppgifter så ofta man kan. I Tyskland måste man fylla i ett papper med namn, adress och telefonnummer när man går på ett café (mycket folk på glass-caféer där) eller restaurang. Och skulle det vara något utbrott så kan man smittspåra lättare. Om det inte blir, så slängs personuppgifterna efter två veckor eller så. 

    Jag var mer ute efter möjligheten att jämföra utvecklingen över tid - men iofs är det lite sent hursomhelst nu när pandemin börjar dra sig undan från Sverige.

    Varför man inte gör som i Tyskland. Jag gissar att det handlar om individen relativt ett kontrollsamhälle under en pandemi.

    Mest effektivt hade ju varit att ta efter Kinas metoder eller tvinga alla att vara spårbara via mobilerna. Tysklands variant verkar vara en något ålderdomlig "mellanmjölkskompromiss" mellan dessa båda aspekter.

    Måste man legitimera sig - eller litar man på att folk anger rätt personuppgifter?
    Och jag kan se din brist på vettiga argument.

    Ehm dra sig bort från Sverige? har du hört talas om vågor? Hört talas om mutationer?

    Låter mest som önsketänkande deluxe.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin