Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    Padirac skrev 2022-01-08 11:40:50 följande:
    Om jag kommer ihåg rätt hade det inte fattats beslut om hur dessa doser av vaccin skulle brukas, det kunde handla om att säljas vidare eller vara en del av covax-programet om det inte skulle användas för den egna befolkningen.

    Jag tror att covax släpar efter, man har inte kommit upp till de 2 miljarder doser som planerat.

    theconversation.com/wealthy-nations-starved-t...
    Hmmm.. Om planen att istället för att ge ovaccinerade ett alternativ de lättare kan acceptera, är att bara fortsätta prångla och försöka tvinga på alla mRna-vaccinen, bidrar man ju inte till en lösning, utan bara eskalerar problemet.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-09 13:27:05 följande:
    Vilket var ett proteinvaccin, så jag kan få den rätt nästa gång?
    Läser du inte inläggen i tråden innan du skriver? Gå tillbaka och läs.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-09 13:36:28 följande:
    Frågan kvarstår.
    Den har besvarats. For att använda dina egna ord:

    Läs tillbaka och återkom.


    Läs så vet du.


    Läs, det står där.


    Det stod ju där klart och tydligt


    Jag har redan berättat om proteinvaccinet och vad det var där, så läs du.

  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-09 13:46:36 följande:

    Okey, det var för jobbigt att hjälpa mig med detta.
    Uppenbarligen missade jag detta, hur kunde du missat det?
    Undrar då jag berättar det.

    Och sen ställde jag en snäll fråga, och detta jämför du med den andra läsa tillbaka nyss, som handlar om att även efter massa upprepningar så ställs exakt samma fråga med exakt samma svar som.
    Och då föreslår jag man läser tillbaka.


    Men det är lugnt, du kan inte hjälpa det.


    Jag kan ge dig en hint: Tryck "visa endast" Tow2Mater så vet du.
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2022-01-09 13:58:49 följande:

    Jag förstår att du inte vill svara, men tack för du berättar det igen, det var ju så oklart redan första gången du berättade detta Solig


    Varsågod! Hoppas du klarar av att losa uppgiften nu.
  • Tow2Mater
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-19 23:09:23 följande:
    Nu känner jag inte till reglerna de ska förhålla sig till, men verkligen underligt att inga protokoll krävs för sammanträden om detta. På mitt jobb måste vi ha protokoll vid alla möten såvida det inte rör sig om att dricka kaffe och introducera en ny anställd. 

    Om GSS håller möten torde det röra sig om angelägenheter på riksplan, som borde vara intressant för ett flertal. Vad hände med den offentliga insynen i deras arbete?
    De har tydligen sammanträtt 149 gånger. Men varken mötesprotokoll eller mötesanteckningar, ha ha. Klassas det som fika eller kafferep kanske.
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2022-01-23 18:47:13 följande:
    "På söndagen uppger WHO att coronapandemin gått in i en ny fas med anledning av omirkonvarianten, de räknar med att minst 60 procent av Europas befolkning kommer ha smittats av varianten till och med mars månad vilket kan innebära slutet för pandemin, uppger Hans Kluge, Europachef vid WHO för  AFP.".

    Inte enbart intressant för att WHO börjar räkna med möjligheten att pandemin snart kan vara över och att vi sen får lära oss leva på ett vettigt sätt men viruset. Det är ju också ett indirekt erkännande av att en "naturlig infektion" ger ett effektivare skydd mot allvarlig covid än vad vaccination gör, men skillnaden är ju inte stor och rimligen ger infektion tillsammans med vaccination det allra bästa skyddet.

    www.expressen.se/nyheter/senaste-nytt-om-coro.../
    Ca 85% är fullvaccinerade (i Sverige) men det anses inte nog. 60% smittade anses göra så att pandemin klingar av. Hur hänger det ihop?
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2022-01-23 20:14:33 följande:
    Jag tror att det kan bli en skön vår för oss som är pandemitrötta.
    Jag hoppas på lite lättade reserestriktioner snart...
  • Tow2Mater
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-23 21:54:56 följande:
    Jamen verkligen! Eller rättare sagt, jag hoppas att pandemin blir mindre och mildare, så det blir ofarligare att resa. Skulle behöva åka utomlands för jobbet i nästa vecka, men sa nej pga omikron överallt, så nu måste jag sitta i möten på avstånd fast de flesta av mina kollegor åker, inte lika effektivt.
    Dessutom skulle jag åkt utomlands nästa helg om det inte vore för denna jäkla pandemi, och jag vill kunna åka till Sverige snart. Vågar inte boka någon resa för påsk heller, då det är lite längre skollov. Osv, osv, saknar så att kunna resa. 
    Ja, man vet ju inte när man vågar boka. For att resa i sommar vill jag inte vänta längre än till mars med att boka, det blir bara dyrare.
  • Tow2Mater
    FuckGoggleAskMe skrev 2022-01-23 22:06:23 följande:
    Jag tror ju verkligen att det går att resa mera i sommar, men nej, inte sjutton vågar jag boka något. Om det blir några resor i år blir allt sista minuten, om det inte är för dyrt. Men många flygbolag har ombokningsbara biljetter nu, eller avbeställningsbara, om man betalar lite extra. Hade köpt en ombokningsbar biljett till Sverige i julas, och när jag avbeställde visade det sig att flygbolaget ställt in mina flyg, så jag fick alla pengar tillbaka, i stället för ombokning. 
    Plus dessa tester dagen innan; med omicron nu verkar det ju som man kan testa positivt länge efter man haft en infektion, så jag hoppas de kraven ska forsvinna.... for de är ju inte ens till nån nytta, bara forsvårar allt...
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin