Inlägg från: Anonym (Fasanen) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Fasanen)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2020-11-10 14:03:32 följande:
    Vaddå haft fel i allt? Har experterna i andra länder haft mer rätt? I vad då? 

    Tegnell säger att det inte har kommit några studier än som har gett övertygande resultat. Och det var förra veckan han sa det. Förresten så har experterna i andra länder också varit ganska kritiska, men sedan länderna nu har infört det så undviker de att vara alltför negativa om det. 
    Inte i allt, men i väldigt mycket. Har inte koll på hur rätt andra haft, men de flesta andra länder har lyckats få lägre avlidna än Sverige. Danmark ca 5 ggr mindre, Norge 10 ggr mindre. I början av mars hade vi visst nåt peaken med 130 smittade eller nåt sånt, trodde Tegnell. Samtidigt så har Björn Olsen tidigare sagt att vi redan har en pandemi. Han hade rätt.

    Tegnell säger det, men är han den bäste i hela världen eller? Antaligen är det en majoritet av de andra experterna som säger tvärtom.
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-10 17:32:44 följande:
    Det du har missat dock är att FHM måste se till helheten, till folkhälsan generellt. I de länderna där man har haft lockdown protesterar folk mycket mot det eftersom de tycker att det t.ex. skadar barnen att inte gå i skolan eller att ha masker på sig i skolan. 16000 demonstrerade i Tyskland (Leipzig) i helgen. Och det var bara en av många såna demonstrationer. De anser att deras regering har beskurit deras rättigheter för mycket. Och Tyskland har ju ganska få döda. Just därför tror folk nu att det kanske var onödigt.... 

    Och nej, flockimmunitet var förstås inte strategin, men de var ju tvungna att utgå ifrån situationen. Och smittan kom in alltför snabbt och för plötsligt - man kunde inte köra som Finland då. Dvs. man försökte smittspåra men hann inte med.
    Han skrev ju själv att flockimmunitet var strategin de skulle välja i början. Sen är möjligt att de tvekat på den strategin, ingen som verkar vet riktigt, men de har hur som helst tillåtit en mycket högre smitta i samhället än vad man borde, och det har resulterat i mycket fler döda än andra länder. 

    Det kanske varit bra att små barn fått gå i skolan, men samtidigt har det orsakat  oro hos många föräldrar att barnen sprider smitta hem, särskilt hos de föräldrar som är i riskgrupp. I början visste man inte heller hur mycket barn sprider smittan.

    Man gör en riktig lockdown för att få ner smittspridningen, och den ska ju bara pågå i några veckor tills smittan är väldigt låg. I Sverige valde de däremot att isolera äldre i över ett halvår och låta dem psykiskt lida medan yngre friska kan vara mer fria. Tycker du det är humant mot de äldre? Mer moraliskt och för att få bättre kontroll är väl att låta alla följa samma regler och restriktioner. Det är ju delvis för att man haft så lösa rekommendationer som smittan spridits till bl a de äldre. Alltså det är så mycket som gått fel i Sverige...
  • Anonym (Fasanen)

    Ytterligare något som fått en att undra hur de egentligen tänker på FHM är att individen själv ska sköta smittspårning när denne är sjuk i covid. För det har ju funkat med könssjukdomar. Det är ju inte samma sak! Och i en pandemi bör man ju göra allt för att få kontroll på spridningen. Så lägger man ansvaret på individer. Hur många kommer bry sig om det när de dels är sjuka i det och dels kanske inte tar det på så så stort allvar och tänker "jag gör det sen". 

  • Anonym (Fasanen)
    Pope Joan II skrev 2020-11-10 17:32:56 följande:
    Jag kommer ihåg att han också sade så här i förbindelse med att han menade att vi hade "peakat" vid 131 fall:

    Statsepidemiologen bygger sin slutsats på att i så gott som samtliga fall av sjuka i Sverige har man lyckats spåra smittan till Italien.


    ? Det här är helt och hållet kopplat till Italien och allt resande dit som vi haft under de senaste veckorna. Det finns enstaka fall från Iran, men annars ingenting från andra länder, säger Anders Tegnell.


    Ja Tegnell verkar hela tiden så säker på sin sak, samtidigt vill han inte tro på t ex munskydd som har mängder med forskning som visar att det fungerar. Märkligt hur han tänker!? Ungefär "Det finns inga säkra bevis för det" säger han ofta. Det är som att han kräver 100% starka bevis för att de ska göra den åtgärden, annars är det bättre att inte göra nåt alls. Ja vi ser ju hur det går. Han har väl också sagt att man inte smittar utan symptom, finns inga bevis för det. Det här tänket "ta det säkra före det osäkra" verkar inte vara så populärt där, nåt man verkligen borde göra vid en sån här pandemi. 
  • Anonym (Fasanen)
    AndreaBD skrev 2020-11-10 18:18:52 följande:
    Ja, och han har också förklarat att det inte går att avgöra vad som är det säkra. Man kan göra saken värre om man agerar fel. Därför vill han vara säker. 
    Nej det handlar om att han/de vill verkar vilja ha nsätan 100%iga bevis för att det fungerar. Om något sägs vara 80% troligt fungera så är det nåt man bör satsa på för om man inte gör det är det risk för att det blir sämre. 

    Och det handlar inte om att nåt blir värre alltid. När det var om asymptopisk smitta så trodde de inte på det, därav behövdes inte munskydd på "friska" personer och personer som inte hade symptom behövde inte vara så försiktiga. Om man här vidtar åtgärder och utgår från att det smittar utan symtom så har man inte förlorat nåt på det även om det visade sig sen att det inte smittade. Men om man inte gör det riskerar man människoliv, vilket varit fallet i Sverige.
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (. 2) skrev 2020-11-10 18:44:31 följande:
    Du sitter och kräver och kräver och kräver att alla andra ska ta ansvar men inte du själv.

    Du tror inte att det går åt en eller annan anställt till att smittspåra hundratusentals eller miljoner människor? Betänk nu att det måste ske snabbt, det funkar inte att lägga spårningen på hög...

    Så vem ska betala för alla anställda? Är du villig att betala typ 300% i skatt eller är det ett vettigare alternativ ur ett samhällsekonomiskt perspektiv att vi alla beter oss som vuxna och tar eget ansvar?

    Jag tror att man dömer andra efter sig själv. Jag och alla jag känner tar det på fullaste allvar och spårar så gott de kan. Men du kommer inte att göra det för du tycker att någon annan ska ta det ansvaret åt dig?
    Du måste förväxlat mig med nån annan, för jag tar verkligen ansvar. 

    Du tror inte det kan vara värt för att rädda människoliv? I andra länder har man lyckats. Men nej i Sverige har vi visst inte råd att rädda liv, inte råd med munskydd, inte råd med att smittspåra eller ens skapa appar som underlättar. Vi har råd, men vi har en myndighet och regering som inte gör som andra länder, med resultat därefter!
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-10 18:35:25 följande:

    Ja, vi vet att vi var ovetandes om smitta ifrån andra ställen, och då kan inte Tegnell stå och påstå annat.
    Såna här saker faller under självförklarande, och vi redan avhandlat detta innan och att vi hade otur med smitta från andra ställen än just IT, AT och CN.


    Blir lätt perplex då detta redan avhandlats grundligt och vi kom till slutsatsen att viruset var här långt före.


    Otur? Som folkhälsomyndighet måste man väl ändå kunna tänka sig att det kommer in på andra vägar också. Det är ganska självklart även för nån som inte är expert, så därför borde man ha tänkt på det. Men många andra länder agerade väl liknande, tog det inte på fullaste allvar och agerade i tid.
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-10 18:32:47 följande:
    Det funkar inte att glömma av hela forskningen, den berättar nått helt annat än vad du försöker med cherrypickings.
    Men kom då med dina länkar till artiklar som berättar att det har negativ effekt att bära munskydd!
  • Anonym (Fasanen)
    Anonym (. 2) skrev 2020-11-10 18:25:27 följande:
    Det har blivit så efter att besöksförbudet släpptes.
    Anhöriga skiter totalt i restriktionerna och det kan inga masker i världen hjälpa mot.
    Vad har du för anhöriga egentligen som skiter i restriktionerna? Det gör då inte mina. 
  • Anonym (Fasanen)
    klyban skrev 2020-11-11 07:08:46 följande:

    Det behöver jag inte, då forskningen berättar det finns inget svar om munskydd.
    När ska detta sjunka in, eller är det ett faktum som är för jobbigt.
    Undrar då man upprepar samma fel med cherrypickings och konfirmationsbias.

    Vi alla vet redan att forskningen är som en solfjäder i sina resultat, varför man försöker inbilla oss annat är en mycket intressant sak.
    Men det är som vanligt bara att lyfta blicken och titta ut i världen, så ser man att munskydd inte fungerar på många ställen som tex munskyddslandet Peru.


    Anser du att tvätta händerna och hålla avstånd också är en bluff och inte fungerar eftersom länder som följer detta har också jättehög smitta nu?

    Peru är ett fattigt land som inte har så mycket tillgång till vatten som många andra länder och därmed inte kan hålla bra handhygien. De är även mycket mer beroende av att arbeta för att få mat för dagen så isolering är för många inte en möjlighet, även om man är smittad.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin