Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    AndreaBD skrev 2021-11-25 22:12:28 följande:
    Det är jobbigt nog för vuxna, tror du inte att barn påverkas när de är utsatta för något som de tycker är riktigt jobbigt, och som är rätt så mot deras natur? Dag för dag? 
    Det är en vanesak, som allt annat. Men svenska barn har ju av någon outgrundlig anledning högst psykisk ohälsa i världen har jag läst. Många föräldrar verkar tycka det är jobbigt att gå till jobbet fem dar i veckan, och att jobba 8 timmar en dag verkar ännu fler ha jobbigt med, så.... det kanska är genetiskt.
  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-11-26 08:54:36 följande:
    Kan hända att det är vanesak, men jag tänker nog också mer helheten där. Värst är egentligen om barn inte får gå i skolan. Detta har ju de flesta länderna uteslutit som åtgärd, eftersom man vet att barn mår dåligt av att sitta hemma. Även fritidsaktiviteter blir ju inskränkta. Masker är då ytterligare en grej. Och om de blir vana så finns det också risk att det sköts mer och mer nonchalant, så att det inte gör så mycket nytta då heller. 

    Att barn har mått sämre i länder där man har hårda åtgärder, det har man redan kunnat konstatera. T.ex. i Tyskland så har antal barn och ungdomar med psykiska problem ökat så extremt att de knappt vet hur de ska hantera det. Vart tredje barn!!!  Länken är tyska...

    www.tagesschau.de/inland/innenpolitik/kinder-corona-111.html
    Men nu handlar det om Finland, inte Tyskland. Det handlar om munskydd och distansjobb, inte masker och 'hårda åtgärder'. Det handlar om att vara i skola, inte stanna hemma från skola och fritidsaktiviteter.

    Vi kan redan nu gissa Finlands spridning kommer igen vara mycket mindre än i Sverige.

    svenska.yle.fi/a/7-10009407
  • Tow2Mater

    Angående nya varianten i afrika, Sverige avvaktar som vanligt:

    "(Tegnell) Tycker det är för tidigt att göra någon bedömning kring hur oroliga vi behöver vara över den här varianten. Sedan är det så att när det väl har börjat röra sig mellan länder går det nog inte att få stopp på den.


    EU-kommissionen gör dock en annan bedömning och föreslår nu ett nödstopp för flygresor från regioner i södra Afrika. "

    www.expressen.se/nyheter/oron-efter-nya-mutationen-storbritannien-stoppar-resor/

  • Tow2Mater
    AndreaBD skrev 2021-11-26 17:28:00 följande:
    Ja, men även barn från 12 år ska ju ha munskydd (varför skiljer du mellan munskydd och mask - det används väl synonymt?). 
    Kanske, men i min värld refererar det till andningsmask, som är något helt annat. Engelska "mask" är väl mer oversatt till munskydd.
  • Tow2Mater
    FDFMGA skrev 2021-11-27 00:08:36 följande:
    Det kan möjligen bero på att det inte finns något flyg att stoppa, Sverige har inget direktflyg till eller från SydafrikaSolig
    Nu kan du lära dig något nytt:

    "Med södra Afrika avses den södra delen av den afrikanska kontinenten. Begreppet ska inte blandas samman med Sydafrika som är en stat i regionen. Södra Afrika omfattar ett antal olika länder, och beroende på definition kan allt från 3 till 15 länder inräknas." (ref.Wiki)
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-11-27 11:42:19 följande:

    Okey, vilka flygplan ska man stoppa?
    Undrar då inga kommer därifrån.

    Alltid är det de som inte bor i Sverige som har kritik, och sen visar sig att inte ens existerar flyg ifrån södra Afrika.
    Denna lista av tokigheter du ger och andra "svenskar" som inte bor i Sverige, den listan går göra lång på direkta fel ni ger om Sverige.
    Känner det så udda ni pratar om Sverige, och sen inte har en susning om vad som sker här, eller ens vet vilka flygplan man ska stoppa.
    Klustret är svårt i sin agenda, att inte ens verkligheten klarar av att skina med sin närvaro för dom.


    Kanske nästa gång kritiserar du något som ÅTMINSTONE existerar i verkligheten, för om du inte gör, så blir det enkelt att avfärda din kritik som direkt felaktig.


    Tycker du inte det är oroande att Tegnell säger "det kan bli aktuellt att kontrollera vilka direktflyg som eventuellt kommer att beröras"? Borde de intte liksom gora det INNAN smittan kommer och cirkulerar?
  • Tow2Mater
    klyban skrev 2021-11-27 13:06:05 följande:

    Hur många är det som kommer med direktflyg ifrån dessa länder?


     


    Finns inget som kan stoppa denna mutation, lika lite som innan och dessa mutationer som kom innan.
    Hur kan man ens ha glömt?


    Borde inte Tegnell se over det och ta reda pa det? Innan de reser en massa mellan landerna i juletider t ex?
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2021-11-27 10:17:00 följande:
    .....

    ? Vi har redan nu en rekommendation att alla som kommer från dessa länder ska testa sig och nu har vi utökat det till alla som också är vaccinerade, säger Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell.


    Borde det vara ett krav och inte en rekommendation?


    ? Man ska ha krav när man på något rimligt sätt kan följa upp att det verkligen efterlevs och det har jag svårt att se hur man skulle kunna göra. Vi bygger allt sådant här på att folk tar sitt eget ansvar och det har man gjort i väldigt hög utsträckning. Jag är rätt tveksam till att ett krav skulle förbättra något.


    Folkhälsomyndigheten uppdaterar nu rekommendationerna vid inresa från Sydafrika, Lesotho, Botswana, Zimbabwe, Moçambique, Namibia och Eswatini. Förutom att de som varit i något av länderna ska testa sig för covid-19 så snart som möjligt uppmanas resenärerna även hålla sig hemma i en vecka efter ankomst till Sverige, oberoende om de har symtom eller inte.


    ..
    Kanske Tegnell borde bechmarka lite hur de gör i Norge, då Norge inför karantänstvång.

    Ni borde kanske lära er lite av just oss som inte bor i Sverige, vi som vet hur det är att t ex ha möjligheten att under en vecka eller två kanske max per år, om ens det, att besöka Sverige för att träffa våra nära och kära. Och nu under covid vet man aldrig om eller när det ens kan hända igen, då reglerna ändras konstant. Tror du vi alla "tar vårt ansvar" som det rekommenderas under de försutsättningarna? Jag hoppas ju en del gör det, men själv skulle jag skita högaktningsfullt i dessa 'rekommendationer' vid ett juletidsbesök till Sverige.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2021-11-27 15:43:44 följande:
    Vad jag tror eller inte tror att människor gör har ju väldigt lite med vilka möjligheter myndigheterna i Sverige har att införa tvångskarantän. Jag tycker inte det är svårt att skilja på vad jag tror att folk gör och vad myndigheterna har för möjligheter inom de ramar de har att verka.

    Om jag ska tro på dig och det du skriver så skiter just du i de rekommendationer som ska skydda anhöriga eller de mest sårbara.  Det kanske behövs en polis- och kontrollstat för att just du ska respektera andra människors liv - jag vet inte, vad säger du själv?
    Jag tycker man borde lärt sig, och ändrat något, från när det handlade om t ex resenärer från alperna. Samma sak kommer att hända om igen. Och igen.
  • Tow2Mater
    Padirac skrev 2021-11-27 15:54:52 följande:
    Vad skulle man lärt sig menar du? 

    Att myndigheterna ska bryta mot lagarna? Vem skulle i så fall lärt sig detta?

    Eller att det finns lagar som myndigheterna inte kan bryta mot? Vem skulle i så fall lärt sig detta?

    Eller var det någonting annat du tycker att 'man borde lärt sig, och ändrat något'? Vilka är man och vilken är lärdomen?
    Så på två år har lagarna inte ändrats? Tja, total smittspårning av inresande tycker jag inte skulle vara for mycket begärt om det handlar om en ny virusstam, om man nu inte kan stoppa inresande. Det minsta man kan begära skulle iallafall vara att inte bara avvakta som vanligt, något annat borde ju Tegnell kunna komma med idag jämfort med då.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin