• klyban

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    FuckGoggleAskMe skrev 2021-02-06 18:39:55 följande:
    Vilken tur att inte sportlovet kommer att innebära någon risk i år. 
    Bara man inte träffar nya människor när man reser till fjällen (hur undviker man det?) och så hoppas man tydligen på att färre reser utomlands. Kul det där med att ha en strategi om ett livsfarligt virus som går ut på att hoppas. 

    www.expressen.se/nyheter/coronaviruset/tegnel.../
    Ja, man håller sig för sig självt och inte umgås med andra och hämtmat eller lagar mat i sin stuga.
    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2021-02-06 23:23:35 följande:
    Så du var alltså  INTE ironisk när du trodde att Tegnell trodde att man kunde planera i förväg hur smittan skulle utvecklas .. smile2.gif  

    Å andra sidan tror jag att de flesta vill planera sina fjällresor eller andra ledigheter - även om jag känner fler som saknar just _den_ kognitiva förmågan och emellanåt får hantera följder av detta.

    Om du följt nyheterna så vet du att de flertalet gånger i intervjuer, på pressträffar (fler av dem länkade till i tråden) sagt att de hela tiden anpassar råd utifrån hur läget förändras. 

    Nåja, en del anser säkert att leverera ironier lika slöa som baksidan av en sked är kritik mot strategin{#emotions_dlg.flower}

    'Kritik' som består av ironier på halmgubbar som inte ens går att fultolka ur länkarna som ges är knappast kritik av strategin  - som jag ser det.

    Jag fått ställa den frågan många gånger nu, och om länkar är ironiska.
    Inte för man ser det som står i dom som ironiska, utan för att de säger sen efteråt när de missade med länken att den var ironisk.
    Jag försöker fråga vad de vill ha lyft med länken, och det är en bedövande tystnad som man möter.


    Och nu är vi här igen med en länk om COVID-19, där innehållet inte återspeglar det de vill påstå.
    Och väljer plocka bort saker(låtsas?) för sen hoppas att ingen läser länken.
    Du har påvisat detta mer än en gång, så de bör börja vara lite mer försiktig i vad de påstår om sina länkar, annars kommer du och berättar vad länken faktiskt säger, eller berättar om större/mindre detaljen som missades som ändrar innehållet rätt radikalt.


    Jag vet inte varför vissa vill göra COVID-19 till något svart och vitt, och där bara en av dom kan existera samtidigt och i en så multifasetterad diskussion som COVID-19 är.
    Och hur viss fakta alltid ska förnekas, precis som det skulle gå med vetenskap, men de tror det går.
    Favoriten här är att COVID-19 är ett luftburet virus, fast än vetenskapen berättar så inte är fallet(Då dessa är epitet och måste uppfylla krav för var en av dom), och sen tror semantik kan ändra vad som är droppsmitta och vad som är luftburen smitta.

    Och detta är bara en som man vill definiera om till annat, och varför man vill definiera om saker fel är det ingen som vet, det har knappast med vetenskap och göra.


    FDFMGA skrev 2021-02-06 23:24:13 följande:
    Det mest intressanta i den här tråden just nu är kanske vem som ska pricka inlägg 15.000.

    Jag kan berömma mig själv med att det var jag som tog inlägg 10.000 - en kommentar till en annan tråd där en av Familjelivs högerdebattörer i sin forskning slagit fast att den tillfälliga pandemilagen i våras egentligen var ett försök från regeringen att införa diktatur.

    Men även den här tråden innehåller ju rikliga exempel på liknande spetsforskningGlad

    Det är den klassiska projiceringen antar jag, och att det handlar om att det är dom som vill ta över egentligen.


    Vad sade dom sen när pandemilagens tid var över?
    Och att ingen COVID-19 diktatorsövertagande skedde?
    Och startade det om från början sen när en ny COVID-19 pandemilag kom?

    Undrar varför de inte vill berätta hur många vaccinationsdoser man fått in av Astras vaccin?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Dr Nail skrev 2021-02-07 11:57:40 följande:
    "Coronaviruset kommer inte att spridas i Sverige."

    -FHM, nästan exakt ett år sedan.

    Bara en påminnelse.

    Och det är det vanliga svaret för dessa virusvarningar, som du vet pandemier är det ett gäng år mellan.
    Svininfluensan var en svag en och den var för 12år sedan, och en starkare var än längre tillbaka sedan än så.

    Men du har rätt, Anders Tegnell & co visste inte om att stora delar av EU/UK var redan hade en omfattande smitta och ett gäng specifika länder som sen smittade Sverige.
    Ni säger så ofta att Tegnell är så lätt förstådd, men förstår inte varför Anders Tegnell inte kan säga saker han inte vet nått om.
    Man säger inte till en patient(Som Sverige är i detta läget) att vi har en bred smitta i landet, och när inga bevis finnes, så fungerar det inte.


    Men vad ska denna ge oss menar du?
    Den saknar ju all betydelse för precis allt om COVID-19, och detta är inte sista gången Andres Tegnell eller på den platsen i framtiden och kommer upprepa exakt samma igen och igen och igen och ha rätt var gång utom när det inte är, detta är nått som är hopplöst att svara på innan man vet.


     


    Vad jag också kommer ihåg, det är att viruset var här på bred front initialt och före vi ens visste det var här.
    Detta är nått som vi ska glömma av enligt vissa.
    Vill man se framåt och lösa detta för framtiden vid nästa pandemi att fånga upp, så finns inget svar i Anders Tegnells ord för dig.
    Utan en faktiskt pandemiberedskap behövs skapas, men det är ni helt ointresserad av att starta upp har vi lärt oss.


    Och den stora frågan är varför, för det är här känslan av att man vill kommuner, landsting, regioner och myndigheter, Riksdag och Regering att misslyckas och fallera, och den besvikelse när viruset minskar och det som ser ut som glädje när viruset ökar.

    Jag ställt frågan många gånger om varför det är så, men ingen som gör dessa vill i klarspråk berätta, och det är udda och mycket intressant i hela COVID-19 diskussionen faktiskt och även om den inte säger nått om själva COVID-19 för det vill man inte diskutera riktigt.(Då desinformation om ministerstyre, flockimmunitet och vart vi ligger på skalan i döda i EU/UK ska återges fel av någon mycket underlig anledning, eller som i detta fallet veta vi har en bred samhällesspridning fast vi har ingen aning om den ens om det är här och i det läget.)


     


    Och vi kommer ihåg detta också...


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    misil skrev 2021-02-07 12:27:50 följande:
    Mer intressant kommer det bli att se hur personer som hyllat regeringen och den s.k svenska strategin byter fot och kommer hylla regeringen när dessa tar till mer kraftfulla åtgärder dvs vad regeringen än gör så är det jättebra oavsett vad.

    Vi haft samma strategi snart i ett år på raken, smittspårningsstrategin varade inte länge.
    Så vad är det för fot du pratar om?
    Undrar då denna strategi har varit så länge och samma och upprepad så många gånger att det aldrig ska missta sig vad den är.


    Och den går ut på tänka på hela samhället, och hålla nere de smittade så sjukvården hinner med.
    Och ja, alla pandemier avslutas med en flockimmunitet, och det är långt kvar till den om inte vaccinet fixar den.
    Och hur vet vi detta?
    Jo, efter tidigare erfarenheter med pandemier, och man får räkna med ett år till om inte vaccinet gör sin grej och kanske tom ett tredje år.


    Vem hyllar Regeringen, och för vad?
    Det intressanta är att Regeringens arbete ligger på andra plan än det direkta och dagliga operativa arbetet.


    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-07 12:28:13 följande:
    Menar han att de till slut lärt sig att ta det säkra före det osäkra tro? Det som de skulle gjort från första början och som hade räddat livet på tusentals människor.

    Vi ser på andra ställen att hårda åtgärder har en väldigt liten påverkan, enda man kan se skillnaden på, det är farten smittan sen viker.


    Dock tar den samma bana i dessa länder som haft en stor initial smitta i sitt land, de som inte haft har det mycekt enklare med sina åtgärder, då de inte behöver blicka ut över ett helt land och inse att det finns ingen personal till vissa saker.
    Och vad ni alla glömmer, det är alla som inte följer råden som är de som är de smittdrivande.
    Och dessa är människor, inte myndighetspersoner som berättar vad man ska göra.

    Så varför struntar ni i dessa råd?
    Det är människor som sprider COVID-19, varför inte rikta in sig på dom istället?(Råden finns ju redan så där finns ingen ursäkt.)


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-07 14:05:44 följande:
    Ni som försvarar Sveriges strategi verkar inte ha förstått att man måste först och främst jämföra länder med liknande demografi. T ex folktätheten som har väldigt stor påverkan för hur stor spridningen det blir och hur kraftiga åtgärder som behövs.

    Ta Belgien och Sverige  t ex. Belgin har 383 personer per km2. Sverige har 25! Storbritannien har 275. Alla tre länder har stor spridning, många döda, men skillnaden är att Sverige är betydligt mer glesbefolkat. Norge har 15 och har mer än 20 gånger färre döda. Danmark har 137 per km2, men 3 gånger färre döda.

    Man ser ju ett mönster. Länder som är glesbefolkade klarar sig bättre OM man har en någorlunda fungerande strategi.  Sverige sticker alltså ut med en strategi som inte fungerar alls.

    Det är regeringen och FHM som ska se till att folk följer råden. Om de inte gör det så måste kraftigare åtgärder införas. Det är inte folket det är fel på utan de som styr landet och den här strategin. Eller tror du svenskar är mycket dummare än finländare, norrmän och danskar?

    Sveriges strategi är till för alla i Sverige, inte bara de med virus.
    Och detta med glömma den initiala smittan vi hade i Sverige, vad ska de ge oss, för de du jämför med hade inte den.


    VI pratat demografer innan, du får återuppta ta den där, annars har du Boverket som också fastställer det som sades där.


    Dr Nail skrev 2021-02-07 16:36:47 följande:
    ..samtidigt som budskapet om att Sverige är sejf sändes ut, skickade Folkhälsomyndigheterns skuggbyråkrater ut en enkät till Sveriges regioner för att ta reda på vilket skick sjukvården och beredskapen befann sig i. Resultatet hamnade under sekretess för det vore "kontraproduktivt att blottlägga svagheter".

    Tugga på den ett tag. "Kontraproduktivt".

    Vad är det för fel och inventera sjukvårdens kapacitet och funktion?


    Du får ge hela motiveringen på varför man inte ger dessa siffror, så blir det enklare och förstå varför och om det är så man ska göra.
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-07 17:02:05 följande:
    Pandemin har från dag ett tonats ner i Sverige. Det började med att de antog att den inte skulle komma hit ens. Giesecke sa ganska tidigt att han trodde att det inte skulle bli värre en influensa som skulle svepa genom befolkningen. De gick därför på strategin flockimmunitet, som de valt att dölja eftersom det är ett lite laddat ord som Tegnell sagt. Felaktiga beräkningar av Britton att vi kunde ha flockimmunitet redan i maj har också gjort att man gått vidare på den strategin. Det har handlat om prestige, resistens mot att ändra sig och det har verkat som det varit en ovilja att ta till sig av ny forskning som visar på motsatsen. Resultatet av deras "experiment" går inte att dölja.

    Jag är inte Pyssel om du tror det.

    Har du ens en aning hur ofta de svarat på exakt samma fråga, och hur svaret har varit just detta med facit i hand?


    Vi har ingen flockimmunitetsstrategi och varför vi pratar om Britton´s matte är det då ingen som vet och med tanke på att den inte är applicerbar än pga bristfällig matte.
    Detta är inget experiment, detta är nått man gjort många gånger innan, pandemier har existerat innan som du förstår.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-08 00:46:53 följande:
    "By the book" skulle jag inte säga är att köra på strategin flockimmunitet från första början på ett helt okänt virus. Det är i stället att ta det säkra före det osäkra, stänga ner snabbt under några veckor för att få ner smittan och under den tiden se till så man är väl förberedd med utrustning och material och har planer på hur man ska skydda riskgrupperna osv, så man inte riskerar människors liv i onödan.

    Frivillighet och personligt ansvar funkar sällan när det inte handlar om folks egen hälsa och liv, eftersom de allra flesta yngre överlever. Man borde ha förstått att folk i grunden är ganska så självcentrerade.

    Det var synd att regeringen måste följa exakt vad FHM säger när det visat sig vad det är för gäng som styr FHM. Listan på felaktigheter som Tegnell sagt kan göras väldigt lång.

    Det är enkelt för dig och kolla upp att vi ingen flockimmunitetsstrategi har eller haft.

    Vill du ha en pandemiberedskap, så får du säga detta, för titta i backspegeln där så måste du peka finger på många partier, riksdagar och regeringar.


     


    Tegnell pratar som en läkare och patienten är Sverige, där hittar man bara inte på saker, utan där krävs evidens.
    Men Tegnell & co är lättförstådda, och hur man kan ha missat det förstår jag inte då.


    Varför ska lekmän styra?


    FDFMGA skrev 2021-02-08 08:22:42 följande:
    Okej. Ja, där tillkommer ju ytterligare ett dilemma: Hur man ska kunna begränsa möjligheterna för dementa att smittas eller att smitta andra.

    Det är ju ett gigantiskt problem, även om man vet en smitta inte ens är här och man vet att den är på väg.
    Verkar inte som en del riktigt förstår hur många som jobbar inom äldrevården.
    Och att en del skiter i att de är sjuka, jag hade en polares ex som gick till jobbet fast hon hade flera symtomer.


    Och ska man göra nått åt det, ja, då krävs ju att man inför ett nytt system för detektera virus, och sen som detekterar den anställda som smittad.
    Den som har lösningen på detta är välkommen och ventilera den, för några sådan ser vi inte, utan bara kortsiktiga attacker utan förslag på att lösa det.
    Kanske i framtiden vi kan ha nån maskin som kan detektera okända virus omgående, då kanske man kan skydda de äldre bättre.
    Men den fantasin att skydda de äldre med den massiva personal, det vill dom aldrig berätta och verkar ärligt talat rätt ointresserad av den frågan också, kanske man tror detta var sista pandemin.


    Pope Joan II skrev 2021-02-08 08:51:12 följande:
    Shi Zhengli svarar på frågor, kanske intresserar det någon i tråden. Förmodligen inte de som är Trumps teorier trogna, kan man anta, men det finns ju andra också. 

    www.sciencemag.org/sites/default/files/Shi%20...

    Finns ingen som brytt sig om trumpen i denna tråd, ja, utom du då.
    Undra varför?


     


    Vad är det du vill ha sagt med länken, du glömde berätta detta.
    Undrar varför.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    pyssel skrev 2021-02-05 06:45:50 följande:
    De "pausade sitt arbete".
    Det måste vara symptomatiskt om något.
    pyssel skrev 2021-02-05 12:09:03 följande:
    Du får vackert läsa innantill.
    pyssel skrev 2021-02-05 12:09:44 följande:
    Ursäkterna har vi alla redan läst.
    pyssel skrev 2021-02-05 12:13:08 följande:
    Det blir åter helt relevant att prata om hur något kan vara både höljt och höjt i dunkel.
    pyssel skrev 2021-02-05 12:21:00 följande:
    Ser att text blir svårt för dig, vilket åter skulle bevisas här ovanför.
    pyssel skrev 2021-02-05 12:21:49 följande:
    Du har inte skrivit något läsbart i den genren ännu.
    pyssel skrev 2021-02-05 17:26:37 följande:
    Om det inte framgått att ditt substanslösa pladder är ointressant att diskutera så meddelar jag det igen, med eftertryck.
    pyssel skrev 2021-02-05 17:56:05 följande:
    Du och det du skriver saknar relevans för det mesta i trpden. Du är helt ointressant att diskutera fakta med då du är väldigt lite bevandrad i både det och dess hantering. Gå och lek med en kamptrasa och någon hund istället. Så blir i alla fall två glada.
    pyssel skrev 2021-02-07 17:58:12 följande:
    Oj, det där gjorde ont för wikilänkaren Paddy med "den stora skärpan".

    Korta paddan däremot, som önskar att han var en äkta påfågel med mer än två halta beundrare, får alldeles strax en smeksam svans med godtyckligt staplade bokstäver uppkörda där solen inte skiner. Till sin förnöjsamhet. Jag kommer väl tillbaka runt 15000, skulle jag tippa på.
    pyssel skrev 2021-02-07 18:15:10 följande:
    Ibland är lite opolerad uppriktighet helt enkelt värt konsekvenserna. Det är ju minst andra gången den rättfärdige är igång med dylika regelbrytande anklagelser. Det är för mycket styr IRL med pandemin här för att jag ska orka ratta runt flera nick också..

    PS. Jag har aldrig ens provat hur det funkar. Tror jag ska testa nu smile1.gif
    pyssel skrev 2021-02-07 19:24:50 följande:
    Ett tips, klä inte din subjektivitet i spelad objektivitet. Hur "man uppfattas här", eller mer bestämt på den harklande och hummande herrmiddagen, den bollen får du allt behålla då det inte ligger i min strävan att uppfattas på varken det ena eller andra sättet i just den genren. Jag har däremot varit tydlig med att jag vänder mig emot att bli häcklad med påståenden om högerpopulism och vidare ut på extremkanten när jag ägnar mig åt topic.
    pyssel skrev 2021-02-07 19:24:50 följande:
    Ett tips, klä inte din subjektivitet i spelad objektivitet. Hur "man uppfattas här", eller mer bestämt på den harklande och hummande herrmiddagen, den bollen får du allt behålla då det inte ligger i min strävan att uppfattas på varken det ena eller andra sättet i just den genren. Jag har däremot varit tydlig med att jag vänder mig emot att bli häcklad med påståenden om högerpopulism och vidare ut på extremkanten när jag ägnar mig åt topic.
    pyssel skrev 2021-02-07 19:34:10 följande:
    Du tappar besinningen alltför ofta för att vara någon som vill och kan dölja det, eller för att någon ska tro på att det inte gör ont när du har fel. Särskilt när du blir en raljant snubbelfot.

    Det finns verkligen inget självändamål att dölja irritation på vare sig "Sveriges handhavande" eller bråkstakar som är odelat positiva till allt vad som ploppar ur munnarna på Fohm, men där tycker vi olika om alltihop.
    pyssel skrev 2021-02-07 19:58:52 följande:
    Du är inte ständigt påhoppad och får dina inlägg galet omtolkade av ett känt nick, så du är inte riktigt i position att uttala dig som en vattenkammad konfirmand om dylika hackspettar och vad jag tycker om dem. Dubbelanonyma högerextrema och/eller kvinnofientliga där jag vet att även du får din beskärda förföljardel, av det första i alla fall, bekommer mig mindre och stämmer bra in på ditt förslag på vilken sophantering de får.

    Överlag så får man inte fram något till det kända nicket, i eller ur affekt. Jag har lång erfarenhet.
    pyssel skrev 2021-02-08 06:05:30 följande:
    Så skulle många oförstående uttrycka sig om trakasserier där skulden välvilligt fördelas lika av de oförstående, för att använda ett snällt ord. Det har ju varit uppe tidigare i tråden vilket fack du hamnar i då, och med vilka, som är medlöpare till män som trakasserar kvinnor.

    Nu måste jag undra vad detta har med COVID-19 och göra, för det är väldigt oklart vad exakt du vill ha sagt om COVID-19.
    Tror du detta är något du kan utveckla av dessa 15 inlägg som är lite diffusa och otydliga vad de har med COVID-19 och göra?


    Jag får nästa känslan att du inte vill delta i vår diskussion om ämnet, eller kan du förtydliga som vi alla förstår vad detta har med COVID-19 och göra?


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-09 00:48:30 följande:
    Ja förstår henne för du skriver ganska så "provocerande" i brist på bättre ord.
    Jag undrar fortfarande vad alla dom inläggen har med COVID-19 och göra, vet du?
    Pope Joan II skrev 2021-02-09 10:15:21 följande:
    Intressant.

    www.chinadailyhk.com/article/157293?fbclid=Iw...#Chronic-COVID-19-convalescent-plasma-may-boost-mu tation-risk

    Vad är?
    För du glömde berätta det.

    Vad som är däremot intressant, det är hur barn inte får en del barnvirus eller i en väldigt liten omfattning.
    Det är ett klart bevis på att det vi gör fungerar väl.


    Vad annat som är intressant, det är hur studier påvisar att förskolor inte har någon hotspot enligt fransosernas studie om förskolor.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Padirac skrev 2021-02-09 09:42:23 följande:
    Är inreseförbudet symbolpolitik för att stilla opinionen och allmänheten eller är det så att inreseförbudet faktiskt har fått massa potentiellt smittade att inte resa till Sverige? Påverkar det mer än marginalen av smittspridningen? Kommer de som undantagits att testa sig enligt rekommendationerna? Både de som arbetspendlar och hemresenärer som omfattas av olika råd eller regler?

    Skiljer sig resultatet av inreseförbudet mellan gränsövergångar för gränshandel från Norge, Finland och Danmark från färjetrafik från Tyskland och Polen och Baltländerna och från flygpassagerare?

    En rubrik till en prenumerationsartikel i morse från en av kvällstidningarna vill påstå att det med dagens upplägg skulle ta 7 år att vaccinera världen i tillräcklig grad - vad artikeln egentligen säger är däremot okänt för mig.

    Pandemin är inte över i världen i sommar eller i höst pga gränskontroller.

    Och nu är intresset att vaccinera övriga världen väldigt låg.
    Nu vet vi knappast om det blir så, men risken är att COVID-19 kommer tillbaka som en reflux om och om igen och nya mutationer då man hela tiden kommer ha ställen som inte är vaccinerade.

    Det normala i pandemier är 2-3år som jag förstått det, sen om vaccinet ändrar nått där är en bra fråga.
    Många tror så vi får väl hålla tummarna.


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
  • klyban
    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-09 14:13:16 följande:
    COVID-19? Varför undrar du det?

    Kan vara skoj och prata om COVID-19 i en COVID-19 tråd, och ställer mig frågande till dessa 15 inlägg och vad de handlar om.
    Varför svarar du åt pyssel, det är en fråga till den användaren och dessa 15inlägg som jag vart osäker på om det handlade om COVID-19.


     


    Och varför skulle man undra om COVID-19 i en COVID-19 tråd?
    Förstår inte din fråga, då det borde vara uppenbart och få reda på vad det har med COVID-19 och göra, så man kan diskutera ämnet i hand.


    Anonym (Fasanen) skrev 2021-02-09 14:16:08 följande:
    Bortsett från att det är osant det du skriver, vad har det med kritiken mot Sveriges handhavande av pandemin att göra?

    Att vi kan få en återsmitta i landet pga dålig vaccination i världen, och kan det vara kritik mot dålig vaccination världen över och risken för en reflux till Sverige?


    Och varför ställer du en fråga om mitt inlägg, och sen tar bort större delen av inlägget?
    För allt står ju med där, så rätt udda sätt och ta bort det som berättar exakt vad det handlar om.
    Vill du försöka igen, och denna gången inte ta bort vital information?


    Pope Joan II skrev 2021-02-09 14:22:37 följande:
    Han upplever märkligt nog att han bestämmer över tråden.

    Hur är det och bestämma i tråden och undra vad specifika inlägg har med COVID-19 och göra?
    Är perplexerad nu igen och förstår inte riktigt hur en fråga kommer till att bestämma, men kanske du kan utveckla ditt resonemang om det har med COVID-19 och göra.


    Eller som i ditt fall där du postar länkar men inte berättar vad du vill ha lyft dom.


    Anonym (Hola) skrev 2021-02-09 14:32:25 följande:
    First Klyban came for the SD-anhängare, bit I didnt speak up because I wasnt an SD-anhängare. Then he came for the KD and M-anhängare but I didnt speak up because I wasnt and KD or M-anhängare.

    Then he came for the kritisk against the handhavande of the pandemi........

    Nä, jag kom faktiskt hit pga kritiken som gav var direkt felaktig och var tvungen att rättas till.


    Och sen har det rullat på med desinformationen, och de vanligaste är att vi skulle ha ministerstyre, att vi skulle ha flockimmunitet, att glömma av den initiala smittan som de stora, sen ett gäng till...


    En central del av populismens livsnerv att generalisera utifrån ett eller några enstaka exempel.
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin