Inlägg från: Anonym (sant) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sant)

    Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin

    momjanet skrev 2020-07-07 19:12:11 följande:
    Inte sant någonstans men visa gärna en trovärdig källa på ditt påstående.
    Länkar finns några inlägg upp.
  • Anonym (sant)
    Dr Nail skrev 2020-07-08 20:54:28 följande:
    Aerosolgenererande moment? Typ HLR?

    Det här är något motsägelsefullt, då c19 konstateras här vara droppsmitta (droplets). Sedan nämns även aerosoler som ju betyder luftburet (airborne) enligt WHO.

    Här är en bra artikel som förklarar det hela tillräckligt pedagogiskt:

    www.mentalfloss.com/article/622511/coronavirus-airborne-aerosol-droplets-whats-the-difference

    Alltså, återigen: aerosol = luftburet.
    När man sätter någon i respirator är tex ett sådant moment.
  • Anonym (sant)
    Anonym (.) skrev 2020-07-09 00:42:19 följande:
    Normalt sett klassas inte aerosol som luftburen smitta. Det verkar dock finnas olika sätt att använda benämningarna, och på vissa ställen sätts likhetstecken mellan aerosol och luftburen.

    Oavsett hur definitionen används är väl frågan hur långt viruset kan sprida sig i luften, och hur länge levande, smittsamma, viruspartiklar kan hålla sig svävande och smitta nya personer.
    Detta har man inte listat ut ännu, och man har ännu inga bevis för (vad jag kunnat hitta) att viruset faktiskt överlever transport i luften längre sträcka än 1-2 meter.

    Aerosoler kan hindras av munskydd, men bara om det sitter så tätt att du inte andas in luften på sidorna. Tänk dig att du har ett munskydd, men känner lukten av cigarettrök. Ja, då får du sannolikt i dig viruspartiklar på samma vis. Du får gärna bära munskydd, men själv håller jag avstånd och anser att det är tillräckligt säkert för mig.
    Jag är sjuk nu, och vet var jag blev smittad, jag satt med väldigt gott avstånd till en kvinna som var sjuk på bussen.  ca 4 meter mellan mig och henne. 

    Nu kanske det skiljer sig och andra virus är mer smittsamma och mer luftburna, och jag vet inte vilket virus jag har, men tänkte testa mig för c19 imorgon.

    Anledningen att jag är ganska säker på var jag fick det är att jag inte träffat någon annan människa senaste 5 dagarna. 

    Bussen verkar vara en bra miljö för virus i alla fall, kan jag konstatera.
  • Anonym (sant)
    KillBill skrev 2020-07-09 11:50:05 följande:

    Inkubationstiden kan vara så lång som 14 dagar för Covid 19 så att du blev sjuk 5 dagar efter det att du åkt buss behöver inte innebära att det var där du blev sjuk.


    Innan dess har jag mest varit hemma också, utan att träffa folk. Men visst jag hade kunnat få det tidigare på ica eller så, sannolikheten för att jag fick det på bussen känns dock ganska stor, eftersom personen hade väldigt tydliga symptom och satt och hostade rakt ut i luften och såg verkligen febrig och sjuk ut, hoppade av vid akuten f.ö. :). Vid alla andra tillfällen har jag hållit avstånd på minst två meter i alla lägen. Har ledigt nu sedan 3 veckor, då är detta ju lättare.

    Bussar lär väl ha en särskild luftcirkulation där saker lätt sprids, man ska nog undvika bussar, tyvärr kan jag inte det.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-07-09 12:42:23 följande:

    Nope, kan du aldrig veta ÖVERHUVUDTAGET.
    Men nu kommer tillbaka till munskydd, du bara argumenterar för dom men inte använder dom.
    Det kallas hyckleri.


    Munskydd tänker jag inte ska skydda mot att få smitta, men kanske mot att smitta andra till viss del. tycker jag skrivit ganska nyanserat om just munskydd i den här tråden. Nej, jag använder dem inte, jag har hållit avstånd. Har aldrig sagt att jag använder munskydd heller, däremot på en samhällsnivå hade jag tyckt det hade varit bra om det fanns en rekommendation att göra det. 

    Uppenbart är i alla fall att 2 meters avstånd, god hygien och handsprit inte räcker för att skyddas från virus. Jag har inte en enda gång befunnit mig närmre någon människa än två meter senaste 3 veckorna, det är ett faktum.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-07-09 13:02:01 följande:

    Du går tex runt husknuten, och en person hostat precis före dom kom dit osv...osv...osv, du kan aldrig veta det du tror dig veta, på sin höjd misstänka.


    Jag bor i Skåne, tror risken att smittas utomhus är väldigt liten där vinden ständigt ligger på. Men visst finns det en mikroskopisk chans.

    Vad man än säger i den här tråden så är allt utan undantag fel, bara för att jag försökt diskutera hur Sverige borde ha gjort så är precis alla mina åsikter fel, även helt orelaterade till c19. Lite intressant som fenomen. Samma fenomen som ledde till häxbränning förr i tiden. Lynchmobb.

    Nu kommer någon säga att det inte var så under häxbränningens dagar, troligtvis.
  • Anonym (sant)
    FDFMGA skrev 2020-07-09 13:18:31 följande:
    Under häxbränningarna brändes kvinnor levande, lynchmobbar brukar/brukade stena, hänga, sparka, slå människor till döds.

    Att få sina åsikter/påståenden ifrågasatta är något helt annat.

    När vi var sjuka i det som antagligen var covid-19 så var det ganska jobbigt en dryg vecka, men inte värre än en besvärlig förkylning.

    Hoppas det inte blir besvärligare för dig - och krya på dig!
    Jag menar mer det psykologiska fenomenet, att för man inte håller med i sak så håller man inte med om hela personen, och det på detta följer en verbal aggressiv gruppmentalitet som jag iof tycker är lite intressant, då jag studerar psykologi. :)

    Jag mår inte heller alltför dåligt, men har väldigt hög feber, yrsel, hosta och ont i huvudet. Inga andningsbesvär. Kommer testa mig så jag vet, hade varit toppen om det inte blev värre än såhär.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-07-11 14:03:02 följande:

    Denna grupp är ointresserad av verkligheten om den inte är bra för deras argumentation.
    Vilket mitt eviga tjatande om viruset var här tidigt och i en stor omfattning innan vi ens greppa det var här.
    De hade en poäng i början och när vi trodde viruset hade kommit nån vecka före restriktionerna och om sadlingen.
    Men allt eftersom datumet flyttades tillbaka, desto mindre var de intresserade av den verkligheten och gärna ifrågasäötta den fast än bevisen var till det närmaste man kan komma fakta.


    Sett denna typen av argumentation hos hardcore SD och högerextrema, därför jag frågar dom om de är politiskt motiverade, de slår alltid ifrån sig, men ändå regnar det in samma kortsiktiga, kompartmentaliserande och populistiska politiska poängerna som denna grupp alltid använder.
    Detta i en fråga som inte går härleda till ett parti eller för den skull Tegnell som är FHM främsta ansikte ut åt, som de tror styr och ställer ensamt på FHM.


     


    Och det roliga är hade vi stängt ned, så hade det varit tvärtom.
    Men såklart då hade jag varit på deras sida en bit in pandemin, och nu helt övertyga att stänga ned är fel väg att gå.
    Då det finns inget som tyder på att viruset kommer försvinna, utan vi kommer få leva med detta i all evighet.
    Framstressade vaccin känner jag en stor tveksamhet till, och jag är verkligen för vaccinationer normalt.


    Vill bara återigen klargöra att jag inte är högerextrem, och aldrig har diskuterat något högerextremt på något forum. Konstigt argument som flera tar upp hela tiden med jämna mellanrum som inte har något att göra med sakfrågan.
  • Anonym (sant)
    klyban skrev 2020-07-12 14:28:47 följande:

    Det följer samma mönster i argumentationen, där tex fakta som stör ens argumentation ska döljas, förnekas eller helt enkelt strunta i det, och allt för ge en kortsiktig politisk poäng.
    Tänk bara om det hade bara handlat om viruset, så kanske det hade gått och trott på er.
    Och detta är på tal om sakfrågan, då det beteendet åsidosätter sakfrågan.


     


    Och jag tycker mest det känns som ett sätt att skjuta ner åsikter som inte är ens egna. Jag skulle kunna resonera om din politiska tillhörighet, men jag tycker det är rätt ointressant i förhållande till covid19. Det är dock lite intressant att vissa tänker att det måste finnas en politisk agenda med saker man säger i forum på nätet. 
Svar på tråden Vi som är kritiska till Sveriges handhavande av pandemin